Αγορά νέας TV (4K, HDR, HDMI 2.0x κτλ)
Quote:
Originally Posted by
christos-sonyboy
αφήστε εμάς με το hdr των φτωχών παιδιά, δεν τρέχει τπτ. βλέπεις δεν έχουμε όλοι 1000 κ 2000 ευρώ να δώσουμε.
Είναι πεταμένα λεφτά από την μια και marketing των εταιριών από την άλλη.... αυτό ήταν το point μου. Δεν είχα κανενα σκοπό να θίξω τον οποιοδήποτε. Και μένα δεν μου τρέχουν από τις τσέπες. Κάνω τις επιλογές μου που θα τα δώσω. Θα συνιστούσα να βάλει κάποιος χρήματα στην άκρη και να αγοράσει τηλεόραση την επόμενη χρόνια που θα πέσουν οι τιμές και θα βελτιωθεί το HDR. Τα ίδια λέει και ο Καλιφας (μην σας κοροϊδεύουν με 4K HDR τηλεοράσεις κάτω των 1000 ευρώ) που ήταν στην παρουσίαση στο Λονδίνο όπου η Sony έδειξε το pro σε τηλεοράσεις των 4-5 χιλιάρικων..... βλέπε zd9.
Quote:
Originally Posted by
WolfRathmA
2. Ναι, το ONE το πούλησα. Εγώ τα εχω όλα στο automatic στο Pro στις ρυθμίσεις. Απο ότι διάβασα και λένε όταν παίζεις 4K παίζει σε RGB και όταν αναγνωρίσει σημα HDR γυρίζει αυτόματα μονο του σε YUV420.
Εδώ είναι το θέμα.... κάτι παίζει με το HDR λένε και το γυρίζει σε 8bit όταν είναι στο auto και νομίζω για hdr games θα πρέπει να γυρνάμε rgb full και resolution 4k rgb. Μπορεί και να γράφω τα ανάποδα απ όσα ισχύουν έχω μπερδευτεί. Btw σε game mode πειράζεις τίποτα άλλο σε ρυθμίσεις η μονο το backlight σε hdr παιχνίδια?... όπως sharpness στο 0, smart led είναι ωραία τα χρώματα στο high, color tone στο warm1, color space στο auto και δυναμική αντίθεση στο off.
@Wolf είμαι περίεργος που είδες να προτείνουν το native στα εκτός HDR (ειναι το σωστό) γιατί στο neogaf oι περισσότεροι προτείνουν λανθασμένα color space auto για τα πάντα. Σε HDR παιχνίδια το γυρνάς στο auto?
White Balance δεν το πειράζω εκτός και αν έρθει κάποιος ειδικός σπιτι μου να την καλιμπραρει. Gamma το γύρισα και εγώ στο -1. Το Full RGB όπως σωστά έγραψες θέλει black level στο normal αλλά θα σου πρότεινα να τα βάλεις και τα 2 στο auto. Δεν θα δεις διαφορά αναλαμβάνει η κονσόλα αυτόματα να μιλήσει με την τηλεόραση και επιλέγει την βέλτιστη ρύθμιση. Color tone προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου οτι ειναι το σωστό μιας και μερικοί παίζουν μέχρι και με color tone 2 που ειναι το industry standard....δυστυχώς το μάτι μας έχει εκπαιδευτει σε πιο ψυχρά χρώματα όποτε το γύρισα στο standard. Contrast είμαι στο 90-95 και backlight στο 10 μιας και παιζω σε σκοτεινό δωμάτιο η με χαμηλό φωτισμό.