http://uk.playstation.com/ps3/support/system-software/
;)
Printable View
φοβερό threat μπράβο παιδιά !!
μολις αγωρασα ενα ps3 slim και σκευτομε να αλλαξω δισκο . αλλα με την εγκυηση τι γινετε?
thanks
Αν ο σκληρος δεν ειναι καινουριος και ηταν πριν σε αλλο PS3 τοτε θα χρειαστει να κανετε τα εξης:
1. Πρώτα θα πρέπει να κατεβάσετε το τελευταίο Firmware στον υπολογιστή σας από εδώ.
2. Έπειτα το περνάτε σε κάποιο USB Stick μέσα στους εξής φακέλους -> USB Stick->PS3->UPDATE-> και εδώ βάζετε το Firmware Update.
3. Τοποθετείτε το USB Stick στο PS3 σας, θα σας βγάλει μια οθόνη οπου θα λέει ότι το PS3 δε μπορεί να ξεκινήσει. Και ότι πρέπει να κάνετε UPDATE το Firmware του σκληρού ξανά.
4. Όταν δείτε τη παραπάνω οθόνη πατάτε SELECT και START και θα ξεκινήσει έπειτα η διαδικασία για να φορμαριστεί ο σκληρός και να ξαναπεραστεί εκ νέου το Firmware.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν γίνει το παραπάνω βήμα το μηχάνημα θα επανέλθει από μόνο του στης εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως το αγοράσατε τη πρώτη φορά.
Αποστολη διαβασα το παραπανω σε ενα αλλο thread που το ποσταρες χτες και θυμηθηκα οτι οταν αλλαξα και εγω τον σκληρο δισκο εκανα ολη την παραπανω διαδικασια.κολλησα ομως εκει που λες οτι "αν ο σκληρος δεν ειναι καινουριος" γιατι αυτον που εβαλα εγω ηταν καινουριος σφραγισμενος μεσα στο κουτι του και αγορασμενος απο το e-shop.πηγαινα για 500αρι αλλα επειδη ο υπαλληλος στο e-shop δεν ηξερε ποιος ειναι σε FAT32 και ποιος οχι(δεν εγραφε και στο site)για να μην το ρισκαρω αγορασα αυτον που εβαλες και εσυ στα 320 gb.επισης το περιεργο ειναι οτι αφου εκανα ολη την διαδικασια που περιγραφεις παραπανω το μηχανημα δεν επανηλθε στις εργοστασιακες ρυθμισεις.ηταν ολες οι ρυθμισεις που ειχα κανει εγω.
και μιας που το θυμηθηκα να ξαναρωτησω κατι αν ξερει καποιος γιατι το ειχα ρωτησει και παλιοτερα αλλα δεν πηρα απαντηση.οταν εκανα την αλλαγη πηρα και back up σε εξωτερικο σκληρο δισκο,εβαλα μεσα τα παντα.το back up το εχω ακομα στον εξωτερικο ειναι 39 gb.αυτο εγινε πριν καιρο.αν θελησω τωρα να ξαναπαρω back up για προληπτικους λογους(μακρια απο μας!!!)πρεπει να το σβησω το αρχειο και να φτιαξει απο την αρχη καινουριο?η θα μπορεσει το ps3 να "δει" οτι ηδη υπαρχει ενα back up στον εξωτερικο σκληρο,οποτε απλα σε αυτο θα προσθεσει και τα καινουρια αρχεια απο την αλλαγη του σκληρου και μετα?
Όποιον σκληρό δίσκο και να έσπερνες θα έκανε βρε. Ο δίσκος που αγοράζεις δεν είναι διαμορφωμένος. Εσυ τον διαμορφώνεις όπως θες ανάλογα τις ανάγκες σου. (FAT32, NTFS Κτλ)
Τώρα για το back up που λες νομιζω οτι δε θα το περάσει απο πάνω απο το ήδη υπάρχων. Αλλα θα φτιαξει καινούριο.
Σπερνω και θεριζω δισκους!!!!!!!!
δεν το ηξερα αυτο.αλλα τον διαμορφωνεις πρωτα σε υπολογιστη και μετα τον βαζεις σε ps3?η αν τον βαλεις κατευθειαν στο ps3 και ας ειναι NTFS θα μπορεσει να τον κανει format σε FAT32?
τελος παντων τωρα εχω βαλει ηδη αλλα η απορια μου ειναι αυτη που γραφω και παραπανω.γιατι μου εβγαλε το μνμ οτι δεν μπορει να ξεκινησει το ps3 ενω ο σκληρος ηταν καινουριος και γιατι αφου εκανα την διαδικασια που περιγραφεις δεν επανηλθαν οι εργοστασιακες ρυθμισεις αλλα παρεμειναν αυτες που ειχα εγω?
Τις ρυμισεις της κραταει στη μνημη του PS3 που κανεις τελικα και οχι στο σκληρο δισκο, για αυτο ειχες κανονικα τις ρυθμισεις σου.
Οταν βαλεις εναν οποιονδηποτε σκληρο, ειτε ειναι φορμαρισμενος ειτε οχι, θα σου βγαλει αυτο το μηνυματα που γραφω στον οδηγο. Απο εκει και περα το PS3 θα τον διαμορφωσει οπως πρεπει για να περασει το λογισμικο μεσα.
FAT32; Αυτό ισχύει νομίζω μόνο για τους εξωτερικούς δίσκους (usb sticks) που χρησιμοποιείς για να κάνεις την backup/restore διαδικασία και μεταφορά αρχείων. Το ίδιο το PS3 έχει δικό του φορμα (unix based) οπότε του είναι αδιάφορο εάν ο δίσκος θα είναι φορμαρισμένος σε fat32, θα τον φορμάρει ξανά στο επιθυμητό λειτουργικό το ίδιο.
αμ δεν το ηξερα αυτο τι να κανω.και πηγαινα για 500αρι αμα το ηξερα θα επερνα εναν 500αρι και θα τον εβαζα.εγω νομιζα οτι αμα βαλεις σκληρο NTFS μεσα στο ps3 δεν θα τον εβλεπε καν!!!θα ελεγε παρακαλω βαλτε τον σκληρο!!!!τελος παντων μια χαρα ειναι και ο 320.δεν γεμιζει και ευκολα δεν κατεβαζω και πολλα παιχνιδια οποτε μικρο το κακο.
Βρε, αυτό που σου λέμε είναι ότι οι δίσκοι δε πωλούνται σε συγκεκριμένα φορμάτ. Είναι άδειοι τέλειος και το κάνεις ότι θες εσύ.
Ο 320 σκληρός είναι πιστεύω επαρκείς για τα πάντα!
θα με τρελανετε εσεις οι δυο!!ειχα αγορασει και εναν εξωτερικο σκληρο 500 gb για να τον εχω κυριως στο netbook.μολις τον συνδεσα στο netbook εκανα δεξι κλικ ιδιοτητες και εγραφε οτι ειναι σε FAT32,χωρις να τον κανω κατι εγω.και δεν χρειαστηκε καποιο format η οτιδηποτε απλα τον συνδεσα και αρχισα να βαζω αρχεια μεσα.μηπως τωρα τελευταια αρχισε να γινεται αυτο?να βγαζουν τους σκληρους "αδειους" τελειως και μολις τους αγοραζεις να τους formareis εσυ σε οτι θελεις?
Τους εξωτερικούς δίσκους τους έχουν έτοιμους διαμορφωμένους από το εργοστάσιο. Είτε NTFS είτε FAT.
επιτελους τελειωσε η συγκεκριμενη κουβεντα!!!!που να βγαλω ακρη με εσας τους δυο!!!πλακα κανω φυσικα.
οποτε οι εσωτερικοι δεν ειναι φορμαρισμενοι και συγκεκριμενα για το ps3 μπορεις να παρεις οποιον θες και θα τον διαμορφωσει το μηχανημα σε FAT32.
οι εξωτερικοι τωρα ερχονται απο το εργοστασιο ειτε σε FAT32 ειτε σε NTFS οτι διαλεξει δηλαδη η εταιρια που τους φτιαχνει.
να'στε καλα μαγκες το λυσαμε και αυτο!!
Ωραία τα είπες :). Άλλα το PS3 δε διαμορφώνει το δίσκο είπαμε σε FAT32 άλλα σε κάτι άλλο (unix based) για ευνόητους λόγους. (Hackers :P)
Άπλα το PS3 για να αναγνωρίσει κάποιον εξωτερικό σκληρό που θα του συνδέσεις από το USB, θα πρέπει να είναι FAT32. Αλλιώς δεν τον βλέπει καθόλου αν είναι για παράδειγμα NTFS.
Ρε παίδες, σήμερα το πρωί "έπεσα" σε αυτό:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/201...-ps3.html#more
μου μυρίζει Radio Arbyla ή ισχύει;
Δε ξερω αν ισχυει οντως αυτο. Ενα παιδι παντως που προσπαθησε προσφατα να κανει αλλαγη οντως δε μπορουσε να τη κανει. Θα δουμε στη πορεια.
Έλεγα μήπως έχει εμπειρία με αυτό το θέμα για να μας λύσει την απορία.
Αυτό που κατανοώ είναι το εξής: Αν έχεις ήδη αλλάξει το σκλήρό (ας πούμε εγώ είχα τον 60gb και έβαλα 500gb) και κάνεις το system update, σου "δεσμεύει" κάτα κάποιο τρόπο τον υπάρχοντα σκληρό και δεν μπορείς να βάλεις άλλον μετά.
Αν ισχύει αυτό, σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση μετά το system update, ο κάθε χρήστης είναι αναγκασμένος να μείνει στη χωρητικότητα που είχε στο σύστημά του όταν το πραγματοποίησε...