Elden Ring (FromSoftware & G.R.R. Martin) (25 Φεβρουαρίου 2022)
Quote:
Originally Posted by
Gauros7
Δεν διαφωνώ ότι έχουν καλές πωλήσεις ειδικα τόσα χρόνια μετά και χαίρομαι γιαυτό, αλλά και παλι δεν ειναι mainstream ειδος το soul genre ώστε να επενδύσουν οι publishers τεράστια ποσά.
Τα παιχνιδια της From πάντα ειναι σκαλί κάτω τεχνικά από το να θεωρηθούν ΑΑΑ παιχνιδια θεωρώ. Τωρα συγκεκριμένα το ποσο τους στοίχησε το κάθε παιχνίδι δεν το ξέρουμε δεν τα φανερώνει αυτά η From software.
Εγώ το βλέπω αλλιώς, μου έχει χαρίσει τόσο μοναδικές εμπειρίες αυτή η εταιρεία που δεν θα κάτσω να τους κράψω επειδη δεν διόρθωσαν κάποια τεχνικά θεματα για άγνωστους λόγους. Να παραπονεθώ ίσως, αλλά όχι να τους κράξω. Αυτά που μου προσέφεραν τα παιχνιδια τις From ειναι πολύ ποιο σπουδαια από κάποια θεματα στο framepacing. Γενικά εταιρείες που προσφέρουν τόσο ποιοτικό gameplay και gaming εμπειρία συνολικά, και που μένουν μακριά από lootbox και microtrantition τις σέβομαι, και ας κάνουν και κάποια λάθη καμιά φορά, ανθρώπινα ειναι αυτά.
Φιλε μου δεν ξερω αν αναφερεσαι στο δικο μας φορουμ η γενικα στα σχολια που γινονται στο ιντερνετ, προσωπικα δεν αισθανομαι οτι εχει κραξει κανεις την From εδω μεσα. Αλλο η κριτικη αλλο το κραξιμο.
Τα παιχνιδια της From μου εχουν χαρισει απιστευτες στιγμες, εχω λιωσει σχεδον τα παντα απο ο,τι εχουν βγαλει οποτε αισθανομαι οτι οφείλω να κανω κριτικη, ακριβως επειδη με ενδιαφερει να εξελιχθει κατι που απολαμβανω.
Προσωπικα δεν μιλαω ουτε για αναλυσεις, ουτε για fps, ουτε για modes, κατα τη γνωμη μου αυτα ειναι πραγματα που ερχονται σε δευτερο χρονο αφου το παιχνιδι με ικανοποιει σε γενικοτερο πλαισιο τεχνικα. Ξεκαθαρα μιλαω για χαμηλο τεχνικο τομεα που δεν συναδει με την εποχη. Καποιος μπορει να το βρισκει υπερβολικό αυτο που λεω, σεβαστο εννοειται.
Και αν θες να στο κανω και πιο συγκεκριμενο. Μιλας για χαμηλο budget, εχουμε δει ΑΑ παιχνιδια με πολυ καλυτερα γραφικα απο το Elden ring. Δεν εχει προφανως το buget αλλων παραγωγων (κακως) ομως δεν μπορει να ειναι δικαιολογια το budget οταν βλεπουμε παιχνιδια με προυπολογισμο πολυ μικροτερο να εχουν καλυτερα γραφικα. Ειναι high profile developer απο ενα σημειο και μετα με δυνατους οικονομικα εκδοτες και πολυ καλες πωλησεις.
Λες οτι ποτε δεν εντυπωσιασε σε αυτο τον τομεα η From και παντα στοχευε στο gameplay, δεκτον με καποιους αστερισκους. Οταν ειχε βοηθεια απο την Sony Japan παρεδωσε ενα πανεμορφο παιχνιδι (Bloodborne), επισης το Dark souls 3 δεν διεκδικουσε τιποτα δαφνες αλλα ηταν αξιοπρεπεστατο για την εποχη του. Μονο που τωρα δεν εχουμε 2016 και στα δικα μου ματια η διαφορα πλεον συγκρινομενο με το standard της βιομηχανιας ειναι πια πολυ μεγαλη. Ας αναβαθμιστει τεχνικα η ας παρει external βοηθεια, απλα.
Δεν θεωρω οτι ειναι κακο να τα λεμε, η From δεν ειναι χθεσινη, ειναι απο τις πιο παλιες του χωρου και πλεον high profile dev, το να αντιμετωπιζεται με διαφορετικα κριτηρια ειναι κατι που δεν το καταλαβαινω προσωπικα.
Οσοι δεν εχουν απαιτησεις καλα κανουν, προσωπικα θεωρω οτι κριτικη οφειλω να κανω ειδικα απο τη στιγμη που ειναι ισως η αγαπημενη μου εταιρεια απο third parties.