Δεν είπα ποτέ πως είναι επίσημα στοιχεία. Προσωπική μου άποψη είναι η οποία έχει σχηματιστεί από την πολυετή μου πείρα και με συζητήσεις με ανθρώπους από τον τομέα της τεχνολογίας. Σκοπός μου δεν είναι να πίσω κανέναν, απλά να παραθέσω το πώς τα βλέπω. Το αν είναι αυθαίρετη το αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση. Αν κάποιος πιστεύει πως ανήκει σε μία αγορά με μεγάλη αγοραστική δύναμη που απαρτίζεται από ενημερωμένους καταναλωτές και γνώστες της τεχνολογίας με γεια του με χαρά του. Εγώ όμως αυτό που βλέπω από το 85 και μετά που ασχολούμαι με την τεχνολογία είναι πως ο Έλληνας προτιμάει το πειρατικό/τσάμπα. Όχι γιατί δεν έχε να πληρώσει αλλά γιατί το θεωρεί μαγκιά. Δεν θέλει να ενημερωθεί σχετικά με την τεχνολογία. Τελευταία χρόνια δε αγοράζει και πανάκριβα smartphones απλά για να καλεί, να βλέπει SMS και να τσεκάρει το Facebook. Αν ποτέ βρεθείτε με κάποιον developer που φτιάχνει εφαρμογές για smartphones θα σας πει ποία είναι η πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς.
Εγώ δεν είπα πουθενά πως ο κόσμος σπάει την κονσόλα.
Το ότι το είπε δηλαδή κάποιος επίσημος λέει κάτι; Μα καλά πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος που να δένει σχοινί κορδόνι κάτι που είπε κάποιος επειδή κάνει καλό PR; Αν ήταν τα νούμερα τόσο σούπερ που στη Sony θα πέταγαν τη σκούφια τους από τη χαρά τους, θα είχαμε PSN από την πρώτη μέρα, θα είχαμε μεταφράσεις εδώ και χρόνια όταν οι πωλήσεις του PS2 ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές του PS3 και σε εποχές που ο Έλληνας είχε φράγκα. Αντίθετα, θα το ξαναπώ, δεν έχουμε καμία υπηρεσία, η χώρα μας δεν λαμβάνει μέρος σε κανέναν προωθητικό διαγωνισμό που διοργανώνει η SCEE, τελευταίο παράδειγμα ο διαγωνισμός για την ταινία τα Στρουμφάκια στο PS Blog EU. Κλείνοντας αν ήμαστε τόσο δυνατή αγορά το PS3 θα έπρεπε να υποστηρίζει Ελληνικά που μετά από τόσες πωλήσεις και τόσα χρόνια ακόμα δεν το κάνει.
Όσο για την πειρατεία δεν είπα (ξανά) ότι φταίει ντε και καλά αυτό. Όσο για τις αποφάσεις αυτές λαμβάνονται πάντα βάση αριθμών και ποτέ με βάση το συναίσθημα και τα νούμερα δεν είναι υπέρ μας. Όσο και αν θέλετε να νομίζετε ότι εμείς είμαστε μια δυνατή αγορά, δεν είμαστε.
Όπως το είπα και πιο πάνω εγώ αυτή την Ελληνική αγορά γνωρίζω, μέσα από την εμπειρία μου και τη συναναστροφή μου με ανθρώπους του χώρου. Τώρα όποιος έχει αντίθετη άποψη μπράβο του και πραγματικά δεν πρόκειται να επαναλάβω ξανά την θέση μου. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Απλά μην αναρωτηθείτε μετά γιατί δεν θα έρθουν πολλά PS4 και γιατί και για άλλη μια γενιά δεν θα έχουμε διαθέσιμες της PSN υπηρεσίες στην χώρα μας. Α και ξέχασα, επειδή είμαστε τόσο δυνατή αγορά ούτε το PS4 έχει Ελληνικά. Το τελευταίο κινέζικο κινητό να πιάσεις στα χέρια σου έχει Ελληνικά αλλά όχι ένα Playstation. ¶λλη μια επιτυχία της Sony Hellas.