Τζιτζιφιογκος epic λεξη :P :P
Printable View
Τζιτζιφιογκος epic λεξη :P :P
Σιγα ρε Νικο την τρελα μεγαλη πολη της Ροδου που ειναι "λιγο μικροτερη απο την Αθηνα!", λες και ειναι αμεσα συγκρισιμη! ή σιγα αν εμενα εξω απο την πολη της Ροδου 15 λεπτα (ας πουμε στο φαληρακι) θα χεζοταν η φοραδα στ'αλονι!
Καλα τα λεω εγω.... εσυ ακους επαρχια και το εχεις ενα σταδιο πριν τον μοναχισμο!!
ου ρε!!:banana:
Πάλι πλακώθηκες στις μπύρες;;;;.....λέω πουθενά "λιγο μικροτερη απο την Αθηνα!";;;;;:nono:.....η Ρόδος είναι μεγάλη πόλη όπως είναι ο Βόλος, η Πάτρα, η Αλεξανδρούπολη μέρη που έχω πάει και ξέρω και σίγουρα δεν είναι μεγάλα χωριά ή κωμοπόλεις όπως λες πιο πάνω.
I just realised! Είναι 5η Νοεμβρίου!
Remember, remember the 5th of November! (Τι ταινιάρα και αυτή!)
Σιγα μην ειναι και Λαρισα η Ροδος! Εγω τουλαχιστον χρειαζομαι μπυρες για να μεθυσω, εσυ εισαι ντιρλα απο φυσικου σου! :D
Ωραια, το προβλημα μας δηλαδη ειναι λεξικολογικο ή θεμα διατυπωσης τελωσπαντων!
Με το παραδειγμα της Ροδου συμφωνεις? Με βρισκεις οκ??????????????????????? :bang:
πάρτε να χετε
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=TVlA5OfvBms"]YouTube - Only in Greece[/ame]
Ο Σπανουλης ειναι πολυ μεγαλος παικτης!!!!!!
βαριεμε να παιξω PS3 λετε να ειναι σοβαρο ? ....
Δημητρη παρε ολα τα παιχνιδια και κλειδωσε τα καπου και δωσε το κλειδι σε καποιον που να μην μενει στο σπιτι σου!(οικογενειακο πρωσοπο)κρατα μονο 5-6 παιχνιδια !!!!!
Το κακο ειναι οτι εχεις τοσες πολλες επιλογες εσυ που δεν ξερεις τι να παιξεις!!!και στο τελος απλα χαζευεις κατι αλλο και ασχετο!!!!
τιν εχω πατησει και εγω ετσι!!περσι το καλοκαιρι και εβγαλα ολα τα παιχνιδια στο σφυρι!!!
Να πάω ή άστο καλύτερα;
Θα πάω τελικά, η αποχή δυναμώνει περισσότερο τα μεγάλα κόμματα και αυτήν την περίοδο δεν το θέλω με τίποτα. Όχι πως θα αλλάξει κάτι αλλά τεσπα,έτσι που μας κατάντησαν γιατί να τους ψηφίσουμε; πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να τιμωρούμε σε αυτόν τον τόπο γιατί μας έχουν πάρει χαμπάρι και μας δουλεύουν ψιλό γαζί/βλέπε "μαζί τα φάγαμε" κ.τ.λ.
Καθαρά προσωπικά, διαφωνώ.Ποτέ στην ζωή μου δεν διάλεξα αφέντη, έτσι δεν θα το κάνω και τώρα.Δεν παραχωρώ το αυτονόητο δικαίωμα μου να αποφασίζω, σε άλλο άτομο.Ούτε φυσικά να επικυρώσω με την συγκατάθεσή μου οτι το οποιοδήποτε άτομο θα βρίσκεται πιο πάνω από εμένα.
Ακόμα και ο Γκάντι να κατέβαινε λοιπόν για δήμαρχος, πάλι την ίδια στάση θα κρατούσα!
Ναι αλλά δεν γίνεται αλλιώς,κάποιος πρέπει να αποφασίζει για τα κοινά και εμείς καλούμαστε να διαλέξουμε του πιό ικανό κατά την γνώμη μας. Είναι αδύνατο να συνεργαστούν τόσοι πολλοί άνθρωποι με ανιδιοτέλεια.
Αλλά μην τον βλέπεις σαν αφέντη,καλύτερα δες τον σαν μαέστρο: μπορούμε και μόνοι μας να παίξουμε μουσική αλλά με κάποιον να μας δίνει τον ρυθμό θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Αν τώρα δεν σε ικανοποιεί κανένας είμαι της γνώμης πως είναι καλύτερο το λευκό παρά η αποχή.Μπορεί να μην ψήφισες για 1.000.000 άσχετους λόγους,το λευκό όμως είναι συνειδητή επιλογή.
Καταλαβαίνω φίλε Χρήστο το σκεπτικό σου.Το θέμα μου όμως δεν είναι η ικανότητα του ατόμου (αν και δεν καταλαβαίνω πως ορίζεται η ικανότητα).Από την στιγμή που για εμένα η αρχή της ισότητας είναι πάνω απ'όλα, δεν μπορώ να βάλω οικειοθελώς κάποιον πάνω από εμένα.Άρα δεν είναι θέμα προσώπου ή να με "ικανοποιήσει" κάποιος, αλλά απόρριψης εκ μέρους μου της όλης διαδικασίας, όπως και σε οτιδήποτε άλλο το οποίο πάει κόντρα στην Ισότητα.Και δυστυχώς λοιπόν αφού δεν υπάρχει η Ισότητα στην (αντιπροσωπευτική) Δημοκρατία, δεν μπορούν να υπάρξουν και οι έννοιες της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.
Εννοείται πως δεν προσπαθώ να σε πείσω για το οτιδήποτε.Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.
Πανω κατω συμφωνω, αλλα εχω κατι μικρες ενστασεις
και αποριες...
Δυστηχως δεν εχω το χρονο για μια ανταλαγη αποψεων:argue:
και περναω στα γρηγορα για το τι σκεφτομαι τωρα:
1. Θα ερθει την Τριτη το νεο μου ps3?
2. Toυς μαυρισα ολους για αλλη μια φορα και γουσταρω...
Μαυρο στον Μαυρογιαλουρο λεμε και ναι, θα κατσω σπιτι να
δω για αλλη μια φορα αυτη την καταπληκτικη ταινια
Τις προηγουμενες 24 ωρες ημουν γραμματεας στις εκλογες! Παλι Ψωμιαδη ψηφισαν ρε γαμωτο. Αν βγει ξανα ο μ****ς μετακομιζω..
Θέλω την βοήθειά σας. Είμαι κάτοχος lower (και του michigan και του edexcel), πιστεύω ότι έχω καλή έως πολύ καλή γνώση αγγλικών, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν θέλω να δω μια ξένη σειρά ή μια σκηνή από ένα βιντεοπαιχνίδι χωρίς υπότιτλους, καταλαβαίνω -άλλες φορές πιο λίγα, άλλες φορές πιο πολλά- πράγματα, αλλά θέλω να βελτιωθώ. Πώς θα το κάνω? Στο να διαβάζω τους υπότιτλους δεν έχω πρόβλημα. Να αρχίσω να βλέπω κάποια βίντεο από το uncharted 2 και το heavy rain μήπως με βοηθήσει?
Μπορείς να αρχίσεις να παίζεις παιχνίδια με πολλούς διαλόγους. Προτινω τα κλασικά adventures της lucasarts για να μάθεις και αργκο. Επίσης μπορείς βα δεις κ τα Sam and max κ tales of monkey island από psn.
Δεν ξέρω μόνο αν θα σου αρέσει το στυλ παιχνιδιού...
Ειναι καθαρα θεμα συνηθειας. Ειχα το ιδιο προβλημα. Δεν εχει συνηθισει το
αυτι σου απλα, γιατι δεν εισαι σε αμεση επαφη με τη γλωσσα (μονο μεσω
ταινιων κλπ). μην ξεχνας οτι στις ταινιες μιλανε συνηθως και σε αργκο ή
σε διαλεκτους. Ειδικα αν πετυχεις βρετανικα ειναι δυσκολο.
Ο μονος τροπος που μπορεις να το λυσεις αν σε ενδιαφερει δηλαδη ειναι να
ερχεσαι πιο συχνα σε επαφη με τη γλωσσα. Οι υποτιτλοι δεν βοηθανε γιατι
επαναπαυεσαι..
Εγω εμαθα τελεια αγγλικα οχι μονο λογω του διπλωματος, αλλα κυριως λογω των ταινιων και των σειρων στην τηλεοραση και φυσικα τα βιντεοπαιχνιδια. Ποτε μα ποτε μην διαβαζεις μονο τους υποτιτλους. Να ακους τα αγγλικα και παραλληλα να διαβαζεις τους υποτιτλους. Να το βλεπεις σαν μεταφραση και να προσπαθεις να εντοπισεις τα ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ πολλες φορες λαθη που γινονται στην μεταφραση. Εμενα αυτο με βοηθησε να μαθω κυριολεκτικα αψογα αγγλικα σε βαθμο που πλεον οι υποτιτλοι ειναι κατι που δεν θελω στις ταινιες και τις σειρες που παρακολουθω, αφου πιο πολυ μου αποσπουν την προσοχη παρα με βοηθανε. Κανε αυτο που σου λεω (στην αρχη ισως ειναι σπαστικο) αλλα θα δεις εγγυημενα αποτελεσμα. :)
Πιστεύω το καλύτερο είναι να δεις ταινίες και σειρές αλλά με αγγλικούς υπότιτλους.
Αυτο εκανα για ενα χρόνο και πλέον δεν χρησιμοποιώ υπότιτλους καθόλου.
^^ Ναι και αυτο ειναι πολυ καλο! Αν και δεν το εχω δοκιμασει η αληθεια ειναι!
Επίσης πολύ καλή ιδέα είναι να ξεκινήσεις να βλέπεις Southpark/Family Guy/American Dad,υπότιτλοι γιοκ και τρελή προπόνηση.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
@Valkyre Σίγουρα θα πιάσει, έτσι? Λέω να το εφαρμόσω σε 1-2 ταινίες για αρχή, αλλά πώς θα με βοηθήσει αν δω τα λάθη των μεταφραστών. Δεν ξέρω, μπορεί και να κατάλαβα αυτό που είπες λάθος. Μήπως εννοούσες ότι θα δω μέσω των λαθών των μεταφραστών πως λέμε κάτι στα αγγλικά?
@jimbour Να διαβάζω μόνο τους υπότιτλους ή να προσέχω και τι λένε οι ηθοποιοί?
Εφόσον αυτό που διαβάζεις είναι αυτο που λένε οι ηθοποιοι είναι πιο ευκολο να ακους και τι λένε. Καθως διαβαζεις τους υποτιτλους θα δεις οτι ακους και οτι λένε.
Βοηθά πολύ αυτό το σύστημα γιατι ενώ πολλές λέξεις και φράσεις τις ξέρουμε όταν τις ακούμε δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε λόγο προφοράς ή γιατί το αυτι μας δεν είναι συνηθισμένο.
Απλά δεν θελει μια και δυο ταινίες και τέλος. Θα σου πάρει καιρο αλλα μετα θα δεις οτι θα σου ειναι πιο ευκολο το listening των αγγλικών
^^ Πρεπει να συνηθησεις να ακους τα αγγλικα. Αυτο ειναι το θεμα. Πρεπει να συνηθισεις να προσεχεις και να ακους πρωτα τι λενε οι ηθοποιοι στα αγγλικα και μετα να διαβαζεις την μεταφραση. Αν απλα διαβαζεις τι γραφουν οι υποτιτλοι και δεν ακους, τοτε δεν γινεται δουλεια.
Μετα απο καποιο σημειο θα εντοπιζεις απο μονος σου τα λαθη στην μεταφραση, και οσο πιο πολυ προσεχεις τι λενε οι ηθοποιοι στα αγγλικα, τοσο πιο καλα θα συνηθισεις το ακουσμα και αρα θα βελτιωθεις.
Κατάλαβα. Μόλις βρω ευκαιρία θα το κάνω. Ευχαριστώ και πάλι.:)
http://3.bp.blogspot.com/_hdCyqErJHD...sifodeltio.JPG
desmond!!!!Που ησουν χτες?
Υπαρχει τροπος να μου στελνει το forum mail αυτοματα οταν απαντανε σε συγκεκριμενο thread?
Δεν αντέχω άλλο να ακούω την Κάτια να βγαίνει στο Ραδιόφωνο κάθε μεσημέρι!
Thanks +rep!
kerdisa to dragon age sto game on tou mtv !