'H αν κυνηγάς τη πλατίνα. Νομίζω κάτι τέτοιο εννοεί ο φίλος. Οταν περνάς το παιχνίδι πρώτο πάσο, δεν διακόπτεις τα cutscenes.
Προσωπικά δεν ασχολήθηκα καθόλου με το game γιατί δεν έχει multi. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Printable View
Το kotaku απλα τα εδωσε ολα..
Sould i play this game? NO!
Αρχισαν να γινονται εριστηκα επικινδυνα καποια site..
NO??? And who da fuck are ya to tell me what i should do bud??
Το παιχνιδι ειναι πολυ καλο ..ασχετα αν δεν ειναι του γουστου σας!
ειναι σαν να βγω και να θαβω το witcher 3 το οποιο φυσικα κ δεν θα αγορασω...!!δεν θα εδινα ουτε 5 ευρω για αυτο!! Διοτι δεν μου αρεςει το ειδος...
αυτο ομως δεν το κανει κακο παιχνιδι!!
Εγω θα ελεγα να γνωριζετε τη σας αρεσει κ τι οχι και μακρια επιτελους απο τον καθε ενα που χρηματιζετε για να γραψει οτι ειναι να γραψει!!Στο 2015 ζεις....νοικιασε ... Δανεισου ..δες στο Τυβε και γενικα να ξες τη θες
ετσι ακριβως ειναι στο πρωτο playthrough εκατσα και και τα ειδα ολα, μολις το τερματισα ομως θα ηθελα να υπαρχει η επιλογη για skip για να παω γρηγορα στο σημειο που θελω να παρω ενα τροπεο,
και δεν κανεις λαθος λευτερη δεν εχει multiplayer το παιχνιδι,
και για το φιλο παραπανω που λεει οτι λαθος παιχνιδι αγορασα εχει δικιο..τα βιντεακια που βλεπαμε τοσο καιρο το παρουσιαζαν σαν 3rd person shooter εγω προσωπικα περιμενα κατι παρομοιο με gears of war η σαν uncharted και οχι ενα interactive movie με μικρα διαλειματα για πιστολιδι.
απο εκει και περα ο καθενας μας κρινει με τον δικο του τροπο ενα παιχνιδι,
Ναι και δυστυχώς υπάρχει μόνο το Kotaku για να αποφασίσουμε.
Έχω ακούσει για χρηματισμό, για πλεκτάνη της Microsoft, για αλλαγή στα γούστα των gamers κτλ κτλ.
Μια ερώτηση. Το Heavy Rain που είναι επίσης exclusive της Sony, παιχνίδι του 2010 (5 χρόνια πίσω κλείνει αύριο) και σαφώς περισσότερο "κινηματογραφικό" από το The Order γιατί σάρωσε;
Τα ίδια ακριβώς λεγόντουσαν και όταν κυκλοφόρησε το Beyond. "Multi-player παίκτες / halo fans / αμόρφωτοι/ πληρωμένοι reviewers" κτλ. Τα reviews όμως που μίλαγαν για μέτρια πλοκή είχαν βάση. Η ιστορία ήταν στην καλύτερη μέτρια, κάτι που χαντάκωσε όλο το υπόλοιπο εγχείρημα [σε αυτό το σημείο να πώ ότι είμαι σίγουρος ότι σε κάποιον μπορεί να μην άρεσε καθόλου το Heavy Rain και να λάτρεψε το Beyond ή το αντίθετο. Νομίζω ωστόσο ότι είναι γενικευμένο το αίσθημα ότι από τα δύο το HR αξίζει παραπάνω.]
Ναι είναι δύσκολο είδος παιχνιδιού για να του ασκήσεις κριτική γιατί στη βάση του πάει κόντρα στους περισσότερους μηχανισμούς που τόσα χρόνια καθορίζουν τι σημαίνει βιντεοπαιχνίδι. Και ναι, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που ειναι υπερβολικοί στην κριτική τους, είτε αυτή ειναι θετική είτε αρνητική - σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο εδώ. Τώρα αν το παιχνίδι είναι 6,5 ή 7 δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει ότι δεν είναι 8,5 ή 9 γιατί, κατά γενική ομολογία (και αυτό είναι και από προκατειλημμένα και μη άτομα), το παιχνίδι πάσχει.
Και για να τελειώσω το συλλογισμό μου, το Heavy Rain έχει 87/100 απο κριτικούς και 7,6 από χρήστες στο Metacritic. Το Order έχει 65/100 από κριτικούς και 6,3 από χρήστες.
Όπως ειπώθηκε λάθος επιλογή έκανες. Οι Devs ποτέ δεν έκρυψαν ότι το παιχνίδι είναι μια κινηματογραφική εμπειρία με έμφαση στην ατμόσφαιρα, τους χαρακτήρες και το story. Δεν το παρουσίασαν ως steampunk Gears of War.
Αυτό είναι και το θέμα. Οι περισσότεροι το κρίνουν για αυτό που θα ήθελαν να είναι και όχι για αυτό που είναι. Ήθελες Gears με πολύ πιστολίδι, co-op και multi και μερικά cutscenes όπως και οι περισσότεροι. Σεβαστό, αλλά άδικο για το παιχνίδι.
Θέλω να πιστεύω ότι το τελείωσες και μιλάς με τόση σιγουριά.
Τα γούστα μπορεί να αλλάζουν όσο προχωράμε μπροστά και υπάρχει ήδη μια μεταβολή προς την επιτηδευμένη "αυστηρότητα" από τους κριτικούς η οποία όμως περιέργως κάποια παιχνίδια τα αγγίζει και κάποια όχι. Αν το Order είχε κυκλοφορήσει πριν από 5 χρόνια θα έπαιρνε δεκάρια και αν το Heavy Rain έβγαινε σήμερα θα έπαιρνε 5-7. Είναι δίκαιο όμως αυτό; Τι γίνεται με αυτούς που τους αρέσουν ακόμα και σήμερα τέτοιου είδους παιχνίδια; Γιατί να τους αποθαρρύνουν από το να τα παίξουν όταν τεχνικά και δομικά είναι καλοφτιαγμένα προϊόντα;
Το θέμα με τα reviews είναι από αυτά που θα διχάζουν πάντα. Άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να είναι αντικειμενικά, άλλοι ότι είναι υποκειμενικές απόψεις. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί δεν θα συμφωνήσουμε.
Αυτό όμως που βλέπω είναι ένα trend, όπου ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για την κριτική αποδοχή ενός παιχνιδιού πλέον, παρά για το ίδιο το παιχνίδι και πάνω σε αυτό παίζουν τα mainstream media. Αν είναι για clicks, shilling, τζέρτζελο ή αγνές απόψεις που περιορίζονται σε ένα "μ'άρεσε/δεν μ'άρεσε" αγνοώντας τη δουλειά που έχει γίνει στα παιχνίδια, δεν με νοιάζει. Μου φαίνεται όμως άδικο.
Οπως το βλεπω μεχρι στιγμης εχει δικιο καποιος να γκρινιαζει αν εδωσε 60 ευρω,
σ εμενα που το νοικιασα για 4 μερες με 1.30 ευρω μου φαινεται παντως αριστουργημα. :P
Και μεχρι ποτε θα πρεπει να μπαινω σε καθε καινουριο παιχνιδι στις ρυθμισεις του για να αντιστρεφω τον αξονα ψ?
Υπαρχει κοσμος δηλαδη που παιζει στο default?
Μιας κ αναφέρθηκε το HR, να (ξανα)αναφέρω οτι είχε 20+ endings, οπότε δεν τίθεται θέμαι σύγκρισης στο replayability και εν τέλει στον χρόνο ενασχόλησης με τον τίτλο, με το The Order.
Και 50 endings να είχε αν το θεωρούσες ένα βαρετό QTE-fest interactive movie πάλι δεν θα σου άρεσε.
Εμένα π.χ μου άρεσε πολύ και το τερμάτισα μόνο μια φορα.
Το replayability για το Order είναι μια κριτική που έχει βάση αλλά είναι σχετικό.
Άλλωστε αν το παιχνίδι δεν είναι καλό όπως λένε γιατί να θέλεις να κρατήσει και περισσότερο ή να έχει replayability;
Δε ξέρω τι έχουν κανει στο πως φτιάξανε το παιχνίδι αλλά οτι πας να μεταφέρεις απο το κεντρο της οθόνης προς τις άκρες αποκτά ακόμη 1/3 σε πλάτος.
Γραφικαρες. Ήχος φοβερός. Πολύ βαρετό gameplay σε παρα πολλά σημεία.
Το τελείωσα και εγώ πέρα από τα γραφικά το παιχνίδι είναι μια ταινία με λίγο gameplay το πήρα γιατί δεν είχα τι να παίξω και τώρα πάλι δεν έχω για ποια νέα γενιά μιλάμε χωρίς παιχνίδια
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Με Sackboy και Little Big Planet έπαιζαν από το 1886, απλώς δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμη το φερμουάρ! :P
https://pbs.twimg.com/media/B-dXMdQIIAAbrix.jpg:orig
Μόλις το τελείωσα και εγώ και με platinum κιόλας (δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις όλα τα collectibles) να πω και εγώ αν θέλετε τις εντυπώσεις μου αν και γράφω από κινητό.
Το παιχνίδι για εμένα ξεκινάει απευθείας με -2 για το λόγο με τις μπάρες πάνω κάτω. Ηθελαν από ότι λένε να δώσουν ένα πιο "κινηματογραφικο" στυλ στο παιχνίδι. Kiss my ass. Ας έβαζαν τις μπάρες στα cut scenes και όχι στο gameplay. Δε ξέρω τι παίζει με το τεχνικό τομέα αλλά εγώ θα προτιμούσα να έβγαζαν το παιχνίδι με τέτοια γραφικά αλλά σε 900p η δε ξέρω και εγώ πως θα το ονόμαζαν. Αλλά όχι με μπάρες πάνω κάτω!
Οτι και να πούμε όμως για τα γραφικά, είναι το κάτι άλλο. Πως πέτυχαν τέτοιο αποτέλεσμα ένας θεός το ξέρει και μπράβο τους. Ότι και να γράψουμε είναι λίγο. Φωτισμός, animations, lip sync, μηδενικό aliasing, reflections, shadows κτλ όλα τέλεια! Επεφτε ένα υγρό επάνω σε μια επιφάνεια και το αποτέλεσμα ήταν αν μη τη άλλο αληθινό! Κράταγες τη λάμπα στα χέρια σου και τριγυρο οι σκιές κινοντουσταν με απίστευτη λεπτομέρεια. Άντε γεια απλά.
Το gameplay και το feeling στα όπλα ήταν καταπληκτικό. Και εδώ είναι που έρχεται το "γαμώτο" για το online. Το παιχνίδι είναι μικρό όντως. Αλλά κάλλιστα αυτή η συνταγή για το gameplay θα ήθελα με τρέλα να είχε multiplayer! Ειδικά το feeling της παλιάς αυτής εποχής και το πανέμορφο Λονδίνο και με συνδιασμο με τους Knights και rebellions με κάνουν να σκέφτομαι τρελές multiplayer πίστες (αλλά gears of war 1) με 4vs4 η 5vs5. Πιστεύω ότι θα ήταν το απόλυτο κάψιμο! (Όσοι έχουν παίξει gears 1 θα καταλάβουν)
Αν το βαθμολογουσα το παιχνίδι θα έβαζα ένα 7.
Αυτά από εμένα για την ώρα...
Δεν νομίζω ότι έβαλα πουθενά την προσωπική μου γνώμη για το παιχνίδι. Ούτε αν μ' άρεσε, ούτε αν αξίζει, ούτε τπτ. Στο θέμα του κοινού και των κακών reviewers εστίασα.
Αυτό πολύ απλά δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος.Quote:
Τα γούστα μπορεί να αλλάζουν όσο προχωράμε μπροστά και υπάρχει ήδη μια μεταβολή προς την επιτηδευμένη "αυστηρότητα" από τους κριτικούς η οποία όμως περιέργως κάποια παιχνίδια τα αγγίζει και κάποια όχι. Αν το Order είχε κυκλοφορήσει πριν από 5 χρόνια θα έπαιρνε δεκάρια και αν το Heavy Rain έβγαινε σήμερα θα έπαιρνε 5-7. Είναι δίκαιο όμως αυτό; Τι γίνεται με αυτούς που τους αρέσουν ακόμα και σήμερα τέτοιου είδους παιχνίδια; Γιατί να τους αποθαρρύνουν από το να τα παίξουν όταν τεχνικά και δομικά είναι καλοφτιαγμένα προϊόντα;
Άλλη μια αποθεωτική κριτική για τον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού. Εντυπωσιάστηκα τρελά με αυτά που είδα. Έχουν προσέξει τόσο την λεπτομέρεια που σε κάποια σημεία που μιλάει κάποιος τα χείλια του κολλάνε όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα κάποιες φορές.
http://youtu.be/CZ3N2kLKdX0
Mιας και το τερμάτισα κι εγώ...
Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από τις μαύρες μπάρες που δεν με πειράζουν, ίσως γιατί δεν τις προσέχω,
ίσως να φταίει η μπόλικη εικόνα που προσφέρουν οι 55 ίντσες,
στο Beyond Two Souls για να τις προσέξω έπρεπε να το πει κάποιος εδώ μέσα πρώτα. :P
Στα του παιχνιδιού,
το προτείνω για ενοικίαση καθώς σε 7-8 ώρες το τερματίζετε και αν έχετε δει και την τροπαιολίστα π.χ. βαράτε στο κεφάλι παίρνετε ταυτοχρόνως και το platinum.
Aφού δεν έβαλαν multiplayer θα έπρεπε να είχαν βάλει έστω κάποιο είδος αρένας,
να προσπαθείς να επιβιώσεις και να παίρνεις πόντους κλπ κλπ,
παίρνοντας του πόντους πολύ δύσκολα για να μένει κολλημένος ο άλλος με τις ώρες
θα μπορούσε να ανταμοίβεται κάποιος από τον Tesla με καινούρια όπλα ή γκάτζετ, π.χ. κάτι σαν νάρκες, καμμιά μολότοφ,
ούτως ή άλλως μας τον παρουσιάζει το παιχνίδι μπροστά από την εποχή του.
Ευελπιστώ πάντως σε μια συνέχεια 1887 ή όπως αλλιώς θα λέγεται γιατί το σενάριο είναι δυνατό
και μπορεί να βασιστεί όπως είπε και ο Αποστόλης πάνω του
ένα καλό multiplayer με ιππότες και αντάρτες στο εναλλακτικό Βικτωριανό Λονδίνο,
επίσης δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα οι μισοί να είναι ιππότες και οι άλλοι μισοί λυκάνθρωποι,
οι μεν να πυροβολούν και οι δε να πετάγονται ξαφνικά με την παραπάνω ταχύτητα που θα διαθέτουν για να κάνουν takedown.
Βαθμολογία δεν βάζω γιατί θα το αδικήσω το παιχνίδι κρίνοντας ως αντίτιμο τα 60 και 70 ευρώ,
απλά θα πω πως την καλύτερη βροχή σε video game την ένιωσα με το DriveClub
και την καλύτερη φωτιά, με ότι συνεπάγεται σε θερμότητα, αντανακλάσεις, καπνό κλπ κλπ την ένιωσα με το The Order.
Θα μπορούσε να ηταν πολύ καλό το παιχνιδι... Αλλά του λείπουν πολλά στοιχεια.
Απο Shinobi:
Quote:
They're about 120-130 employees there. Not exactly small, but not huge either. From the conversations I've had, they spent a huge amount of time perfecting the engine for this initial installment. Time constraints came into play, goals slashed, but that's not really uncommon in development.
However, what has me most excited is that the main focus in a possible sequel are the gameplay systems. That's what was stated to me. The engine is in place and they're free to put all their efforts into gameplay design. And they want to do this, it isn't a result of any backlash over The Order's design, they as a team want that. By no means do they think the game's perfect as it is.
Quote:
Heh, I wasn't saying that a sequel's already greenlit, but I can tell you it certainly won't take 3 years.
Νμζ οτι ειναι προφανές οτι θα υπάρξει sequel και οτι όλη η δουλειά που έριξαν δε θα παει για πετάμα. Το έχουν πει ήδη οτι οι ίδιοι το πάνε για sequel.
Η πιθανότητα ενός πολυ καλύτερου sequel είναι και ο λόγος που απο εμενα παίρνουν συγχωροχάρτι για το 1886. Για πρώτη ΑΑΑ προσπάθεια δεν ειναι κακή, απλα πρέπει να το βελτιώσουν (πολυ) στα σημεία.
Ας το κρατησουν ετσι και ας δωσουν εμφαση στο game play.
Level up στα οπλα.
Μεγαλυτερη διαρκεια.
Πιο πολλες μαχες.
Καποιο boss που κ που ισως;
Λιγο πιο free στι που θα πας και τι θα κανεις.
Γριφοι, μιας και το ολο concept τους σηκωνει πολυ ευκολα!
Τεσπα... καλο ητανε και με αυτα τα χαλια που εχει λογω eye candy αλλα με 5 ωρες κανονικο gameplay δε πας πουθενα!