https://www.youtube.com/watch?v=To_53yslfhc
/\/\
Έχει απομείνει τίποτα το δημιουργικό πλέον στον Spielberg?
Ένα ντελίριο από ειδικά εφφέ, εκρήξεις, CG και το μόνο που τραβά το ενδιαφέρον (κάπως)
είναι οι αναφορές σε ήρωες του παρελθόντος.
Ειναι βασισμενο σε βιβλιο διαβασα οποτε ισως ειναι κατι αξιολογο περαν των εφε...μακαρι
Κι εμενα μου φανηκε εντελως μιε η ολη φαση με το τρεηλερ της ταινιας, αλλα απο οτι διαβαζω το βιβλιο ειχε παρει εξαιρετικες κριτικες και βραβεια... ποιος ξερει...
Και, όλοι μας ξέρουμε ποσό κοντά στα βιβλία μένουν οι ταινίες.... :)
Μετά το overload από comic-ταινίες ας δούμε και καμιά ταινία.
^^ απο τις καλυτερες τησ χρονιας....
The Magnificent Seven[2016]
https://s4.postimg.org/806ri9zzh/mag..._seven_xlg.jpg
http://www.imdb.com/title/tt2404435/?ref_=nv_sr_1
Αρκετα κλισεδιαρικη με καλους ηθοποιους και τιμιο τελος. Μεχρι να ερθει το τελευταιο μισαωρο ομως η βαρεμαρα ειναι δεδομενη. 5/10
American Sniper
http://4.bp.blogspot.com/-Tb1zwvdFV8...banner%2B2.png
http://www.imdb.com/title/tt2179136/?ref_=nv_sr_1
Αληθινη ιστορια ενος αμερικανου στρατιωτη και πως επηρεασε ολος ο πολεμος τη ζωη του. Τιμια χωρις υπερβολες που δειχνουν πως ειναι τα πραγματα στη μεση Ανατολη. 7/10
Disturbia
https://images-na.ssl-images-amazon....TL._SY445_.jpg
http://www.imdb.com/title/tt0486822/?ref_=nv_sr_1
Nεανικο θριλερακι στα προτυπα του εξαιρετικου Rear Window. Προφανως δεν το φτανει αλλα στεκεται αρκετα καλα. Απο τοτε φαινοταν ο Shia LaBeouf οτι θα γινει ενας καλος ηθοποιος. 7.5/10
Send From Note 3 With S8 Port Rom
Αν ειναι λιγοτερο πειστικο απο το Contratiempo καλυτερα να μη το δω καθολου:p
Eνω δεν μετανιωσα καθολου που πηγα και την ειδα. Ενω περασε ευχαριστα η ωρα...Δεν με επεισε πουθενα γιατι το τραβηξε υπερβολικα απο ολες τις μεριες για να κανει αυτο που ηθελε να κανει. Για αυτο και θα την ξεχασω ευκολα.
Σε τετοιου ειδους ταινιες περισσοτερο ευχαριστηθηκα το Un homme Ideal που ας πουμε οτι ειχε και κατι να πει. Iσως μου αρεσε περισσοτερο γιατι δεν περιμενα κατι σπουδαιο. Ενω για το Contratiempo υπηρχε αρκετο hype.
Είδα το The Mummy και το Alien Covenant.
Για το The Mummy, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η Universal στήνει σιγά-σιγά το δικό της Cinematic Universe. Έχοντας την Μούμια σε αυτό το έργο ως βασικό χαρακτήρα, βλέπουμε και τον Ντόκτορ Τζέκυλλ / μίστερ Χάιντ, ενώ παρατηρούνται και τα πρώτα hints για τον Δράκουλα, Το τέρας της λίμνης και (αν θυμάμαι καλά) του τέρατος του Φράνκεσταιν. Το έργο είναι εντελώς φόλα. Δεν πείθει ως περιπέτεια, δεν είναι σε καμία περίπτωση έργο τρόμου, κανένα ίχνος θρίλερ, γενικά δεν κατάλαβα γιατί βγήκε αυτή η ταινία. Και μετά μου ήρθε φλασιά: απευθύνεται στην iGeneration, που δεν έχει ιδέα από την Ιστορία του κινηματογράφου, δεν έχει ιδέα τι εστί τρόμος/περιπέτεια και γενικότερα αυτά τα θρυλικά τέρατα (οκ, με εξαίρεση το τέρας της λίμνης).......και απλώς η Universal θέλει να μαζέψει νεαρό κοινό θεατών για το επικείμενο Cinematic Universe.
Για το Alien Covenant. Η ταινία είναι καλύτερη από τον Προμηθέα. Αλλά είναι μια μέτρια ταινία. Εντελώς μέτρια. Αυτό όμως που εξηγεί επιτέλους ο Riddley Scott είναι πως "γεννήθηκαν" τα Alien (Xenomorphs) όπως τα ξέρουμε εμείς οι παλιότεροι. Και μακάρι να μην το έκανε. Μακάρι. Αλλά δυστυχώς το έκανε. Και η εξήγηση είναι παντελώς καταστροφική για το alien saga. Τουλάχιστον στα μάτια μου. Σκατέ ολέ.
Πες τα ρε συ Λευτέρη για το Alien Covenant γιατί είχα την εντύπωση ότι μόνο εγώ ήμουν. Έλεος δηλαδή το έριξε πολύ το επίπεδο. Καλύτερα να μην είχε κάνει ποτέ καμία από τις δύο ταινίες ο κύριος Scott και να είχαν αφήσει το Blomkamp να γυρίσει το Alien που οραματίστηκε.
Φρουδες ελπίδες ότι κάποτε θα γυριστεί η ταινία του.
Ο κύριος Scott το μαμησε και ψόφησε.
Σκατε ολεεεεεεε (σε ισπανικό ρυθμο)
Στάλθηκε από το SM-A300FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κατά γενική ομολογία ο Σκοττ, γέρασε και ξεμωράθηκε. Είχα δει μια συνέντευξή του και μίλαγε λες και είχε αλτζχάιμερ ή ήταν φέσι μεθυσμένος (ή και τα δύο).
Γενικότερα, τσακίστηκε ανεπανόρθωτα το Alien saga. Διότι όποια ταινία κι αν δούμε μετά την Ρίπλευ δεν θα έχει νόημα καθώς θα είναι "έργα και ημέρες των Alien" (δηλαδή ξέρουμε την αρχή/μέση/τέλος της ταινίας), ενώ όσες ταινίες ενδέχεται να βγουν στο timeline των Alien πριν τη χρονική στιγμή της Ρίπλευ (η ταινία του 1979), πάλι είναι άνευ νοήματος τώρα που ξέρουμε την γέννηση των Alien. Κοινώς ο Σκοττ τα γάμησε όλα. Πατόκορφα. Ούτε παρελθόν, ούτε παρόν, ούτε μέλλον έχουν τα Alien.
Αισθάνομαι λες και ο Σκοττ είπε "εγώ σας έδωσα τα Alien το 1979, δημιούργησα ένα εντελώς νέο genre, από το οποίο φτιάξατε 500 ταινίες πόσοι σκηνοθέτες και άλλοι τόσοι ηθοποιοί............ε, τώρα εγώ το διαλύω το genre και βάζω τέλος σε οποιαδήποτε συνέχειά του. Πάρτε τα @@ μου χααχαχαχαχαχαχ. Εντωμεταξύ τσέπωσα και μερικά εκατομμύρια δολάρια. Ευχαριστώ πολύ, γεια σας."
Alien: Covenant
Ας πουμε οτι βλεπετε. Δειχνει καποια πραγματα για το πως γινονται τα Alien και απο τι προερχονται το οποιο προσθετει στην μυθολογια που πανε να φτιαξουν μαζι με το Prometheus αλλα περα απο αυτο η ταινια ειναι απλα χαζη. Πολλα κλισε χαζοι χαρακτηρες με 0 IQ και κακο CGI σε ορισμενες περιπτωσεις. 3/10 για την ταινια και 7/10 για το μερος της μυθολογιας που κραταει 10-20 λεπτα.
Shot Caller
Επιτελους και μια καλη ταινια. Αρκετα νοηματα σοβαρη χωρις χαζα κλισε. Αρκετα καλος και ο Jamie Lannister του game of thrones. 8/10
7/10 το Covenant για το μέρος της μυθολογίας του Alien? ????
Ούτε καν. Κατάφερε ο Scott και τη διέλυσε τη μυθολογία. Ευτυχώς που δε πήγα σινεμά για να τη δω. Μακριάαααααααααα..........
Μα τα alien στις πρώτες 2 3 ταινίες δεν είχα κάποια μυθολογία. Ταινίες τρόμου με τέρατα ήταν δεν είχε προσπαθήσει να εξηγήσει τι και πως. Ούτε στη δεύτερη ο Καμερον. Με τους engineers και τώρα με το covenant πάνε κάπως να φτιάξουν μια μυθολογία. Από που προήλθαμε εμείς και πως δημιουργήθηκαν τα alien εξαρχής. Οι πρώτες 2 ταινίες είναι μετά από το covenant και η πρώτη είναι το prometheus.
Δηλαδή έχουμε:
Prometheus/Covenant/Alien/Aliens/Alien 3/Alien resurrection.
Και ποιος σου είπε ότι ενδιέφερε κανέναν το origin του Xenomorph, από τους παλιούς που είχαν δει τις 2 πρώτες ταινίες όταν βγήκαν;
Απολύτως κανέναν. ΚΑΝΕΝΑΝ. Διότι αυτή ήταν η ομορφιά. Ένας άγνωστος οργανισμός, the perfect killing machine, από τα -επίσης άγνωστα- βάθη του Γαλαξία.
Τα έργα Alien/Aliens δεν είχα καμία απολύτως ανάγκη "μυθολογίας". Καμία.
Και όχι, δεν ήταν "ταινίες τρόμου με τέρατα". Στέκομαι στο "τέρατα". Χεστήκαμε για τα "τέρατα" per se. Όπως και για την δράση (προσωπικά το Aliens μου είχε φανεί αδιάφορο, ακόμα και τότε που το πρωτοείδα). Η ατμόσφαιρα του Alien 1979 ήταν που μαγνήτισε τους πάντες. Η οποία δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ τρόμου. Ήταν παλιός κλασικός κινηματογράφος: σασπένς. Με μπόλικο πασπάλισμα από έναν "άγνωστο εχθρό που δεν κινείται με σκέψη ή/και ηθική, αλλά καθαρά ένστικτα".
Ξεκάθαρα Προμηθέας και Κόβεναντ απευθύνονται σε νεότερες ηλικίες (που έτσι κι αλλιώς έχουν γραμμένο στα @@ τους το Alien 1979, οι περισσότεροι ούτε καν έχουν δει την ταινία)........οι οποίες δε ηλικίες, φημίζονται για την "ανάλαφρη κατανάλωση" άνευ κριτικής σκέψης. Quick buck δηλαδή, αρπαχτές για φραγκάκια σε απλά ελληνικά. Αυτά είναι οι δύο νέες ταινίες.
Εκτρώματα τόσο από πλευράς επιστημών (sci), ατάλαντες και πλήρως ελλειμματικές σε σενάριο (fiction). Έτσι ο χαρακτηρισμός sci-fi έχει πάει στο διάολο.
¶ει σιχτήρι Σκοττ, που μας γάμησες εντελώς αυτό που είχες φτιάξει το 1979.
Μυριάδες οι συνομήλικοι που τα έχουν πάρει στο κρανίο με τον Σκόττ και τα εκτρώματα Προμηθέας/Κόβεναντ. Έχει βουίξει ο τόπος από τα κραξίματα, τα οποία βρίθουν επιχειρημάτων και όχι κριτικής 2 προτάσεων.
Βαθμολογία -10 στα 10.
Εφφέ 3 στα 10 (τα CGI Xenomorph είναι εμετικά, δεν κλάνουν ΜΙΑ μπροστά στα puppets των Alien/Aliens).
Ξέρω πολύ καλά το timeline ρε συ. Διαφωνώ με τη προσέγγιση όμως όσον αφορά τη προέλευση.
Spoiler!
Στη δεύτερη ταινία ο Cameron τουλάχιστον εξήγησε από που προέρχονται τα αυγά. (Alien Queen)
Γενικά όπως έχω διαβάσει σε διάφορα reviews και συμφωνώ με αυτό, όσο περισσότερο προσπαθείς να εξηγήσεις κάτι λεπτομερώς τόσο περισσότερο το απομυθοποιεις. Και εδώ ο Scott το τσαλαπατησε τελείως.
Spoiler!