Βαγγελη πολυ ομορφα περιεγραψες τα συναισθηματα σου για την ταινια και με βρισκεις σχεδον απολυτα συμφωνο.
Δεν εγραψα εσκεμμενα για την ταινια ως ταινια και θα το κανω τωρα χωρις σποιλερς.
Ενιωσα αυτο που ενιωσες και εσυ. Κι εγω εχω ψηλα τον Καμερον ιδιως στην δημιουργια κοσμων, στην σκηνοθεσια δρασης, στο build up και την ατμοσφαιρα. Φυσικα τα εχει ολα αυτα το Αβαταρ, αλλα σεναριακα δυστυχως ειναι μια παρα μα παρα πολυ απλη ιστορια και αρκετα προβλεψιμη θα ελεγα. Ηδη, απο τωρα μπορω να πω οτι. Ναι μεν καταλαβαινω οτι ο Καμερον θελει το Avatar να ταξιδεψει το κοινο του κυριως και οχι να προβληματισει ιδιαιτερως ή να ριξει μια πολυπλοκη ιστορια με πολυσυνθετους χαρακτηρες, αλλα απο την αλλη 6-7 ταινιες απο δαυτο?? και μαλιστα ΤΡΙΩΡΕΣ? Μα τι εχει να πει τελωσπαντων?Spoiler!
Εμενα μου φανηκε μεγαλη η ταινια. Δεν λεω οτι βαρεθηκα, αλλα θεωρω οτι ειχε πολυ περισσοτερο eye candy απο οσο χρειαζοταν και γι αυτο εγραψα οτι σε καποιες φασεις νομιζα οτι ημουν σε καποιο ride της disneyland και απλα χαζευα γυρω γυρω χωρις να με νοιαζει η ουσια της υποθεσης.
Και εκει ειναι για εμενα ο προβληματισμος για το Αβαταρ. Δεν εχει ενα memorable story. Ουτε το πρωτο μερος, ουτε και το δευτερο. Δεν υπαρχει κατι engaging σεναριακα. Δεν ειναι κακη ταινια, ειναι μια εντυπωσιακοτατη και φαντασμαγορικη δημιουργια, αλλα ειναι απλα αυτο και λιγο απο οτιδηποτε αλλο.
Ηλπιζα με το δευτερο μερος να με νοιαξουν λιγο παραπανω οι χαρακτηρες. Εγινε μια προσπαθεια, δεν λεω. Αλλα ηταν λιγη και ηταν ξεκαθαρα στο παρασκηνιο γιατι ολη η πλοκη της ιστοριας ηταν τοσο μα τοσο προβλεψιμη που με "στεναχωρησε". Δεν υπηρχε ουτε ενα σημειο στην ταινια που να μου προκαλεσε εκπληξη.
Ειναι ομως οτι πιο τεχνολογικα μπροστα υπαρχει αυτη τη στιγμη στο σινεμα ασυζητητι με εξαιρεση το ανεξηγητο περα δωθε στο framerate. Εγω εκατσα και διαβασα την "εξηγηση" του Καμερον, ο οποιος ειπε "θελαμε οι σκηνες δρασης να ειναι στα 48 καρε για να ενισχυσουμε την δραση και το 3d effect, αλλα σε καποιες σκηνες που θελαμε κινηματογραφικοτητα το γυρναγαμε στα 24 καρε". Ο "κανονας" αυτος που λεει ο Καμερον δεν ισχυει στην ταινια, καθως υπαρχουν σκηνες καθαρης δρασης που ανεξηγητα το γυρναει για μερικα δευτερολεπτα στα 24 καρε, ενω αλλες στιγμες που οι χαρακτηρες απλα μιλανε και δεν υπαρχει καθολου δραση βλεπεις να χρησιμοποιει 48 καρε. Οτι ναναι εντελως.