Ξαναβάζω το πινακάκι για τον φίλο DragonPaul:
https://www.hdmi.org/download/hdmi_2_1/earc.jpg
Printable View
Ξαναβάζω το πινακάκι για τον φίλο DragonPaul:
https://www.hdmi.org/download/hdmi_2_1/earc.jpg
Δηλαδη συνδεεις το hdmi στην επιλογη hdmi arc ΣΤΗΝ ΗΧΟΜΠΑΡΑ. Και το αλλο στην τηλεοραση σου (που εχει και αυτη αυτη την ιδια hdmi arc θυρα ??Διοτι διαβασα οτι η ηχομπαρα που εχω παραγγειλει.Για να παιξει dolby atmos .Πρεπει να ειναι συνδεμενη μονο σε αυτη την επιλογη.Σωστα?
Ακριβώς όπως το λέει ο djpar.
Μόνο μια σημείωση:
Νομίζω πρέπει να έχεις και το ακριβό πακέτο του Netflix ώστε να βλέπεις hdr.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτό που λέει ο Μιχάλης δεν το ξέρω γιατί εξ αρχής πάντα την full έκδοση είχα
@venge
Ευχαριστώ πολύ για το πινακακι! Αν γνωρίζεις και μπορείς, please explain περαιτέρω. Δηλαδή, τι ήχο παίρνω τωρα που εχω συνδέσει μόνο την TV με το soundbar και απο εκεί ακούω ΚΑΙ το PS4 (που σημειωτέον μου φαίνεται διαστημικός) και τι ήχο εαν συνδέσω το PS4 με το soundbar μέσω HDMI; Αν και με αυτή την περίπτωση, φοβάμαι πως χάνω το HDR απο σκόρπια πράγματα που διάβασα, όποτε, εφόσον ισχύσει αυτο, τότε δεν ειναι επιλογή αυτή η σύνδεση. Νομίζω πως η συγκεκριμένη ηχομπαρα δεν επιτρέπει 4K και HDR. Ίσως εαν το συνδέσω με optical;;; Δεν ξέρω...
@dragonpaul παυλο και γω την ιδια απορια εχω...Αν περασει απο το Dolby 5.1 "χανεται" το HDR?
Eγω Εχω 4κ TV sony 559005 +dolbly samsung με hdmi in&Out +Ps4 Pro και ψαχνω να δω πως ειναι η ιδανικη συνδεσμολογια για να εχω απο Pro+ταινιες οταν παιζω 5.1...Θα περασω σημερα απο κει που πηρα την τιβι να με διαφωτισουν λιγο...
Επισης απο που κατεβαζετε 4κ υλικο για show off και να δουμε λιγο τις πραγματικες δυνατοτητες?εχω και 24αρα γραμμη σερνεται γενικα
^^ Kανε google. Θα βρεις μπολικα. Υπαρχουν και καποια καναλια στο youtube αλλα προφανως θελει καλη συνδεση και σιγουρα υπαρχουν απωλειες. Still impressive though.
Εδώ υπάρχουν όλα τα demo σχεδόν που βάζουν οι εταιρίες. https://4kmedia.org
Για ότι θέματα συνδεσμολογίας έχετε, πείτε μου σε εμένα τι έχετε ακριβώς και θα σας βοηθήσω όσο μπορώ.
Δεν χάνετε το 5.1 με το HDR, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Μιλα ρε αποστολαρα μεγαλε νωριτερα να σε βομβαρδισω με αποριες!ΤΕλικα δεν αντεχα αλλο με αυτα τα HDMI ARC και που δεν γινοταν η συνδεση και πηρα οπτικη να ξεμπερδευω δεν αντεχω αλλο να ασχοληθω!μια χαρα δουλευει και ας χασω λιγο ποιοτητα...
Ωραια τωρα θα τα ψαξω λιγο να βρω υλικο εχω επισκεψεις παρασκευη για ταινια κιολας να δω τι θα βρω...
@valkyre θενκς Δημητρη
Με το ARC, πέρα από την εξυπηρέτηση που κάνει, να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το home cinema και να δουλεύεις την ένταση με ένα κοντρόλ, δεν εξυπηρετεί και σε πολλά άλλα πράγματα. Έχει κάποιες άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να έχεις και αντίστοιχο εξοπλισμό για να σε εξυπηρετεί. Παράδειγμα εγώ παίζω αναγκαστικά με ARC γιατί έχω ενισχυτή Atmos και παίζω από Netflix από την τηλεόραση. Χωρίς ARC δεν θα μπορούσα να πάρω Atmos.
Για τα απλά πρωτόκολλα (Dolby Digital / DTS) η οπτική ίνα είναι μια χαρά.
Απόστολε, το δικό μου soundbar ειναι ενα ταπεινό Samsung HW-K450. Το βρήκα σε καλή τιμη και το πήρα. Η TV μου ειναι η KS7000.
Μεχρι στιγμής εχω συνδέσει το SB με την τηλεόραση μέσω HDMI στις θύρες ARC. Ακούω τον ήχο επιλέγοντας το D.In, το οποίο ενεργοποιεί την συγκεκριμένη συνδεσμολογία. Όταν ακούω κατευθειαν απο την Bluetooth σύνδεση, το αποτελεσμα ειναι σαφώς υποδεέστερο. Ετσι ακούω και με το PS4 και ειναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Η απορία μου ειναι, εαν συνδέσω και το PS4 με HDMI, σε ποια θύρα θα πρέπει να συνδεθεί και, επίσης, θα εχω καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο;;; Ξέρω, εκ των προτέρων, πως εαν είχα pro και το έκανα αυτο, δε θα είχα 4Κ, καθώς η μπάρα δε το υποστηρίζει. Εξού και ειναι τόσο φθηνή. Αλλα με το απλό δεν εχω τέτοιο θέμα ακόμα και γι'αυτο αναρωτήθηκα για το HDR.
Ο,τι μπορείς να προτεινεις, θα ειναι καλοδεχούμενο.
Αν συνδέσεις το PS4 με το soundbar απευθείας, θα πρέπει να έχεις και ενεργοποιημένο κάθε φορά το soundbar για να έχεις εικόνα στην τηλεόραση από το PS4. (Νομίζω δεν θα έχει passthrough την εικόνα όταν το soundbar είναι κλειστό).
Να έχεις συνδεδεμένο το PS4 με την τηλεόραση και το soundbar στην θύρα ARC της τηλεόρασης. Όταν θα θες να ακούσεις από το soundbar απλά θα το ρυθμίζεις από την τηλεόραση. Θα βάζεις έξοδο ήχου και θα στέλνει τον ήχο στο soundbar. Δεν χρειάζεται να συνδέσεις το PS4 με bluetooth με το soundbar (αν κατάλαβα καλά έτσι το έχεις κάνει; ).
Παιδιά συγνώμη που άργησα να απαντήσω - αλλά οι απορίες σας αντικατοπτρίζουν το τριμπού@@δο που συμβαίνει αυτήν την στιγμή στο χώρο του οικιακού "home cinema".
Ναι έχω ARC (αυτό είναι ένα μικρό μέρος του hdmi spec) αλλά δεν έχω HDR από τον AVR/soundbar.
Έχω ARC αλλά η απόδοση του ήχου μου είναι TOSLINK γιατί κάποιες τηλεοράσεις έχουν το HDMI ARC στον ίδιο controller με το TOSLINK (I/F).
Περνάω το input μου από την ηχόμπαρα/AVR αλλά δεν έχω 4K/HDR από το ARC/ΝΟΝ ARC HDMI OUTPUT.
Για να μην πολυλογώ το παραπάνω πινακάκι όπως έγραψα καθρεφτίζει ότι ο καθένας στον τομέα του Home Cinema (πόσο μάλλον gaming που είναι afterthought - τους έσκασε ξαφνικά το κοινό με απαιτήσεις) κάνει ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Κανένα σεβασμό ο TV στον παραγωγό ενισχυτών (AVR) και αντίστροφα.
Της πουτάνας πως το λένε και σιγά σιγά διορθώνεται γιατί οργανισμοί όπως η Dolby και το HDMI προσπαθούν αν "επιβάλλουν" κάποια standard για να μην την πληρώνει ο τελικός χρήστης.
Αυτό φυσικά είναι educated guess μου μιας και δεν είμαι ειδικός αλλά υποψήφιος πελάτης σαν και εσάς.
https://developer.dolby.com/blog/dol...art-3-reality/
Όπως και να έχει τα πιο προχωρημένα losless ή μη audio formats θέλουν HDMI λόγω bandwitdh - απλά και μόνο.
Spoiler!
Παιδιά από soundbar θα πάρετε ψευτό-atmos - δεν είναι surround η φάση με ηχεία. Θα παίξει ρόλο ακόμα και η διαμόρφωση του δωματίου που παίζεται για να γίνει η σωστή "αντανάκλαση" του ήχου στον τοίχο με τους οδηγούς (drivers) κάποιων ηχείων να κοιτάνε ψηλά.
Θέλει ψάξιμο η φάση.... Στα σινεμά π.χ. παρόλο που έχουν front speakers το ταβάνι έχει ειδική επένδυση και άλλα πολλά.
Είναι FAUX-ATMOS κατά το faux-4k που λέμε... Για να γνωρίζετε.
Κοιτα... Το HDR -ειδικότερα με όσα εχω δει χάρη σε αυτο στα τελευταία παιχνίδια- δε θέλω να το χάσω με τίποτα. Θα δοκιμάσω με optical αν και μετα δε ξέρω τι πρέπει να επιλέγω για να ακούσω τι. Δηλαδή ταινίες, Netflix, απλή TV ή PS4. Για παράδειγμα, έχοντας τωρα το HDMI, αυτο ενεργοποιείται επιλέγοντας απο την ηχομπαρα το D.In κάτι που όπως λένε οι οδηγίες το κανεις και όταν έχεις συνδεδεμένη εξωτερική συσκευή, όπως μια κονσόλα. Άρα, παίρνω ενα έξτρα HDMI καλώδιο ή optical;;;;; Θεωρητικά το HDMI έχει καλύτερο αποτελεσμα. Πάντως, αν με το optical εχω έστω και λίγο καλύτερη απόδοση απο αυτο που ακούω τωρα, τότε θα είμαι μια χαρά.
Εξαρτάται ρε Παύλο με την TV και το soundbar. Τα έχουν κάνει σκατά πως το λένε. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι με πανάκριβους AVR (και είναι και φανατίκλες του είδους) και μείναν με το ... ηχείο στο χέρι που λέμε.
Γενικώς πάντα - συσκευές του 2017/2018 συνεργάζονται καλά μεταξύ τους που λένε.
Καλημέρα. Προσωπικά εχω συνδεδεμένη μια ηχομπαρα στην τηλεόραση με optical και οτι συσκευή συνδέεται στην tv ακούγεται στην ηχομπαρα. Ποιότητα ήχου άψογη. Και εννοείται ότι ενεργοποιείται μονη της ανοίγοντας την TV. Δεν εχω δοκιμάσει καθόλου με HDMI για τον λόγο οτι δεν θελω να ξοδέψω ελευθερη θύρα. Εχω την 65αρα Samsung Q9FN και ηχομπαρα την HW550. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που είναι και οι δύο συσκευές Samsung.
guys βλεπω οτι εχει ενα συννεφο λευκου γυρω απο αντιθεση λευκου με μαυρο στην νεα τιβι...Στο spiderman δηλαδη που οταν κανει loading ειναι μαυρη ολη η οθονη και κατω δεξια λευκο σημα...μειωνεται αυτο με το local dimming?και γενικοτερα το βλεπω οταν εχω κατι φωτεινο φουλ στο κεντρο πχ...εκανα και ενα τεστ στο youtube..ποια ειναι τα λογικα ορια?
πρεπει να ελεγξω ξανα τις ρυθμισεις γιατι ειδα οτι θελει μεχρι και σε καθε εφαρμογη ξεχωριστα...πχ στο hdmi που εχω το play θελει απτην αρχη ρυθμισεις...:weights:
^^ Περιμενε γιατι μπερδευτηκα. Οταν λες συννεφο λευκου, εννοεις κατι τετοιο:
https://vignette.wikia.nocookie.net/...20121107171432
Βαζω εντονο φαινομενο για να καταλαβω τι εννοεις.
Σου είπα για απορίες στείλε μήνυμα.
Light blooming λέγεται. Βάλε local dimming medium ή high και θα δεις ότι θα φτιάξει αρκετά. Φωτεινότητα max όταν παίζεις hdr εκτός αν σε κουραζει λίγο και μπορεί να το κατεβάσεις Max για μένα στο 45/50
Nαι, αυτο μονο με ρυθμισεις μπορεις να το μετριασεις να μην φαινεται. Να φυγει τελειως δεν γινεται. Φανταζομαι οτι απο τα λεγομενα σου δεν ειναι καμμια τρελη περιπτωση και το λεω αυτο γιατι αν ειναι κατι πολυ χοντρο (οπως η φωτογραφια που εβαλα) μπορεις να το κυνηγησεις λιγο για αντικατασταση (βεβαια με την ελπιδα οτι η επομενη που θα σου φερουν θα ειναι σε καλυτερη μοιρα και οχι χειροτερη).
Ναι αυτο φοβηθηκα μηπως ειμαι σε καμμια τετοια περιπτωση και εψαξα λιγο στο νετ...αλλαξα τωρα τις ρυθμισεις και θα το δω...οχι δεν κανει σε ολη την επιφανεια αλλα σε μια ακτινα γυρω, της ταξεως των 4-5 εκατοστων απο την λευκη πηγη...Δεν ηξερα οτι και σε καθε εφαρμογη θελει να εχεις την δικια της ρυθμιση...το εκανα αντιστοιχα και εκει
Αυτο με τα προφιλ λογω 4Κ και dolby vision ειναι λιγο δραμα η αληθεια ειναι μεχρι να τα σεταρεις ολα αυτα ξεχωριστα. Κι εγω ειχα φρικαρει στην αρχη με το θεμα. Βαλε ρυθμισεις για SDR HDR Dolby vision. Και ολα αυτα μονο για games. Παμε τωρα στις ταινιες ξανα μανα...
Σε περιπτωση που θες να τσεκαρεις το screen uniformity σου επελεξε μια πληρως μαυρη εικονα, και σβησε τα φωτα στο δωματιο. Πιστευω οτι με μερικες ρυθμισεις θα το καλυψεις και δεν θα ειναι αντιληπτο στην πλειοψηφια των περιπτωσεων. :)
Πιο μοντελο τηλεόρασης εχεις?Αυτο είναι το γνωστο φαινομενο clouding.Αν είναι σε επιτρεπτα ορια το αφηνεις όπως εχει.
- - - Updated - - -
Η συγκεκριμενη τηλεοραση που ανεβασες είναι για αντικατασταση παρεπιπτοντως.:a050:Το συγκεκριμενο φαινομενο είναι πανω από τα λογικα πλαισια.
Υ.Γ Τελικα καλα λεγανε ότι το hdr είναι η πραγματικη εξελιξη στις συγχρονες τηλεοράσεις(και όχι τοσο το 4k)Παιζοντας το assasins creed odyssey με hdr)μου επεσαν τα σαγονια πραγματικα.
^^ To ειπα οτι εβαλα το φαινομενο στα χειροτερα του απλα για να καταλαβω στα σιγουρα οτι για κατι τετοιο μιλαει ο chrono. Προφανως και η tv ειναι για αλλαγμα αν ειναι ετσι!
Πήρα την sony xf9005.οχι δεν κάνει έτσι όπως σ αυτό το παράδειγμα που έστειλε ο Βαλ...γύρω λίγο από την θερμή πηγή..στο τεστ του rtings για το local dimming το κάνει αλλά σε επιτρεπτό βαθμό πιστεύω...είχα κάνει και αυτοε το να κλείσω παράθυρα π πρότεινε ο βαλ...θα το τσεκαρω σήμερα καλύτερα...
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
επειδη την ιδια τηλεοραση την πηρε φιλος προσφατα και του την σεταρα, μολις βαλεις local dimming high εισαι τελειος.
Το περίεργο είναι ότι η Samsung Q6FN με edge lit φωτισμό έχει λιγότερο clouding (έως αρκετά) σύμφωνα με το rtings.
To screen uniformity δεν ειναι κανονας που μπορεις να βγαλεις ευκολα συμπερασμα νομιζω καπου στις επεξηγησεις του το λεει και το rtings και καθε καλος reviewer. Ειναι τι πανελ σου εκατσε. Μπορει εγω να παρω μια Q9Fn και να ειμαι αρχοντας και ο διπλα να παρει την ιδια tv και να του κατσει κακο πανελ. Ειναι λιγο λοττο αλλα γενικα τελευταια το εχουν βελτιωσει πολυ το θεμα. Εγω ειχα επιστρεψει στο παρελθον μια edge lit samsung tv που ειχε εντονο θεμα clouding banding και torchlight. Σοκ ειχα παθει!
Παίδες επειδή παιδευομαι.το συζητούσα και χθες με τον spartan ναναι καλά, για το αν είναι στα όρια του clouding η τηλεόραση.σας ανεβάζω απτό spiderman.καταλαβαινετε ότι χάνει απτό κιν το πώς το βλέπω...η φωτεινότητα είναι σχεδόν στο φουλ κ ενεργοποιημένο το λοκαλ ντιμιν.sony xf9005..γενικότερα βλέπω ότι έχουν clouding απλά αν είναι υπερβολικό θέλω να ξερωAttachment 11444http://cloud.tapatalk.com/s/5c03c6aa...202_033651.mp4http://cloud.tapatalk.com/s/5c03c764...202_114344.mp4
Ειναι δυσκολο γαμωτο να βγει σωστο συμπερασμα απο την φωτο αυτη... ιδιως που λες οτι ειναι απο κινητο. Παιζει να βγαλεις μια με φουλ πισα σκοταδι και την τιβι να παιζει pure black background?
ΥΓ: Απο που το βρηκες αυτο το ντεμο με τη σφαιρα; να το δοκιμασω κι εγω και να επανελθω προς το βραδακι.
Δημήτρη στο γιουτιουμπ πάτα local dimming test...και στείλε μας μου πεις...επίσης αν δεν βαριέσαι και συ βάλε το Σπάιντερμαν και δες αν στο loading σου το κάνει δεξιά κάτω γιατί μου έστειλε και ο Σπύρος (spartan)που έχουμε την ίδια τιβι και του το εμφανίζει και σαυτόν οποτε να μην είναι θέμα...αυτές οι δύο είναι Άπτον Σπύρο...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...13f95de10b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f0846de600.jpg