Ακόμα δεν είναι σίγουρο, γιατί όπως εξηγεί και στο βίντεο, η δοκιμή έγινε με HDMI 2.0. Αναμένουν να βγουν συσκευές με HDMI 2.1 οι οποίες θα υποστηρίζουν και τα 120hz refresh rate.
Printable View
Δεν ξέρω αν είναι λάθος αλλά βλέπω το Dirt 5 θα είναι 4k HDR 120fps στο PS5
PS4 to PS5: All Games with Confirmed Free Upgrades
1 παιχνίδι μόνο έως τώρα
Παιδια τι νοημα εχει το VRR στα 120 καρε μου λετε; Δηλαδη φανταζεστε να παιζετε ενα παιχνιδι στα 120 καρε το οποιο θα ειναι τοσο χαλια που θα πεφτει ξερω γω στα 80 καρε στα 40; Και θα θελετε το VRR να σωσει την κατασταση; Σορρυ ελλα εγω το βρισκω τελειως αχρηστο. Πρωτον γιατι τα παιχνιδια που θα υποστηριζουν 120 fps θα ειναι παιχνιδια που ως επι το πλειστον τα γραφικα θα ειναι σχεδον αδιαφορα. Δευτερον διοτι αν καποιος εβαλε 120 καρε σιγουρα θα δωσει και επιλογη για 60 καρε, εκτος και αν ειναι τοσο μλκς που σου κανει force τα 120 καρε με το στανιο απλα για λογους εντυπωσιασμου. Στην πρωτη περιπτωση ειμαι μια χαρα και παιζω και στα 60 καρε (αν τα 120 ειναι κωλοχανειο). Στη δευτερη απλα δεν αγοραζω το παιχνιδι διοτι με ενοχλει ηθικα η πρακτικη αυτη.
Οπως και να εχει 120 καρε και VRR σε θεμα playstation δεν με απασχολει καθολου. Ισως αν ημουν PCMR να εβραζα δεν ξερω! :P
Στο VRR θα παίζει ρόλο και ποιό είναι το κάτω όριο στα Hz (πριν αρχίσει το tearing).
π.χ. αν στις προδιαγραφές της οθόνης γράφει 48-120 Hz (sync range), τότε αν πέσει κάτω από τα 48 fps ξεκινάει το tearing. Θέλει ψάξιμο.
Οπως ειπα. Αν ειναι dynamic και δεν μου δινουν επιλογη για 60 καρε, δεν αγοραζω το παιχνιδι. Δεν κανω πλακα. Η συντριπτικη πλειοψηφια των παιχνιδιων που εχουν uncapped framerate ή 60 καρε με πολλα σκαμπανεβασματα, προσφερουν επιλογη για σταθερα 30 καρε. Οποτε θεωρω επιβεβλημενο στα 120 να κινηθουν αντιστοιχα και να εχουν επιλογη για 60 καρε.
Τωρα οκ μη λεω μεγαλες κουβεντες αν καποιος θελει να παιζει καποιο Multiplayer στα 120 καρε ντε και καλα, δικαιωμα του και οκ καλυτερα να επιλεξει ενα μοντελο που προσφερει με σιγουρια και αυτην την δυνατοτητα μιας και ακομα δεν γνωριζουμε οπως ειπε ο Wolf. Αμφιβαλλω κατα πολυ ομως οτι εχει ιδιαιτερο νοημα. Στην περιπτωση μου δε που αποφευγω τα multiplayer οπως ο διαβολος το λιβανι, μαλλον δεν εχει κανενα νοημα.
Στην ιδια κατηγορια ειναι φυσικα και το "downgrade" που εκαναν στην CX σε σχεση με την C9... παντελως αδιαφορο downgrade, δεν το λες καν downgrade ειναι πραγματικα ανευ σημασιας. Γνωμη μου αν καποιος θελει OLED TV και τη θελει τωρα, παιρνει οποια απο τις 2 βρει στην καλυτερη τιμη. Οι εν λογω τηλεορασεις ειναι future proof για PS5 στο 99%.
Γενικά όλα τα current-gen παιχνίδια που είναι ήδη στα 60 fps με την ταπεινή Jaguar CPU (ακόμα και τα SP π.χ. Doom) θα μπορούν να πάνε στα 120 fps εύκολα, εφόσον πάρουν PS5 patch.
Στα next-gen εγώ περιμένω 30 fps στα SP ως κανόνα (με κάποιες εξαιρέσεις) και 60 fps στα MP.
Σημαντικό και το tearing, αν ενοχλεί κάποιον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Uncharted 1 στο PS3 (που το φτιάξανε στο Uncharted 2).
^^ Δε θυμαμαι να εχω δει tearing σε παιχνιδι του PS4. Δεν κανω πλακα. Στο PS3 θυμαμαι αρκετα παιχνιδια. Εδω δεν νομιζω να το εχω συναντησει ποτε.
Μ' αυτά και μ' αυτά μάλλον είναι καλύτερα να περιμένουμε να βγει το PS5 και μετά να πάρουμε τηλεόραση,
αν τελικώς μου ακυρώσουν την παραγγελία με την δικαιολογία ότι κάνανε λάθος στην τιμή,
μάλλον πρώτα θα πάρω το PS5 και μετά θα κινηθώ για τηλεόραση,
να δούμε και αναλυτικά τα tests που θα κάνουνε αφού θα υπάρχει πλέον συσκευή που υποστηρίζει HDMI 2.1
^^ Νομιζω ειναι η ορθοτερη επιλογη. Αλλωστε δεν ειναι να πεις οτι με την ελευση του PS5 θα ερθουν τα σουπερ μεγαλα ΑΑΑ παιχνιδια specifically designed για το 5. Ανετα πιστευω βγαζεις τον πρωτο χρονο της κονσολας με μερικες θυσιες.
Val το thread το συγκεκριμένο είναι για να μαθαίνουμε κάποια πράγματα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας τηλεόρασης, αν υποστηρίζει και τι υποστηρίζει γενικά. Το αν υπάρχουν τώρα παιχνίδια στα 120 και βάλε δε μας ενδιαφέρει. Σωστό όμως είναι όταν κάποιος πάει να δώσει 1000 και 2000 ευρώ να ξέρει και τι αγοράζει. Μπορεί κάποιος να είναι σχολαστικός και να μην τον ενδιαφέρει αν θα βγει ένα παιχνίδι και αν θα υποστηρίζει VRR και αν κλειδώνει στα 60 αντί για 120 κτλ. Μπορεί να θέλει να το έχει σαν χαρακτηριστικό η συσκευή του για μελλοντική χρήση ας πούμε.
Και εγώ δε νομίζω ότι θα τα «πετάνε» έτσι τα παιχνίδια στις κονσόλες όπως κάνουν και στα PC όπου το optimize είναι ανύπαρκτο εκεί πέρα. Και πως αν υπάρχει επιλογή για 120 δε θα υπάρχει θέμα για tearing και να θέλει VRR κτλ θέλω και εγώ να πιστεύω.
We review the Sony ZH8 (also marketed as the Bravia Z8H in the USA) 8K TV, and think that it's the best LED LCD on the market in 2020 in terms of picture quality.
https://www.youtube.com/watch?v=eXlHwCxRtiI
Αντε να ανεβαίνουν τα nits μήπως και κάποτε δούμε το αυθεντικό dolby vision
Ανακούφιση για τους κατόχους LG CX/GX και Samsung Q80T/Q90T αφού το HDMI 2.1 chip του Xbox Series X είναι στα 40Gbps (αντί για full 48Gbps).
Αντε να δούμε και το PS5 που μας ενδιαφέρει περισσότερο.
https://www.youtube.com/watch?v=-McftdJMXP4&t=22s
Πάντως δεν βλέπω λόγο αναβάθμισης αφού με το ζόρι θα έχουμε 60fps4K.
Με την Q9FN που την χρυσοπληρωσα θα είναι τέλεια όλα. Όσο για το HDR είναι στα 2000nits
Χαχαχαχα λες?[emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]
Τώρα που το είπες βλέπω ότι είναι διαθέσιμη στα Media Markt, θα πάρω αύριο τηλ να δω τι γίνεται
https://www.mediamarkt.gr/product/ti...xh9096/1522627
θα 'χει πλάκα να κάνουν καμμια κυβίστηση γιατί είχα κλείσει την 65άρα στα 1159 ευρώ αλλά βλέπω και τώρα σε προσφορά είναι στα 1399 ευρώ οπότε δεν είναι και καμμία τρελή διαφορά.
"Κυβίστηση" ούμπερ άλλες :P :P
Μετά από δύο τηλεφωνήματα άκρη δεν έβγαλα, από 1η Αυγούστου έχουν συγχωνευτεί media και public,
έχουν αλλάξει τα συστήματά τους/κωδικοί των προιόντων και όσες παραγγελίες είναι από Ιούλιο δεν έχουν περαστεί αυτόματα,
την περάσανε λοιπόν σήμερα το πρωί χειροκίνητα με την τιμή που την είχα κλείσει και περιμένουν έγκριση από το τμήμα παραγγελιών με το οποίο επικοινωνούν με emails! (έλεος εν έτει 2020)
κοντεύει να νυχτώσει και δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση από το πρωί.
Επειδή δεν νομίζω να ενδιαφέρουν κανέναν τα προσωπικά μου να ποστάρω κι ένα ενδιαφέρον χθεσινοβραδινό βιντεάκι,
είναι ένα συγκριτικό ανάμεσα σε LG CX (OLED) και Sony XH90 (LCD)
Εννοείται ότι η LG CX είναι καλύτερη απλά με λίγα λόγια αυτό που λέει είναι ότι δεν αξίζει να δώσεις τα διπλάσια λεφτά αφού οι διαφορές είναι ελάχιστα ορατές,
σε κάτι test video όπως στο 5:42 εννοείται ότι η LG κερδίζει κατά κράτος όσον αφορά το μαύρο και το άσπρο
αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το συναντάς σε ταινίες, σήριαλ, games, ποδόσφαιρο και όλα αυτά που παρακολουθούμε κανονικά.
https://www.youtube.com/watch?v=jh8pJ9dTaYo
Ποιος χέστηκε για τις τηλεοράσεις;
Για τα προσωπικά σου πες!
:P :P
Δηλαδή με την 1080 του 2007 θα μείνεις στο PS5?
Δεν έχεις σκοπό να χτυπήσεις μια 4K HDR (και αφού είσαι και gamer) με HDMI 2.1?
Για τηλεόραση μετά το 2021 θα αρχίσω να κοιτάω, πάντα καλώς εχόντων των οικονομικών.
Όταν θα έχει ωριμάσει πλήρως το feature set.
Όπως έκανα και στην εποχή του PS3.
Άλλωστε δεν με "χαλάει" να παίζω 1080π/60 στα περισσότερα PS5 games!
Τι μου θύμησες τώρα, βάζω να δω μια ταινία τις προάλλες και όπως όλα τα κλασικά θριλεράκια για κάποιο λόγο μετακομίζει η οικογένεια στο πουθενά σ' ένα σπίτι μέσα στο δάσος.
Μπαίνει λοιπόν ο πιτσιρικάς ο γιος μέσα στο σπίτι κι εκεί που εξερευνεί τους χώρους το μάτι του πέφτει σε μια δεκαετίας 80 τηλεόραση,
την κοιτάζει από όλες τις πλευρές μ' εκείνο το βλέμμα αμηχανίας και όλος απορία γυρίζει και ρωτάει τον πατέρα του,
"Μπαμπά, τι είναι αυτό το πράγμα πίσω από την τηλεόραση?" :P
Έχω δει την ταινία που λες και ο πατέρας απαντά: αυτή ΕΙΝΑΙ η τηλεόραση. (πέθανα στα γέλια)
Επί των τηλεοράσεων τώρα, όχι δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για αγορά.
Σε κάθε γενιά κονσολών, εν προκειμένω PS5, μετά από κάποιο καιρό ωριμάζουν τα feature set των τηλεοράσεων.
Όσο πιο πολύ αργήσεις τόσο πιο πολύ θα αντέξει η τηλεόραση στο χρόνο.
Η TV που είχα αγοράσει (high-end στην κατηγορία της / 3.300 ευρώ) αντέχει ασπροπρόσωπη μέχρι και σήμερα.
Φυσικά δεν έχει HDR, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου.
Γιατί δεν με νοιάζει;
Διότι το full HDR θα το δω στο PS5 και στις τηλεοράσεις από το 2021 και μετά.
Γενικώς, έχω διαφορετική φιλοσοφία ως καταναλωτής: τα σκάω χοντρά μια φορά ανά πολλά χρόνια, ώστε να έχω μια συσκευή που αντέχει στο χρόνο.
Δεν είμαι της φιλοσοφίας: πληρώνω λιγότερο και συχνότερα.
Ακριβώς την ίδια φιλοσοφία έχω και εγώ.
Πήρα το 2018 μετά από 20 μέρες κυκλοφορίας της την 65Q9FN από 4200 στα 3700 προσφορά Σαββατοκύριακου και απλά τα σπάει. Ίσως η καλύτερη QLED που υπάρχει ακόμα και σήμερα και μαύρα σε επίπεδο OLED. Όποιος γνωρίζει θα καταλάβει κατευθείαν. Η τιμή της ακόμα και τώρα είναι πολύ υψηλή εάν την βρεις βέβαια. Δεν μετάνιωσα δευτερόλεπτο που την πήρα. Απλά απίστευτη.
Edit: Αυτή που αντικατέστησε ήταν μία 40 άρα που την είχα αποκτήσει το 2010 Samsung C8000 η οποία άλλαξε θέση από το καθιστικό στην κρεβατοκάμαρα και ακόμη δείχνει άψογα. Τότε την είχα πληρώσει 2300ευρώ.
Η λογικη μου εμενα ειναι λιγο διαφορετικη. Δεν θεωρω οτι αξιζει να περασω μια γενια χωρις HDR απλα επειδη την επομενη γενια το HDR θα ειναι καλυτερο. Δεν θα σταθω καν στην αναλυση (που και αυτη ειναι σημαντικη) αλλα θα σταθω επισης στην ποιοτητα της εικονας. Δεν εχει καμμια επαφη η ποιοτητα της εικονας των τηλεορασεων του σημερα με αυτες που κυκλοφορουσαν 1 γενια πισω.
Εμενα αυτο ειναι το σημαντικοτερο ολων. Η ποιοτητα της εικονας. Καλως ή κακως εχω μπει στο τρυπακι και ως προς το θεμα της εικονας ειμαι πλεον πολυ απαιτητικος. Δηλαδη τα ψεγαδια τα βλεπω και δεν γινεται να τα προσπερασω ευκολα.
Μετα ειναι φυσικα αλλα smart features πολυ βολικα.
Σιγουρα ειμαι στο spectrum της υπερβολης αλλα απο την αλλη θεωρω οτι ο Λευτερης ας πουμε ειναι στο αλλο ακρο. Χωρις φυσικα να ειναι κατακριτεο ετσι, μην τρελαθουμε.
Απλα εγω δυσκολευομαι να δικαιολογησω και αλλες αγορες σε συνδυασμο με την τηλεοραση. Δηλαδη δεν μπορω να σκεφτω το εαυτο μου να επενδυει σε ενα Pro χωρις να εχει μια τηλεοραση που να εκμεταλλευεται τις δυνατοτητες του.
Ειμαι υπερ του να περιμενεις συγκεκριμενα «μαξιλαρακια» τεχνολογιας και εννοειται ειμαι κατα του να παιρνεις συνεχεια το καινουργιο μοντελο απλα για να λες οτι εχεις το καινουργιο, αλλα απο την αλλη θεωρω μεγαλο κριμα να περασω μια ολοκληρη γενια με μια κονσολα «4Κ HDR» και τελικα να μην δω ποτε τα Horizon μ, Last if Us, God of War, Tsushima κλπ κλπ στην πραγματικη τους μορφη την οποια ηθελαν οι Devs. Οοοολες αυτες οι ωρες σε gaming ταινιες σειρες κλπ με κορυφαια ποιοτητα εικονας, αξιζουν την επενδυση αντι να περιμενω κοντα 10 χρονια για να τις γευτω.
Ξαναλεω. Δικος μου τροπος σκεψης. Χωρις ιχνος ειρωνιας ή μη αποδοχης του σκεπτικου του Λευτερη. :)
Δεν υπάρχει σωστό/λάθος!
Έτσι ήμουν από παιδάκι ως χαρακτήρας: πχ. παίζαμε μπάσκετ και ενώ μετά από κάθε αγώνα όλοι έτρεχαν για νερό, εγώ ήθελα να ξελιγώσω για να ευχαριστηθώ το νερό πιο πολύ όταν έπινα μετά από 3-4 αγώνες (μονάκια εννοώ).
χιιχχιιχιχιχ
Πιστευω οτι θελει μια καποια ισορροπια. Υπαρχουν καποια διακριτα σημεια που αξιζει να αγορασεις τηλεοραση. Εγω πριν 4 περιπου εβδομαδες πηρα σε πολυ καλη τιμη την lg b9 στις 65 ιντσες. Πριν ειχα μια 55αρα samsung 6400. Εχει καποια βασικα χαρακτηριστικα που θεωρω σημαντικα.
1. χαμηλο input lag με καλη ποιοτητα εικονας στο gaming. Ολες οι καλες lcd εχουν μεν καλη εικονα σε ολα τα αλλα, αλλα στο gaming οχι γιατι κλεινουν ολο το image processing για χαμηλο lag. Οι oled εχουν καλη εικονα στο game mode λογο φυσης τεχνολογιας
2. Hdmi 2.1 με vrr που στη χειροτερη περιπτωση μου εξασφαλιζει 4κ 60hz hdr με vrr. Τα 120 hz που ακομα κανεις δεν ξερει ποιος και πως τα υποστηριζει με ταυτοχρονο hdr και vrr δεν θα τα δουμε σε ΑΑΑ παιχνιδια
φυσικα σαν oled μια επιμελεια την θελει, αλλα στοιχειωδως να κανεις καποια απλα πραγματακια το burn in δεν θα το δεις ποτε. Ειχα μια πλασμα επι 7 χρονια στην γενια του ps3 και την ειχα ξεπατωσει στο gaming. Burn in ουτε ιχνος, απλα ακολουθωντας καποια στοιχειωδη πραγματακια.
οι εντυπωσεις απο παιχνιδα και ταινιες απλα εξαιρετικες
Μετά από 2 μήνες και κάτι μερούλες επιτέλους ήρθε,
έτυχε να έχει τώρα διπλή επιστροφή (μέχρι 19/9) μέσω Eurobank Wallet (με NFC και app από το smartphone)
οπότε τελική τιμή βγήκε στα 1136 ευρώ για την 65άρα.
Αντε και στα δικά σας οι ενδιαφερόμενοι για καινούρια τηλεόραση. :yes:
Καλορίζικη, θα την δοκιμάσεις με το Guns up να δεις πως παίζει [emoji39][emoji39][emoji39]
Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ, εννοείται πάλι GUNS UP! θα παίζω με ολίγον Fall Guys όταν έρθει η δεύτερη σεζόν τον Οκτώβριο. :P
Εντάξει, θα δω διαφορά στις ταινίες. :P