Ότι η μεγαλύτερη ανάλυση δεν ανεβάζει τα γραφικά ούτε την ευκρίνεια του παιχνιδιού αλλά τα πραγματικά fps και τα καλύτερα γραφικά το κάνουν. Άλλο τι θέλουν να μας πασάρουν οι εταιρείες με τις 4k τηλεοράσεις.
Printable View
Παιδια ολα ειναι σχετικα, αν ο αλλος εχει 100αρα στο σαλονι του στα 2.5-3μ, το 1080p vs 4K θα εχει σημαντικη διαφορα.
Ο μεσος ορος του μεγεθους των τηλεορασεων που εχει ο μεσος gamer δεν ειναι τετοιος ομως. Εικαζω οτι ειναι απο 55ιντσες και κατω στα ιδια μετρα αποστασης.
Ε μεσος ορος δεν θα δει σχεδον καμια διαφορα λοιπον.
Οσο προχωραμε τοσο λιγοτερη σημασια θα εχει η αναλυση και ειναι λογικο. Πλησιαζουμε ταβανι.
Εμενα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι 9 στους 10 (μην πω παραπανω) που πανε για αγορα νεας τηλεορασης, στο μυαλο τους εχουν το 4Κ και οχι την ουσιαστικη ποιοτητα εικονας που παιρνουν. Μπορω να βρω 1080ρ τηλεορασεις με καλυτερη ποιοτητα εικονας (χρωματα, αντιθεση, μαυρα) απο παρα πολλες 4Κ τηλεορασεις...
Εγω που ειχα πλασμα και πηρα oled και παλι το upgrade το θεωρω πολυ εντονο ανεξαρτητα απο την αναλυση. Το ιδιο φυσικα ισχυει και στις LCD/LED κατηγοριες. Αν καποιος ειχε μια Samsung C7000 και πηγε σε μια Q9FN ε θα δει το χαος αναμεσα τους. Η ποιοτητα της εικονας ειναι αυτη που θα κανει την μεγαλη διαφορα. Η αναλυση, καλη φαση, αλλα δεν ειναι game changer στο βαθμο που καποιοι το εχουν στο μυαλο τους. Παντα για εμενα.
μπραβο ρε valkyre αυτο ακριβως. Γινετε συζητηση εδω και μερες για το 4κ με τις κονσολες και τα γραφικα. Κανενας δεν ανεφερε ομως την διαφορα μιας 4κ τηλεορασης των 400 με αυτη των 1500 και με αυτη των 2.500.
Και 720p τηλεορασεις υπηρχαν το 13 με πολυ ανωτερη ποιοτητα εικονας και χρωματων απο πολλες 1080, αλλα δεν τις προτιμησε κανενας φιλε. Ουτε καν αναφερθηκαν σαν επιχειρημα.
All that mattered was resolution ειδικα στα forum του ps.
Η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Και η αληθεια ειναι οτι στην σωστη αποσταση η οποια δεν ειναι καθολου παραλογη (πχ τα 2-2,5 μετρα) η διαφορα 4Κ-1080 φαινεται και οταν φυγει το ματι μπροστα δυσκολα γυριζει πισω.
Τωρα για το αν ειχα να διαλεξω ενα 1080-60 με ultra textures απο το 4Κ/30 και βεβαια θα το προτιμουσα. Απλα δεν υπαρχει σαν επιλογη ακομη.
Για το θεμα τηλεοραση που λες συμφωνω αλλα πραγματικα πιστευεις οτι θα υπαρξει ανθρωπος που με ενα μπατζετ πχ 1500 ευρω θα προτιμησει μια 1080p τουμπανο απο μια average 4K? Δε νομιζω.
Κ οχι απο τους ασχετους που πανε και λενε “δωσε μου μια τηλεοραση» αλλα ακομα και απο μας εδω.
Θα υπαρξει εστω ενας να παρει τωρα τηλεοραση και να ειναι 1080p οσο τουμπανο specs και να εχει;
Αφου η διαφορα δεν φαινεται γιατι δεν αγοραζετε 1080p με monster specs. Αυτη την απορια εχω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Με 1500 παιρνεις ψιλο high end τηλεοραση απλα last year model που και παλι ειναι μια καταπληκτικη και χαωδης διαφορα. Δεν ειναι δα οτι η c8 ή η q9 ειναι καμμια τρελη διαφορα απο τις c7 και q8.
Αν μιλαμε δε για black friday, με 1500 αγοραζεις χαλαροτατα high end τηλεοραση. ;)
Αλλα ευθυς εξαρχης τα 1500 ειναι μεγαλο ποσο οτι και να λεμε...δεν νομιζω καν να προσφερει κανεις 1080Ρ τηλεοραση σε τετοιο ποσο πλεον!
Προφανως και δεν ειναι σωστη επενδυση μια 1080ρ τηλεοραση αυτη τη στιγμη. Απλα ηθελα να υονιζω ουι η αναλυση δεν λεει κατι για την ποιοτητα της εικονας. Το μονο που λεει ειναι ο αριθμος των πιξελ. Το τι κανει το καθενα απο αυτα ειναι το ζουμι!
Guys αυτα τα ιερογλυφικα βλεπω σαν απαντησεις οποτε δε μπορω να εκφερω αποψη για την ωρα.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8118a8cc14.jpg
Εγω ειμαι μαζι σου σ αυτη την αποψη 1000% και την υποστηριζω και χρονια τωρα. Απλα αν εβγαινα το 13 που ειχα πραγματικα High End τηλεοραση (ισως την καλυτερη panasonic plasma 1080p) και ελεγα πανω στην αποκορυφωση του resolutiongate οτι «παιδια οκ εσεις με το ps4 εχετε τα 1080p αλλα εγω στο one εχω κοτσαρει μια απο τις καλυτερες TV που κυκλοφορουν και εχω πρακτικα καλυτερο image quality απο εσας και στην τελικη για να σας πιασω και στην αναλυση παω τον καναπε ενα μετρο πισω» καταλαβαινεις τι θα γινοταν.
Το πιθανοτερο θα ειχε γινει viral το post η pin στην κορυφη του forum και θα ετρωγα ανελεητο τρολαρισμα για πολυ καιρο...χαχαχαχ...
Σαφως και η αναλυση ειναι το ΤΕΛΕΥΑΙΟ που επιρεαζει το image quality απο την HD era και μετα. Τελευταιο αλλα προφανεστατα καθολου ασημαντο. Κανει και αυτη τη διαφορα της ασχετα αν Ολα τα αλλα(frame rate,high res textures, AA) ειναι πολυ σημαντικοτερα για τη συνολικη εμπειρια.
Πρεπει ομως να το δειξουμε και σαν community αυτο στους developers. Οτι κυριοι εμεις θελουμε πρωτα να ανεβαινουν ολα τα υπολοιπα και μετα η αναλυση aka και η λεπτομερεια της εικονας. Αυτο.
Για πείτε βρε παιδιά να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης. Ίντσες και απόσταση που παίζετε;
Αγόρασε κανείς την LGB8 του 2018 ; Ήθελα να μάθω εντυπώσεις από input lag και motion blur ;
Κλασικά και δυστυχώς η ποιότητα απεικόνισης έχει συνδεθεί καθαρά με το νούμερο της ανάλυσης όπως έγινε και στις φωτογραφικές μηχανές για τους περισσότερους.
Οποίος ξέρει κάτι παραπάνω το ψάχνει, οι υπόλοιπο κοιτάνε ανάλυση μόνο, μην πούμε για το απαίσιο εφέ των πολλαπλασιασμό των frames. Όταν πάω σε φίλους πια με δυσκολία μπορώ να δω ταινία γιατί όλες οι tv το έχουν πια ενεργοποιημένο. Τι και αν ο δημιουργός την έκανε για 24fps, «η tv μου παίζει στα 120»
Το ίδιο και στα παιχνίδια, εγώ να πω την αλήθεια δεν θελω πραγματικό 4K. Γίνεται όλα τα παιχνίδια να έχουν το άπταιστο οπτικό τομέα του the order και του rdr 2; Και ας μείνουν με checkerboarding.
Καμμια τηλεοραση που σεβεται τον εαυτο της δεν εχει στα αναλογα προφιλ για ταινιες ενεργοποιημενα τα motion interpolation features.
Αν καποιος βλεπει ταινιες στα λαθος προφιλ (που συνηθως ειναι για demo ή tv ή sports) τοτε το λαθος ειναι δικο του.
Γενικα περα απο sports και καμμια μαλακια στην τηλεοραση, τα motion interpolation τα αποφευγουμε οπως ο διαολος το λιβανι. Ιδιως σε παιχνιδια καθως και το input lag αυξανεται δραματικα και υπαρχουν ξεκαθαρα artifacts καθε φορα που υπαρχει κινηση. Οσο πιο αποτομη τοσο χειροτερο. Ξου μακρια.
Οι πιο πολλες καλες τηλεορασεις εχουν 1-2 προφιλ dedicated για την θεαση ταινιων. Πανω στα προφιλ αυτα γινονται και τα καλιμπραρισματα απο ειδικους.
@ Giannis79
Συμφωνω απολυτα με οτι ειπες. Δυστυχως ο κοσμος που δεν ασχολειται με την ουσια παντα τα νουμερα θα κοιταει. 9 στπυς 10 ψωνιζουν τηλεπραση με βαση το ποσο «πεταγονται» τα χρωματα στα αθλια vivid προφιλ που βλεπουν στα καταστηματα. Και ετσι τις αφηνουν και στα σπιτια τους. Οσο περισσοτερο χρωμα τοσο καλυτερα...
Ειχα κανει ενα τεστ μια φορα ειχε ερθει φιλος στο σπιτι και ενω ειχα καλιμπραρισμενη απο ειδικο την πλασμα τηλεοραση του εβΛα πρωτα να δει το vivid profile και μετα του το γυρισα στο καλιμπραρισμενο. Και γυρισε και μου ειπε οτι το vivid ειναι πολυ πιο εντυπωσιακο καθως τα χρωματα ειναι ζωντανα.... ενω στο αλλο το σωστο προφιλ ηταν ολα πιο μουντα. Ε εκει σηκωνεις τα χερια ψηλα.
Φυσικα εκατσα και του εξηγησα οτι τα ζωντανα χρωματα δεν λενε τιποτα απο μονα τους. Του εδειξα ποσα χρωματα χανονται οταν τα εντονα χρωματα ξεχειλιζουν και σβηνουν τις αποχρωσεις. Μετα του ειπα κατσε να σβησουμε τα φωτα να δουμε ξανα τα προφιλ... ε τοτε το καταλαβε, οταν ειδε το vivid σε σκοταδι τα κανει ολα σκατε ολε...
Σημερα ξεκινησα το Forza Horizon 4 και προερχομενος απο το (εκπληκτικο) Shadow of the Tomb Raider εχω να πω οτι πραγματικα αυτα τα games και ο τροπος που σε αφηνουν να επιλεξεις αναμεσα σε image quality και performance ειναι ξεκαθαρα το μελλον για μενα.
Το Tomb Raider προτιμησα να το παιξω σε 4Κ/30 γιατι εκρινα οτι εκανα αρκετο «compromize” στο image quality και δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα στο να απολαυσω ενα πραγματικα υπεροχο και stunning game.
Το forza απο την αλλη οσο ωραιο και να ηταν σε 4Κ το γυρισα κατευθειαν σε performance mode aka 1080p/60fps, γιατι πρακτικα ενα τετοιο arcade racer με τοσο μεγαλες ταχυτητες και πραγματα να τρεχουν στην οθονη συνεχεια στα 30 fps για μενα ειναι unplayable.
Δεν ειναι μονο το οτι πρακτικα εκανα απειρως καλυτερες επιδοσεις σε χρονους και gameplay.
Ειναι οτι απολαμβανα το παιχνιδι οπως ακριβως επρεπε. Χωρις να ψαχνω τα ματια μου.
Ας μας δωσουν λοιπον το δικαιωμα να επιλεγουμε. Οτι καλυτερο.
Παρα πολυ βολικο το smart remote της Samsung. Με ελαχιστα κουμπια κανεις οτι θελεις, και ελεγχεις και ενα καρο συσκευες, με γελειο έως ευκολο setup. Συγκεκριμενα με το που αναψα το Nova, το αναγνωρισε αμεσως και οταν αλλαζω πηγη σε αυτο, με το ιδιο χειριστηριο ελεγχω και το nova. Μετα συνδεσα με οπτικη (και HDMI πριν απο αυτο) την τηλεοραση με το Home Theatre. Απο HDMI αν και βρηκε οτι ειναι HT, δεν το ελεγχε, ομως του βαζεις manual τι θελεις να ελεγξεις και ετσι τωρα εχω τον ηχο να ανοιγει και να κλείνει αυτον του HT αντι για της τηλεόρασης. Δεν θα χρειαστώ πλέον το χειριστήριο της logitech που είχα τόσα χρόνια.
Μα εγω λεω βασικα περιπου το αντιθετο, καθως δεν εχω καμια σύγχρονη συσκευη που να υποστηριζει κατι τετοιο. Ενα παλιο ΗΤ ειναι που ειναι με DVD μαλιστα και οχι Blu-ray, παρολα αυτα το δουλευει μια χαρα. Προς το παρον δεν εχω βρει πως ανοιγεις και κλεινεις συσκευες που χειριζεται , ενω στην δοκιμη που κανει το εκλεισε το ΗΤ (αρα μπορει) δεν εχω βρει πως το κανεις υπο κανονικες συνθηκες.
Για καποιο λογο στο Ratchet and Clank και Infamous μου γυρναει σε 1080p στην XF90. Eχει κανεις ιδεα γιατι?
να υποθεσω οτι το ps4 ειναι στην hdmi2 ή 3 και οτι εχεις ενεργοποιησει το "enhanced mode". Επισης στο ps4 εχεις βαλει αναλυση 2160p και οχι auto.
Οι πωλήσεις για τις OLED πάνε γαμιόντας αυτό το μήνα!
Στο HDMI1 το εχω βαλει, στο ps4 το ειχα auto και το γυρναγε στο 1080p και μετα το εβαλα στο 2160p αλλα και παλι τιποτα:(
Δεν εχω δει καπου enhanced mode.
ΥΓ.Δεν εχω πειραματιστει πολυ προς το παρον. Σε πρωτη φαση το menu δεν με τρελαινει, απο την αλλη εχω εντυπωσιαστει απο την φωνητικη εντολη. Πιανει τα παντα.
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f/settings
Quote:
Before you connect any HDR device via an HDMI input (HDMI ports 2 and 3), you need to set the 'HDMI signal format' to 'Enhanced format' from the 'External input' menu. This will allow the HDMI port 2 and 3 to accept the full HDMI 2.0 bandwidth. Note that only the HDMI ports 2 and three can accept the full HDMI 2.0 bandwidth.
τιποτα η τηλεοραση ειναι out of the box ετοιμη για προβολη. ταινιες παντα cinema pro για εμενα και gaming στο αντιστοιχο μενου
Kαλο αυτο και μακαρι να συνεχισει και να μην καταληξει αδοξα οπως η τεχνολογια πλασμα... αμαρτια τετοιες τηλεορασαρες να εφαγαν τετοιο "λιντσαρισμα"...
Για εμενα η OLED τεχνολογια ειναι το μελλον. Σιγουρα εχει πραγματακια να βελτιωσει και σιγουρα ποτε δεν θα ειναι "τελεια", αλλα αν ειναι να εξαφανιστουν απο την αγορα οπως εγινε με τις πλασμα, εγω θα ξενερωσω ασχημα. (εκτος φυσικα και αν καταφερουν αλλες τεχνολογιες υπαρχουσες ή μη να παρεχουν τα πλεονεκτηματα της OLED)
Τρελό lag. Gaming mode φουλ φωτεινότητα εννοείται και xtender dynamic range high σε hdr
Να ξερεις οτι το gaming mode χαμηλωνει το input lag αλλα ριχνει την ποιοτητα εικονας. Ειναι χρισιμο κυριως για ανταγωνιστικα shooter που μετραει και το κλασμα του δευτερολεπτου για kill/death.
Για single player η coop σου συνιστω να βαλεις “standard” picture mode και να της κανεις ενα καλο calibrate.
Εκει θα δεις την καλυτερη εικονα.
4k @ 60Hz + HDR: 24.2 ms
4k @ 60Hz Outside Game Mode: 86.9 ms
86ms lag ειναι παρα πολυ
https://www.youtube.com/watch?v=oLiiCjPDyFI
Δεν παιζω ανταγωνιστικα games οποτε θα δω στην πραξη κατα ποσο με χαλαει..
Tωρα τσεκαρα uncharted και εχει πολυ μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα εικονα κατ'εμε. Ελπιζω να αντεχω το lag:p
Ουτε εγω πλεον και πρακτικα δεν προκειται να καταλαβεις καμμια διαφορα στην αποκριση του controller.
Συμβουλη για καλο calibrate:απενεργοποιησε (seriusly) τα adv contrast enhancer, black enhancer advanced colur και οτιδηποτε γενικα εξτρα φιλτρο υπαρχει και παιξε με contrast, brightness, colur, black level και sharpness.
Ψαξε να βρεις calibration settings για την τηλεοραση σου στο ιντερνετ.
Επισης προσοχη μην εχεις RGB FULL στην κονσολα και limited στην TV.
Για να παιξει σωστα το RGB FULL απαιτειται να ενεργοποιηθει και σε κονσολα και σε TV (αν το υποστηριζει). Αλλιως θα ναι ολα τα χρωματα σου broken οτι calibrate και να κανεις.
Υπάρχει κάποιος που δεν έχει RGB Full στην τηλεόρασή του;
Το λέω γιατί υπάρχει στις τηλεοράσεις από το 2006-7...(λόγω PS3)
Οριστε ενας κατατοπιστικοτατος οδηγος για οσους δεν γνωριζουν για το τι ειναι το RGB Full και πως πρεπει να χρησιμοποιειται.
Προσωπικα προτιμω το limited για πολλους λογους που αναλυονται μεσα αν κι η τηλεοραση μου υποστηριζει RGB full.
https://www.google.gr/amp/s/www.howt...n-or-xbox/amp/
Και εγώ μαζί σου. Θέλω να δω αυτή την τεχνολογία να βελτιώνεται / εξελίσσεται και να υπάρχει πλέον παντού. Είναι το μέλλον και για εμένα. Η LG είναι η μοναδική εταιρία αυτή τη στιγμή που την προωθεί παρά πολύ και το R&D κομμάτι της ασχολείται παρά πολύ επάνω σε αυτό τον τομέα.
Υπάρχουν καλύτερες τεχνολογίες από OLED υπό ανάπτυξη πάντως.
Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!
Η LG ειναι βασικα η μοναδικη εταιρεια που φτιαχνει OLED οθονες. Οποια αλλη εταιρεια βγαζει OLED τηλεοραση (πχ Sony) στη ουσια πανελ απο την LG αγοραζει και βαζει τις δικες τις πινελιες. Επενδυσαν απιστευτα ποσα στην τεχνολογια αυτη και ηταν τεραστιο ρισκο που τελικα τωρα αρχιζει να τους βγαινει.