Τhe Official Cinema Thread! (μιλήστε για παλιές/νέες/επερχόμενες ταινίες)
Το mother θέλει ανοιχτό μυαλό και αν είστε βαθιά θρησκευόμενοι καλύτερα να μην πάτε να το δείτε. Είδα κόσμο να αποχωρεί στο τελευταίο μισάωρο. Η ταινία δικαίως έχει διχάσει γιατί καταπιάνεται με την εμπορευματοποίηση της θρησκείας, την σχέση ανθρώπου με τον θεό, αυτά που συμβαίνουν στα social, την κλιματική αλλαγή, έχει βιβλικές αναφορές καθώς και από βουδισμό. Έχει πολύ ζουμί και τρομερούς συμβολισμούς. Δεν είναι ταινία τρόμου όπως διαφημιστικε και μου κάνει εντύπωση πως επέτρεψε το Hollywood να κυκλοφορήσει.... για παράδειγμα ο λαρς φον τριε είναι αποκλεισμένος από τους κύκλους. Οι ταινίες του που πραγματεύονται παρόμοια θεματολογία δεν έχουν ανάλογο marketing push ενώ στο mother τυχαίνει να πρωταγωνιστεί και το νούμερο ένα γυναικείο όνομα αυτή τη στιγμή στο Hollywood. Η ταινία ναι μεν έχει πολεμηθεί από τους κριτικούς αλλά όμως κυκλοφόρησε και διαφημίστηκε μαζικά. Η σκηνοθεσία δεν είναι ποζερικη και η ταινία αποτελεί βαθιά μαχαίρια στον δογματισμό και τον φανατισμό....είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα εκπλαγείτε με το τελευταίο μισάωρο.... σκηνοθετικά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Τεσπα να επιλέξετε μια προβολή χωρίς πολύ κόσμο....έχει παραγίνει στο Ελλάντα με τους μπουμπουνοκεφακλους που επειδή έχουν συνηθίσει σε μασημένη τροφή και δεν καταλαβαίνουν αυτό που βλέπουν να ενοχλούν με σχόλια και χαχανισματα τους διπλανούς τους λες κ βρίσκονται στον καναπέ τους. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος αυτοί είμαστε. Κάντε μια γαμο-έρευνα πριν πάτε σινεμά γιατί έχω την εντύπωση ότι αρκετοί νόμιζαν ότι θα δουν κάποιο θρίλερ.