Originally Posted by
thanosa75
Το μόνο λάθος( ; ) της Sony ήταν ότι η συγκεκριμένη παρουσίαση, την οποία έβλεπε και ο απλός λαός, έγινε από έναν μηχανικό....
Οι μηχανικοί ΔΕΝ κάνουν για προώθηση προιόντος (που δεν ήταν άλλωστε, αλλά άντε να το εξηγήσεις στο λαό....).
Ο Cerny (χωρίς να θέλω να τον προσβάλλω γιατί αυτές τις θέσεις τις κερδίζεις, δεν στις χαρίζουν), εξήγησε με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν το συγκεκριμένο hardware αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει. Ο τύπος όμως έκανε το λάθος να εξηγήσει και τους περιορισμούς του συστήματος .....και η τρίχα έγινε τριχιά.Λες και αν η Gpu κάνει throtling από τα 2.230 Mhz στα 2.130 Mhz θα συμβεί κατι....(γιατί για 2-3% μίλησε)
Το PS5 είναι μια κονσόλα των 10 TF και για συγκεκριμένους λόγους έχει αρχιτεκτονική με 36CU και υψηλούς χρονισμούς. Επίτηδες επέλεξαν τις υψηλές συχνότητες και έχουν τους λογούς τους, οικονομικους και άλλους. Τώρα για το αν είναι σωστή αυτή η προσέγγιση θα το δούμε από το αποτέλεσμα.
Αν ρωτούσαν και έναν μηχανικό της MS για τους περιορισμούς π.χ. των gddr6 διαφορετικών ταχυτητών του SeX, θα ανέφερε και αυτός τα σενάρια όπου θα υπήρχαν προβλήματα.
Όταν απευθύνεσαι στο ευρύ κοινό χρειάζεσαι έναν παπατζή (σαν τον πέτσινο από την pcmr μεριά :a050:), όχι έναν μηχανικό,γιατί αλλιώς η τρίχα γίνεται τριχιά. Είναι λάθος του τμήματος marketing.
Σε κάθε περίπτωση το SeX είναι πιο δυνατό και ίσως πιο ποιοτικό και πιο ήσυχο. Όποιος όμως χαλιέται για την ισχύ του PS5, να πάρει το xbox. H Sony ποτέ δεν προσέφερε ισχύ, πάντα προσέφερε consistency. Με την συνέπεια και την σταθερότητα της Sony ξέρεις οτι στο μέλλον και γ@ματα παιχνίδια θα βγάλει δίχως να κρέμεται μόνο από τους 3rd party και δεν θα σκοτώσει την κονσόλα, αν στραβώσουν όλα, όπως έχει κάνει στο παρελθόν η MS.
Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτή τη στιγμή έχω στη κατοχή μου xbox one, xbox one x και ps4. Όντως υπάρχει διαφορά μεταξύ των 6TF του OneX και των 1,2TF του xone (όχι όμως και χαώδης, για τους περισσότερους χρήστες). Η διαφορά του PS4Pro 4.2 TF με PS4 1,8TF, για έμενα, ήταν πολύ μικρή και για αυτό και δεν αγόρασα το PS4 Pro.
Οπότε με βάση τα ανακοινωθεν specs και την κύρια διαφορά να είναι ένα 17% υπέρ του ενός θεωρώ ότι και οι δυο κονσόλες θα παίζουν τα games πάνω κάτω το ίδιo (αν κάποιος χαλιέται να παίζει π.χ στο PS5 σε 1880p/60fps έναντι 2160π/60fps στο SeX ας πάρει xbox), με μικρότερη διαφορά από αυτή των Xbox OneX και PS4 Pro. Όποιος θέλει exclusives και υπηρεσίες της Sony να πάρει PS5 και όποιος θέλει υπηρεσίες MS και καλύτερα multi να παρει το SeX. Εγώ θα πάρω και τα δυο!!!:a042:
*Βάζω στοίχημα ότι στην τριετία θα έχουμε PS5 Pro καθώς και νέο δυνατότερο SeX . Ήδη το διατυμπανίζει και η ίδια η MS, η κονσόλα της ονομάζεται xbox Series X (άρα θα έχουμε μελλοντικά και άλλα Χ όπως και Series S ....)