Το xperia p παντως ειναι κυριως απο αλουμινιο. Σε αντιθεση με το xperia s, τη ναυαρχιδα δηλ της sony που ειναι απο πλαστικο. Με λιγα λογια το p εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο το s...η sony και τα "περιεργα" της...
Printable View
Το xperia p παντως ειναι κυριως απο αλουμινιο. Σε αντιθεση με το xperia s, τη ναυαρχιδα δηλ της sony που ειναι απο πλαστικο. Με λιγα λογια το p εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο το s...η sony και τα "περιεργα" της...
Θα το αγορασει κανεις σας το 5αρι?
Τι λετε??
Προτιμησεις?
χαχαχα
Quote:
Apple Fanboys: Never shut-up about Apple. Android Fanboys: Never shut-up about Apple.
Στην Αμερική η Apple έχει αρχίσει και αντικαθιστά τα 5αρια που είχαν προβλήματα φθοράς στο bezel out of the box. Στα retail store τα αντικαθιστούν άμεσα και σε αρκετές περιπτώσεις δίνουν σαν δώρο και έναν 30pin αντάπτορα. Επίσης αναφορά του προβλήματος μπορεί να γίνει και σε εκπρόσωπο του Applecare.
Quote:
Apple is overnighting me a brand new iPhone and throwing in an extra cable, adapter, and headphone set. I cannot be happier.
Be sure to report your problem! The senior advisor also wanted me to send pictures to him, which was no problem for documentation.
Quote:
"When calling the Apple hotline I was told that the iPhone 5 devices with scuffs and scratches come from one specific batch and will be replaced by Apple. The problem is known to the company and apparently stems from a defective production machine. The affected devices can be identified based on their serial numbers, and only these faulty devices are eligible for return and exchange. As an alternative, a discount from the Apple hotline is offered. If you can live with the scratch or damage, this is a great way to save some money."
http://i.imgur.com/8oNVS.pngQuote:
To those that asked, I just got though by using 1-800-MY-APPLE. I didn't do anything special, but the rep asked his co-workers about what to do with me. Apparently, the rep wasn't informed of the process to dealing with this, so he got the process, and that is where I got my replacement and free extras.
Also, I just got an email this morning that my new iPhone and replacement parts are on the way.
Great job Apple!
Eγω φυσικα και θα το αγορασω. Θα ημουν χαζος εαν δεν το εκανα, καθοτι εχω το 4s και φυσικα με τα λεφτα που θα το πουλησω, κανοντας ανανεωση συμβολαιου, οχι μονο θα παρω το 5αρι, αλλα μαλλον θα βαλω και στην τσεπη καμμια 50αρια/100αρια ευρω που θα μου περισσευουν απο την πωληση του 4s.
Αυτη ειναι η μαγκια με την αpple οτι ναι μεν τα σκας χοντρα, αλλα πιανουν τοπο καθως η τιμη τους κρατιεται σε υψηλα επιπεδα.
Κι εγώ θα το πάρω, αλλα προς το παρόν....
http://www.newsbeast.gr/technology/a...-tou-iphone-5/
Και τηλεφωνο και κουδουνιστρα!!!!!
Και εγω θα το παρω με το καλο οταν ερθει.
Εχουμε μηπως καμια πιθανη ημερομηνια κυκλοφοριας στη χωρα μας;
^^Μπα...δεν εχω διαβασει κατι για το ελλαντα ακομα...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Μέχρι στιγμής δεν εχει αλλάξει κάτι. Είμαστε στο τρίτο κύμα, δηλαδή το Δεκέμβριο.
Το θέμα με τα κλειδιά και το δαχτυλίδι είναι υπαρκτό, είτε όταν το έχεις στα χέρια (δαχτυλίδια), είτε σε τσάντα, τσέπη (κλειδιά κλπ). Αυτό είναι πολύ πιο φυσιολογικό από σφυριά και μπλέντερς και είναι εμφανής η ζημιά που έπαθε το 5, ειδικά σε σχέση με το 4 (που προσωπικά μου αρέσει εμφανισιακά και πιο πολύ).
Για φανμποισμό, φυσικά και υπάρχει από όλες τις πλευρές, αλλά αυτός της apple σπάει κόκαλα:
Jimmy Kimmel Live - no comments
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=rdIWKytq_q4"]First Look: iPhone 5 - YouTube[/ame]
Σε αυτο θα διαφωνησω. Στην Apple υπαρχει το φαινομενο του "παιρνω επειδη το εχουν και οι αλλοι" ή "το παιρνω επειδη μου ειπαν οτι ειναι καλο". Αυτο ομως συμβαινει σε καθε προιον που εχει απηχηση στο κοινο. Οχι οτι ειναι ολοι ετσι προφανως (οπως θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε μερικοι). Αυτοι που ειναι απαραδεκτοι στο θεμα του fanboy-σμου ειναι τα fandroids (δεν αναφερομαι σε ολους τους χρηστες, στο συγκεκριμενο κομματι μονο). Ειναι αυτο που ειχε πει ο Val παλιοτερα.. κανενας με iPhone δεν θα κατσει να αναλυσει γιατι δεν θα παρει Samsung κτλ κτλ. αντιθετα, το 90% που εχουν παρει το "γαματο Samsung" θα καθησει να σου πει ποσο πιο γαματο ειναι απο το iPhone, ποσο βλακας εισαι που δεν το αγοραζεις, οτι κανει καφε, οτι εχει τοσο δυνατη δονηση που δεν χρειαζεται πλεον γκομενο (NSFW :whistle:) κτλ..
οι πελατες της Apple απο την αλλη δεκαρα δεν δινουν. αγοραζουν αυτο που θελουν και ουτε που ασχολουνται με το τι κανουν οι υπολοιποι :ranger:
btw, η συμπεριφορα των χρηστων αντικατοπτριζεται και στις ιδιες της εταιρειες
SAMSUNG
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=nf5-Prx19ZM"]The Next Big Thing is Already Here -- Samsung Galaxy S III - YouTube[/ame]
APPLE
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=A1Rc4MDmr8o"]Apple - iPhone 5 - TV Ad - Thumb - YouTube[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=Xtm4ySJQPOc"]Apple - iPhone 5 - TV Ad - Cheese - YouTube[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=V4IRsCjMqdI"]Apple - iPhone 5 - TV Ad - Physics - YouTube[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=9-FmipwLsHc"]Apple - iPhone 5 - TV Ad - Ears - YouTube[/ame]
^^ Ακριβως αυτο .... κανενας που εχει apple ή ενταξει για να μην υπερβαλλω, οι περισσοτεροι (σοβαροι κατοχοι δηλαδη που δεν παιρνουν το τηλεφωνο απλα επειδη εχει ενα μηλο και ειναι της μοδας) που εχουν apple δεν ασχολουνται με το τι κανουν τα android.
Ειλικρινα μα τω θεο δεν εχω βρεθει σε συζητηση σε τραπεζι και να βλεπω καποιον που εχει apple να προσπαθει να την πει σε καποιον που εχει android, να προσπαθει να σχολιασει και γενικα να ασχολειται.
Το αντιθετο απο την αλλη συμβαινει μονιμως... μονιμως ομως και ειναι κατι που πραγματικα με κανει και απορρω... προσπαθω να μπω στην διαδικασια σκεψης των κατοχων αυτων που λενε ποσο σουπερ ειναι η εμπειρια ενος android και δεν καταλαβαινω γιατι προσπαθουν με τοσο σθενος να αποδειξουν σε ολη την υφηλιο οτι η apple πρεπει να ψοφησει και οσοι εχουν apple πρεπει να σταματησουν να εχουν κλπ κλπ.
Εμενα αυτο μου μοιαζει με... οκ θα το πω λαικα... ζηλεια... ειλικρινα δεν εχω αλλο τροπο εξηγησης... Εαν καποιος ειναι ευτυχισμενος με την αγορα του απλα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με το τι κανουν οι αλλοι. Αυτο ειναι το φυσιολογικο. Το να προσπαθεις να πεισεις ολους ποσο καλυτερη ειναι η δικη σου αγορα, μοιαζει περισσοτερο σαν να εχει καποιος αμφιβολλιες για την επιλογη του και να προσπαθει να πεισει τον εαυτο του και την συνειδηση του συνεχως οτι πραγματικα εχει την τοπ συσκευη.
Eχει πλακα παντως, τωρα τελευταια με διασκεδαζει γιατι καθε φορα που γινεται κατι τετοιο στο τραπεζι πεταω αυτες τις κουβεντες που εγραψα εδω και ο αλλος πραγματικα δεν εχει τι να πει λολ... δεν ασχολουμαι με android, οχι επειδη ειμαι σνομπ, απλα επειδη δεν με αφορα ποσο καλυτερα ειναι ή οχι διοτι η αγορα που εχω κανει με συμφερει και οικονομικα (ω ναι και ας λετε οτι θελετε, εγω θα παρω το 5αρι πουλωντας το 4αρι, θα κανω ενα απλο συμβολαιο και θα βαλω και 100 ευρω στην τσεπη, ποιο αλλο κινητο το πουλας σε τετοια τιμη??) και με καλυπτει 100% διοτι ειμαι και ανθρωπος που δεν θα κατσει να ασχοληθει με root και μλκιες ουτε θελω να γινω ο επομενος geohot κια να κανω το τηλεφωνο να ψηνει καφε.
Απλα και ομορφα :)
valkyre οπως εσυ απορεις ετσι και εγω απορω γιατι καποιοι δινουν 700 ευρω για ενα κινητο που κανει 200 το πολυ,επισης ειναι μοδα το να εχεις ενα iphone απορω αν πανω απο 50% των χρηστων iphone ξερει τι μπορει να κανει,το παιρνουν για facebook φωτο στο μπανιο με duckface κτλ.Βεβαια και το adroid πουλαει σε γερους αλλα ο γερος δεν ξερει τι ειναι android λεει εχω ενα touch κινητο. Οταν σταματησει αυτη η μοδα με το iphone να δεις πως στα τραπεζια δεν θα γινεται τετοια συζητηση,επισης η συζητηση γινεται για καζουρα οπως εγω στον φιλο μου που του βρισκω πραγματα απλα που κανει το κινητο μου με αυτα που δεν κανει το iphone ειδικα αυτο με το blutooth...ΝΑΙ ΝΑΙ ΞΕΡΩ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ αλλα ευτυχως που ειχαme android και περασα 100 mp3 μεσω blutooth γιατι εκει που ημουν ουτε wifi επαιζε ουτε τιποτα
Σορρυ Παρη αλλα αυτα ολα που λες εμενα δεν μου λενε τιποτα. Αυτο με το bluetooth συγνωμη αλλα ειναι ενα ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ αστειο. Δεν ξερω που ησουν και δεν ειχες ουτε wifi ουτε 3g, ουτε Edge ουτε τιποτα, αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν ειχες μεινει εκει ναυαγος ξεχασμενος στο πουθενα για κανεναν μηνα και πιθανοτατα λιγες ωρες αργοτερα να μπορουσες να ειχες κανει ολα αυτα που λες ανθρωπινα και οχι με μια τεχνολογια 10ετιας και βαλε (bluetooth) περιμενωντας 800 ωρες.
Και πρεπει εσεις να παψετε πλεον να νομιζετε οτι οποιος παιρνει iphone ντε και καλα πρεπει να ειναι κανενας mainstream χαζοβλακας ή χαζογκομενα (αληθεια οι γκομενες που εχουν android και βγαζουν φωτο duckface δεν υπαρχουν? ή μηπως οσες γκομενες εχουν android ειναι tech freaks και το χρησιμοποιουν στο 100% των δυνατοτητων του?) και πρεπει επισης να σταματησετε να μασουλατε την καραμελα των 700 ευρω οταν βλεπω αρκετα android κινητακια με την ιδια τιμη πλεον και να ειναι κατασκευασμενα με πλαστικο σε αυτην την τιμη. Επισης θα πρεπει να καταλαβετε οτι τα 700 ευρω που εγω δινω πιανουν τοπο... εδωσα 800 για το 4s και τωρα θα το πουλησω 450-500. Ποιο αλλο κινητο το προσφερει αυτο? Καταλαβαινεις για τι μαγκια μιλαμε να κραταει τοσο ψηλα ενα προιον την τιμη του? Σε 2 χρονια θα εχω δωσει αναλογικα λιγοτερα λεφτα αλλαζοντας 2 κινητα με εναν android user pου εκανε το ιδιο.
Το 5αρι θα το παρω και θα ΒΑΛΩ (οχι βγαλω) στην τσεπη μου 100 ερω εξτρα αντι να δωσω. Ξαναλεω ειναι μεγαλη μαγκια...
Αλλα το κυριως θεμα ειναι το ειδος της απορριας του iphone user με του android user.
Εγω απορρω γιατι ασχολειστε μαζι μας αφου ειμαστε τοσο μπασκλας ηλιθιοι που δεν εχουν ιδεα απο κινητα. Εσεις απορρειτε τι κανουμε εμεις με τα λεφτα μας. Λες και σας κοφτει ρε Παρη λολ η οικονομικη μας κατασταση και οι επενδυσεις μας!
Οχι δεν ειναι αυτο... απλα ΜΙΣΕΙΤΕ την apple, ΜΙΣΕΙΤΕ το γεγονος οτι οτι υπερκινηταρα με 27 πυρηνες, με υπερδιαστημικες τεχνολογιες και να βγαλει η υπεραγαπημενη σας εταιρεια, παλι ο κοσμος που εχει apple δεν δινει δεκαρα,σας εκνευριζει το γεγονος που το Iphone 5 οσο και να προσπαθησανε τα android fanboys πουλησε μεσα σε 3 μερες 5 εκατ κινητα, 20% περισσοτερο απο το iphone 4s....Bεβαια το να μισεις μια εταιρεια ειναι πραγμα που ευθυς εξαρχης ειναι κατα την ταπεινη μου παντα αποψη παντελως χαζο (εννοειται αναφερομαι στα fanboys ετσι).
Ισως αρκετοι android users δεν μπορουν να διανοηθουν οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν να ασχολουνται με root οπως ειπα, με programming, coding γουατεβερ και απλα γουσταρουν να εχουν ενα αξιοπιστο ποιοτικο smartphone που ικανοποιει ολες τις καθημερινες αναγκες τους (και δεν αναφερομαι σε facebook) μαζι με ολα τα υπολοιπα εξτρα που αυτο συνεπαγεται. (υψηλη τιμη μεταπωλησης, καλη ποιοτητα κατασκευης, αξιοπιστια κλπ)
Προσωπικα εγω νομιζω οτι οι περισσοτεροι android users το εχουν δει το σκηνικο καπως:
"κανω κωλοδαχτυλο στην υπερτουμπανο mainstream εταιρεια, κανω την επανασταση μου αγοραζοντας ενα φθηνοτερο/καλυτερο/σοπερ ουαο προιον και απλα πρεπει με καθε ευκαιρια που μου παρουσιαζεται να υπενθυμιζω στον εαυτο μου και στους γυρω μου ποσο φοβερος επαναστατης ειμαι που πηγα κοντρα στο κατεστημενο".
Βεβαια ολο αυτο ακουγεται ολιγον ειρωνικο οταν μιλαμε για καποιον που κανει την "επανασταση" του αγοραζοντας προιον της... google... lol
Anyway η αποψη μου ειναι αυτη που ελεγα παντα. Οποιος ειναι ευτυχισμενος με την αγορα του (ρε δεν πα να εσκασε 5,000 για κινητο) το δειχνει με το ποσο ασχολειται με το τι κανει ο ανταγωνισμος. Οι Iphone mainstream users που σκασανε ενα καρο λεφτα, στην πλειοψηφια τους δεν δινουν δεκαρα ουτε καν πως ειναι το home screen των android. Οι android hipster users της επαναστασης απο την αλλη, εξεταζουν εξονυχιστικα το καθε νεο προιον της apple ωστε να δικαιολογησουν την awesome αγορα τους και να επιβεβαιωσουν την σωστη επιλογη τους.
Ε αυτο, τα λεει πραγματικα ΟΛΑ!
Παντως ενω συμφωνω πανω κατω με τον Μητσο, το bluetooth ειναι ξεπερασμενη τεχνολογια, αλλα αν υπηρχε στο iphone δεν νομιζω οτι θα πειραζε κανεναν απο τους ιδιοκτητες τους.
Μερικες φορες απλα πρεπει να το εχεις. Δεν ειναι θεμα 3g ή οτιδηποτε. Σκεψου οτι ενας απο τους λογους που ΔΕΝ εχει bluetooth ειναι γιατι ειναι φτιαγμενο για Αμερικη και εκει εχουν 3g παντου, plus, οτι τα gb τα δινουν για πλακα και ουσιαστικα τσαμπα στο Αμερικα. Οποτε χεστηκαν. Δεν νομιζω να λεω/γραφω κατι παραλογο.
Εδω ομως ειναι Ελλαδα, εδω το 70% παιζει με καρτοκινητα και 60-150 mb το μηνα. Δεν βασιζω εκει σωνει και καλα την υπαρξη ή μη του bluetooth αλλα πραγματικα μερικες φορες χρειαζεται. Τοσο απλα.
Οσο για τα fanboys θα ειναι παντα fanboys και απλα θα υπαρχουν. Δεν ειμαι ενας απο αυτους (τουλαχιστον για τα κινητα) οποτε μπορω απλα να πω την αποψη μου για δαυτα.
Εγω ειχα iphone αλλα την δουλεια μου την εκανα με android. Παρολαυτα καταλαβαινω και βλεπω οτι το iphone ειναι απλα, καλυτερο τηλεφωνο. Καποια καθημερινα ομως πραγματα δεν τα εκανε.
Καποια στιγμη ισως στο μελλον ξαναπαρω, αλλωστε εχω καμια 500αρα ευρω apps που καθονται μεσα στο itunes (την καταρα μου να εχει) υπομονετικα. :)
^^ Σαφως και δεν θα ελεγε κανενας οχι να ξεκλειδωνε απο μαμα το bluetooth και να μην χρειαζεται jailbreak. Αλλα θελω να πω δεν ειναι deal breaker. Εγω τουλαχιστον δεν εχει τυχει να πω "πωπω δεν εχω τροπο να δωσω αυτο στον αλλο...τωρα?".
Οσο για την apple εχετε δει ποσες φορες εχω κραξει οχι μονο την πολιτικη της αλλα και τα προιοντα της (βλεπε ipad). Δεν δισταζω να κραξω καθολου εκει που πρεπει, αλλα θα ειμαι και αντικειμενικος και θα πω οτι ναι μεν κυριαρχει μια μεγαλη μεριδα πελατων apple οι οποιοι ειναι προβατα και απλα θελουν να λενε οτι εχουν iphone και οτιδηποτε κουβαλαει πανω το μηλο, αλλα παραλληλα αυτο δεν μειωνει σε τιποτα το προιον αυτο καθεαυτο το οποιο ηταν και ακομα ειναι -οσο fanboy και να ειναι καποιος- σταθμος στον χωρο. Ισως οχι επαναστατικο οπως ηταν, αλλα ακομη και σημερα, samsung, google, nokia, sony και οποιον αλλο θελετε, στα meeting τους συζητανε με γνωμονα παντα την Apple. Γιατι θελουν να βγαλουν λεφτα, και αυτην την στιγμη η Apple ειναι αδιαφιλονικητα το μετρο συγκρισης ολων, η εταιρεια σταθμος. Αντιθετως ειμαι σιγουρος οτι η apple στα meeting της λιγο πολυ στα @@ της τι κανει η Samsung και η Νοκια, εξου και το γεγονος οτι δεν μπαινει σε αυτο το γελοιοδεστατο παιχνιδι της Samsung pου κανει τελευταια με τις διαφημισεις της, στις οποιες περισσοτερο φαινεται να διαφημιζει το iphone παρα τα δικα της προιοντα. Ασε που μερικες απο αυτες κινουνται στο πλαισιο "μα κοιταχτε ποσο χαλια ειναι το iphone σας! Κοιταχτε ποσο καλυτερο ειναι το δικο μας, σας παρακαλω σταματηστε να αγοραζετε ιphone και αγοραστε τα κινητα μας". λολ
Οι διαφημισεις της apple απο την αλλη ειναι το ακριβως αντιθετο. Βλεπεις τους δημιουργους του τηλεφωνου να μιλανε γι αυτο λες και βλεπουν σκληρο πορνο και ειναι τιγκα ερεθισμενοι, δεν δινουν δεκαρα αν σου αρεσει εσενα λολ, φτανει που κ**λωνουν εκεινοι! Εχει πλακα λολ!
ξερεις τι μου θυμιζεις?...μια διαφημιση της Vodafone...εχεις ξεφυγ?
Εχω κινητο ΧΩΡΙΣ ROOT κανω τα παντα το πηρα για να κανω την δουλεια μου βλεπω στα ισια το 4αρι που κανει 2 φορες το κινητο μου και ουτε κιτρινη οθονη εχω (κλασσικο προβλημα 4αρι) ουτε η καμερα βγαζει θαμπα ουτε φοβαμαι μην πεσει κατω και σπασι το σουπερ ντουπερ ΓΥΑΛΙ!
ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΟΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ 100 MP3 ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ δεν ξερω τι συμβολαιο εχεις αλλα εγω τετοιο συμβολαιο δεν εχω...επισης ναι η καραμελιτσα μου καλα κραταει γιατι οταν χρειαστηκε περασα μεσω BLUTOOTH 100 MP3 και το προγραμμα του GPS γιατι ο αλλος ουτε ιντερνετ θα εβρισκε συντομα ουτε θελαμε να παμε σε internet cafe για να κανουμε μια απλη μεταφορα το καναμε μεσα σε ενα λεωφορειο και εκανε απιστευτη λιγη ωρα.
Αλλα τι λεω τωρα εδω δεν ξερετε τι σημαινει NFC και δικαιολογειται την apple που δεν το εχει βαλει και λετε παλι τα ιδια cloud το ενα το αλλο...α ρε φιλε...
Οταν του ειπα σε εναν φιλο μου οτι θελω manual να βαλω στο κινητο πραγματα και οταν πατησω αυτην την επιλογη θα μου σβησει ολο το κινητο ακουσα να τα βαλω στο cloud του λεω 7 GB ΣΤΟ CLOUD και βγαλαμε για πλακα οτι θα κανω 32 ωρες...ελεος με το cloud το μαθαμε τωρα και ειναι το μελλον και μαο γαο και εγω εχω cloud και δεν εχω ανεβασει ΟΥΤΕ 1 KB
^^E και εμενα ξερεις τι μου θυμιζεις? Αυτο που ελεγα πιο πανω... οτι μαλλον δεν σου αρκει η ικανοποιηση που σου προσφερει το σουπερ φοβερο τηλεφωνο σου, εχεις την αναγκη να το αναγνωρισει και ολος ο υπολοιπος κοσμος οτι εχεις κανει την καλυτερη επιλογη και να πεταξουν οι υπολοιποι τα τηλεφωνα τους στον πρωτο καδο αχρηστων που θα συναντησουν.
Αναρωτησου γιατι εχεις αυτην την αναγκη ενω εμεις οχι.
ΥΓ: Εχεις μιλησει πολλακις εδω παντως για πραγματα που "δηθεν" δεν μπορει να κανει το iphone και σου εχουν πει πολλοι χρηστες οτι τελικα τα κανει και απλα εσυ δεν το γνωριζεις. Λιγο ακομα και θα παρουσιασεις το iphone σαν ενα τηλεφωνο που απλα μπαινει facebook.
Εγω να ρωτησω κατι...το 4s τι αξια μεταπωλησης εχει; Οσοι σκεφτεστε να το πουλησετε, ποσα περιμενετε να παρετε;
^^ Εγω το 64αρι 4s που εχω, εχω βρει ατομο να το δωσω στα λεφτα που ειπα πιο πανω.