Οδυσσέα τελικά είσαι ευχαριστημένος γιατί ψήνομαι να παρω και εγω ρουτερ και μόνο το xbox εχει 5GHz η να κοιτάξω ποιο οικονιμικο.
Το ειχε μια εποχή στα 70 ευρώ ισως περιμένω και αλλη προσφορά.
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Printable View
Οδυσσέα τελικά είσαι ευχαριστημένος γιατί ψήνομαι να παρω και εγω ρουτερ και μόνο το xbox εχει 5GHz η να κοιτάξω ποιο οικονιμικο.
Το ειχε μια εποχή στα 70 ευρώ ισως περιμένω και αλλη προσφορά.
Το εχω και εγω το 9980. Δεν ξερω για τις αλλες λειτουργιες δεν εχω ασχοληθει καν αλλα η εμβελεια του ειναι απογοητευτικη. Πιανω ακριβως την ιδια αποσταση με μια μπαχατελα που ειχα απο connex και απο ενα linksys αγορασμενο το 2008.
Xριστόφορε όπως είπα και το επιβεβαιώνει και ο james9 το αρνητικό του είναι η εμβέλεια του WiFi,
οι τρεις εξωτερικές κεραίες που διαθέτει είναι για τα 5GHz, στα 2.4 έχει εσωτερική κεραία.
Αν θέλεις μεγαλύτερη εμβέλεια και εξωτερική κεραία για τα 2.4GHz,
δεν σ'ενδιαφέρει το dual band γιατί δεν το υποστηρίζουν οι συσκευές του σπιτιού σου
και να είναι και VDSL ώστε αν ποτέ έρθει στην περιοχή σου να μην χρειάζεται να ξαναγοράζεις router
τότε ψάξου για κάποιο άλλο που θα σου βγει και αρκετά φθηνότερα.
Εν τέλει σ' αυτό που ρωτάς άμεσα... είμαι ευχαριστημένος, το router είναι πολύ καλό,
θα μπορούσα βέβαια να γλιτώσω κάποια χρήματα τώρα αγοράζοντας ADSL router χωρίς dual band
αλλά σε βάθος χρόνου ίσως να έκανα καλύτερη κίνηση αγοράζοντας το 9980.
Με απογοήτευσες, την μονη συσκευή που έχω dual band είναι το xbox one, δεν ξερω-δεν εχω κοιταξει αν είναι το Z2 το κινητό.
Το εχω παρατήρηση ότι μονο η εσωτερική κεραία είναι 2,4 αλλα λεει οτι πιάνει το ιδιο με της εξωτερικες (είναι 600 απο 300 το κάθε ενα).
Είχα κοιταξει το προηγούμενο το μοντέλο που είναι ποιο οικονομικο αλλα οπως ειπες δεν κάνει για vdsl.
Τώρα ο μόνος λόγος που θέλω να πάρω router είναι για καλύτερη σύνδεση psTv με ps4 και pc με xboxone.
Αντε καλοριζικο...
https://www.youtube.com/watch?v=90tliBMD8-U
Bάλε και την τιμή γιατί το κριτήριο για πολλούς είναι η απόδοση/τιμή σε ότι αγοράζει.
230 λιγα είναι ετοιμασε μου δυο:D
Η εμβέλεια σήματος εξαρτάται απο πολλούς παραγοντες π.χ αν το εχουμε στο κέντρο του σπιτιού ,αν είναι αρκετά ψηλά ,ποσοι τοιχοι υπαρχουν ανάμεσα στη συσκευή και στο δωμάτιο που φτάνει το σήμα και προπαντων αν ανάμεσα στο δωματιο και τη συσκευή παρεμβάλλεται ,αλλο δωμάτιο με νερό π.χ κουζινα η μπανιο πού ειναι παραγοντας δραματικής μείωσης του σήματος. Οπότε ειτε 250€ ρουτερ η 50 € η αποσταση/αποδοση σήματος ειναι μηδαμινή.
Στάλθηκε από το Tab2A7-10F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι λες ρε φίλε... Ναι ε? 😝😝
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εξαρτάται αν στο δικο σου ρουτερ ηταν περασμενο channel που δεν το χρησιμοποιουσαν πολλοι στη γειτονιά και αν το ρουτερ που συγκρινεις δεν ειναι 50€/250€ αλλα παροχου 10€/δικο σου 250€ που εκτος απο την εμβέλεια που μπορει να είναι ίδια αλλα το δικο σου να εχει στοχευμενο wifi .
Στάλθηκε από το Tab2A7-10F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το ρουτερ που μου εδωσε η forthnet πιάνει παντου σε ολη την πολυκατοικία είμαι 2 ορόφους και πιανω 10 μετρα μακριά απο το σπίτι.
Xριστόφορε την Δευτέρα πριν 4 μέρες πήγα σε Forthnet,
δοκίμασα το Technicolor που μου δώσανε δωρεάν για μια μέρα γιατί άργησε να έρθει το 9980 από Media Markt
και όντως είχε δυνατότερο σήμα.
Παρεμπιπτόντως δεν θα ξαναπαραγγείλω από Media Markt, συνεργάζονται με μια courier που ούτε θυμάμαι πως την λένε, μάλλον orbit ή κάτι τέτοιο,
Πέμπτη το είχαν παραλάβει από Media Markt και στο σπίτι μου το φέρανε Τρίτη απόγευμα.
Η συγκριση ειναι ακομη χειροτερη, γιατι και τα δυο ηταν routers παροχων, δηλαδη φθηνα. Αλλα ακομα και σε αυτα υπαρχει διαφορα, κυριως στο μεγεθος της κεραιας, και ακομη περισσοτερο στο εαν ειναι εσωτερικη η εξωτερικη. Τωρα τελευταια οι φτηνιαρηδες παροχοι εγιναν ακομα ποιο φτηνιαρηδες και οτι δινουν ειναι με εσωτερικη κεραια, κοινως δεν πιανεις στο διπλα δωματιο.
Και το κορυφαίο.. ενώ άλλαξα δυό ρούτερ του ΟΤΕ αυτά τα ZTE μιας και είχα αποσυνδέσεις τους πήρα τηλ να τους πω ότι τελικά αγόρασα δικό μου ρούτερ (Tp-link Archer D2 thanks to Kouros) και έφτιαξε το πρόβλημα αυτό και η απάντηση τους ήταν: Ε εντάξει αφού πλέον δεν έχετε αποσυνδέσεις εντάξει...!!! Βρε καραγκιοζάκια δηλαδή αν κάποιος δεν έχει τις γνώσεις ή την οικονομική δυνατότητα τότε τι? Με τις μπαχατέλες που δίνετε...!! Ναι έφτιαξε το πρόβλημά μου αλλά όχι από εσάς!!! Τώρα όσο για σήμα πριν με το ZTE ήθελα και repeater στον ενδιάμεσο όροφο τώρα δεν το χρειάζομαι πλέον [emoji4]
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Παντως να σας πω την αληθεια μου?
Πιανω καλυτερο wifi σημα με το Technicolor(για vdsl) που μου εδωσε η cyta και εχει εσωτερικη κεραια, παρα με το netgear που ειχα πριν και ειχε 2 εξωτερικες.
Δεν ξερω ρε παιδια...μπερδεμα
Γιάννη καταλαβαίνω τι λες, μια ολόκληρη μέρα, την πρώτη σε καινούρια σύνδεση Forthnet, την έβγαλα αναγκαστικά με το Technicolor,
δεν μπορούσα να κάτσω μέσα σε party Chat πάνω από 10-15 λεπτά, με πετούσε συνέχεια έξω από το party αλλά όχι κι από το PSN,
έκανα υπομονή μια μέρα, έβαλα την επόμενη το TP Link 9980 κι ησύχασε το κεφάλι μου.