H καθε επομενη σου αρεσε και περισσοτερο ε?
Μονο την πρωτη εχω δει, αλλα δεν τρελαινομαι και για ταινιες δρασης γενικοτερα. Ηταν αρκετα καλη ομως.
H καθε επομενη σου αρεσε και περισσοτερο ε?
Μονο την πρωτη εχω δει, αλλα δεν τρελαινομαι και για ταινιες δρασης γενικοτερα. Ηταν αρκετα καλη ομως.
Θα ξετρελαθεις φιλε μου. Η δευτερη ανωτερη της πρωτης και η τριτη ανωτερη της δευτερης. Τις καταευχαριστηθηκα και τις 3 και εχουν πολυ καλο σεναριο. Τις επομενες μερες θα ξαναδω δευτερη και τριτη.
Δεν ειναι τυχαιο το 75αρι που εχουν στο metacritic ενω το αλλο υπερθεαμα τρομαρα του το Dune εχει 40/100 ειναι κριμα τα στανταρ που διαβαζω εδω μεσα να ειναι τοσο χαμηλα με καποιες ταινιες επειδη πχ εβαλε το χερι του ο Lynch που οκ εχει δωσει twin peaks/mullholand dr απο εκει και περα ομως δεν χρειαζεται προκαταληψη οπως το Dune που το 90% του κοσμου το κραζει και οντως ειναι μια πολυ κακη ταινια και ας βασιζεται σε κορυφαια βιβλια. Εχει χαθει η αντικειμενικοτητα.
Δε πειράζει... ας έχει ο καθένας το μέτρο σύγκρισης που του ταιριάζει.
Εσυ αναφέρεις πχ συνεχώς το Metacritic ως ένα συγκρίσιμο εργαλείο.
Ξέρεις πόσα αριστουργήματα έχουν πολύ χαμηλό ή μέτριο σκορ στο Metacritic και οι υπέρτατες σαβούρες call me marvel είναι στο θεό ;
Ένα πολύ απλοϊκό παράδειγμα φέρνω.
Αυτό θα πρέπει εγώ να το λάβω ως ένα αξιόπιστο γνώμονα ;
Αλλα αυτή είναι η εποχή . . .
Από την άλλη μιας η κουβέντα ξεκίνησε από το DUNE, ο Lynch και μια σκατούλα να πάρει να κινηματογραφήσει θα το κάνει με τόσο ενδιαφέροντα τρόπο που πάει το σινεμά παρακάτω και το εξελίσσει.
Αλλά η κριτική που διαβάζω μένει σε επίπεδο αν τα εφέ ήταν καλά για την εποχή. Το πως χειρίζεται τη κάμερα και τον φακό για ένα τέτοιο είδος κινηματογράφου περνά στα αζήτητα...
Τέλος μιας και στο παιχνίδι μπήκε ο Clint Eastwood, μακάρι ο άνθρωπος να τραβήξει όσο μπορεί και να είναι δημιουργικός.
Επειδή όμως έχω δει νομίζω όλες τις ταινίες τις τελευταίας δεκαπενταετίας που έχει κάνει καλό θα ήταν να σταματήσει.
Ο λόγος ; Είναι τόσο ¨άρλεκιν¨αισθητικής, δακρύβρεχτες, εύκολες και τόσο εξόφθαλμα φιλοαμερικάνικες που με πιάνει αναγούλα.
Από το million dollar baby και έπειτα κάθε ταινία του είναι ένας ύμνος προς την Αμερική.
Φουλ συντηρητισμός και πατριωτισμός.
Εχουν και αυτές το κοινό τους όμως. Δεκτό απόλυτα.
Τελος, ευχαριστώ για το -rep καθώς όλα αυτά τα χρόνια νομίζω πως είναι σαφες
οτι δε μπαίνω σε διαδικασία εδώ μέσα να επιχειρηματολογώ και να απαντώ με διάθεση διαλόγου.
Πάντως διασκεδαστικότατες ταινίες είναι τα John Wick, δικαιολογημένα έχει αποκτήσει το στάτους που έχει το franchise τα τελευταία χρόνια
Εγώ απ' ό,τι βλέπω στο IMDB τους έχω βάλει κατά σειρά 7, 8, 7
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Καποιο παραδειγμα σε καποια ταινια που πηρε χαλια βαθμολογια στο metacritic ενω ειναι καλη απο κριτικους? Γιατι αν μη τι αλλο υπαρχει αντικειμενικοτητα στην πλειοψηφια των review. Για το dune δεν ανεφερα μονο τα εφε μιλησα για την ασυνεχες πλοκη χωρις καμια συνδεση η εξηγηση πως πηγαμε απο το ενα σημειο στο αλλο. Και στην διαχειριση των χαρακτηρων μονο 2-3 μενουν και στεκονται επαξια στον ρολο τους. Ο Lynch εχει φτιαξει μια εξαιρετικη σειρα και 3 πολυ καλες ταινιες. Δεν καταλαβαινω τον τεραστιο ενθουσιασμο που εχετε καποιοι. Το dune ηθελε 6ωρη διαρκεια για να γινει σωστη ταινια ακομα και η extended στις 3 ωρες που ειδα εχανε παρα πολυ απο αυτο που κρυβουν τα βιβλια και ποτε δεν αμφισβητησα την αξια των βιβλιων.
Αν δεν θεωρεις b-movie εφε το παρακατω οκ. Μιλαμε για 1984 οταν απο το 1979 ειχε βγει το υπεροχο Alien με πολυ ανωτερα special effects η τον ιδιο χρονο το πρωτο Terminator που μονο στη σκηνη με τον Arnold στον καθρεφτη με το ματι δειχνει λιγο ψευτικο. Το dune χρειαστηκε 42 εκατομμυρια budget για να γινει και εβγαλε 35 εκατομμυρια μπηκαν και μεσα δηλαδη καποια εκατομμυρια. Το terminator χρειαστηκε 6.5 εκατομμυρια και εβγαλε πανω απο 70 εκατομμυρια στο box office.
https://i.postimg.cc/ncd96xsm/2ae291...00cef44156.jpg
Ειρωνιες και χαρακτηρισμοι σβηστηκαν εννοειται (και επιφυλασσομεθα), για ακομη μια φορα να πουμε οτι οποιος δεν μπορει να ελεγξει τα νευρα του κανει report/ignore.
Θα διαφωνησω εντελως, νομιζω οτι ειναι πολυ καλες ταινιες γι'αυτο που ειναι. Δλδ χορογραφημενο action με πολυ ωραια physical stunts.
Απο κει και περα σεναριακα ειναι εντελως κενες για μενα, το οποιο lore δημιουργηθηκε μετα την απροσμενη επιτυχια της πρωτης ταινιας και ειναι κι αυτο εντελως επιφανειακο και φαινεται. Δεν με νοιαζει γιατι δεν βλεπω john wick για το lore και για τους χαρακτηρες αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου.
Το σεναριο και στις 3 (ειδικα στην πρωτη) ειναι απλα serviceable, ο κεντρικος χαρακτηρας δεν εχει το παραμικρο ενδιαφερον περαν του οτι εκαναν ενα πολυ επιτυχημενο casting με τον Keanu Reeves.
Γενικα σαν franchise νομιζω οτι ειναι ο ορισμος του fanservice και ετσι το αντιμετωπιζουν και οι δημιουργοι του, οχι και τοσο σοβαρα δλδ.
Δε το γράφω καθόλου απαξιωτικά το παρακάτω. Απλά θα είμαι απολύτως ειλικρινής.
Από την στιγμή που θεωρείς πως ο Lynch έχει κάνει 3 καλές ταινίες και μια καλή σειρά δε μπορούμε να έχουμε σημείο επαφής.
Βλέπεις με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα.
Σαν να μου λες πχ πως ο Dali είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν περάσει
από την ιστορία της ζωγραφικής και εγώ να σου απαντώ πως είναι τρομερά μέτριος ζωγράφος.
Που στην ουσία ο συγκεκριμένος αυτό ήταν. Απλά ήταν μάστερ στο να κάνει σόου και να πλασάρει τον εαυτό του.
Άλλοι λένε πως ο Francis Bacon ήταν από τους πιο διεστραμένους ζωγράφους, εγώ θεωρώ πως είναι ίσως Ο κορυφαίος ζωγράφος.
Αλλά ας μη συνεχίσω παραπάνω γιατί απλά δεν έχουμε κοινό τόπο για να γίνει γόνιμη κουβέντα.
Σαφώς και το DUNE δεν είναι αριστούργημα γιατί πολλά προέκυψαν ανάμεσα στον Lynch και στο De Laurentiis κατά τα γυρίσματα με αποτέλεσμα ο τελευταίος να επεμβαίνει πολύ στο αισθητικό, στο μοντάζ κλπ αλλά b movie ?
Όσο για το οπτικό παράδειγμα που αναφέρεις πιο πάνω το βρίσκω απλά ιδιοφυές. Εσύ απλά δε το βλέπεις. Βλέπεις μόνο κύβους.
Για να κλείσω...
Για να καταλάβεις πόσο λάθος και άκυρο είναι το συγκεκριμένο site σε σχέση με τον κινηματογράφο σου προτείνω να βάλεις τις εξής ταινίες κλειδιά για να πάρεις τα αποτελέσματα που θες.
The House that Jack Built
Dancer in the Dark
Επίσης βάλε και τις παρακάτω από περιέργεια για να δεις τι αποτελέσματα θα πάρεις.
Stalker
Tarkofski
άντε και κάτι πολύ διαδεδομένο
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Αλλά για να σε γλιτώσω από χρόνο, μη το κάνεις.
Απλά δεν υπάρχουν στο database του metacritic. (!)
Μα αυτο εγραψα απο την πρωτη ταινια. Ειναι pure mindless fun ταινιες που απο την δευτερη ταινια αρχισαμε να μπαινουμε περισσοτερο στο lore των βιβλιων που πατανε και να χτιζουν εναν δικο τους κοσμο. Στο ιδιο επιπεδο θα εβαζα και kingsman/mad max ταινιες που ξερουν ακριβως τι θελουν να ειναι. Δεν αμφιταλαντευονται στο αν θελουν να ειναι σοβαρες η αστειες. Αναμενω πως και πως το τεταρτο chapter το διδυμο Reeves/Fishburne μαζι ισως και με την Berry θα μας χαρισουν ακομα μια υπεροχη ταινια πανω στο genre. Και τα The Raid ειναι πανω στο ιδιο επιπεδο ισως με πιο καλες τεχνικες καρατε κριμα που δεν συνεχισαν μετα το επικο δευτερο μερος απο το 2014 εχουμε να δουμε ταινια πανω στο lore τους.
To εγραψες και πριν, μα δεν βασιζεται καπου το John wick. Εκτος αν κανω τραγικο λαθος ο,τι comic/βιβλιο υπαρχει ειναι μετα την κυκλοφορια της πρωτης ταινιας, δεν προυπηρχε ως κατι αλλο.
Δεν υπηρχε κανενα lore, σε μενα τουλαχιστον εκανε μπαμ οτι η πρωτη τανια ηταν σχεδιασμενη για one-off, κανεις δεν περιμενε να εχει την επιτυχια που ειχε.
Γι αυτοι και λεω οτι οι προσπαθειες να αποκτησει lore στην δευτερη και τριτη ταινια ειναι ακομα πιο ανουσιες γιατι πολυ απλα δεν χρειαζεται μια τετοια ταινια να εχει lore.
Ο lynch εχει φτιαξει τα παρακατω αριστουργηματα. Twin peaks/lost highway/Mulholland Dr/The Straight Story και Blue Velvet. To οτι μου φανηκε κακιστο το dune δεν θα επρεπε να επηρεαζει τις γνωμες αλλων η να γινεται κριτικη πανω στην κριτικη που εκανα. Κρινεται τις ταινιες ωστε να υπαρχει σεβασμος στις κριτικες αλλων μελων. Εχω γραψει πανω απο 700 κριτικες στο ps4forums αν σε καποιες εχετε αντιθετη αποψη ειναι σεβαστο. Μεχρι εκει ομως. Επισης ναι για το πιο πανω εφε ειδικα οταν για την εποχη εχουμε alien/terminator με πολυ χαμηλοτερο budget(το alien ειχε 11 εκατομμυρια) με εφε που ακομα και σημερα στεκονται παρα πολυ καλα δεν μπορω να μην κατακρινω την ασπιδα η ακομα και στις μαχες με τα οπλα που ουτε καν φαινεται αιμα η οταν βαρανε το μεγαλο σκουλικι προς το τελος γινονται εκρηξεις αρκετα πιο μακρια απο το δερμα του. Στο metacritic γραφονται κριτικες απο μεγαλους κριτικους τεχνης. Και στο imdb ο πιο απλος κοσμος που βλεπει ταινιες. 6.5 εχει το dune εκει και 7.5 τα john wick. Δεν μπορει κατι λαθος θα υπαρχει στο dune δεν νομιζετε? Τελος να κλεισω το οτι κατεκρινα το dune δεν αναιρει οτι εκτιμαω τον lynch ως μεγαλο σκηνοθετη της εποχης μας. Και αν ειχε προβληματα με τον Laurentiis δεν νοιαζει το κοινο οταν παει να δει μια ταινια. Περιμενω να δω αυτη του 2020 που ειμαστε λιγους μηνες μακρια να δω μηπως και μπορεσουν να μεταφερουν το lore των βιβλιων οπως πρεπει.
- - - Updated - - -
Σωστος δεν πατησε καπου βγηκαν αργοτερα τα παρακατω comics λαθος μου δεν ηξερα οτι βγηκαν μετα την πρωτη ταινια. Οπως και να εχει μου αρεσε πολυ ο κοσμος που προσπαθησαν να φτιαξουν και σιγουρα αρεσε και σε αρκετο κοσμο ακομα.
https://www.amazon.com/John-Wick/dp/B07JHY93CL
Και αυτο βοηθαει αρκετα
https://www.quora.com/Is-John-Wick-b...-book-or-comic
Ναι οκ γιατί τα Eraserhead (!), The Elephant Man (!!) και Inland Empire ήταν μέτρια. ΟΚ το Wild at Heart ήταν από τα λιγότερα καλά.
Όταν τα επιχειρήματα σου μένουν σε ένα επίπεδο τύπου τι εφέ είχε το ένα και τι εφέ είχε το άλλο απλά επιβεβαιώνεις το σκεπτικό μου.
Τέλος για να σταματήσω εδώ καθώς δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα, εκτιμώ την προσπάθεια σου και παρακολουθώ τις ταινίες που κατά καιρό προτείνεις εδώ στο φόρουμ.
Έχω πληροφορηθεί για έργα που δε γνώριζα άσχετα με το αν συμφωνώ με την αντίστοιχη γνώμη σου για το πόσο καλά είναι ή όχι.
Όμως επίσης να μου επιτρέψεις να σου πω το εξής. Το να γράφεις 5 σειρές αρκετά μεγάλες για μια ταινία αυτό δεν είναι κριτική.
Είναι απλά η κεντρική ιδέα και εντύπωση για την ταινία που είδες.
Για να λέμε και τα πράγματα σωστά.
Δεν απαξιώνω αυτό που κάνεις το ξαναλέω. Απλά δεν είναι κριτική.
- - - Updated - - -
Δεν εχω δει ουτε το eraserhead ουτε το elephant man αλλα θα τα εχω στα υποψιν. Τα επιχειρηματα αναφερθηκαν τα οποια δεν ειναι μονο τα εφε αλλα και η συνοχη οι χαρακτηρες ολα μαζι μου αφησαν μια εντυπωση ανεκπληρωτου εργου που κατι ηθελε να πει αλλα εμεινε στην μετριοτητα για διαφορους λογους. Για τις κριτικες θα μπορουσα να γραψω 1 σελιδα για καθε ταινια αλλα εκει δεν θα τις διαβαζε κανεις. Σε μια περιεκτικη κριτικη που εχει μεσα οσα πρεπει να γνωριζει καποιος οταν θα δει την ταινια θα την διαβασει γρηγορα και θα δει την ταινια για να κρινει και αυτος απο μονος του. Μεγαλυτερες κριτικες κανω στα παιχνιδια που τελειωνω που θα βρεις εδω οπως και στις προηγουμενες και επομενες σελιδες που και εκει προσπαθω να μην μακρηγορω και να ειμαι περιεκτικος:
http://www.myphone.gr/forum/showthre...81#post7843481
Παμε παρακατω αρκετα το αναλυσαμε.
Μπήκα μόλις και διάβασα κάποιες από τις εκτενείς κριτικές στα παιχνίδια που κάνεις.
ΟΚ, ας πάμε ναι.
Ναι η σωστη κριτικη ειναι αυτο που κανουν στο cine.gr τις οποιες δεν διαβαζω ποτε γιατι ειναι φλυαρες και μου λενε ολη την ταινια. Για αυτο και ελπιζω να μεινω στις 2-3 γραμμες που γραφω το οποιο ειναι αρκετο για καποιον στο αν θα δει την ταινια/σειρα η οχι και να διατυπωσει απο μονος του την αποψη του. Ειμαστε νοημων ατομα και το να διαβαστει μια τεραστια κριτικη για οποιοδηποτε εργο τεχνης μονο κακο θα κανει στην κριτικη μας σκεψη γιατι θα ειμαστε προκατειλημενοι. Για αυτο και δεν βλεπω ποτε ουτε trailer για τις ταινιες που βλεπω γιατι χανεται ολη η μαγεια.
Παιδια γιατι τετοιο σκαλωμα δεν το καταλαβαινω; Το τι γουσταρει και με τη περναει καλα ο καθενας ειναι δικαιωμα του. Εφοσον εκφραζει την αποψη του κοσμια χωρις να προσβαλλει δεν εχει κανενας το δικαιωμα να του ξεφτυλισει την αποψη. Προσωπικα με το ζορι παρακολουθησα το John Wick αλλα και το Dune 2 φορες προσπαθησα να το δω και δεν τα καταφερα... Και γενικα τον lynch δεν τον εχω σε κανα πανθεον. Αν αυτα αρκουν για να πουν καποιοι οτι ειμαι κινηματογραφικα ή καλλιτεχνικα αναπηρος ή δεν ξερω τι αλλο, ε πιστευω καταλαβαινετε οτι αν καποια αποψη ακουγεται υπεροπτικη, μαλλον ειναι αυτη.
Επισης το ποιον θεοποιει καποιος και ποιον απαξιωνει δεν εχει να λεει πολλα πραγματα περα απο την προσωπικη του εκτιμηση.
Togo[2019]
https://i.postimg.cc/cLTwYxrk/MV5-BN...0-CR0-0-67.jpg
https://www.imdb.com/title/tt5116302/?ref_=nv_sr_srsg_0
Μια πραγματικα υπεροχη αληθινη ιστορια που μας διηγειται την μαχη που εδωσαν το 1925 μια ομαδα οδηγων ελκηθρων για να μεταφερουν τον ορο να σωσουν μικρα παιδια απο μια επιδημια. Την αληθινη μαχη με την τεραστια δυναμη της φυσης την εδωσε o Leonhard Seppala μαζι με τα πιστα σκυλακια του με οδηγο τον Togo. Ενα σκυλι που ομοιο του δεν εχει ξανα υπαρξει. Η Disney νομιζω φτιαχνει την καλυτερη εκδοχη που θα μπορουσε να εχει μια τετοια ιστορια. Μεχρι λιγο πριν το τελος θα ειστε με ενα χαμογελο στο προσωπο με αρκετες στιγμες ανατριχιλας στην τεραστια δυναμη της φυσης. Το τελος μαζι με την μουσικη επενδυση δεν νομιζω να αφησει κανενα θεατη χωρις δακρυα στα ματια. Ειδικη μνεια στην φωτογραφια της ταινιας με πολλα πλανα να κοβουν την ανασα. 9.5/10 για μια ταινια που αξιζει πολλα μπραβο και θα αγαπηθει απο πολυ κοσμο