Γιατι ομως τοσο μεγαλη διαφορα?..οταν πχ μια sd card των 32gb κοστιζει 25-35 ευρω...
Printable View
Γιατι ομως τοσο μεγαλη διαφορα?..οταν πχ μια sd card των 32gb κοστιζει 25-35 ευρω...
^^ Α ετσι το πας...? Μην το ψαχνεις φιλε μου, ολα τα εξαρτηματα μεσα σε αυτα τα πραγματα ειναι υπερτιμολογημενα. Βεβαια για να ειμαστε δικαιοι δεν ειναι σωστο να κανεις αμεση συγκριση μιας SD card ( η οποια ειναι τυποποιημενη) με ενα custom made πραγμα το οποιο εχει σχεδιαστει ειδικα για το τηλεφωνο. Ετσι οπως εχουν γινει λεπτα τα τηλεφωνα ειναι ολοκληρη σπαζοκεφαλια πως να τα χωρεσουν ολα μεσα και περναει απο μεγαλο R&D η ολη διαδικασια.
Ναι μεν ειναι λαθος να κανουμε αμεση συγκριση με μια sd card, απο την αλλη ομως ειναι γεγονος οτι ολα ειναι υπερτιμολογημενα, οχι μονο απο την apple αλλα απο ολους. Απλα η apple εχει σιγουρα την πρωτια στο θεμα αυτο.
Παρη διαβασα 3 φορες το μηνυμα σου, αλλα δεν καταλαβα ακριβως τι θες να μου πεις. Αν θες να μου το εξηγησεις λιγο καλυτερα ευχαριστως να σου απαντησω.
^^ Αυτο απανταει σε ολα βασικα...
Λιγο πολυ σου λεει οτι το κοστος κατασκευης ειναι 240 ευρω ας πουμε και το πουλαω 600 ευρω πανω, οπου τα 600 αυτα ευρω δικαιολογουνται με βαση το research & development που εκανα εγω για να σχεδιασω αυτην την συσκευη και τα εξαρτηματα της και φυσικα το brand name μου.
Κοινως σου πιανω τον κωλο... λολ :)
O πινακας τα λεει ολα...δηλ με απλα λογια η διαφορα στο κοστος παραγωγης συνολικα μεταξυ του 16gb και του 64gb ειναι 30 ευρω, (η μνημη δηλ) και η διαφορα της τιμης στην αγορα ειναι 200...
^^ ναι ειναι γελοιο, αλλα σου ξαναλεω μην το βλεπεις τοσο αριθμητικα και κοφτα στην προκειμενη περιπτωση. Πισω απο καθε τι custom φτιαγμενο ειναι ενα ολοκληρο R&D με τεραστια κοστη. Δηλαδη το γεγονος οτι τωρα τους κοστιζει 40 ευρω η μνημη για να την παραγουν, δεν παει να πει οτι τοσο τους κοστισε γενικα για να καταληξουν στον σχεδιασμο και το αποτελεσμα αυτο. Μπορει το research πισω απο αυτον τον σχεδιασμο αυτης της μνημης να ειναι εκατονταδες χιλιαδες ευρω.
Σαφως ομως το σκιζουν εκει στην apple το θεμα περισσοτερο απο καθε αλλον. Απλα καποιος μπορει να διαβασει αυτο που λες και να βγαλει ενα καπως λαθος/μη ολοκληρωμενο συμπερασμα. :)
Κατα τα αλλα συμφωνουμε :)
αντε να δουμε και την συγνωμη της apple τωρα στην samsung για το ipad...εμ αρχισαμε τις βλακειες τωρα ο ενας συγνωμη στον αλλον
Έχει αγοράσει κανείς iPhone ξεκλείδωτο από site εξωτερικού; Και αν ναι, από ποιο; :P
Bored by iPhone 5? Careful, you might get what you’re asking for
http://www.roughlydrafted.com/2012/0...re-asking-for/
Έλιωσα στο γέλιο με τα 2 παρακάτω σχόλια....
Why is Google so worried about Apple’s new iOS 6 Maps?Quote:
It’s a bit like watching rich children pouting at Christmas because they already discovered what they were going to get after searching the house feverishly and begging their parents (and the nanny and Jeeves) for clues.
And oblivious to the fact that the gilded mansion they live in and eat their fatted calf liver on bone marrow at is all part of the ecosystem they seem to be complaining about as insufficiently entertaining. Why not just take a few laps around the pool and then stroll through the formal gardens? Maybe next year you’ll get a nice present to enjoy. And oh yes, you have a birthday coming up next month, too.
With iOS 3.0 there were also a lot of things Apple added that nobody else had, like enterprise support and advanced developer tools (including push support), but those weren’t greeted as news by the “bored” critics crowd.
I hope Apple locks up its engineers in an ivory tower surrounded by a wall of curved glass and plants around that acres of apricot trees patrolled by security guards, just so they aren’t tempted to ever begin chasing the suggestions offered by “bored” pundits who think what Apple should really focus on is impressing and surprising the people who just sat through Samsung, Nokia, Amazon and HP briefings that outlined how they’re doing things Apple isn’t (and pay no attention to the results).
http://www.roughlydrafted.com/2012/0...ew-ios-6-maps/
Apple is gaining power because of profits
http://www.roughlydrafted.com/2012/0...se-of-profits/
The Steve Jobs I Met
http://www.roughlydrafted.com/2011/1...ve-jobs-i-met/
Αναβαθμισμένη έκδοση του iPad 9,7 ιντσών στο event της Apple
Κοινως, οσοι πηραν το νεο iPad, η Apple τους δειχνει ενα ωραιοτατο κ@λοδαχτυλο... Ε, μα... Ειπαμε. Οκ, υπαρχει ετησιος κυκλος ανανεωσης, αλλα αυτο παραπαει... Και το Μαρτη, υποθετω, θα βγει το καινουργιο iPad.
συγνώμη αλλά αυτό ήταν γνωστό από τα τέλη Αυγούστου, όχι απλά ως "φήμη" αλλά σχεδόν ως δεδομένο.
η "αναβάθμιση" του iPad (Retina) με τη νέα σύνδεση, Lightning.
πλέον, όποιος θέλει να προστατεύει την τσέπη του, δυστυχώς πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς, να την "ψάχνει" δηλαδή, αρκετές φορές και βαθιά, ώστε να μην πέφτει "θύμα".
δεν λέω ότι συμφωνώ έτσι όπως έχει καταντήσει η κατάσταση, να πρέπει δηλαδή και ο κάθε απλός άνθρωπος = απλά το μηχανάκι του έχει αγοράσει και μέχρι εκεί ( = δεν ψάχνεται γενικότερα και ειδικότερα με την τεχνολογία πιο "βαθιά" )....να ενημερώνεται με τόση επιμέλεια και σχολαστικότητα, ώστε να μην πέφτει θύμα. Απεναντίας διαφωνώ.
Όμως διαφωνώ ή όχι, και αντίστοιχα διαφωνούμε ή όχι, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα...
λογικο μου φαινεται για το lightning (αν ισχυει). τωρα για το LTE - ε ειναι λιγο μ***κια να αλλαζεις κατι που οι αγοραστες σου ειχαν ως δεδομενο. οταν διαβασα τον τιτλο περιμενα οτι οι αλλαγες θα ηταν εσωτερικες οπως περυσι(;) με το iPad 2
συμφωνω αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ισχυει κατι τετοιο. δεν ειχε ανακοινωθει το Lightning οταν βγηκε το 3 οποτε δεν θα ταν λογικο να περιμενεις "μπας και".
Λ, ομως το νεο iPad κυκλοφορησε το Μαρτη αν θυμαμαι καλα. Αρα, οσοι το πηραν τοτε, πως θα μπορουσαν να ξερουν οτι προκειται να κυκλοφορησει αναβαθμισμενη εκδοση νωριτερα απο τον συνηθη χρονο ανανεωσης;;;; Αρα για ποιο ψαξιμο μιλαμε;;;; Εκτος αν δεν εχω καταλαβει κατι εγω....
Ε, οχι και σιγα το update... Λιγο ειναι η θυρα και το LTE;;;; Καταρχην αυτη η θυρα θα ειναι το στανταρ πλεον στα μηχανηματα της Apple. Και επισης, καπου διαβασα προ ημερων, οτι προκειται να βελτιωθει και το θεμα της υπερβολικης θερμοκρασιας. Ουτε αυτο ειναι σημαντικο;;; Αλλα να πω και κατι αλλο;;; Τι σημασια εχει τελικα, αν ειναι σημαντικες ή οχι οι αλλαγες;;; Εχεις πληρωσει για ενα μηχανημα και μετα απο λιγους μηνες αυτο αναβαθμιζεται -εστω και λιγο- και οχι μονο αυτο... μενει και στο ιδιο κοστος. Που σημαινει οτι αν περιμενες λιγους μηνες, θα επαιρνες τη νεα εκδοση. Μου θυμιζει τη δικη μου περιπτωση με το πρωτο xbox 360. Μολις το ειχα πρωτοπαρει και μετα απο μερικες μερες ανακοινωθηκε νεα εκδοση με HDMI (ναι, η πρωτη εκδοση δεν ειχε...). Ουτε που παρατηρησα διαφορες οταν πηρα το δευτερο αφου το πρωτο το πηρε ο αδερφος μου στο νεο του σπιτι. Αλλα σαφως και με πειραξε οταν εγινε αυτο...
Οπως ειπα, διαβασα και για μειωση της θερμοκρασιας. Τωρα αν αληθευει αυτο ή οχι...
Κοίτα, ειναι μ**** αλλα υπάρχει και το άλλο: απο την στιγμή που το αγορασες, δεν ήσουν ευχαριστημένος με αυτά που ήδη σου πρόσφερε; Ολοι ξέρανε οτι δεν είχε 4G, την θερμοκρασία την ξέραμε επίσης κτλ.
Ειναι φυσιολογικό να θέλει να θέλει να βελτιώσει το θέμα της θερμοκρασίας (κατι που κανουν ολες οι εταιρειες) και στην ουσία ο lightning δεν είναι κατι που δεν είχε ως λειτουργία, το μόνο καινούργιο ειναι το 4G.
συγνώμη ξέχασα να το διευκρινίσω:
όποιος ήθελε να πάρει iPad από τα τέλη Αυγούστου και μετά (δλδ, τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο), θεωρώ ότι έπρεπε να ψαχτεί, καθώς το Φθινόπωρο είναι μια από τις περιόδους ανακοινώσεων της Apple (επίσης, τα ίδια ισχύουν και για παν Apple υπολογιστή).
"Χαμένο" δεν θεωρώ εκείνον που έχει αγοράσει το iPad από τον Μάρτιο - Απρίλιο. Μια χαρά είναι το μηχανάκι του, και μόνο στην περίπτωση που θελήσει να αγοράσει κάποιο περιφερειακό με το νέο Lightning σύνδεσμο θα αναγκαστεί να αγοράσει τον ειδικό adapter.
πχ. ένας φίλος εδώ και 1 εβδομάδα μου λέει κάθε μέρα "λέω να πάρω ένα Mac mini" και κάθε μέρα του λέω "μλκία θα κάνεις αν το πάρεις τώρα, θα χάσεις χρήματα, καθώς θα αναβαθμιστεί κοντά στις 23 Οκτώβρη".......μου απαντάει "ε, δε με ενδιαφέρουν τα νέα specs, και το προγενέστερο μετά τις 23 Οκτώβρη μοντέλο, μια χαρά με καλύπτει"...........και του προσθέτω "μα δεν καταλαβαίνεις, μόλις βγει το νέο μοντέλο, απευθείας το παλιό θα πέσει τιμή......οπότε μπορείς να πάρεις το παλιό πιο φθηνά".................και πάμε έξτρα ερώτηση "μα ρε Λευτέρη, αν το πάω έτσι, δεν θα πάρω ποτέ μηχάνημα, καθώς πάντα θα βγαίνει καλύτερο"..........και εδώ τελειώνει το θέμα "Λάθος! Αγοράζεις μηχάνημα ελεύθερα, αλλά όχι στην περίοδο λίγο πριν ανακοινωθεί το επόμενο. Η καλύτερη στιγμή είναι να αγοράσεις μηχάνημα 1 - 2 μήνες από την κυκλοφορία του". (αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση εντελώς νέων τεχνολογιών που ακόμα "θέλουν" στρώσιμο στα προβλήματα παραγωγής, όπως τα πρώτα Mac με x86 του 2005-6, τα MacBook Pro Retina, εκεί χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη περίοδος αναμονής για αγορά, ώστε να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα τεχνολογικής ωρίμανσης).