Γενικά και το connection test του PS4 δεν νομίζω ότι την πολυπαλεύει, αν το κάνω δέκα φορές μπορεί να μου βγάλει 10 διαφορετικά αποτελέσματα σε 50άρα γραμμή (από 12 μέχρι 45 μέσω powerline και γω)
Printable View
Γενικά και το connection test του PS4 δεν νομίζω ότι την πολυπαλεύει, αν το κάνω δέκα φορές μπορεί να μου βγάλει 10 διαφορετικά αποτελέσματα σε 50άρα γραμμή (από 12 μέχρι 45 μέσω powerline και γω)
Εχει κανεις καμια ιδεα αν σε αυτα τα λεφτα υπαρχει καλυτερη επιλογη? Καλυτερη εταιρεια ας πουμε?
https://www.public.gr/product/tp-lin...prod6570204pp/
Εγώ έχω κάτι Devolo 1000αρια, αλλά δεν είναι wifi extenders δυστυχώς
Πρέπει να κοστίζουν λίγο παραπάνω τώρα από το μπάτζετ σου, αν και τα είχα πάρει κάνα 60€ σε προσφορά από cosmodata
Έχω βρει την υγεία μου πάντως, κλειδώνει το πισι στα 40+ σε 50αρα γραμμή όπως και το PS4
Είναι καλά γενικά τα devolo πάντως
Δηλαδη τα θεωρεις καλυτερα απο τα tp-link?
Επισης πως μετρας την ταχυτητα του Ps4? Απο το τεστ του?
Κοιτα να δεις....εγω το Modem το εχω συνδεδεμενο με το pc και μετραω στα speed test του ιντερνετ γυρω στα 65 (κατω στο κουτι στην εισοδο της πολυκατοικιας εχω 85 αλλα ειναι μια πονεμενη ιστορια γιατι εχω τετοιες απωλειες μεχρι να φτασω στο σπιτι μεσα).
Ακου τωρα ομως. Το σπιτι ειναι μεζονετα αρα δυο πατωματα. Αν βασιστω απλα στο wifi του καινουργιου ρουτερ που μου εδωσαν με το fiber...κλαφτα χαραλαμπε....το ps4 κατω απλα σερνεται χωρις υπερβολη.
Πηρα λοιπον απο τον αδελφο μου που εχει, το σετ της tp-link, το απλό βεβαια (χωρις wifi) και εκανα την συνδεση και εδωσα κατω στο ps4 me lan μεσα απο το μπριζακι. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ρε φιλε...μου λεει κατι 7-9 download speed to test....αντε να παει 10. Tι στο διαολο? Εχει προβλημα το Ps4? Γενικα ποτε δεν ευχαριστηθηκα ιντερνετ ταχυτητα με αυτο. Δε μπορει δηλαδη η μεταφορα απο το μπριζακι να χανει τοσο πολυ, σωστα? Αν το modem ειναι γυρω στο 65....δε μπορει η μεταφορα με tp-link να χανει τοσο πολυ και στην "αλλη ακρη" να ειμαι τοσο χαλι.
Αρα η το τεστ του ps4 μετραει τριχες ή απλα κατι δεν παει καλα με το μηχανημα.
Το εβαλα να κατεβασει και ενα παιχνιδι του Plus και παρακολουθω ταχυτητα και περιπου κατεβασει 3-4 mb το δευτερολεπτο. Καθολου καλα δηλαδη....και σκεψου οτι αυτο ειναι το καλυτερο μου, διοτι οταν ειχα adsl απλο και συνδεομουν με wifi απλα, ειχα ακομα χειροτερες ταχυτητες....
Σε αυτα τα λεφτα δεν ξερω να σου απαντησω.
Αυτα που ξερω ειναι οτι:
α) Θα χρειστεις μεγαλυτερες ταχυτητες σιγουρα (ειδικα εαν εχεις vdsl).
Αυτα που κοιτας δινουν ενσυρματη ταχυτητα 500Μbps, το λιγοτερο που χρειαζεσαι ειναι 1000αρια.
Εγω εχω adsl και πριν χρονια που καηκαν τα παλια μου 200αρια powerlink ειχα αγορασει αυτα.
Οταν κανεις μια αγορα καλο ειναι να κοιτας και ποσο futureproof ειναι αυτη,
γιατι στο μελλον ενα οικονομικο μοντελο που αγοραζεις τωρα δεν θα σε καλυψει και θα αναγκαστεις να αγορασεις καινουριο.
β) η ασυρματη ταχυτητα που δινουν αυτα που διαλεξες ειναι 300mbps ακομα χαμηλοτερη δλδ.
Στη θεση σου για οικονομια θα διαλεγα τουλαχιστον αυτο, ή για καλυτερο ασυρματο σημα
θα επαιρνα ενσυρματα 1000αρια μαζι με αυτο ή αυτο (εχω το τελευταιο).
Το 1ο δινει ασυρματα 1200Mbps, το 2ο 1750Μbps δλδ 4 και 5 φορες επανω απο το μοντελο που κοιτουσες.
Οτι και να διαλεξεις πρεπει να ειναι dual band (2,4 & 5 Ghz).
Αυτά τα TP-Link έχω εγώ και είμαι πολύ ευχαιστημένος.
Τα έχω πάρει σαν Kit από προσφορά σε χαμηλότερη τιμή και έχω κουμπώσει και επιπλέον WiFi extender που πήρα μόνο του (το άτιμο σχεδόν στην ίδια τιμή με το kit). Το PS4 είναι επάνω στο ρούτερ φυσικά, οπότε σε αυτά παίζουν κινητά, ταμπλέτες, φορητοί υπολογιστές και εκτυπωτές ασύρματα και ενσύρματα έχω στην άλλη άκρη του σπιτιού τον αποκωδικοποιητή της Nova για να βλέπω on demand κλπ. Σπανίως να χάσουν connection και τότε απλά τα βγάζω από την πρίζα και τα ξαναβάζω (24/7) ενώ δουλεύουν άψογα με πολλές συσκευές επάνω τους. Σπανίως να κάνει "νερά" το on demand και αυτό αν το PS4 ρουφάει αχόρταγο όλο το bandwidth από το ρούτερ (άμα κατεβάζω πολλά παιχνίδια/DLC μαζί), οπότε το σταματάω και αυτομάτως πάει πάλι φουλ. Κάνουν pair με το ρούτερ (SSID και τους κωδικούς) οπότε αν πηγαίνεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο με το κινητό π.χ. αλλάζει συσκευή χωρίς πολλά πολλά.
Τώρα για το αν τα 500Mbps είναι λίγα τώρα ή θα είναι μελλοντικά λίγα, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Πιστεύω είναι ανάλογα τις ανάγκες σου και τι θα κουμπώσεις επάνω, προσωπικά επί του παρόντος τα 500Mbps ενσύρματα ή 300Mbps ασύρματα δείχνουν να καλύπτουν όλες τις δικές μου ανάγκες, οι οποίες να αναφέρω δεν είναι μεν λίγες αλλά δεν είναι ούτε επαγγελματικές ούτε υπερβολικές.
Επιμένω όμως, όχι ασύρματα το PS4, προσπάθησε να το κοτσάρεις απευθείας επάνω στο ρούτερ. Γιατί δεν δοκιμάζεις έτσι να δεις τι νούμερα θα σου δώσει;
Ναι ρε παιδι μου και εγω αυτο ρωταω...εννοω γιατι να ΜΗΝ μου κανει το 500αρι, οταν εγω εχω 100αρι Fiber το οποιο μεσα στο σπιτι δεν εχω καν τετοια ταχυτητα?
Εμενα το βασικο μου ερωτημα ειναι αλλο.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν θα επρεπε αφου ειναι 500αρια να εχουν σχεδον ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ απωλειες απο μπριζα σε μπριζα? Διοτι εγω αυτο που βλεπω απο τα test, δεν ειναι τετοιο....δηλαδη βλεπω το Ps4 μου να ειναι ΑΡΓΟ.
Για να καταλαβεις, καποια στιγμη πηρα το νεο ρουτερ (του Fiber) και το εβαλα κατω στο σαλονι (μαλλον στην κεντρικη/πρωτη μπριζα του τηλεφωνου) που ειναι σε ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ απο το Ps4 μερικα μετρα. Ε ΚΑΙ ΠΑΛΙ με wifi το τεστ του ps4 μου εβγαζε download γυρω στα 8-12 αναλογως.....ΚΟΥΦΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Εννοω...οσο και να χανει το wifi και οσο "κακος" και να ειναι ο πομπος του ρουτερ που μου δωσανε, για ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ps4 me router. θα επρεπε το πσ4 να πεταει....
Οποτε ξαναλεω, ειτε το τεστ ειναι για το πεος....ειτε για καποιο λογο το Ps4 μου δε μπορει να "τρεχει" γρηγορα ουτε με χαδια.
Ακομα και μετα που το συνεσα με lan μεσω του tp-link....απλα εγινε ΚΑΠΩΣ πιο γρηγορο. Ενω ειναι με λαν πλεον....για αυτο και ρωταω, ειναι δυνατον να εχω το modem γυρω στα 67 και πανω στο tp-link και η "απωλεια" απο to ενα τερματικο του tp-link στο αλλο να ειναι τοσο μεγαλη? Η τελικα απλα φταιει το ps4 μηχανικα?
- - - Updated - - -
Οκ κατεβαζες με 4-5......αν ομως εκανες τεστ, τι θα σου ελεγε? Διοτι εγω μετα απο την μανουβρα που σου ειπα....κατεβαζα με 3-4.....αλλα και το τεστ δεν μου εβγαζε τιποτα τρελα νουμερα.....νομιζω οτι ΚΑΠΟΙΑ στιγμη που το τσεκαρα την νυχτα, χωρις ΚΑΜΙΑ αλλη συσκευη στο σπιτι να τραβαει ιντερνετ....εδειξε καπου στο 15.....το οποιο ειναι πρωτη φορα που το βλεπω στην ζωη μου ως ταχυτητα στο ps4 μου
Δεν είναι ότι εμπιστεύομαι το τεστ του PS4, είπα και πιο πάνω ότι συνήθως βγάζει ό,τι νά 'ναι... τώρα που έχω την 50άρα όμως θα μου βγάλει και 40 πχ
Και σου λέω πρακτικά στο Anthem τόσο έπιανε κρίνοντας από τα mb/s
Βάλε το PS4 επάνω στο ρούτερ με καλώδιο να σωθείς. Εγώ πήρα 5 μέτρα καλώδιο, άλλαξα την θέση στο ρούτερ μέσα στο σπίτι να "βολέψω" το κονσολικοπάθος μου και άσε τα υπόλοιπα υπολογιστές και τηλεοράσεις να μπαίνουν ασύρματα (ή και ενσύρματα) μέσω των extenders, όλα μια χαρά τα βλέπω έτσι πόσα χρόνια τώρα. Τώρα τα 500/1000/κλπ Mbps δεν μπορώ να σου απαντήσω, κρίνω για την δική μου μικρών σχετικά αναγκών χρήση. Το speed test την κονσόλας, δεν λέει τίποτα ειδικά αν είναι ασύρματο επάνω σε ρούτερ με μέτριο WiFi, δεν μπορώ να κρίνω τα αποτελέσματα με αστεράκια... ξέρω αν δουλεύει εμένα και αν έχω θέματα. Όταν ήμουν ασύρματος στην αρχή επάνω στα όποια ρούτερ δοκίμασα είχα διάφορα "περίεργα" θεματάκια, πλέον δεν έχω ασχοληθεί μαζί της τόσα χρόνια που την έχω καλωδιωμένη. Βάλε κάτι να κατεβάζει και αν το θέλεις γρήγορα βάλε την νύχτα σε standby - sleep mode (οι ταχύτητες σε αυτό το mode "απογειώνονται"), σημασία έχει όμως όταν παίζεις διαδικτιακά να μην έχεις θέματα, αποσυνδέσεις, κλπ όμορφα οπότε ξεχνάς το WiFi και βάζεις καλώδιο απευθείας στο ρούτερ αν μπορείς αλλιώς Powerline με καλώδιο.
Ναι, υπαρχει πιθανοτητα η απωλεια να ειναι τοσο μεγαλη. Με τα powerline δεν ειναι εγγυημενη η μεταξυ τους ταχυτητα. Ενα φως να αναψεις, το πλυντηριο να δουλευει, επηρεαζουν το ηλεκτρολογικο δικτυο του σπιτιου και ετσι επηρεαζονται και τα Powerline.
Εχω τα Devolo 650+ (2 συσκευες) και ειναι σε αποσταση 6-7 μετρων σε ευθεια. Το ενα στο χολ το αλλο στο σαλονι. Και ομως η μεταξυ τους ταχυτητα φτανει το μεγιστο 220 Mbit. Ειναι σε αλλη φαση οι 2 πριζες.
Παιζει ρολο αν εχεις τριφασικο ή μονοφασικο ρευμα. Παιζει ρολο αν τα Powerline κουμπωνουν πανω στην πριζα μονα τους (το σωστο) ή ειναι σε πολυπριζο (λαθος).
Ρε παιδι μου αυτο θελω να κανω...αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ εκει που ειναι το Ps4 δεν εχω απο πισω μπριζα τηλεφωνου. Αρα η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ συνδεση του με το ρουτερ ειναι αδυνατη, εκτος αν φερω ηλεκτρολογο και ανοιξει κουτια και μου βαλει μπριζα και ιστοριες που δεν θελω ουτε να σκεφτομαι.
Απο οτι καταλαβα, καποιοι θεωρουν τα devolo καλυτερα...δεκτο, αλλα σε αυτα τα λεφτα θα πρεπει να μην εχω τα να δινουν και wifi σημα, που εγω στο σπιτι που εχω (μεζονετα) και με την παπαρια wifi που εχει το ρουτερ που μου εδωσαν.....το χρειαζομαι για να βοηθαω τις υπολοιπες συσκευες. Εκτος και αν περιμενω να γινει κανα τσαφ με προσφορα στα devolo το επομενο διαστημα και στο ενδιαμεσο "κουτσοβολευομαι".....διοτι ηδη με την αλλαγη σε fiber εχω ξεφυγει οικονομικα και δεν με παιρνει να το απογειωσω....
Παρεμπιπτοντως καποιος καλος ανθρωπος (ως rookie δεν ξερω ποιος!!!!) μου εστειλα στο Inbox μεσω rep καποιες οδηγιες για την επιλογη server του psn για το download. Ως rookie επισης, δεν καταλαβα ΠΩΣ στο διαολο θα κανω αυτη την αλλαγη ωστε να ελεγχω ποια επιλογη με βολευει.
ΘΑ ειναι μαθημα στο επομενο εξαμηνο μαλλον...χαχαχα
Μεταξυ των δυο, πιο θα μου προτεινατε?
https://www.cosmodata.gr/product/300...n12-n300-av500
https://www.cosmodata.gr/product/190...-wpa4226kit-v4
Και ΑΝ παω στο δευτερο (tp-link), μηπως να δωσω ενα 20αρι ακομα και να παω σε αυτο? Η εχει διαφορα απο το προηγουμενο?
https://www.cosmodata.gr/product/288...-wi-fi-300mbps
Ρε συ Λυμπερη μισό λεπτό γιατί θα μας τρελάνεις τελείως. Τι δουλειά έχει η πρίζα του τηλεφώνου με τη σύνδεση του ps4. Σου είπε κανείς ότι modem - router και κονσόλα πρέπει να πίνουν ουισκακι δίπλα δίπλα ? Κατέβασε στη κεντρική παροχή - πρίζα τηλεφώνου του σπιτιού σου το modem και μη το έχεις στο δεύτερο όροφο.
Έπειτα με ένα Lan καλώδιο συνδεεις τη κονσόλα. Μη σε νοιάζει το μήκος του καλωδίου. Εμένα πχ. είναι 5,5 μέτρα το καλώδιο. Με απλή σύνδεση dsl το μη αξιόπιστο speed test της κονσόλας δίνει 14-15 mbs download.
Δηλαδή, κρίμα είναι να σκέφτεσαι τρύπες στο τοίχο και άλλες τέτοιες διαδικασίες. Κάνε τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη.;) ;) ;)
Αγαπητε φιλε, συμπαικτη και συμπολεμιστη του BF1.
ΑΝ βαλω το modem ΣΤΟ ΠΑΣΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ (διοτι ω ναι....εκει ειναι η κεντρικη/πρωτη μπριζα) και μετα τραβησω καλωδιο lan ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ, θα εχω μεν καλυτερο σημα, δεν θα εχω πλεον γυναικα ομως, διοτι θα με χωρισει.
Ειναι και του Αγιου Βαλέντινου σημερα, μεγαλη η χαρη του!
Οποτε καλυτερα πανω και passthrought και εγω σωος....αν με πιανεις. Αλλωστε εκανα με εναν τεχνικο μια πατεντα και χωρισα γραμμες και "εστειλα" ατον πανω οροφο το σημα με λιγοτερες απωλειες....ως εκει......εχω φαει πολλες μερες με αυτο το θεμα!
Σύντροφε συμπολεμιστη, ευτυχώς που τη κεντρική πρίζα δεν στην έβαλε ο κατασκευαστής μέσα στη κατάψυξη. [emoji14][emoji14][emoji14][emoji14][emoji14]
Αφού πάντως βρήκες λύση όλα καλά. Τα λέμε στο πεδίο της μάχης!!!