Γνωμη μου ΠΩΣ τα μαγαζια τα "κλεινει" η πελατεια, μη περνώντας την πορτα...
αυτα μπορουν κ πρεπει να βαζουν την τιμη που θελουν...
απο εκει κ περα την τιμη δυστυχως την ανεβαζει η ελλειψη....
Printable View
Γνωμη μου ΠΩΣ τα μαγαζια τα "κλεινει" η πελατεια, μη περνώντας την πορτα...
αυτα μπορουν κ πρεπει να βαζουν την τιμη που θελουν...
απο εκει κ περα την τιμη δυστυχως την ανεβαζει η ελλειψη....
Επισης να πουμε πως ολο αυτο οριζεται επισημα ως "μαυρη αγορα" η οποια συνηθως λαμβανει χωρα σε συνθηκες ελλειψης δημοφιλους αγαθου!!!!
Η πραγματικότητα βρίσκεται σε ένα μπορεί. Νομίζω ότι συμφωνώ με το κόκκινο.
Και εδώ νομίζω συμφωνώ με το κόκκινο.
Εντάξει.
Το μονοπώλιο πιστεύω ότι θα ήταν καταστροφικό για το gaming.
Τώρα πια δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν είναι σωστό ή λάθος να την πούλαγα. Τι θα έκανες εσύ και γιατί;
Το να ζητήσεις €2000 από έναν μεροκαματιάρη που βγάζει €500/μήνα, σαφέστατα είναι εκμετάλλευση/scalping IMHO. Όμως και αυτός θα όφειλε να είχε κάνει τα κουμάντα του έγκαιρα και όχι να είναι της τελευταίας στιγμής (το' χουμε αυτό σαν λαός γενικά). Ο πλούσιος έχει περιθώρια να είναι ζαμανφού, ενώ ο φτωχός όχι.
Σαφέστατα δεν παίρνεις κάτι με το σκεπτικό να το πουλήσεις, ειδικά εφ' όσον έχεις ανοίξει το προϊόν, όμως αν παρουσιαστεί μια καλή ευκαιρία θα πεις όχι; Εγώ θα είμαι ειλικρινής: με το τωρινό launch line up την έδινα ανετότατα και εννοείται ότι θα την ξανααγόραζα μετά από λίγο καιρό. Δεν βλέπω κάτι μεμπτό/ανήθικο σε αυτό. Παραχωρείς την «θέση» σου σε κάποιον απελπισμένο/λεφτά (που προφανώς δεν λογαριάζει το κόστος) με αντάλλαγμα ένα συγκεκριμένο ποσό. Δεν την έκλεψες, ούτε την έσπασες (βλ. YouTube). Ειδικά αυτοί που τις σπάνε είναι οι χειρότεροι, γιατί όντως τις στερούν από κάποιον άλλον, μιας και θα καταλήξει στην ανακύκλωση/χωματερή ελέω YouTube views.
Όσο για την αλληλοβοήθεια, συμφωνώ, αλλά όπως έχω ξαναπεί έχει διαχειριστικό & οικονομικό κόστος. Αν κάποιος έχει λεφτά να την προαγοράσει (δεν έχουν όλοι εύκαιρα 1000-1500-2000 ευρώ) και να την δώσει σε κάποιον στην ίδια πόλη, καλώς. Αν δεν έχει λεφτά (δεν μπορείς να απαιτήσεις από κάποιον να σου δώσει €410-510 μπροστά, ειδικά αν δεν σε γνωρίζει) ή/και ο ενδιαφερόμενος μένει 500km μακριά, τότε αναγκαστικά θα κάνει ακύρωση και θα κρίνει το κατάστημα που θα την δώσει (pending pre-orders ή ράφι).
Είπα ποιά είναι η διαφορά: αυτός που την σπάει την στερεί από κάποιον άλλον, γιατί η κονσόλα δεν θα ξαναλειτουργήσει ποτέ. Αυτός που την μεταπωλεί, θα την δώσει σε κάποιον άλλον (αν η τιμή είναι λογική, αλλιώς θα του μείνει απούλητη <-- κακό του κεφαλιού του, lol).
Αυτοι που το σπάνε είναι δυο κατηγορίες.... Αυτοι που είναι μ@λ@κες απλα η απο το αντίθετο στρατόπεδο,.. Και αυτοι που το κανουν για να δείξουν γενικα την αντίθεση τους στο οτι άνθρωποι δινουν τόσο βαρος σε κάτι όχι τόσο σημαντικό..... Αν και οι δεύτεροι πλεον δεν υπαρχουν διότι δεν ασχολούνται, συμφωνούσα μαζί τους ως ενα σημείο...... Και δεν στερούσαν απο κάποιον κατι τόσο μα τόσο σημαντικό...... Αντιθετα πχ τα εστιατόρια καθημερινα πετούν τόνους φαγητού.... Το οποίο όντος το στερούνται καποιοι άλλοι........... Άσχετο το παράδειγμα αλλα το λέω για να μην ρίχνουμε τοσο βαρος σε κάτι που ουτος η άλλος θα το έχουμε ειτε την πρωτη μέρα ειτε σε ενα μήνα.......
Πίστεψέ με, ούτε μ@λ@κες είναι, ούτε Xbots. Απλά βρήκαν καλή κονόμα μέσω του YouTube.
Σαν τον τυπά που έχει φετίχ να σπάει αυγά και εγκατέλειψε την δουλειά του (φαντάσου πόσα βγάζει, lol) για να ασχολείται περισσότερο με αυτό το «σπορ»... προσφέρει ουσιαστικό έργο στην κοινωνία; Όχι, αλλά κάποιος άλλος ίσως πει ότι προσφέρει θέαμα (υποκειμενικό, αλλά ας το δεχτούμε).
Αυτά είναι τα παράδοξα του καπιταλισμού. Άλλος δουλεύει σκληρά και βγάζει τρίχες και άλλος μ@λ@κίζεται και γίνεται πλούσιος...
ενω το να κανεις προπαραγγελια σε 4-5 μαγαζια ειναι καλυτερο. Αν δεν ειχαμε το hype και δεν ειχε βγει η "βρωμα" οτι δεν θα φτασουν ο καθενας θα εκανε κανονικα παραγγελια σε ενα μαγαζι. Στο ps3 δεν νομιζω να εγινε κατι αντιστοιχο και ηταν και αλλες εποχες
Αυτός που αναφερεις ειναι η νέα μόδα...... Και όχι απλα μ@λ@κας αλλά αρχήμ@λ@κας .... Και φταινε βασικά αυτοι που του δίνουν views..... Το YouTube δεν έδινε ομως παντα χρήματα.....
Τέλος πάντων ξεφυγαμε και άκρη δεν θα βγάλουμε............:focus:
@djpar
Αν υπολογίσεις την αναλογία κόστους κονσόλας/βασικού μισθού (από το PS1 έως το PS4), θα καταλάβεις γιατί γίνεται όλος αυτός ο χαμός...
egw pisteuw auto pou egine me to ps4 k oxi me to ps3 einai h xamilh timh. k se auto isws ekane lathos h sony gt k 500 na to vgaze, idies akrivws poliseis tha ekane day1. apl to 400ari akougete kalh timoula, opote oloi to theloume twra xoris ta polla games klp klp.
den exw noumera sta xeria mou k variemai na psaksw all to ps3 me to 700ari de nomizw na poulise ligotera apo tis 3000 ellada, alla oi polloi to pirame otan epese 300-400.
kata prosegish milaw, opws ksanalew den exw noumera.. respect sthn sony pantws gia ti xamilh day1 timh
Παιδιά σόρυ,θέλω να ρωτήσω κάτι ψιλό offtopic,μήπως γνωρίζετε κάποιο site για προσφορές παιχνιδιών για PS4?Σορυ και πάλι για την offtopic ερώτησή μου απλά ψάχνω μήπως υπάρχει καμιά καλή προσφορά για παιχνίδια PS4 και δεν βρίσκω τίποτα.
Πχ άμα υπήρχε κάποια προσφορά τύπου ενα παιχνίδι (το Battlefield 4 ας πούμε) και μια Playstation Plus Member Card για 1 χρόνο στα 100 ευρώ,δηλαδή κάτι τέτοιο.Ή είχα διαβάσει στο Amazon είχαν βάλει ότι άμα πάρεις 2 παιχνίδια για PS4 σου κάνουν ένα ακόμα δώρο....κτλ σορυ που ρωτάω offtopic και σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε GedoGt
Πιστεύω αν βγάλουν προσφορές θα είναι απο της 15-18/12 και μετα........ Και πέρσι είχαν βγάλει προσφορές αν θυμάμαι...... Κάτι με δωρεάν μηνες plus........ Και -50% σε παιχνίδια........... Αν θυμάμαι καλα όμως....