Κ εγω φιλε μου.Ειδα τα παραπανω tutorial κ ειδα οτι δεν ειναι καθολου δυσκολη η διαδικασια να το επαναφερω αλλα το θεμα ειναι για ποσο καιρο θα κρατησει αφου γινουν ολες οι απαραιτητες διαδικασιες?
Printable View
Κ εγω φιλε μου.Ειδα τα παραπανω tutorial κ ειδα οτι δεν ειναι καθολου δυσκολη η διαδικασια να το επαναφερω αλλα το θεμα ειναι για ποσο καιρο θα κρατησει αφου γινουν ολες οι απαραιτητες διαδικασιες?
^^ Αυτο ειναι στην επιλογη του θεου για ποσο θα κρατησει! LOL..
Μαζεψε λεφτα οσα μπορεις να το κανεις αντικατασταση. 145 ευρω ειναι νομιζω και αλλον ενα χρονο εγγυηση σου δινει η Sony.
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις κατά πόσον επισκευάζεται η ζημιά από την στιγμή που θα σου πάθει το YLOD. Το YLOD προξενείται από την απώλεια της θερμικής πάστας, δεν είναι η απώλεια αυτή καθεαυτή.
Η επιδιόρθωση για το YLOD γίνεται με το θερμοπίστολο αλλά είναι μπακάλικη μέθοδος. Κανονικά απαιτείται αρκετά πολύπλοκη διαδικασία με διαφορετικό εξοπλισμό. Το θέμα είναι κατά πόσον πιάνει το θερμοπίστολο.
Την πάστα στο ps3 την αλλάζεις κάθε 1-2 χρόνια ανάλογα με τη χρήση. Αν την αλλάξεις προληπτικά ίσως να μην πάθεις ποτέ YLOD. Αν την αλλάξεις κατόπιν εορτής ο Θεός και η ψυχή του ξέρουν πόσο θα κρατήσει :p
Δευτερο YLOD τη στιγμη που επαιζα FFXIII και μαλιστα καθως επαιζε ενα βιντεο :(
Παω για δευτερη εγχειρηση μπας και σωσω το save και μετα τσιμπαω ενα slim να τελειωνω με αυτο το πραγμα.
Μuku ισως η προληπτικη αλλαγη παστας να ειναι ειναι η μονη λυση για τα 60αρια, λογικα εχεις δικιο. Θα παρω το slim αλλα θα το παρακολουθησω το προβλημα, θα αλλαζω την παστα προληπτικα καθε μηνα να δω αν το ξανακανει.
Όχι, δεν λέω αυτό. Η πάστα στους υπολογιστές κρατάει για πολλά χρόνια δεν την αλλάζεις κάθε μήνα. Τώρα στο ps3 μάλλον βάλανε μάπα υλικό και γι αυτό στον ένα χρόνο έχει κάνει φτερά ή δεν την αλείφουν καλά. Το θέμα είναι ότι όταν πάθει YLOD καταστρέφεται μερικώς το τσιπάκι, γι αυτό κάνεις και τη διαδικασία με το θερμοπίστολο. Η οποία είναι μπακάλικη μέθοδος, κανονικά χρειάζεται πιο εξειδικευμένη εργασία για να επιδιορθωθεί κανονικά, reballing λέγεται. Γι αυτό και σου ξανάπαθε το YLOD. Άπαξ και το πάθει μάλλον τελειώνουν τα ψωμιά του και η επιδιόρθωση με το θερμοπίστολο είναι προσωρινή...
Κρίμα, ίσως το ανοίξω να του αλλάξω πάστα μήπως και προλάβω λίγο την κατάσταση στο δικό μου. Ευτυχώς έχει ελάχιστες ώρες παιχνιδιού συγκριτικά με την ηλικία του.
Nαι βρε καταλαβα τι λες, εσυ μιλας προ YLOD ;)
Απλα λεω μηπως η επαναληψη της ολης διαδικασιας ανα τακτα χρονικα διαστηματα σε ενα μηχανημα που το εχει παθει ηδη του ανανεωνει τη ζωη.
Η πάστα μόνη της δεν πρόκειται να του ανανεώσει τη ζωή. Το ζουμί είναι με το θερμοπίστολο, αν το κάνεις κάθε μήνα ναι μπορεί να του ανανεώνει τη ζωή μέχρι να τα τινάξει εντελώς. Καλό κουράγιο :D Πάντως αντί για slim νομίζω συμφέρει να πάρεις ανακατασκευασμένο με 145Ε και 1 χρόνο εγγύηση. Και προληπτικά στον 1 χρόνο και μια μέρα του αλλάζεις πάστα :D
κ τι δηλαδή κάθε τρεις κ λίγο θα πρέπει να αλλάζουμε την πάστα μέχρι να τα φτύσει τελείως;το ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς για να βγει κάποιο πρόβλημα αλλά θεωρώ ότι θα αντέξει πολύ περισσότερο από το 60άρι λόγο τις λιγότερης κατανάλωσης στο ρεύμα.είμαι σε δίλημμα δεν ξέρω τι να κάνω
Υποθέτω μιλάς για το slim. Για το slim δεν έχει ακουστεί τίποτα. Η πάστα δεν αλλάζεται κάθε τρεις και λίγο. Στα pc κρατάει χρόνια, εγώ δηλαδή στο παλιό μου δεν είχα αλλάξει ποτέ για 5 χρόνια. Στο ps3 από photos που έχω δει μέσα σε 2 χρόνια δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα. Οπότε κάτι φταίει, ή η πάστα είναι μάπα ή δεν την απλώνουν σωστά ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Και όταν η πάστα εξαφανίζεται προκαλείται υπερθέρμανση που αυτό έχει ως συνέπεια το YLOD. Μπορεί όμως ούτως ή άλλως να έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ φθηνά υλικά στα κυκλώματα και το YLOD να είναι αναπόφευκτο ακόμα και αν του αλλάζεις την πάστα πριν εξαφανιστεί. Αυτό μόνο η Sony το γνωρίζει. Πάντως το να του αλλάζεις την πάστα προληπτικά μια φορά το χρόνο, αν τόσο αντέχει, κακό δεν πρόκειται να του κάνεις. Ξαναλέω αυτά ισχύουν για τα phat. Στο slim υποθέτω δεν θα πέσουν στα ίδια λάθη ξανά. Ο καιρός θα δείξει βέβαια :)
kserei kanenas to til tis sony gia antikatastash?meta to deutero ylight pou epathe to 60ari mou pleon den ginete...:(
ok..to vreika to thl!!
Ευχαριστω του djwhetzel k gilksys κ Gherudos για τις οδηγιες τους περι αναστασης του ετοιμοθανατου.Τωρα τρεχω να κανω μπακ απ!
θέλω τα φώτα σας!!! νέος στο συγκεκριμένο thread, σήμερα τα έφτυσε η κονσόλα. ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνω να λειτουργήσει έστω 5'; έμεινε ένα παιχνίδι μέσα, α ρε sony...
Το λιγότερο χρονοβόρο είναι το κόλπο με το πιστολάκι. Βάζεις το πιστολάκι στον πολύ ζεστό και δυνατό αέρα, φυσάς μέσα από τις οπές το PS3 για κανα 20λεπτο και αφήνεις να κρυώσει.
Λένε ότι έτσι ανασταίνει για μερικές μέρες (μπορεί να κλείσει και βδομάδα ή και μόνο ώρες) για να κάνεις backup και deactivate κτλ.
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=UAWX519sqh0&feature=related"]YouTube- PS3 YLOD FIXED IN LESS THEN 30 mins[/ame]
Έχει πολλά σχετικά βίντεο στο Youtube. Τώρα δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, ό,τι κάνεις καν' το με δικό σου ρίσκο. Αλλά λογικά αν πεις ότι έχεις παιχνίδι μέσα θα στο βγάλουν και από το service. Και επίσης να ζητήσεις να σου κάνουν deactivate την κονσόλα.
Να ρωτήσω... Όλοι εσείς που έχετε βιώσει YLOD (ή που ξέρετε κάποιον που να το έχει πάθει) κλείνατε ποτέ το PS3 από το πίσω διακοπτάκι;
Kαι εγώ πάντα το κλείνω και ποτέ δεν είδα YLOD......μήπως έχει σημασία;;;;......βέβαια αν έχει τότε όλα τα slim χωρίς διακόπτη on/off πάνε για YLOD.:P