Originally Posted by
Lefteris_X
η καλύτερη πλάκα; ιατρικά η μεγαλύτερη πυρηνική βόμβα για τον οργανισμό είναι:
η νηστεία από κρέας πάσης φύσεως, ζωικά προιόντα, ψάρια, λάδι...και ΟΚ σε φρούτα, χόρτα, νερό (ήτοι απουσία σχεδόν όλων των λιπαρών, οξέων, πρωτεινών κλπ - μην το αναλύσουμε καταλάβατε τι θέλω να πω).........και καπάκι μετά τις 12 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αρχίζουν τα
αυγά (τίγκα χοληστερίνη, πρωτείνες, θερμίδες κλπ), μαγειρίτσες, ίσως και κατσικάκι σκέτο/με πατάτες στο φούρνο.....
το δε πρωί της Κυριακής του Πάσχα, ξεκινάμε με τσουρέκια και πάλι αυγά, και σχεδόν καπάκι επισκεπτόμαστε την σούβλα που σουβλίζουν οι δικοί μας (σόι/σόγια, παρέα κλπ), όπου ήδη τρώνε τα "πρώτα ψιλά" (τσιμπολογήματα από το κοκορέτσι), συνοδεία κρασιού/μπύρας........μέχρις ότου ψηθεί το αρνί/αρνιά, κατσίκι/α, υπόλοιπα κοκορέτσια, ψωμί με λάδι κ' ρίγανη, άπειρες πατάτες τηγανητές, χωριάτικες σαλάτες με θάλασσες ελαιολάδου, τόνοι κρασιού/μπύρας...........και μετά από ώώώώώώώώώώώώρες τελειώνουμε (πάντα συνοδεία κρασιού/μπυρας ακόμα, μέχρι τελικής πτώσεως σχεδόν)...με τα απαραίτητα γλυκά αγοραστά ή/και χειροποίητα: από γαλακτομπούρεκα και μπακλαβάδες, έως καρυδόπιτες ή πάστες.
οι πιο θαρραλέοι που αντέχουν λίγο ακόμα, μπορεί να τσιμπήσουν και κανά αυγουλάκι ή λίγο αρνάκι (κρύο - με πιπέρι κ' αλάτι τίγκα), με λίγο ακόμα κρασί/ μπύρες.
έχω ακούσει γιατρό που ήταν στα επείγοντα να λέει "και έρχονται κατά ορδές, με κοιλιές τίγκα από όλα αυτά, μετά από νηστεία ημερών και άλλοι εβδομάδων και μου λένε γιατρέ έχω βαρυστομαχιάσει έχω πεθάνει στον πόνο....ποιο πόνο ρε άνθρωπέ μου; του απαντώ. Δηλητηρίαση υψίστου βαθμού έχεις πάθει, έχουν κάνει shutdown πολλά συστήματα και όργανα, το συκώτι έχει παραδώσει πνεύμα, τα νεφρά, τα αγγεία έχουν βουλώσει......πάλι καλά που σε προλάβαμε πριν το έμφραγμα!".......(εξ ου και πολλοί το παθαίνουν κιόλας).
repeat για την Δευτέρα του Πάσχα please!