Ουτε εγω διαφωνω, γνωστο ηταν... Τουλαχιστον αν γινοταν να μικρυνει λιγο το save οπως εγινε και με το προηγουμενο patch.
Τεσπα, τουλαχιστον εχουμε general stability and performance improvements, μην ειμαστε αχαριστοι :a036:
Printable View
Ουτε εγω διαφωνω, γνωστο ηταν... Τουλαχιστον αν γινοταν να μικρυνει λιγο το save οπως εγινε και με το προηγουμενο patch.
Τεσπα, τουλαχιστον εχουμε general stability and performance improvements, μην ειμαστε αχαριστοι :a036:
Ο Φίλος μου εχθές πήρε Platinum στο Skyrim. Περίπου 180 ώρες Gameplay έκανε (50 ώρες ξεχωριστό save όπου το παράτησε στην συνέχεια γιατί δεν του άρεσε), και μιας και πήγαινα συχνά σπίτι του έβλεπα και του είχαν σπάσει πολύ τα νεύρα τα κολλήματα που έτρωγε. Πραγματικά σε μερικά σημεία ήταν Unplayable. Ακόμα και εγώ νευρίαζα μόνο και μόνο που το έβλεπα. Είναι πραγματικά ένα μείον για το παιχνίδι. Τέλος πάντων. Επίσης να σημειώσω πως δεν πήγαινε το παιδί για Platinum, απλά έτσι του βγήκε, αν και κοιτούσε μερικές φορές να δει τι θέλανε τα Trophy.
παιδες σκεφτομαι τωρα χριστουγεννα να χτυπισω το skyrim γιατι το εχω βρει κοντα στα 35 ευρω.Το θεμα ειναι οτι εχει ακομα τα κολληματα με το frame ή εχουν βγαλει κανα patch?
patches εχουν βγαλει πολλα, αλλα σε οσους ειχαν απο την αρχη το προβλημα δεν διορθωθηκε καθολου ή στην καλυτερη, εφτιαξε λιγο. Εχουν πει οτι το ''διορθωτικο'' patch, θα το βγαλουν μετα τις γιορτες, τιποτα αλλο.
Βεβαια μπορει να εισαι τυχερος και να μην εχεις τετοια κολληματα, αλλα , οπως ειχα πει και σε ενα αλλο παιδι, και τωρα χρησημοποιοντας την εκφραση του φιλου nek food ''Sure worths the money, not sure if it worths the risk''. Απο 'κει και περα ειναι δικο σου το θεμα.
καταλαβα,μαλλον θα παρω το dead island και οταν πεσει στα 25 θα παρω το skyrim
^^ Προσωπικα εχω κανει στην ακρη το παιχνιδι και περιμενω (χωρις να εχω μεγαλες ελπιδες) το patch που "θα" βγαλουν τον ιανουαριο-φεβρουαριο-μαρτιο (οποτε τους καπνισει) που υποτιθεται θα διορθωνει το θεμα με το framerate και ειδικα το stuttering. Με λιγα λογια τους δινω ενα ακομη patch για να φτιαξουν το παιχνιδι μου. Απο εκει και περα αν δεν φτιαχτει το παιχνιδι θα του βαλω φωτια και θα το καψω λολ. Και θα κανω και βιντεο κανονικο και θα το ανεβασω στο γιουτουμπι κιολας σαν χαζο 15αχρονο! ΛΟΛ :) τελετη ολοκληρη για παρτη του χαχα!
Χωρις πλακα, θελω να πιστευω οτι θα το φτιαξουν. Η αληθεια ειναι οτι το προβλημα με το framerate πρεπει τελικα να δημιουργειται αναλογα με το ποσα bugged quests εχει καποιος. Εγω εκει εχω καταληξει. Πολλα quest μου ειναι bug-αρισμενα. Για παραδειγμα ο Louis που σου δινει το αλογο Frost ειναι κολλημενος στην εισοδο του Whiterun επι μονιμου βασεως. Ουτε για υπνο παει, ουτε φευγει ουτε μπορω να τον σκοτωσω, τιποτα απολυτως. Μενει εκει συξυλος μεχρι το τελος του κοσμου λολ.
Στο Markarth δεν μπορω να αγορασω σπιτι. Δεν εμφανιζεται πλεον η επιλογη ποτε. Στο Markarth επισης εχω νεκρους φρουρους και ash piles που δεν εξαφανιζονται ΠΟΤΕ. Περνανε οι περαστικοι, πτωματα παντου, nobody gives a fuck! Να βρασω μεσα στον ρεαλισμο που μου θελανε να μην εξαφανιζονται τα πτωματα λες και κουβαλανε σπουδαιο loot...
Αλλα quest δεν μπορω να τα ολοκληρωσω ποτε γιατι ο quest-τυπας δεν μου δινει ποτε μα ποτε σημασια. Βρε τι να του μιαλω, στα @@ του αυτος, ενα ξερο Hello μου λεει και τιποτες αλλο.
Ο σκυλος μου ειναι κολλημενος σε ενα συντριβανι μεσα και δεν κανει τιποτε αλλο απο το να γαβγιζει απελπισμενα μπας και τον ακουσουν εκει στην Bethesda και τον ξεκολλησουν ποτε.
Τα manequin και τα shelves στα σπιτια μου δεν λειτουργουν. Βαζω τα βιβλια και τις πανοπλιες και αυτα εξαφανιζονται.
Σκελετοι δρακων πεφτουν απο τον αερα σε εντελως τυχαιες στιγμες. Ψοφανε απο το κακο τους μαλλον επειδη δεν βλεπουν προκοπη ή επειδη εβλεπαν τα αδελφακια τους να ταξιδευουν με την οπισθεν, και σου λεει "γαματα φιλε I dont want to live on this planet anymore...." WOOOSH-> Dead...
Τι αλλο εχουμε? χμμμ για να δω, α ναι, ενω εχω συμμαχησει με τους Stormcloaks, στην πολη τους, οι φρουροι μου ζητανε μονιμως να πληρωσω για bounty. Βρε τι να τους εχω πληρωσει 800 φορες, εκει... νταβατζηλικι αυτοι... "οχι ρε θελουμε κι αλλα!!" (θυμιζει λιγο τροικα η ολη φαση λολ)
Γενικα νομιζω οτι τα bug-αρισμενα quest αρχιζουν και δημιουργουν ενα βουνο γεματο σκατα απο data, το οποιο μετα δημιουργει παντου προβληματα. Αυτη η αποψη ακουγεται πολυ και στα επισημα φορουμς, οποτε δεν ξερω...
Ισως καποιοι τυχεροι που δεν συναντανε bugs , πραγμα υπερβολικα σπανιο απο οτι φαινεται σε αυτο το παιχνιδι, να μην αντιμετωπιζουν τοσο μεγαλα προβληματα.
Το ρισκο ομως δεν αξιζει πραγματικα. Εκτος και αν καποιοι εχουν μεγαλες ανοχες σε προβληματα framerate, stuttering (το πιο σπαστικο απο ολα μακραν αυτο) και πληθος bugs.
Aυτο ηταν το ρεπορτο μου, γραμμενο σαφως για να διασκεδασει κιολας, παρολο το τραγικο της υποθεσης με το παιχνιδι μου. :)
παντως πρεπει να εισαι ο πιο γκαντεμης απο οσους εχω διαβασει. μιας και δεν εχει βρεθει ακομη η αιτια που προκαλει το lag , θελω να σε ρωτησω τα εξης.
εσβησες και εκανες ξανα install το παιχνιδι?
εκανες rebuild database?
ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα του save , ουτε οτι δεν πρεπει να αφηνεις αντικειμενα εδω κ εκει και αλλα διαφορα που εχουν ακουστει. το δικο μου save εχει φτασει 13,5mb και επειδη απο φραγκα αλλο τιποτα μολις βρω καποιο αντικειμενο με το οποιο υπερβαινω το βαρος πεταω στα ποδια μου καμια 30-40 αντικειμενα για να κανω χωρο. δεν εχω lag πουθενα μα πουθενα εκτος απο φυσιολογικα θεματα οπως ειχα και στο oblivion ή γενικα σε παιχνιδια τετοιου ειδους/μεγεθους.
τα παραπανω αφορουν εμενα , 3 παιδια με τα οποια μιλαω και καποιες περιπτωσεις που εχω διαβασει απο δω κ απο κει. ολοι μα ολοι ειχαμε κανει φορματ προσφατα ή ειχαμε αλλαξει δισκο , ήτανε δηλαδη λιγοτερο ταλαιπωρημενος απο καποιον που εχει τον αρχικο 40/60gb π.χ.
τα παραπανω για να γινει κουβεντα οχι για να αρχισουμε παλι φταιει/δεν φταιει/ποιος φταιει. αν βρεθει λυση απλα ακομη περισσοτεροι θα απολαυσουν αυτο το επος. και δεν πιστευω οτι ειναι θεμα τυχης . οσοι δεν εχουμε προβλημα εχουμε κατι κοινο προφανως. αν βρουμε πιο ειναι αυτο το κοινο , θα βρεθει και η "λυση".
+rep στον Δημητρη, ψοφησα στα γελια με το post (με το υφος και οχι φυσικα με τα προβληματα).
Ειλικρινα ειναι ΚΡΙΜΑ να μην μπορουν καποιοι να απολαυσουν ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια του ειδους ever επειδη καποιοι αλλοι ειναι τεμπεληδες και στ@ρχιδιστες. Δεν ειναι μονο τα λεφτα (το βασικο κακα τα ψεματα) αλλα και το οτι καποιοι ψαχνουν τετοιες εμπειριες για να αναθερμανθει το ενδιαφερον τους εν γενει για τα videogames και δυστυχως με τα απαραδεκτα αυτα προβληματα τις χανουν.
Πειτε με αφελη αλλα εγω ΑΚΟΜΑ πιστευω οτι θα κανουν το αυτονοητο και θα φτιαξουν το παιχνιδι. Κανεις δεν ξεχναει και την υποσχεση που εχουν δωσει απεναντι σε τουλαχιστον 2 εκ. ανθρωπους.
Λοιπον φιλε James μου εχεις δωσει μια απιστευτη ιδεα, και βασικα εαν βοηθησεις σε αυτο, πραγματικα πιστευω θα βοηθησεις ΠΟΛΥ κοσμο.
Αν μπορεις θελω να μου δωσεις το save σου να το δοκιμασω στο δικο μου μηχανημα. Εαν το save σου τρεχει απροβληματιστα οπως λες και στο δικο μου PS3, τοτε ειναι ελατωμματικο το save μου. Εαν ομως δεν παιζει και παλι με το δικο σου save καλα το παιχνιδι τοτε 2 τα τινα:
Ή φταιει και ειναι ελλατωματικο το δισκακι μου, (περιπτωση πολυ τραβηγμενη) ή φταιει το playstation μου. Βεβαια σε κανενα αλλο παιχνιδι δεν αντιμετωπιζω προβληματα.
Παντως εαν δεν σου ειναι κοπος να το δοκιμασουμε αυτο, θα με γλυτωσεις απο πολυ ψαξιμο και αναζητηση φαντασματων, του τι φταιει πραγματικα. Οπως και πολυ κοσμο γιατι οτι ανακαλυψω θα το γραψω στο φορουμ της Βηθεσδα.
Παντως για την ιστορια, ναι εχω κανει φορματ, ναι εχω κανει rebuild database, εχω σβησει τα παντα απο τον δισκο αφηνωντας μοναχα το Skyrim μεσα. Τιποτα. Τα προβληματα επανερχονται μετα απο καποιο διαστημα παιχνιδιου.
Αυτην την στιγμη ειμαι στις 100 ωρες και 14ΜΒ.Για την ιστορια αυτο το παρακατω βιντεο ειναι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ του πως τρεχει σε εμενα το παιχνιδι.
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=BbX0PcyE8fw"]Skyrim: PS3 Framerate Issues - YouTube[/ame]
Πραγματικα εαν το δικο σου δεν εχει καμμια σχεση με το παραπανω βιντεο και δεν σου κολαει καθολου, θα ημουν ευγνωμων να το εβλεπα και με τα ιδια ματια μου στο Playstation μου, τουλαχιστον να ξερω, φταιει το μηχανημα μου, το παιχνιδι μου ή το save μου. :)
αν ετρεχε ετσι σε μενα το δισκακι θα ειχε γινει φρισμπι και θα ηταν πολυ μακρια τωρα....στειλε μου το μειλ σου και με την πρωτη ευκαιρια θα σου στειλω το save δεν υπαρχει προβλημα.
Παντως Val μπορει να γινει και το αντιστροφο, δλδ να δοκιμασουμε το δικο σου save οσοι δεν εχουμε σοβαρο προβλημα και να συγκρινουμε...
τελεια! Σε ευχαριστω πολυ σου εστειλα το μεηλ μου!
Παντως θα το πω ξανα γιατι εχω γραψει πολλα και θεωρω δικαιως, αλλα δεν ειναι τυχαιο που τα εχω γραψει ολα αυτα. Δεν ειναι τυχαιο που 1 μηνα τωρα μπαινοβγαινω στα φορουμ της βηθεσδα προσπαθωντας για το καλυτερο.
Το παιχνιδι ΕΙΝΑΙ επος... ακομα και τωρα που δεν μοορω να παιξω το παιχνιδι καμμια φορα το φορτωνω μονο και μονο για να παω σε καποια μερη που ειναι ονειρικα σε ομορφια και αφηνω το χειρηστηριο και απλα βλεπω το τοπιο και ακουω την αριστουργηματικη μουσικη. Το βαζω και στην διαπασον και απο την μια λεω μεσα μου "πω ρε φουστη μαγεια" η οποια αμεσως αντικαθισταται απο την σκεψη "γιατι να τρεχει ετσι σκατα και να μην μπορω να παιξω!" (μαζι με πολλες ακαταλληλες βρισιες λολ)
σας το ξαναλεω... ημουν ενα τηλεφωνημα μακρια απο το να κλεισω xbox μονο και μονο γι αυτο το multiplatform game...βασικα το ειχα κλεισει και σε καλη τιμη μαλιστα και αν δεν ηταν ο Dragonpaul να με συνετησει σε τηλεφωνικη επικοινωνια, τωρα θα ειχα ενα xbox λογω skyrim...
δεν ειμαι hater, ΝΑ ΠΑΙΞΩ θελω... και εκνευριζομαι που δεν με σεβεται η βηθεσδα και αντι να ηεκωλονεται στη δουλεια να φτιαξει αυτο που πληρωσα αυτη τρωει γαλοπουλα και ανοιγει σαμπανιες! :(
Λοιπον παιδια μολις δοκιμασα το save του φιλου james.
Πρωτα απο ολα, πως γινεται να ειναι lvl 66 ο James, να εχει 200+ ωρες στο ενεργητικο του και το μεγεθος του save του να ειναι μικροτερο απο το δικο μου (lvl 46 100ωρες 14ΜΒ) ειναι αξιο απορριας!
Το θεμα ειναι οτι δοκιμασα το save του και ειναι πολυ μα πολυ καλυτερα τα πραγματα απο το δικο μου. Κανει μεν τα σπασιματακια του, αλλα σε καμμια περιπτωση οπως το δικο μου και οχι τοσο μα τοσο εντονα. Εγω πρακτικα δεν μπορω να γυρισω 360 μοιρες την καμερα χωρις να φαω κολληματα στην μαπα.
Εκανα fast travel σε ολες τις περιοχες που εγω αντιμετωπιζω μεγαλο θεμα και στο save του James τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα. Το μονο αρνητικο? Μου Freez-αρε 2 φορες λολ, ενω εμενα δεν μου freez-αρει σχεδον ποτε. (αληθεια σου τυχαινει συχνα εσενα james?)
Τελικα κατι πρεπει να φταιει στο save, δεν εξηγειται αλλιως. Νομιζω οτι οντως τα bugged quests τα κανουν ολα γης μαδιαμ. Και πολυ φοβαμαι οτι δεν θα υπαρξει γιατρικο γι αυτο το πραγμα. Ισως ετσι εξηγειται γιατι το δικο μου save ειναι μεγαλυτερο σε μεγεθος, παρολο που εχει τις μισες ωρες...
Δεν ξερω, παντως με το save του james μπορω τουλαχιστον να κανω βολτες χωρις να βλεπω την ολη διαδικασια να διακοπτεται καθε 5 βηματα που κανω...λολ
Και παλι σε ευχαριστω μαν, αυριο θα κανω μαλλον και ενα θρεντ στο επισημο φορουμ.
ΥΓ: Α και james εισαι απο τους τυχερους! Φτου φτου μη στο ματιαξω.
εμενα μου εχει φριζαρει μια φορα μετα το πρωτο update. και δεν το προσεχω καθολου να αγχωθω κτλ. σημερα επαιξα το πρωι εκανα pause πηγα για δουλεια και ξαναεπαιξα τωρα....
δεν εχω προς το παρον κανενα quest bugged ,τουλαχιστον δεν εχω παρει χαμπαρι τιποτα. παντως και αυτα τα σπασιματακια που λες τα βλεπω ελαχιστα ισως οταν μπω σε μια περιοχη μετα απο fast travel μεχρι να φορτωσει ολα τα αντικειμενα.
θυμαμαι παντως που ειχες πει οτι κ με νεο χαρακτηρα κανει τα ιδια αρα δε δικαιολογειται να ειναι το save. τι να πω δε βγαζω ακρη , δεν ειμαι και προγραμματιστης βεβαια. ελπιζω οντως να μην μου το ματιασεις γιατι αν δεν το πλατιναρω και δεν φτασω ολα τα skills στο 100 δεν το παραταω.
πως τον ειδες τον χαρακτηρα μου , γομαρι ε? αν και φορουσα light armor για να το ανεβασω το heavy ειναι ηδη 100.
^^ Nα σου πω την αληθεια δεν τον μελετησα τον χαρακτηρα επειδη ειναι προχωρημενος και φοβαμαι τιποτα σποιλερς σε quest logs, αντικειμενα κλπ κλπ.
Σκεφτομαι αυριο να σου δωσω κι εγω τον δικο μου να δεις πως σου τρεχει εσενα. Ξερω γω να δουμε τι σκατα γινεται εκει χαμω...
Τον καινουργιο χαρακτηρα που ειχα κανει, δουλευε μια χαρα. Αυτο που γινοταν ηταν οτι αν ετρεχα πρωτα το κανονικο πρωχωρημενο μου σεηβ και μετα πηγαινα να βαλω τον καινουργιο χαρακτηρα κολλαγε και ο καινουργιος. Αμα επαιζα απο την αρχη μονο με τον καινουργιο ηταν ολα μια χαρα.
Αστα ρε συ εχει καταντησει (για εμενα) σπαζοκεφαλια η ολη κατασταση... λολ
ΥΓ: πες μου αν θες να σου στειλω το σεηβ. Αυριο ομως γιατι τωρα πρεπει να την πεσω ασχημα λολ
τι να σου πω στειλτο και βλεπουμε . μη μου χαλασει και το δικο μου φοβαμαι , σε εχει φοβηθει το ματι μου:c026:
^^ ασε μην το εχω και τυψεις μετα λολ :)
λολ λες και ειναι επιδημια κανονικη με αυτο το παιχνιδι! Μολυσμενα ssaves χαχα!
Το πρωτο bug που συναντησα μετα απο 150+ ωρες παιχνιδιου ηταν σε ενα quest που δεν με αφηνε να μιλησω σε καποιον.Παντως γενικη συμβουλη ειναι παντα οταν κανετε active ενα quest και πατε να το ξεκινησετε να κανετε save προηγουμενως.Οταν ειδα τα σκουρα εγω στο quest με το bug εκανα load και βγηκε κανονικοτατα η αποστολή.Ειναι μερικα πραγματακια που εδω που μας εφτασαν πρεπει να τα κανουμε και δεν ειναι και τπτ τραγικό. Ενα save πριν απο καθε quest ειναι κατι που θα το καναμε ουτως ή αλλως.
Παντως με το νεο-αδειο slim που εχω το παιχνιδι τρεχει νερακι και το save ειναι στα 11-12ΜΒ, σταθερα. Περρισοτερο αγχος εχω μην τα παιξει το playstation και λιγοτερο να αρχισει να lagαρει το skyrim.Δυστυχως.
@James9: Όταν παίζεις είσαι ο τύπος ο οποίος θα ψάξει κάθε σπιθαμή του χάρτη για να lootάρει και το τελευταίο αντικείμενο ή το αντίθετο;
Αν δεν lootάρεις πολύ ίσως έτσι να εξηγείτε η διαφορά στα saves. Το έχουν πει οτι "οσο κάνεις αλλαγές στον κόσμο μεγαλώνει το save file". Αν κάποιος λοιπόν δεν lootάρει πολύ ή δεν παρατάει αντικείμενα όπου βρει λογικό είναι να έχει μικρότερο save και για αυτό σε ρώτησα και το πως παίζεις ώστε να το εξακριβώσουμε ;)
Δεν ψαχνω απλως ,εχω ξεκοκκαλισει ολο το χαρτη. Γι α να καταλαβεις το main quest το επιασα μετα τις 150 ωρες .ξεκινουσα να παω καπου κ εμπαινα σε οποια σπηλια συναντουσα κ την καθαριζα.επισης δεν πουλουσα αντικειμενα συχνα κ πετουσα οτι δεν χρειαζομουνα στο δρομο. Ετυχε να ξαναπερασω απο ενα σημειο που ειχα σκοτωσει ενα δρακο και γελουσα γιατι γυρω απο το σκελετο του ηταν πεταμενα 30-40 αντικειμενα που ειχα αφησει για να μπορεσω να κουβαλησω τα dragon bones.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk