Μονο εγω επαιξα ενα μισαωρο με το ζορι και δεν μπορεσα να αντεξω παραπανω? και ειχα ψηθει πολυ να το παιξω..
Printable View
Μονο εγω επαιξα ενα μισαωρο με το ζορι και δεν μπορεσα να αντεξω παραπανω? και ειχα ψηθει πολυ να το παιξω..
ένας φίλος μου είχε ψηθεί τσάμπα λέει, κάνει χώρο στον δίσκο γιατί το είχε γεμάτο, παίζει μισή ώρα κ το διαγραφεί[emoji23][emoji23]
Στάλθηκε από το F5321 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
εγω ημουν μιαμιση μερα κολλημενος στο ΙΔΙΟ σημειο (στην πρωτη λαμπα)....με το ζορι εφτανα στο πρωτο boss που και που (και βεβαια εχανα)...ειχα ριξει γαμωσταυριδια απειρα.....τωρα εχω κολλησει. Θες λιγο υπομονη, να δυναμωσεις αρκετα και καποιον να σε παρει "απο το χερι" στην αρχη να σε βοηθησει να καταλαβεις το game και τους μηχανισμους του...και να σε σπρωξει και λιγο βεβαια
^ Είσαι σε πολύ φυσιολογική και προβλεπόμενη κατάσταση. Δείξε εμπιστοσύνη στο παιχνίδι, αυτό θα σε πάρει από το χέρι και θα σε μάθει. Με λίγο άκομψο τρόπο που θα σε κουράσει στην αρχή αλλά εν συνεχεία θα το συνεχίσεις μόνος σου.
Επίσης, θα έχεις την βοήθεια όλων εδώ μέσα. Ψυχολογική, ενημερωτική αλλά και ως παρουσία του χαρακτήρα μας σε bosses για co-op βοήθεια όταν θα έχεις πεθάνει πολλές φορές.
Μην το παρατάτε..
Ναι, έχεις δίκιο. Στις 2-3 τελευταίες μάχες με τον Father Gascoigne αυτό έκανα κι απλά έτρωγα μερικούς στο δρόμο, για να αποθηκεύουμε και κανένα blood vial ή ό,τι άλλο (καλά, γενικώς από φαρμινγκ βέβαια, άλλο τίποτα). Και φυσικά, όπως το λες, προσπαθώ να εξερευνώ την κάθε γωνία και σχεδόν πάντα το παιχνίδι σου δίνει πράγματα, όταν ψάχνεις. Είναι κι ένας κόσμος που σε τραβάει για εξερεύνηση.
Φίλε, μην το αφήσεις ακόμα. Ισχύουν όλα όσα σου λένε τα παιδιά εδώ, που ξέρουν καλά το παιχνίδι και το χουν τερματίσει, σου το λέω κι εγώ που φαντάσου είμαι ακόμα noobάς σε παιχνίδια της From Software, και που σίγουρα σκέφτηκα κι εγώ ότι δεν είναι για εμένα, τι ταλαιπωρία είναι αυτό τώρα, δεν μπορείς να σώσεις, κάνεις τα ίδια κλπ. Μην το βλέπεις σαν "απουσία save και άντε πάλι από την αρχή", αλλά σαν τρόπο για να δυναμώνεις, να μαζεύεις blood fials κι όλα τα άλλα απαραίτητα, να μαθαίνεις τη μάχη, για να μπορείς να πάς παρακάτω στα πιο δύσκολα. Για αυτό έχουν κάνει και τόσο ωραίο τον κόσμο, τη μάχη, την ατμόσφαιρα. Θέλει πολλή υπομονή βέβαια, αυτό δεν το αρνείται κανείς. Και σίγουρα ισχύει πολύ αυτό που είπαν οι φίλοι, ότι η αρχή είναι και η πιο δύσκολη. Μόλις αρχίσεις να ανεβάζεις level και δυναμώνεις και τα όπλα, θα βγάζεις εύκολα εχθρούς που στην αρχή σου φαίνονταν πανδύσκολοι. Αποκτάει άλλη ροή δηλαδή στην πορεία.
Ευτυχώς κατάφερα κι έβγαλα και τον Gascoigne, αν και με ταλαιπώρησε αρκετά(πρέπει να μου πήρε περίπου τις ίδιες προσπάθειες, σαν τον Cleric Beast, άντε καμία δυο λιγότερες). Τώρα αρχίζω και μπαίνω στις νέες περιοχές που άνοιξαν, να δω τι γίνεται κι εκεί. Ερώτηση: εάν στη μάχη με boss χάσεις, οπότε χάνεις τα blood echoes, και καπάκι ξαναπάς και ξαναχάσεις, τα χάνεις μία και καλή; Από ό,τι ξέρω (μπορεί και να μου το είπατε εδώ ή το διάβασα στο ίντερνετ) αυτό συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που σκοτώνεσαι δεύτερη φορά, πριν προλάβεις να τα κάνεις retrieve από εκεί που τα έχασες, αλλά δεν ξέρω αν συμβαίνει και με τα bosses. Ας πούμε, εχθές με τον Gascoigne τις πρώτες φορές θυμάμαι, εν μέσω μάχης, τα έβλεπα στο έδαφος και τα ξανάπαιρνα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έκανα 2-3 μάχες χωρίς να μαζέψω τίποτα, και στο τέλος που τον έφαγα, βρήκα blood echoes κάτω και τα πήρα. Απλά, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν τα τελευταία που τυχόν είχα μαζέψει την προηγούμενη φορά, πριν την προτελευταία μάχη δηλαδή. Μάλλον αυτό συμβαίνει.Spoiler!
Επίσης, από τα στατιστικά προς το παρόν ανεβάζω τα βασικά, δηλ. vitality, endurance και strength, κι έχω δώσει και δυο τρεις ποντους στο skill. Με τα Bloodtinge και Arcane τι παίζει; Γενικώς, τι προτείνετε;
Πάντως γενικά, είναι όντως κάτι πολύ ιδιαίτερο, που αξίζει κανείς να το παίξει. Δεν έχω ξαναπαίξει τέτοιο παιχνίδι, το μόνο σίγουρο. Μακάρι να έχω το χρόνο να το προχωρήσω όσο θέλω. Δεν ξέρω αν θα το τερματίσω, πόσο δυσκολεύει στην πορεία, πόση επιμονή θέλει κλπ, αλλά πραγματικά είναι παιχνίδι-εμπειρία........
Αν χασεις 2 φορες ναι...τα χανεις (εκτος βεβαια αν εχεις προλαβει να τα ρουφηξεις ξανα πριν σε σκοτωσει)
Αλλα το παιχνιδι, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΧΕΙ SAVE. Ειναι η μαγικη κινηση να κανεις Exit και να κρατησεις το save σου (στο psn cloud ας πουμε). Μετα αν χασεις μπροστα απο boss η αν εισαι σε μια πολυ δυσκολη/καινουργια περιοχη και εχεις πολλα echoes απνω σου, απλα ξαναφορτωνεις το save και βρισκεσαι στο ιδιο σημειο (πχ εξω απο το boss) με οτι εχει σκοτωσει (μετα το τελευταιο σου φαναρακι) να μην ξαναεμφανιζεται. Ετσι και η εξερευνηση γινεται πιο ευκολα. Προσωπικα αυτο με εχει σωσει πολλες φορες απο "τραγωδιες"...αχαχαχα!
Θεωρώ ότι έχεις καταλάβει τα γράμματα Α, B, C, D, E που αναγράφονται σε κάθε όπλο. Το skill εκτός από το προφανές, να αυξάνει το dmg σε όπλα που σχετίζονται με αυτό το στατιστικό, επηρεάζει και τα visceral attacks οπότε ίσως να θέλεις να το ανεβάσεις και αυτό. Το bloodtinge αναφέρεται στο dmg του πυροβόλου όπλου και σε 3-4 δεξιόχειρα όπλα που δεν έχεις βρει ακόμα. Κατά την άποψη μου είναι για παίκτες που έχουν μια πολύ καλή ιδέα του παιχνιδιού. Το arcane σχετίζεται με το dmg που κάνουν τα elements (fire, bolt) και είναι στατιστικό που σου χρειάζεται για να χρησιμοποιήσεις κάποια hunter tools (δεν πρέπει να έχεις βρει ακόμα κάποιο). Έχε υπ' όψη σου ότι το πρώτο cap είναι στους 25 πόντους σε ένα στατιστικό μετά το οποίο η αποτελεσματικότητα κάθε καινούργιου πόντου μειώνεται με κορύφωμα τους 50 πόντους.
Σύνοψη: Βρες ένα όπλο που σου ταιριάζει και ανέβαζε το ανάλογο στατιστικό (str για hunter's axe, skil για saw cleaver κλπ)
Edit: Είπα να μην παίξω χθες αλλά δεν άντεξα. Πάει και το bllodetting beast, ένα από τα "φθηνότερα" bosses. Δεν περιγράφω γιατί θα θεωρηθώ γραφικός. Ένα ακόμα έμεινε.
Eυχαριστούμε για τις συμβουλές\πληροφορίες, παίδες.
@ntsmrtz, ναι, φαντάζομαι τι λες, και ήδη στις περιοχές που άνοιξαν, μετα τον Gascoigne, βλέπω διαφορές και ποικιλία, σε όλα. Ελπίζω να το συνεχίσω κανονικά. Μόνο με το χρόνο έχω κάποιο θέμα, αλλά οκ. Τις τελευταίες μέρες έχω αφήσει ό,τι έπαιζα, λόγω του BB.
@rookie, δεν το ήξερα αυτό, ότι μπορεί να γίνει με το save. Χρήσιμο. Πάντως, ευτυχώς πλέον δεν με ενοχλεί το σύστημα saving του παιχνιδιού.
@Κane, δεν έχω ακόμα δει και μάθει τις λεπτομέρειες των stats. Για τα γράμματα, ελπίζω να το έχω πιάσει σωστά (το είχα κοιτάξει στο ίντερνετ κάποια στιγμή), ότι δηλαδή αν ένα όπλο στο σύμβολο της δύναμης έχει πχ Α και στο σύμβολο του Skill έχει C, σημαίνει ότι αν ανεβάσεις τη δύναμή σου, θα αποκτήσει περισσότερο damage, από ό,τι εάν ανεβάσεις το Skill σου. Δηλαδή, πρέπει να κοιτάς τι όπλο έχεις και τα γράμματά του και να ανεβάζεις περισσότερο το συγκεκριμένο stat του χαρακτήρα σου, που ευνοεί το συγκεκριμένο όπλο. Ελπίζω να το κατάλαβα σωστά. Thanks και για τις υπόλοιπες πληροφορίες, πολύ χρήσιμες, γιατί αυτά είναι καλό να τα γνωρίζουμε. Όχι, hunter tools δεν έχω βρει ακόμα.
Γενικά, έχετε βοηθήσει πολύ όλοι, και εννοείται λέτε κι άλλα, που θεωρείτε εσείς ότι θα βοηθήσουν τον αρχάριο. Προσωπικά, εάν δεν έβλεπα τα ποστ σας και τις προτροπές να μην το παρατήσουμε (μερικές σελίδες πριν, εκεί που ρώταγα γενικά για το παιχνίδι, πριν καν το κατεβάσω\ξεκινήσω), μπορεί και να μην το ξεκίναγα καθόλου......
πφφφφ τα καντήλια σ αυτό το θέμα επιτρέπονται;;;;;
Είπα και εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου στο συγκεκριμένο είδος μιας και δεν είχα ξαναασχοληθεί.
Ενθουσιάστηκα στην αρχή, κούτσα - κούτσα έβγαλα το πρώτο boss στην γέφυρα, όλα καλά και ωραία μέχρι που έφθασα χθες στον father Gascoigne
Ε τον έχω παίξει καμιά 40αρια φορές και δεν μπορώ να τον κάνω καλά με τίποτα
Εντομεταξύ τώρα που γράφω σκέφτηκα και το εξής:
Χθες καταλάθος στο 2ο φαναράκι που ήμουν (central τάδε) χτύπησα απο χαζομάρα μου το καμπανάκι και ήρθε ένας άλλος παίκτης να με βοηθήσει, εγώ εκείνη την ώρα ήμουν καθ οδόν για τον father, δεν πρόλαβαμε να μπούμε όμως στην περιοχή του γιατί πέθανα και ο άλλος παίκτης εξαφανίστηκε. Έχω διαβάσει οτι αν καλέσεις κάποιον η δυσκολία αυξάνεται. Παίζει να είναι αυτός ο λόγος που πλέον είναι απλά ανίκητος;; Θυμάμαι στις πρώτες μου προσπάθειες τον έφτανα έστω και με το ζόρι στο 3ο στάδιο. Τώρα αυτό ούτε με 1 στις 5 δεν το καταφέρνω
Εχεις φτάσει στον φαδερ και τώρα βρήκες να καντηλιάσεις?
Δεν είσαι εντελώς αρχάριος, οπότε δεν πρόκειται να το παρατήσεις.
Το ότι χτύπησες το καμπανάκι μία φορά ΔΕΝ αυξάνει την δυσκολία του φάδερ όταν ξαναπάς μόνος σου. Εξάλλου -αν κατάλαβα από την περιγραφή- αυτό το καμπανάκι είναι άχρηστο και μην το ξαναχρησιμοποιήσεις.
Εχε υπομονή, μάθε τις κινήσεις του, δούλεψε αποφυγές και viscerals, ανέβασε και κανά λέβελ αν κρίνεις ότι υπολείπεσαι, και... μην το παρατάς!
Αν χάσεις πολλές φορές τότε σταμάτα το για καμιά μέρα και ξαναπήγαινε. Θα δεις ότι όλα θα είναι πιο εύκολα.
χαχα ελπίζω να μην εννοείς πως είναι νωρίς ακόμα για καντήλια..
Αν εννοείς οτι τα δύσκολα τα πέρασα στην αρχή εντάξει, στην αρχή είχε ένα ενδιαφέρον, μπορεί να πέθαινες καμιά 30αρια φορές μέχρι να την βρεις την άκρη αλλά κάθε φορά βελτιωνόσουν, πέθαινες 5 βήματα παραπέρα... έκανες μια Α πρόοδο :hysterical:
Στον φάδερ τίποτα... πρόοδος καμία!
Spoiler!
Ο χαρακτήρας μου νομίζω πως ήταν και είναι τούμπανο για το σημείο που βρίσκομαι, μάζεψα τουλάχιστον 40.000 blood echoes μόνο απ την διαδρομή για τον φάδερ, μάζευα στον δρόμο πηγαίνοντας, με σκότωνε, ξαναπήγαινα μαζεύοντας και απορροφώντας τα προηγούμενα, με ξανασκότωνε και πάλι απ την αρχή
Τελικά στο τέλος της 2η μέρας και αφού εκτόξευσα το χειριστήριο με προορισμό ευτυχώς το κρεβάτι, ντρέπομαι που το λέω αλλά ζήτησα την βοήθεια του κοινού και τον περάσαμε.
Όταν λες πως το καμπανάκι είναι άχρηστο τι εννοείς;
Τώρα είμαι στο σημείο μετά τονπου τον καθάρισα εύκολα (Αν και εύκολος δέχομαι συγχαρητήρια ! )Spoiler!
Είναι και αργία αύριο... πάλι θα με ρωτάνε τι πήρα και μου πεταχτήκαν τα μάτια έξω :P
αυτό το μωβ
Spoiler!
Το ολοκληρωσα πριν λιγο καιρο και ηταν το πρωτο που ασχοληθηκα απο souls γενικα κυριως λογω ατμοσφαιρας και σκηνικων. Το συστημα μαχης ειναι το καλυτερο σημειο του τιτλου για μενα και φυσικα η ατμοσφαιρα. Το level design επισης εκπληκτικο. Η μουσικη επισης. Αλλα το παιχνιδι θελει αφοσιωση και πρεπει να εχεις διαθεση για να ασχοληθεις.Βρηκα και μερικα αρνητικα οπως το φαρμαρισμα blood vial δεν μου αρεσε καθολου μετα απο δυσκολη μαχη με boss καθως η ροη πηγαινε περιπατο οπως επισης και το platforming σε καποιες πιστες το βρηκα απαρχαιωμενο και καλυτερα να μην υπηρχε. Ισως στο DS3 αυτα να μην υπαρχουν αλλα σε ενδεχομενη συνεχεια πρεπει να διορθωθουν.
Μετα απο μαχη με boss οταν χανεις και εχεις ξοδεψει τα blood vial πρεπει να ξαναπερασεις πιστες ωστε να τα μαζεψεις παλι ή blood echoes ωστε να τα αγορασεις. Το βρηκα λιγο ενοχλητικο. Επισης το platforming εννοως οταν επρεπε να κατεβεις κατι ξυλινους οροφους στην cathedral αν θυμαμαι καλα οπου αν δεν προσεχες παρα πολυ επεφτες στο κενο ευκολα.
Οντως ετσι και αλλιως δεν ειχα σκοπο να ασσχοληθω τωρα με ds3 :P
Η Prime βάλθηκε (ξανά) να κλείσει σπίτια.
Λέτε να έχουμε Bloodborne 2; Δύσκολο βέβαια τωρα με το Sekiro αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία :D
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3831004444.png
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελειώνοντας με το sekiro δεν το βλέπω απίθανο από την εταιρία.
Μπορεί όμως να μην είναι και τίποτα --> https://bloodborne.wiki.fextralife.com/Formless+Oedon (είχες πιο πολλά Bullets)
Και εγώ για τίποτα το κόβω. Αλλά όπως είπα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία :D
https://www.xataka.com/videojuegos/hora-padre-dark-soulsQuote:
Last question, coming from a fan, and you can answer with a yes or no. It goes with spoilers. In ‘Deracin’, Yuliya, the sick girl, has some toys that are clearly related to ‘Bloodborne’. The names of his friends, Laurent, German, also have a lot to do with ‘Bloodborne’. The books they read, as well. Is ‘Bloodborne’ the fevered delirium of a dying girl? Is the dream of the hunter his dream?
[Kitao and Miyazaki look at each other. They start laughing. They speak briefly. Then, answer.]
Okay, yes. Actually, this is exactly the conversation that my team and I had. It’s the kind of conversation we keep during development, because there are Easter eggs β¦ However β¦ The easter egg in itself is not indicative that we are going to launch ‘Bloodborne II’. I’m not in a position to talk about a possible release of ‘Bloodborne II’. However, we love ‘Bloodborne’; that’s why this easter egg has aroused so much curiosity. But, I repeat, it’s not a ‘Bloodborne II’ notice. It’s just something that we explored among ourselves, because we love ‘Bloodborne’.
https://gearnuke.com/miyazaki-provid...-bloodborne-2/
Να πω ότι δεν ζήλεψα, ψέμματα θα πω
https://youtu.be/puzKuN6WzI8
Ανατριχίλα....Αυτή η μουσική και η μορφή της Lady Maria. Το θέλω!:D
Kατι που δεν περιμενα καθως δεν αποδιδεται τοσο καλα στα videos. Σχεδιαστικα εχει πεσει τρελη δουλεια. Φοβερο art direction και λεπτομερια στα παντα.
ΟΚκκ.... αυτο το κειμενο γραφεται 2η φορα καθως χθες το βραδυ λογο ενος error στην σελιδα εχασα ολο το κειμενο...φαινεται αυτο το thread εκτος απο το ονομα εχει κ την χαρη του Bloodborne... Οκ lets do this...again !!!
Σύνδρομο της Στοκχόλμης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικο φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπαθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς. Αυτά τα συναισθήματα γενικά θεωρούνται παράλογα υπό το πρίσμα του κινδύνου ή ρίσκου που υπέστησαν τα θύματα, τα οποία θεωρούν ουσιαστικά, την έλλειψη κακοποίησης από τους απαγωγείς ως μια πράξη καλοσύνης.Το Σύστημα Βάσεων Δεδομένων Ομήρων του FBI δείχνει ότι περίπου 8 τοις εκατό των θυμάτων παρουσιάζουν ενδείξεις συνδρόμου της Στοκχόλμης
Συνδρομο της Στοκχολμης θα μπορουσε να ηταν ενας εναλλακτικος τιτλος για το παιχνιδι στην περιπτωση μου με μια διαφορα... Οπου "απαγωγεας" βαζουμε "βιαστης"...
λιγο backstory σχετικα με το ξεκινημα μου στα soulslike games.
Μετα απο 2 αποτυχημενες προσπαθειες να μπω σε αυτο το ειδος την προηγουμενη γενια με το Demon's Souls εβαλα ενα προσωπικο στοιχημα να μπορεσω να τερματισω καποιο απο αυτα τα κακοφημα-απο θεμα δυσκολιας-games. Κανοντας μια μικρη ερευνα κ ανοιγοντας κ εδω ενα thread ζητωντας την αποψη σας σχετικα με ποιο να αρχισω, η αποφαση παρθηκε κ αυτο ηταν το Bloodborne. Αν ειχα στην κατοχη μου το Sekiro μαλλον θα ηταν αυτο καθως απο οσα ειχα δει μου κανει περισσοτερο κλικ λογω setting αλλα κ καποια stealth κομματια που εχει.
Anyway κανω την αρχη και...WTF ??? "What kind shit is that???" οπως λεει κ ο Chris Tucker.
Το προβλημα δεν ηταν τοσο η δυσκολια κ να μαθω τα mechanics αλλα το που παμε... Δυστυχως δεν μπορεσα να καταλαβω που παω, τι κανω , ποιος ειναι ο σκοπος και μεσα σε ολα αυτη την προσπαθεια βαλε καποιους θανατους ειπα τελος... 2 Ωρες χαμενες απο την ζωη μου για το τιποτα.Δεν ειναι για μενα αυτα τα παιχνιδια προφανως τι να κανουμε τωρα.
Οποτε Eject, Blu-Ray πισω στο case και αιντε και γ@μησου ειπα μεσα μου...
Αφου επστρεψα το game μαζι με τα υπολοιπα κοιταζα ποιο θα ειναι το επομενο που θα ξεκινησω απο το backlog... "Ας κανω ενα διαλειμμα πρωτα να χαλαρωσω τα νευρα μου απο αυτη την μαλ@κια" σκεφτηκα...
Κ ενω χαλαρωνα συνεβη το μοιραιο...το μυαλο μου να εχει φαει κολλημα... "ωχ το επαθα ! το συνδρομο της Στοκχολμης !!!"
Καθομουν κ σκεφτομουν τι μπορουσα να κανω να το ξεπερασω , να δω που μπορω να παω, τι να κανω κλπ.
Αυτο ηταν... Παμε παλι απο την αρχη. Διαβαζω καμια 10αρια αρθρα για αρχαριους, βλεπω αλλα 10 βιντεο στο youtube με tips κλπ οπλιζομαι με υπομονη κ ενα guide για το που πρεπει να παω κ ξεκιναω απο την αρχη... Μετα απο 50 ωρες ακριβως καταφερνω επιτελους τον στοχο μου κ τερματιζω επιτελους το πρωτο μου soulslike παιχνιδι μετα απο πολλα μπινελικια , απογοητευσεις κ στιγμες που ειπα μεσα μου "φαινεται μεχρι εδω μπορουσα δεν μπορω να το κερδισω".
Κ ομως μετα απο καθε διαλειμμα μου το "Συνδρομο της Στοκχολμης" εκανε ξανα και ξανα την εμφανιση του. Ηταν εθισμος? Ηταν η αισθηση του να καταφερεις να περασεις ενα δυσκολο σημειο? Ακομα κ τωρα δεν μπορω να το εξηγησω ακριβως μπορω ομως με τα βεβαιοτητας να πω οτι δεν εχω παιξει αλλο παιχνιδι που να μου προκαλεσει ολα αυτα τα συναισθηματα οποτε μπορω να καταλαβω τον λογο που αυτο το ειδος κερδιζει ολο κ περισσοτερους φανς αλλα κ για τον λογο που ολο κ περισσοτερες εταιριες βγαζουν το δικο τους soulslike game.
Πως ειναι ομως το παιχνιδι? Ειναι τοσο τελειο? Ειναι το παιχνιδι του 10/10 ? Σιγουρα δεν ειναι κ εχει κ αυτο τα μειονεκτηματα του τα οποια μεσω του παρακατω review θα προσπαθησω να ειμαι οσο περισσοτερο αντικειμενικος μπορω.
Παμε λοιπον με το Story ... Ποιο story ??? μετα απο ενα εισαγωγικο βιντεο με λιγοστες πληροφοριες ξεκιναει η περιπετεια του κεντρικου χαρακτηρα μας.
Πολλοι κραζουμε τα Jrpg σαν τα Final Fantasy που προσπαθουν να μας πουν μια πολυπλοκη ιστορια οσο πιο μπερδεμενα γινεται , με in-game κειμενα δεκαδων σελιδων κ σε κανουν να μην μπαινεις πολλες στο κοπο να διαβαζεις σελιδες επι σελιδων για να μαθεις παραπανω για το ολο story.
Εδω ομως φτανουμε στο αλλο ακρο. Αν προσθεσουμε ολα τα κειμενα & τους διαλογους του Bloodborne δυσκολα θα συμπληρωσουμε 2 σελιδες κυριολεκτικα.
Καπως προς το τελος μαθαινουμε καποια λιγα πραγματα κ παλι ομως θεωρω οτι δεν ειναι αρκετα οποτε το youtube ειναι μονοδρομος αν θελεις να μαθεις το τι πραγματικα συμβαινει.
Εκτος παλι αν ειμαι εγω τοοοσο χαζος κ δεν καταλαβα Χριστο.Παιζει κ αυτο...
Παμε κ στο ζουμι δηλαδη στο gameplay καθως αυτο ειναι που μετραει περισσοτερο.
Το παιχνιδι σε πεταει σε μια περιοχη κ σκοπος ειναι να προχωρας οσα πιο πολλα τμηματα μπορεις προς το Boss της περιοχης ξεκλειδωνοντας ταυτογχρονα shortcuts τα οποια οδηγουν στην αρχικη λαμπα της περιοχης. Η λαμπα ειναι ενα safe point αλλα κ ενα checkpoint σε περιπτωση θανατου οπως επισης κ ενα fast travel συστημα μεταξυ ενος κοσμου με ονομα "hunters dream" οπου εκει μπορουμε να κανουμε αναβαθμισεις αλλα κ να κανουμε fast σε αλλες περιοχες που εχουμε αναψει την λαμπα της εκαστοτε περιοχης. Ολες οι περιοχες ειναι ενωμενες μεταξυ τους κ o τροπος που το εχουν κανει ειναι μοναδικος καθως χαζευοντας απο καποια σημεια μπορεις κ παρατηρεις μερη τα οποια ειναι μακρια σου κ εχεις περασει ή μερη που προκειται να επισκεφτεις.
Σκοτωντας εχθρους μαζευουμε "Blood Echoes" τα οποια ειναι κ το currency του παιχνιδιου ομως αν τυχον σκοτωθουμε πριν προλαβουμε να τα ξοδεψουμε χανουμε οτι "Blood Echoes" εχουμε μαζεψει κ επιστρεφουμε στην λαμπα που ξεκινησαμε... Το παιχνιδι σου δινει μια κ μοναδικη ευκαιρια να παρεις πισω τα "Blood Echoes" σκοτωνοντας τον εχθρο που σε σκοτωσε, ή να βρεις την αντιστοιχη λιμνη αιματος αν ο θανατος προηλθε απο απερισκεψια οπως πχ να πεσεις απο καποιο γκρεμο.
Ιδιαιτερος ειναι κ ο τροπος που χρησιμοποιουμε τα οπλα. Εχουμε την δυνατοτητα στο αριστερο χερι να εχουμε καποιο ranged weapon και στο δεξι το melee weapon.
Για το αριστερο χερι υπευθυνο ειναι το L2 κ για το δεξι τα R1 & R2.
Ομως καπου εδω εχουμε να κανουμε με καποια ιδιαιτερα mechanics που κανουν την διαφορα στο τροπο παιχνιδιου αλλα κ στο πως προσεγγιζουμε τους εχθρους.
Πρωτο κ σημαντικοτερο ειναι το "stagger". Οταν ο εχθρος μας επιτιθεται μπορουμε να τον πυροβολησουμε λιγο πριν την επαφη του με μας κ ετσι να τον κανουμε να πεσει στο γονατο κ σε μικρο διαστημα μας δινεται η δυνατοτητα για "Visceral Attack" κανοντας ετσι massive damage.
Η παραπανω επιθεση μπορει επισης να πραγματοποιηθει οταν παμε πισω απο τον εχθρο κρυφα πραγματοποιοντας "charged attack" κ καπακια μας δινεται ξανα η δυνατοτητα για "Visceral Attack". Φυσικα υπαρχουν καποιοι λιγοι εχθροι που δεν μπορουν να φανε "stagger"...
Ολα τα Melee οπλα του Bloodborne εχουν δυνατοτητα να μεταμορφωθουν πριν ξεκινησουμε την επιθεση ή mid-combo αν το θελουμε με το L1 μεγαλωνοντας το damage & range ιδιαιτερα χρησιμο οταν εχουμε να κανουμε με πολλους εχθρους ταυτογχρονα.
Παρα πολυ σημαντικο ειναι ενα "revenge" mechanic οπως το λεω το οποιο σου δινει την δυνατοτητα σε ενα μικρο χρονικο διαστημα να κερδισεις πισω μερος του χαμενου HP απο πιθανο damage που εχουμε υποστει. Αυτο κανει φυσικα εμπεριεχει το ρισκο του αλλα επιβραβευει την επιθετικοτητα.
Σε ολα αυτα φυσικα τον μεγαλυτερο ρολο παιζει κ η stamina bar μιας κ δεν μπορουμε να ειμαστε συνεχως επιθετικοι ή να αποφευγουμε επιθεσεις οποτε η διαχεριση ολων αυτων απαιτει συγκεντρωση...
Καπου εδω θελω να κανω τα παραπονα μου σχετικα με το gameplay.
1ον Καμερα : Σε κλειστους χωρους παει οπου να ναι κανοντας σε να χανεις το προσανατολισμο σου κ να χανεις ετσι αδικα γιατι δεν ξερεις που βρισκεσαι.
2ον Lock-on : Μακραν το λιγοτερο αξιοπιστο feature... χανεται mid-combat κ στα καλα καθουμενα πηδας σαν πιθηκας απο εδω κ απο εκει προκειμενου να μη φας επιθεση εξαντλοντας ολο το stamina...Ειδικα οταν εχεις να κανεις με πολλους εχθρους ή Bosses ειναι αναποφευκτο να συμβει το μοιραιο " YOU DIED"...
3ον Difficulty Spikes : Υπηρξαν Bosses που βγηκαν με 1 εως 3 προσπαθειες & υπηρξαν τμηματα περιοχων που κολλουσα για ωρες χανοντας συνεχως απο "απλους εχθρους".
4ον Save States : δυστυχως αυτο δεν μπορω μεχρι κ τωρα να το καταλαβω. Οκ πρεπει να μην υπαρχουν για να υπαρχει νοημα στο να χανεις τα "Blood Echoes" αλλα θα μπορουσαν να χρησιμοποιουν μονο για τον λογο αυτο το AUTOSAVE. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να παιξω 3 φορες ΟΛΟ το παιχνιδι για να δω κ τα 3 endings δηλαδη 150 ωρες !!! Επισης κατι που το καταλαβα αργα... επειδη καπακια σε ξεκιναει New Game+ απο μονο του αν θελω να παιξω το DLC ειμαι αναγκασμενος να παιξω μεχρι to 4o Boss !!! Αν ειναι Δυνατον !!! μιλαμε τελειως τραγικο τοσο που δεν ξερω αν θα το κανω καθως κ το DLC θα ειναι πιο δυσκολο λογω NG+...
5ον Name Bug : Με το που ξεκινησα το παιχνιδι φτιαχνω τον χαρακτηρα μου κ αντι για ονομα βλεπω κατι ιερογλυφικα...μαλιστα... απο το λιγο ψαξιμο που εκανα λογω του οτι εχω την κονσολα στα Ελληνικα δημιουργητε καποιο conflict κ ας ηταν το πληκτρολογιο στα αγγλικα... τραγικο bug κατα την αποψη μου ειδικα οταν μιλαμε για exclusive...
Παμε στα γραφικα...
Εδω δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα ιδιαιτερα. Ευτυχως σωζεται απο το Βικτωριανο setting , το υπεροχο Art Direction κ την φωτογραφια του τα οποια ειναι μοναδικα.
Μεγαλο μειον φυσικα ειναι το Framerate το οποιο ειναι παρα πολυ ανισσοροπο ειδικα σε στιγμες με πολλους εχθρους, ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ενα fast paced Action-RPG σαν το Bloodborne οπου καθε frame μετραει. Δεν θελω να φανταζομαι πως θα τρεχει σε απλο PS4...
Στο κομματι του ηχου το παιχνιδι παιρνει αριστα 10.
Εδω υπαρχει το εξης ιδιαιτερο χαρακτηριστικο. Το 90% των περιοχων δεν εχει μουσικη επενδυση κ το μονο που ακους ειναι τα ηχητικα εφε απο τα βηματα, γρυλισματα κοντινων εχθρων, συρσιμο των οπλων των εχθρων κλπ φτιαχνοντας ετσι μια creepy ατμοσφαιρα που ταιριαζει ταμαμ με το setting.
Οταν ομως κανουν την εμφανιση τους τα ορχηστρικα κομματια κ ειδικα στα Boss battles ειναι ολα τα λεφτα. Πραγματικα δεν θα βαλω καθολου κομματια απο το youtube αυτη την φορα σε αυτο το review γιατι σιγουρα θα αδικησω καποιο απο τα κομματια...
Τελος λιγες συμβουλες απο μενα για οσους θελουν να το ξεκινησουν κ δεν εχουν ξαναπαιξει.
- Μην τσιγγουνευεστε γιατι αργα η γρηγορα θα το μετανιωσετε...με την καθε ευκαρια να ξοδευετε σε leveling up & αναβαθμισεις
- Το farming εκτος απο Blood Echoes ειναι κ προπονηση στο πως να αντιμετωπιζεται τους εχθρους καθως καθε εχθρος εχει πολλες εκδοσεις κ καθε εχθρος διαφορετικο τροπο που πρεπει να προσεγγιζεται
- Καντε διαλειμματα...πολλα διαλειμματα...Το παιχνιδι σε κουραζει περισσοτερο εγκεφαλικα απο οσο νομιζεις. Πολλες φορες περνουσα μερη που κολλαγα για ωρες μετα το διαλειμα πολυ πιο ευκολα...
- Το level up System εκ πρωτης οψεως φαινεται περιεργο αλλα εκτος αν θελετε καποιο συγκεκριμενο build προτινω να δωσετε βαρυτητα με σειρα προτεραιoτητας στα Strength>Endurance>Vitality
Το παιχνιδι για μενα ηταν ακρως εθιστικο , καταφερα να το τελειωσω στις 50 ωρες με αργο τεμπο φυσικα, κ με ολα τα NPC quests.
Δυστυχως οπως καθε παιχνιδι εχει κ αυτο τα θεματα του οποτε θεωρω η πιο δικαια βαθμολογια ειναι 8,5/10
Εις το επανιδειν !!!
Καλα ουτε το δευτερο playthrough θα κανω γιατι δεν εχω τοση υπομονη. Μετανιωσα απλα που δεν πηγα για το 3o ending με το διπλο boss.
Δυστυχως δεν εχω ps+ για να κανω upload αλλα κ παλι δε το περιμενα οτι ηταν αναγκαστικο το NG+ οταν κανεις load τον χαρακτηρα σου.
οπως κ να εχει πολυ κακη υλοποιηση ο τροπος του save state.
Με το ζορι ξεκιναω τωρα ξανα απο την αρχη για να παω για το Old Hunters DLC. Ακομα κ σε αυτο ετσι οπως το εχουν κανει ειναι τραγικο.
Φαντασου καποιον να εχει τελειωσει το παιχνιδι κ να παει να αγορασει το DLC κ να ψαχνει πως να το ξεκινησει... ας ειχε μια επιλογη στην αρχικη οθονη οπως το Last of us Remastered κ απλα να εκανες load τον χαρακτηρα σου.
Αποφασισα να βαλω ενα τελος στην προσπαθεια μου.
Εκανα τον κοπο , επαιξα κανα διωρο να φτασω το DLC, το ξεκινησα και guess what.
Το DLC ειναι σχεδον unplayable... Εφτασα κ τελειωσα το πρωτο boss μετα απο κυριολεκτικα 50 προσπαθειες...
Τι κ αν ειμαι level 110 η αμυνα μου αντεχει 2 το πολυ 3 χτυπηματα...
Δεν εχω αλλο την υπομονη μιας κ εχω φτασει ηδη τις 60 ωρες. Καλο χρυσο το bloodborne αλλα με προσγειωσε αποτομα με την τοσο μεγαλη δυσκολια στο NG
Το NG+ πάντως εγώ το είχα πάει τρένο. Δεν με είχε δυσκολέψει καθόλου.
Από NG++ αρχίζουν και ζοριζουν τα πράγματα πάντως
Βέβαια είχα φάει 80-90 ώρες στο πρώτο playthrough (μαζί με το DLC)
Το DLC όντως είναι πιο δύσκολο από το main game. Τα bosses που με δυσκόλεψαν ήταν ο Ludwig (λογικά εκει έχεις κολλήσει) και ο Orphan of Kos (σε αυτόν έχασα πάνω από 100 φορές νομίζω)
Μετά στα chalice dungeons έχει κάποια δύσκολα bosses.
Πάντως νομίζω αν σύνολο είσαι 60 ώρες και είσαι στο δεύτερο playthrough το έχεις πάει κάπως βιαστικά. Από περιοχές τις έχεις δεις όλες πχ; optional bosses κλπ;
Για μένα αν θες προχώρησε λίγο ακόμα στο main game να ανέβεις και επιστρέφεις στο DLC.
Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δυστηχως ετσι ειναι σε ολα τα παιχνιδια της FromSoftware(και οχι μονο)που για να βρεις πως ξεκινας το dlc θελει λιγο ψαξιμο στο internet.
Και τα Dlc bosses του Bloodborne οντως ειναι παλουκι. Βασικα οχι μονο τα bosses. Οι μεγαλοι εχθροι που ειναι σαν καρχαριες παιζει να ειναι πιο δυνατοι ακομα και απο bosses του κανονικου παιχνιδιου.
Εγω θα σου προτεινα αν θελεις να το βγαλεις το dlc μια η αλλη να ψαξεις συμβουλες στο internet ή να δεις για παραδειγμα τους speedrunners πως καταφερνουν και τα σκοτωνουν τα boss .