^^ Πανω κατω αυτο ειναι που λεω κι εγω, οτι το contrast ειναι που κανει την διαφορα στην OLED. Αλλα αν ο αλλος ειναι συνηθισμενος σε μεγαλη φωτεινοτητα ισως του κακοφανει οτι το ποπ ειναι ενα κλικ κατω.
Printable View
^^ Πανω κατω αυτο ειναι που λεω κι εγω, οτι το contrast ειναι που κανει την διαφορα στην OLED. Αλλα αν ο αλλος ειναι συνηθισμενος σε μεγαλη φωτεινοτητα ισως του κακοφανει οτι το ποπ ειναι ενα κλικ κατω.
Δεν έχω OLED αλλά δεν νομίζω ότι έχει τόσο νόημα η φωτεινότητα, είναι αυτό που λέει ο Val. Έχεις καταπληκτικό contrast το οποίο είναι απαραίτητο για HDR και (αυτή είναι η εντύπωσή μου) το αποτέλεσμα που σου χαρίζει όταν έχει HDR περιεχόμενο είναι κατά πολύ ανώτερο και μόνο λόγο του μαύρου.
Με άλλα λόγια μπορεί μια LCD να σου δείξει πιο φωτεινά μια έκρηξη σε ένα σκοτεινό ουρανό αλλά αν ο σκοτεινός ουρανός στην ουσία είναι σκούρο γκρι και όχι πραγματικό μαύρο τι νόημα έχει;
Γιαυτό το μαύρο πήγα σε va panel. Τπ συζήτηση κάνουμε δεν θέλω να αλλάξω από xe9005 σε oled σύντομα, είπαμε κάτσε να βγει το ps5, να βγουν και νέες τηλεοράσεις με HDMI 2.1 από όλες τις εταιρείες και βλέπουμε απλά... Συζήτηση κάνουμε για να ξέρω αύριο μεθαύριο να μην ρωτάω τελευταία στιγμή
Εμενα ειναι το ΜΟΝΟ που ακομα μου "κακοφαινεται", αλλα μετα από μερικους μηνες χρηση, εχει συνηθισει πλεον το ματι να μην απαιτει τοσο εντονη φωτεινοτητα....απλα ακομα και οταν βλεπω σε θεοσκοτεινο δωματιο, εγω βαζω την επιλογη σαν να εχω χωρο με φως (την bright room επιλογη αντι της dark room) για να μου τσιμπαει λιγο την φωτεινοτητα.
Αλλα ρε σεις, εβλεπα χτες απο στικακι κατεβασμενη ταινια 4Κ 2160p (το Venom συγκεκριμενα) που ηταν 55 Gb.....μου ετρεχαν τα σαλια, τα χρωματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....οταν εισαι σε κανονικα φωτεινη σκηνη....δεν εχω δει κατι καλυτερο στην ζωη μου....οκ αμα βλεπεις κανα σκοτεινο θριλερ κλπ στην αρχη θα ζοριστεις λιγακι να το συνηθισεις αλλα πειραζεις λιγο τα settings (η διαλεγεις πιο φωτεινο preset) και το μαζευεις το πραγμα.
- - - Updated - - -
ΑΝ ομως συνδεσεις το στικακι σε AVR ενισχυτη με ATMOS και εχεις συνδεδεμενο τον ενισχυτη με πολυ καλο καλωδιο με την TV (εχω ενα διμετρο hdmi 3.1) τοτε και παιρνεις το ΑΤΜΟΣ απο το στικακι και δεν χανεις τιποτα σε πληροφορια απο πλευρας εικονας. Ετσι νομιζω...
Καταρχάς αν έχεις ενισχυτή που υποστηρίζει Atmos, ποιος ο λόγος να το κάνεις αυτό; Το Atmos που έχει η τηλεόραση εξάλλου είναι απλά ένα ψέμα. Απλά βρίσκεται εκεί απλά και μόνο για να υπάρχει.
Επίσης κανένας ενισχυτής δεν έχει player για να παίζει βίντεο. Παρά μόνο ήχο. Και τον ήχο δεν τον στέλνουν στην τηλεόραση ή σε κάποια άλλη συσκευή. Όποτε δεν γίνεται κάτι τέτοιο που λες.
LG announces EU pricing & availability for 2020 4K OLED TVs
Quote:
In Germany, LG's CX models will be priced 300-400 Euro lower than the 2019 C9 models (1000 Euro for the 77-inch). The new 55-inch GX will be 500 Euro cheaper than last year's E9.
Quote:
€1800 (48")
€2300 (55")
€3100 (65")
€7000 (77")
Quote:
LG's 2020 4K OLED TVs will start shipping in Europe from April 2020. The 48-inch OLED will arrive in May, which is much earlier than Sony's 48-inch OLED that is scheduled to arrive in the second half of 2020.
^^ Ωραιοτατα. Μειωθηκαν οι τιμες οπως ελεγαν. Σε 6 μηνες θα πεσουν ισως και πιο κατω απο τα μεχρι τωρα συνηθισμενα. Με βλεπω να χτυπαω την 65αρα καλως εχοντων των πραγματων!
Τι επιπλέον θα έχει η CX από την C9 ώστε να αξίζει να δώσει κάποιος περίπου 1000 ευρώ παραπάνω?
Επίσης αντικαταστάτης της B9 δεν υπάρχει? (προφανώς θα λεγόταν BX).
^^ Δεν θα δωσεις 1000 παραπανω αν περιμενεις. Ισως να δωσεις και λιγοτερα... η C9 οταν βγηκε, ειχε τις ακολουθες τιμες:
https://a.disquscdn.com/get?url=http...AA&w=800&h=322
Για μια ταξη μεγεθους, την 65αρα την C9 την βρισκεις τωρα κατω απο 2 χιλιαρικα (απο 3μιση).
Οι ΒΧ λογικα θα βγουν πιο μετα οπως γινεται συνηθως. Να περιμενεις να ειναι κατω καμμια 200αρα-300αρα απο την σειρα C.
Παντως εννοειται οτι χτυπας και τωρα μια C9 αν γουσταρεις ή ακομα καλυτερα περιμενεις λιγο ακομα να τις ριξουν κι αλλο και με αυτον τον τροπο αντι ας πουμε να παρεις μια 55 CX χτυπας μια 65C9 και εισαι τζετ.
Καλα και η C9 την μεγαλη πτωση(συμφωνα με την εξελιξη τιμων παντα)στο black friday/γιορτες την ειδε.
Για δώστε μου μια βοήθεια. Ψάχνω monitor για να συνδέσω PC, ps4-ps5. Δεν με νοιάζει αν έχει δεκτή για τηλεοπτικά κανάλια.
Προϋποθέσεις: 24" (Όχι μεγαλύτερη, η απόσταση είναι αρκετά μικρη), τουλάχιστον 2 hdmi, σίγουρα hdr. 4Κ ευπρόσδεκτο (θα χρειαστεί για το ps5).
Review: LG CX OLED
Quote:
In essence LG CX is closer to LG C9 than it is to representing another step forward. LG C9 already delivered some of the best picture quality, HDR or otherwise, that you can find in a TV. New features like Filmmaker Mode, Dolby Vision IQ and FreeSync are welcomed additions but do not represent important steps (and some were even included in last year's models). The new 48-inch size is probably the biggest news here.
Quote:
On the other hand LG still refuses to make a commitment to provide webOS updates for existing webOS-based TVs. We are starting to see big consequences of this decision as new apps such as Apple TV and Disney+ are technically available on webOS but only more recent versions (and therefore only more recent TVs). We fear that this will only escalate as new services such as HBO Max, Peacock, Google Stadia, Microsoft xCloud etc. arrive.
Ε ρε γαμωτο, γιαυτό γουστάρω andoid tv, πρόσφατα έβαλα σε stick όλα τα παιχνίδια snes και mega drive και τα έπαιξα κομπλέ στην τηλεόραση. Είναι ένα + για μένα μια Android tv
Τα νέα apps δεν τα βγάζει ο provider του app στο store;
Πχ τι σταματά την Apple να βγάλει το app της στο store της LG και σε παλαιότερες lg tvs;
Σίγουρα πάντως οι providers δεν θέλουν να περιορίσουν το κοινό τους σε αυτούς που έχουν πολύ καινούργιες TVs και να χάσουν το δάσος.
Η LG καθε χρονο βγαζει νεα εκδοση του OS που συνοδευει την TV. Το 2020 εχει την εδοση 5 (webOS 5). Δεν αναβαθμιζει ποτε τις προηγουμενες εκδοσεις, πχ απο webOS 4 να παει σε 5. Οποτε αν βγει το Google Stadia και απαιτει εκδοση 4.5 (2019) και ανω, σημαινει οτι οι τηλεορασεις του 2018 και κατω δεν θα μπορουν να βαλουν την εφαρμογη.
Το Disney+ θελει απο webOS 3.0 (2016) και ανω. Αν εχεις LG TV του 2015, δεν εχεις Disney+ app.
Το ιδιο βεβαια κανει και η Samsung οπως και ολοι οι υπολοιποι, εκτος απο τις TV που εχουν Android TV.
Περιμενεις Black Friday και αναλογως κινεισαι... αν βεβαια στρωσουν πρωτα ενα καρο αλλα πραγματα γιατι μας βλεπω να τραβαει πολυ η φαση.
H LG OLED C9 65'' στα 399 ευρώ!
Link στο spoiler, 5 τελευταία τεμάχια διαθέσιμα.
Spoiler!
υπαρχει καποια καλη προταση για tv 50-55 inch γυρω στα 400-450 γιουρος....δεν με ενδιαφερει για gaming.....
2020 LG OLED CX-GX Owner's Thread + FAQ
Quote:
The DTS-HD internal decoder was removed
Quote:
Q: When I play a video with a DTS audio soundtrack via USB I have no audio;
A: The support for DTS/DTS-HD audio was removed from 2020 models;
Quote:
Audio
P: Plex or internal video player do not play lossless audio such as Dolby TrueHD or DTS-HD soundtracks
A: The internal apps do not support lossless audio and that support will not be added - the only way the TV will play lossless audio is via HDMI pass-through from an external source - "LG engineers, have stated that Dolby TrueHD can ONLY be passed through from a connected device - not an app such as Plex. They assert there can be no fix for this as an app is not considered "passthrough" and requires the decoder."; The Alpha9 SoC has only an ARC capable audio output, so it cannot send lossless audio, firmware updates cannot modify hardware limitations;
P: USB media player does not play lossless audio (but lossy Atmos soundtracks work)
A: See the above answer;
P: The internal DLNA service does not play lossless audio
A: See the above answer;
P: The DTS/DTS-HD internal decoder was removed
A: The TV will be unable to decode any DTS audio that originates internally (apps/streaming/USB), but it should pass the DTS audio to an external decoder (AVR/soundbar) - this has been reported to LG (on April 2020) and they are aware - we have no idea if they are going to add DTS at a later date but it's certainly possible;
P: The internal player cannot handle the omission of DTS/DTS-HD support - if you play a file with DTS it says that your network or internet connection is down.
A: The DTS/DTS-HD internal decoder was removed;
P: If you play files that have DTS audio with the internal video player via USB, the TV just says "This video does not support audio."
P: If you send files that have DTS audio via LG Smart Share app on the TV it does not work
P: The CX eARC is not capable of DTS/DTS-HD passthrough - but TrueHD works
A: This should not happen - the lack of DTS/DTS-HD internal decoder should not impact the eARC passthrough - the C9 did pass all codecs except the MC-LPCM;
H Samsung δεν υποστηριζει DTS απο το 2018 και μετα. Πλεον και η LG.
Κάτσε όπα... Δηλαδή αν ένα αρχείο είναι dts, dts HD κλπ δεν ακούς ήχο... Αν είναι έτσι μιλάμε για μεγάλη ήττα, όλα τα αρχεία πλέον είναι dts, dts HD κλπ και θέλεις mkvtoolnix για να βγάλεις από μέσα τα dts και να κρατήσεις το ac3
Μπαχαχααχαχαχ πρέπει να είναι γενικότερη η μαλακία μάλλον!
Στον PS4 Media Player εδώ και αρκετό καιρό δεν υποστηρίζεται ο ήχος DD 5.1 (Dolby Digital), ενώ υποστηρίζονταν κανονικά από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε ο Media Player (μετά από κάποιο firmware δεν θυμάμαι σωστά, νομίζω το 3.00;; ). Αν με κάποιο προγραμματάκι (πχ. Handbrake) μετατρέψεις τον ήχο σε AAC 5.1 τότε παίζει μια χαρά.
Καλά κρασιά γενικότερα με τις τσιγκουνιές και τα copyrights.
... Περίεργο για το ps4 μιας και οι Sony tv αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζουν όλα τα dts
Κάτσε να δεις που τα ίδια θα γίνουν και για Dolby Vision vs HDR10+ κλπ.. Δεν είναι απλά οικονομικό το ζήτημα (δικαιώματα) αλλά και μάχη προτύπων...
Δεν έχω ασχοληθεί τώρα τελευταία φίλε μου - οπότε συγνώμη όχι.
Η Philips όμως κάνει καλή δουλειά τώρα τελευταία - ακόμα και στα PC Monitors της.
+Ambilight!
Ναι. Σα να ξαναβρίσκει τα πατήματά της στην Ευρώπη και να θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό. Το μόνο αρνητικό, η έλλειψη vrr και στα μοντέλα του 20 ('ετσι όπως πάνε τα πράγματα, τα μοντέλα του 20 μπορεί να είναι 20/21 και όχι μόνο για την Philips) χαλάλι όμως λόγω του εθιστικού amblight και του εξαιρετικού επεξεργαστή.
LG’s 2020 4K OLED And LCD TVs Don’t Support Full HDMI 2.1
Quote:
LG tells me now, though, that while all the HDMIs on its premium 2019 TVs were indeed full 48Gbps examples, all four HDMIs on the WX, GX and CX OLED TVs will instead handle 10-bit (rather than 12-bit) 4K at 120Hz with RGB 4:4:4 chroma sampling. This implies a likely 40Gbps data rate.
Καθε περσυ και καλυτερα που λεμε. Να δω τι αλλο εχει κοψει απο τη νεα γενια.Quote:
Here’s the official statement LG shared with me:
“While LG covered most of the HDMI 2.1 related specs in its 2019 TVs, including full bandwidth support in all of the HDMI ports for its 4K and 8K TVs, the market situation evolution indicated that real content that requires 48Gbps is not available in the market.
Based on market situation, LG decided to re-allocate the hardware resources of 2020 chipsets optimizing for AI functions including CPU&GPU and supporting full bandwidth in only 2 ports of 2020 8K TV series (ZX series, NANO99, NANO97, NANO95). And the rest of the ports of 8K TVs and all HDMI 2.1 ports of 4K TVs have lower bandwidth than 48 Gbps but support up to 4K 120P 4:4:4/RGB 10bit. We apologize for not flagging this earlier to you.”
Το θεμα ειναι εχει νοημα η αλλαγη αυτη ή οχι? Δηλαδη ουσιαστικα θα επηρεασει τον καταλανωτη για τα επομενα 5 χρονια? Ή μιλαμε για κατι που θα φανει σαν "ελειψη"¨σε βαθος δεκαετιας? Γιατι σε τετοια περιπτωση πραγματικα ισως να μην εχει πολυ σημασια.
Δεν προσπαθω να δικαιολογησω κατι, να καταλαβω καλυτερα τι θελω να παρω προσπαθω. Γιατι ειμαι μεταξυ c9 και cX αναλογα τι θα παιξει στο black friday.
Η έννοια του futureproof (όπως και του "τέλειου" μοντελου TV) δεν υφίσταται εκτός και αν μιλάμε για microled.LOL! Εγώ πάντως ήδη έχω ξετικάρει από τα κουτάκια μου των προϋποθέσεων για την αγορά νέας TV, το 2.1.
Οι βελτιώσεις της CX σε σχέση με την C9 είναι πραγματικά αμελητέες..... ελαφρώς καλύτερη απόδοση χρωμάτων και HDR. Η C9 έχει το πλήρες 2.1 αλλά και που το έχει είναι μάλλον περιττό.... δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί. Με αυτά που διαβάζω το ανώτατο 48gbps bandwidth του 2.1 χρειάζεται μόνο για 12 bit πάνελ και με ανάλυση 8κ 30 frames ή 8κ 60.... σε οτιδήποτε παρακάτω το 40 είναι κομπλέ. Αγοράστε οποια από τις 2 βρείτε σε καλύτερη τιμή. Απλά αν δεν έχετε κόλλημα με OLED σε αυτά τα χρήματα χτυπάτε 8K Samsung 2020.... Q800 για παράδειγμα και λογικά θα είναι με full 2.1. Αναμένουμε τα review.
Quote:
For example, if a manufacturer only wishes to support 4k @ 120Hz, with 4:2:0 chroma subsampling, then they only need to support 32.08Gbps, and can still be considered an HDMI 2.1 device. This gives manufacturers significantly more flexibility and allows them to save costs, as they don't need to implement support for extra bandwidth that the device can't use anyway
Πιστεύω θα υποστηρίζει το HDMI 2.1 τόσο το PS5 όσο και το XBOX series X
οπότε θα το ξανατικάρεις σύντομα κάπου εκεί στον Ιούνιο με τις ανακοινώσεις και τις παρουσιάσεις των next gen κονσολών.
Προσωπικά Samsung και μοντέλα LG 2020 τα έχω ξεγράψει λόγω DTS.
Εντάξει "μικρό" το κακό με το uber mode 4K/120/4:4:4.@12BIT.
Τα Panel είναι 10μπιτα ούτως ή άλλως, οπότε θα έπεφτε processing προς τα κάτω.
Από εκεί και πέρα αυτό αφορά σενάρια Dolby Vision (στα 120fps υπενθυμίζω) αλλά το Group ειδικά όσον αφορά το Gaming προχωράει τις εργασίες του και σε firmware update υποστηρίζεται μόνο από τις LG, προς το παρόν από ότι διαβάζω (Ναι υπάρχει gaming setting HGIG).
https://allhomecinema.com/everything...gaming-in-hdr/
Απαραίτητο πινακάκι:
https://i.imgur.com/ZTkFKBt.jpg
Κατά τα άλλα το όλο θέμα είναι "επικοινωνιακό" για HDMI 2.1 Support εκ μέρους LG, αλλά αν το spec δεν είναι "σφιχτό" δεν ξέρω ποιος φταίει στο τέλος.