Μην ξεχνάμε Ps1 vs dreamcast
Printable View
Μην ξεχνάμε Ps1 vs dreamcast
Σωστό Ps1 vs saturn τότε
Μα δεν ειναι και τωρα μονο τα specs.
Το xbox ειναι συνολικά αρκετά καλύτερο σαν hardware, και συντριπτικά καλύτερο σε all around υπηρεσίες.
Αν καταφέρει να δώσει και ωραια first party games η Sony θα εχει να ανεβεί βουνό .
Και επι τη ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κατι .
Οταν λεω οτι «θα κριθεί η γενιά» Δεν εννοώ σε καμμια περιπτωση να δουμε διάφορες σε πωλήσεις οπως στην τωρινή.
Εγω προβλέπω μια μάχη στήθος με μικρή διαφορά για τον ενα η τον αλλο.
Ειναι ξεκάθαρος ο στόχος της ms να φέρει πισω τον κόσμο που έχασε απο το 360.
Και η συγκυρία ειναι πολυ ευνοϊκή για αυτήν.
Τα ps4pro και one x αντιμετωπίστηκαν ως mid gen συστήματα.
Οταν εχεις αγοράσει το ενα απο τα δυο στην αρχη ειναι πολυ δυσκολο να φύγεις στη μεση της γενιάς .
Δεν εισαι καθόλου προετοιμασμένος γ αυτο.
Εχεις φορτώσει games περιφερειακά που θα δουλεύουν και στο αλλο και ενα σωρό λόγοι ακομα.
Η μάχη ειναι τωρα.
Στην αρχη οχι στη μεση .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hardware technical specs [UPDATED]
Εγω απλα να πω οτι περιμενω να δω πως θα αξιοποιησει η Sony την εξτρα ταχυτητα του SSD που τοσο διαφημιζει. Ολα αυτα που διαβαζω (Loading times, fast travel, φορτωση textures) θα τα κανει και ο SSD του XBOX. 1-2-3 sec γρηγοροτερα δεν ειναι το game change που ολοι λενε. Οπως επισης πως θα δουλευει το Variable frequency στην CPU και GPU.Quote:
CPU
x86-64-AMD Ryzen™ “Zen 2”
8 Cores / 16 Threads
Variable frequency, up to 3.5 GHz
GPU
AMD Radeon™ RDNA 2-based graphics engine
Ray Tracing Acceleration
Variable frequency, up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)
System Memory
GDDR6 16GB
448GB/s Bandwidth
SSD
825GB
5.5GB/s Read Bandwidth (Raw)
PS5 Game Disc
Ultra HD Blu-ray™, up to 100GB/disc
Video Out
Support of 4K 120Hz TVs, 8K TVs, VRR (specified by HDMI ver.2.1)
Audio
“Tempest” 3D AudioTech
Και αντε να πουμε στα Exclusive δεν φοβομαστε. Στα multi ομως θα πρεπει να πεισει η Sony τους devs να εκμεταλλευτουν την εξτρα ταχυτητα του SSD και να αξιοποιησουν σωστα CPU+GPU (οσον αφορα το θεμα με το Variable frequency).
Δεν θεώρησα ουτε λεπτό οτι ειρωνεύεσαι.
Σέβομαι τις απόψεις σου γιατι εχεις αποδείξει την σχετική αμεροληψία σου χρονια τωρα.
Συμφωνω σε ολα όσα ειπες εκτός αυτο με το «που βλέπετε τη σημαντική διαφορα».
Μα στα specs και στο all around του συστήματος,
Τωρα αν ερθει αυριο η Sony και ανακοινώσει ακομα καλύτερες υπηρεσίες να ειμαστε καλα να τις δουμε.
Σχολιάζω αυτα που εχω ως δεδομένα αυτη τη στιγμή.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Εγώ περιμένω εφόσον δεν έχει bc σε Ps1-ps3 να ανάπτυξη καλύτερη την υπηρεσία ps now
ΠΩΣ το ξέρεις για τις υπηρεσίες του PS5? ρωτάω γιατί δεν έχουμε ακουσει το παραμικρο.
Αυτό είναι ενα μεγάλο ΑΝ, και επίσης οι ίδιοι έχουν πει ότι τα πρώτα 2 χρόνια ότι βγάλουν θα είναι και για το One, οπότε τι ακριβως περιμένεις να δεις? Επίσης για την PCMR αυτό δεν είναι λόγος επιλογής, καθώς θα τα βγάλουν και σε PC.Quote:
Αν καταφέρει να δώσει και ωραια first party games η Sony θα εχει να ανεβεί βουνό
ναι αλλα κάνεις την υπόθεση οτι ΟΛΕΣ οι πωλήσεις των Mid gen ήταν αναβαθμίσεις, κάτι που ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν ισχύει. Ο κόσμος συνέχιζε να προτιμά το "κατώτερο" Ps4 Pro επειδή εκεί θα έπαιζε τα exclusives της Sony, καθως όπως ήδη ειπα Software is King.Quote:
Τα ps4pro και one x αντιμετωπίστηκαν ως mid gen συστήματα.
Οταν εχεις αγοράσει το ενα απο τα δυο στην αρχη ειναι πολυ δυσκολο να φύγεις στη μεση της γενιάς .
Αρα μιλάς για τις διαφορές που ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ότι θα υπάρχουν, γιατί κάτι απτό δεν βλέπω να λες. Ξαναλεω το ps4pro εχει υποτίθεται 50% λιγότερη ισχύ (οχι 20% που ειναι το θεωρητικό πλεονέκτημα το Χ) απο το ΟneX. Τράβα λοιπόν και κοιτα τα συγκριτικά να δεις τι τρομερές διαφορές υπάρχουν εκεί, και μετά κάνε και ενα scale down για την επόμενη γενιά καθως το gap ειναι μικρότερο.
Η ολη φάση ως προς την διαφορα ισχυος των κονσολών (ps5 xbox x series) θυμιζει Xbox vs Playstation 2, που το ps2 το ξεπερνούσε σε δυνατοτητες ακομα και το gamecube. Βέβαια αυτο απο μόνο του δεν λέει τιποτα ως προς την πορεια μιας κονσολας. Παιζουν μεγάλο ρολο η τιμη της κονσολας, τα παιχνιδια, οι υπηρεσίες.
Οι διαφορές είναι συντριπτικές. Η Sony πήρε το (φθηνότερο) προϊόν και προσπάθησε να το κάνει καλύτερο. Όμως χάνει παντού. Και όχι μόνο. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν πονάει. Το ίδιο νοιώθω και γω. Full απογοήτευση. Το μηχάνημα στους αριθμούς ειναι 9.2. Τώρα οι χημειοθεραπείες δεν πιάνουν. Το αλλάξανε τα φώτα. Μόνο με υδροψυξη θα το κρατήσεις σταθερό κατι που δεν μπορεί η Sony και δεν το κατέχει. Ειναι άσχετη στον σχεδιασμό κονσόλας. Δυστυχώς.
Και στο DF τα ίδια λένε. Παντού υποδεέστερο. Οταν το ένα θα τρέχει native 4k στα 60 ή στα 120 ελάτε να μου πείτε. Και ετοιμαζόμουν τρομάρα μου να πάρω οθονη με τέτοια specs.
Να με συγχωρείτε παιδιά αλλά είμαι και εγω Sonakias αλλά δεν μπορώ με τίποτα να το χωνέψω. Μακάρι να ήταν απο μέρους της κίνηση ματ ώστε να δει αντιδράσεις μήπως και κυκλοφορήσει το Pro την ίδια στιγμή. Αλλιώς δεν την βλέπω καλά.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νομίζω ότι το point είναι ότι η ίδια η MS έχει δηλώσει πως την ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες και τα παιχνίδια και όχι τα συστήματα που τα παίζουν απλά θέλει να δίνει επιλογές πόσο καλύτερα θέλεις να τα παίζεις.
Δηλαδή πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις τόσο καλύτερα θα παίξεις το ΙΔΙΟ παιχνίδι (θέλεις x; θέλεις series x; Θέλεις PC; Θέλεις κινητό; Θέλεις switch; Όλα τα έχει ο μπαχτσες...)
Αυτό από μόνο του μου δημιουργεί υποψίες ότι δεν σκοπεύει να βαρέσει μέταλλο με το series x ώστε να δούμε διαφορά με το ps5 αλλά σίγουρα θα παίζει πολύ πιο ήρεμα αθόρυβα και smooth από το ps5 λόγο ανωτερότητας σε specs
Από την άλλη η Sony μάλλον δείχνει διαφορετική προσέγγιση με το ps5 και ίσως δεν έχει πρόβλημα να βαρέσει μέταλλο με το ps5 ώστε να δείξει τα δόντια του μηχανήματος σε δικά της παιχνίδια αφού δεν την ενδιαφέρει να τρέχουν σε ps4
Πολύ νωρίς για να βγάλει κάποιος τελικά συμπεράσματα και να μιλάει για επιτυχίες και αποτυχίες αλλά όπως φαίνεται και όπως όλοι λένε μιλάμε για διαφορετικές προσεγγίσεις από τις εταιρείες (εδώ ο Spencer έχει δηλώσει πως θεωρεί την Google βασικό ανταγωνιστή και όχι τις Sony και Nintendo)
Το ποια τακτική θα αποδώσει καρπούς θα φανεί σε αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία των μηχανημάτων.
Ίσως και η τακτική της Microsoft να είναι πιο συμβατή με την εποχή που διανύουμε ίσως και όχι
Sent from my MI PAD 4 using Tapatalk
Μιλάω για διαφορές, μικρές ή μεγαλύτερες, που βλέπω ήδη όντας κάτοχος και του pro και του X. Και είναι ο λόγος που σχεδόν όλα τα multi τα παίζω στο X. Εχω δει μπολικα συγκριτικα αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα κοιτάζω κάθε φορα, ξέρω ότι παίρνοντας την X έκδοση θα έχω την καλύτερη δυνατή από τη στιγμή που δεν ασχολούμαι με το pc. Όπως το Doom που αναμένω αύριο πχ.
Επίσης όλοι ξέρουμε ότι τα pro και X δεν ήταν νέες κονσόλες, αλλά upgrade στις ήδη υπάρχουσες. Και ότι όλα μα όλα τα παιχνίδια βγαίνουν και στα base συστήματα. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τα Ps5 και SX θα είναι οι νέες κονσόλες στις οποίες οι devs θα ετοιμάσουν τα nextgen παιχνίδια τους.
Και για να εξηγούμαι, επειδή βλέπω και κάποια σχόλια πιο πάνω, προσωπικά ούτε για σκουπίδι μιλησα, ούτε ότι το ps5 είναι για πέταμα. Προφανώς και δεν είναι, ούτε καν.
Παραμένει μια ικανή κονσόλα την οποία δεδομένα θα αγοράσω και θα παίξω τα exclusives που ξέρω όλα αυτά τα χρόνια.
Απογοητευμένος έγραψα ότι είμαι γιατί περίμενα, ήθελα κάτι παραπανω. Κατι καλύτερο από αυτό που τελικά μας παρουσίασαν.
Διακρίνω μια μεγάλη απογοήτευση που προσωπικά δεν μπορώ να την καταλάβω.
Το PS5 και το Xbox Series X διαθέτουν παρόμοια τεχνολογία και στην τελική ο ανταγωνισμός μεταξύ Sony και Microsoft σημαίνει ότι εμείς (οι πελάτες) θα βγούμε κερδισμένοι.
Το καλύτερο θα ήταν να αποφύγουμε την υπερβολική συσσώρευση των συγκρίσεων και των συζητήσεων γύρω από τις τεχνικές προδιαγραφές καθώς εμείς είμαστε εδώ για τα games.
Ρε συ συγνωμη τωρα και με ολο το σεβασμο. Δεν βρισκεις ολιγον υπερβολικο ισως και λιγο αλλαζονικο να εισαι τοσο απολυτος σε αυτα που λες πιο πανω? Δηλαδη βγαινεις και πραγματικα ακυρωνεις ενα καρο κοσμο που σιγουρα εχουν καποιες γνωσεις παραπανω εκτος και αν δεν ξερω σε τι πραγμα επαγγελεσαι (δεν ειρωνευομαι ξαναλεω). Δηλαδη δεν μπορει να λες οτι αυτο το πραγμα μονο με υδροψυξη κλπ κλπ. Ενταξει, θεωρεις οτι ειναι τοσο αχρηστοι και δεν ξερουν την τυφλα τους σε τετοιο βαθμο που εμεις εδω ξερουμε καλυτερα? Δεν ξερω, εμενα αυτο μου ακουγεται καπως.
Δεν λεω οτι ειναι θεοι, αλλα για το θεο δεν ειναι και ηλιθιοι.
Ολα αυτα τα συντριπτικα κλπ, χωρις να εχουμε δει καν ενα πιξελ, συγνωμη αλλα μου ακουγονται τελειως λογια του αερα επι του παροντος. Ο δε βαθμος της απογοητευσης σας, πραγματικα με εκπλησσει. Οχι επειδη θα επρεπε ντε και καλα να θελετε να παρετε Σονυ, αλλα ακριβως επειδη εχετε επηρεαστει σε τετοιο βαθμο απο τα νουμερα που πραγματικα στο τελος θα κανετε την Σονυ να βγαλει 2 SKUs με αποτελεσμα να με χωσετε και εμενα περισσοτερο απο οσο αυτη τη στιγμη θελω. Γιατι κι εγω ειμαι μαλακας, αν γυρισουν και πουν οτι εχουν ενα απλο και ενα προ μοντελο στο launch το προ θα παω να παρω ο μαλακας και λεω μαλακας γιατι mid gen θα πρεπει να παρω ξανα το προπρο. λολ
Τι λες ρε συ. Χεχε
Ουτε καν, το killzone 2 ηταν μπροστα απο οτιδηποτε ειχε το 360 ή ειδαμε σε multiplatform.
Τωρα νομιζω οτι εσυ τρολλαρεις.
https://www.youtube.com/watch?v=MC-hiXr69kY
Ο cell κενταγε και με το killzone 2 ειχε φτασει στο 60% off load στα spus αν θυμαμαι σωστα.
Αυτο τρεχει σε ps3
Spoiler!
Εχεις δει κανενα 360 game η multiplatform να παρουσιαζεται σε retrospect σημερα ως κατι σπουδαιο οπτικα?
Εδω καταφεραν να φτασουν με το motorstorm apocalypse που γινεται της μουρλης κοντα στα 1080p.
Φυσικα και θα μπορουσε να βγει το Uncharted στο 360, εδω βγηκε στο Vita. Αλλα γραφικα σαν του Uncharted 2 και 3 δεν ειδαμε ποτε στο 360.