Ο Αντωνάκης και η Ελένη «έγχρωμοι» μισό αιώνα μετά την πρώτη προβολή
Ολα ωραία και καλα, μια χαρά δουλειά έχει γίνει και μπράβο τους, αλλα όχι και να πάω να πληρώσω να τη δω και σε αίθουσα... Με τρελαθούμε τελείως τωρα....
Ο Αντωνάκης και η Ελένη «έγχρωμοι» μισό αιώνα μετά την πρώτη προβολή
Ολα ωραία και καλα, μια χαρά δουλειά έχει γίνει και μπράβο τους, αλλα όχι και να πάω να πληρώσω να τη δω και σε αίθουσα... Με τρελαθούμε τελείως τωρα....
Το είδα στις ειδήσεις και έβαλα τα γέλια!!! Δεν μπορεί να ζητάνε λεφτά σε κινηματογράφο επειδή έβαλαν χρώμα. Έλεος!!!
Παιδιά το έργο αυτό είναι από τις κλασσικές ελληνικές ταινίες και σίγουρα θυμίζει πράγματα και καταστάσεις σε πολλούς και σε αυτούς απευθύνεται, όσοι μεγάλωσαν με τέτοιες ταινίες μπορεί να πάνε να το δουν και έγχρωμο πλέον, όχι ότι θα κάνουν ουρές αλλά ok.
Νικο, ακομα κι ετσι, πόσοι θα πανε να δουν μια ταινία που κυκλοφορεί και ελεύθερη στο δίκτυο (μαλλον...), επειδη απλα εχει χρώμα; Οπως το βλέπω εγώ, μαλλον θα παιχτεί σε πολυ επιλεκτικές αίθουσες, μονο για τους νοσταλγούς, οπως σωστα είπες.
Ξέρεις ότι είναι άλλη η αίσθηση στο σινεμά πόσο μάλλον όταν κάτι από ασπρόμαυρο θα το δεις έγχρωμο, σίγουρα δεν θα γίνει χαμός αλλά για κάποιους φαν των ελληνικών ταινιών είναι μια ωραία κίνηση.
Ορίστε ποιος πρέπει να πάρει το Oscar Α ανδρικού. :P
Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν και καλή σχέση με το ιντερνετ και φανς των Ελληνικών ταινιών σίγουρα θα πάνε τη δούνε.
Εδώ κόσμος πάει και βλέπει Παπακαλιάτη (το ξέρω είμαι εμπαθής) δεν θα πάει να δει μια κλασική Ελληνική ταινία;;
Εγώ προσωπικά δεν θα πάω, αλλά πιστεύω οτι θα πάνε αρκετά άτομα μόνο και μόνο για τη νοσταλγία.
Αν πιάσει αυτό το εγχείρημα τότε θα έχουμε στα χέρια μας το νέο "remaster".
Είναι τραγικό πάντως... Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να επιτρέπουν να γίνοντε αυτά. Η ταινία ήταν ασπρόμαυρη και έτσι πρέπει να μείνει.
Είδατε εσείς ποτέ έγχωμη Casablanca ας πούμε;
Εντάξει, δε ειναι οτι θα χαθεί η ασπρόμαυρη εκδοχή, απλα δε μπορούν να απαιτούν full-price εισιτήριο για κατι τέτοιο.
Γενικά στον Ελληνικό κινηματογράφο και στην Ελληνική μουσική (τα εμπορικά βασικά) υπάρχει μηδέν έμπνευση και βγάζουν συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Το ίδιο τραγούδι σε επανεκτέλεση, την ίδια ταινία γυρισμένη πάλι.
Ε πλέον σου λένε από το να ξαναγυρίζουμε με άλλους ηθοποιούς την ίδια ταινία βάζουμε λίγο χρώμα και καθαρίσαμε.
Όταν όμως πάει κάποιος (Παπακαλιάτης) να κάνει κάτι νέο και κατά γενική ομολογία απ'όσους το είδαν καλό τον κράζουμε γιατί δεν τον πάμε και δεν λέω για σένα Μιχάλη γιατί δεν είσαι ο μόνος που δεν το πας και δικαίωμα σου.
Εγώ είμαι εμπαθής πλέον με τον Παπακαλιάτη και το είπα. Μπορεί να είναι καλό το καινούριο έργο του, αλλά όταν τόσα χρόνια δεν μου έχει αποδείξει τίποτα εμένα προσωπικά δεν θα κάτσω να δω αν είναι καλό. Με το λίγο ελεύθερο χρόνο που έχουμε δεν προλαβαίνουμε να δούμε καλά καλά τα έργα που μας αρέσουν.
Προσωπικά από τα trailer και από ότι έχω διαβάσει δεν θα μου αρέσει ούτε αυτό.
Συμφωνώ με αυτό που λες όμως.
Το κατα γενική ομολογίαα καλό δεν λέει κάτι. Όταν το κοινό που το βλέπει έχει εντελώς διαφορετικό γούστο απο εμένα στο 80% των περιπτώσεων δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο.
Και το twilight άρεσε στο κοινό που πήγε να το δει σινεμά (teen κοριτσάκια). Αυτό δεν σημένει οτι εγώ θα του δώσω ευκαιρία.
Άσε που για την συγκεκριμένη ταινία το πήρα και πατριωτικά λόγο star wars...
Edit: Τι διθυραμβους είχα ακούσει και για το "Αν"; Δεν ήταν κακή ταινία, αλλά καμμία σχέση με αυτό το wow που έλεγαν. Και φυσικά όπως classic παπακαλιάτης, είχε κλέψει το μισό hollywood ενώ ήταν και πολύ μακρυά απο την πραγματικότητα....
Εγώ ίσως ασχοληθώ αλλά... μόνο και μόνο λόγω επαγγέλματος.
Με την σωστή επεξεργασία από ότι αντιλήφθηκα έχει γίνει σωστή απόδοση των χρωμάτων που σημαίνει ότι θα μπορώ να δω κάποια πράγματα που θέλω στα εξωτερικά πλάνα (λίγα) για την διατηρητέα περιοχή της "Πλάκας" την περίοδο που έγιναν τα γυρίσματα.
Κυρίως τα κτίσματα, τους πεζόδρομους, διαφοροποιήσεις σε σχέση με σήμερα όσον αφορά την ρυμοτομία και φυσικά την οικοδομική τέχνη όπου είναι δυνατόν.
Φυσικά κρατάω μικρό καλάθι γιατί αφενός τα πλάνα θα είναι λίγα και αφετέρου -και σημαντικότερο- ο χρόνος κινηματογράφισης είναι πρόσφατος.
Τα 60s είναι σαν να λέμε τον "περασμένο μήνα" στην πολεοδόμηση και ρυμοτομία.. Για την "Πλάκα" δε, που τα διατάγματά της είναι από το 1836, είναι σα να λέμε "πριν μία βδομάδα"
Οπότε στο fast και εκεί που ίσως με ενδιαφέρει.
Σίγουρα τα γούστα διαφέρουν και δεν είπαμε να πάει να δει Παπακαλιάτη κάποιος που βλέπει Αγγελόπουλο αλλά από αυτά που άκουσα, γιατί δεν είδα ούτε τη μια ούτε την άλλη, το φοβερό και τρομερό Star wars που το περίμενε όλο το σύμπαν δεν άφησε ικανοποιημένους πολλούς σε αντίθεση με την ταινία του Παπακαλιάτη.
Μήπως τελικά βγάζουμε περισσότερο μίσος για το συγκεκριμένο άτομο απ'ότι του αξίζει και κρίνουμε τις ταινίες του πριν τις δούμε;;;
Το Αν και εμένα μου άρεσε αρκετά χωρίς να πω wow αλλά είδα αυτό που διαφορετικό που ψάχνουμε στις ελληνικές ταινίες τώρα αν έκλεψε άλλους μπορούμε να βρούμε εκατομμύρια παραδείγματα επιτυχιών που έκλεψαν από κάπου.
Τι συγκρίνεις ρε συ nikon; το ένα το είδαν 600 χιλ άτομα (και ακριβώς το κοινό για το οποίο φτιάχτηκε, και με τόση απίστευτη προώθηση - το οποίο είναι τεράστια επιτυχία βεβαίως) και το άλλο το είδε... όλο το σύμπαν όπως είπες. Προφανώς και το δεύτερο θα αφήσει πολλούς περισσότερους λιγότερο ικανοποιημένους!
Μίλησα για αυτά που άκουσα από 10-15 άτομα που είδαν μια από τις 2 δεν άκουσα τη γνώμη ούτε των 600 χιλιάδων της ταινίας του Παπακαλιάτη ούτε των 45 δις του Star wars.
Είναι και αυτό που λέει ο Αντώνης. Το Star Wars το είδε όλο το σύμπαν.
Πχ εμένα ένας φίλος μου το βρήκε μούφα το VII και του αρέσει τρομερά η δεύτερη τριλογία ενώ η πρώτη έτσι και έτσι. Εμένα μου άρεσαν και οι 2 τριλογίες εξίσου, η καθεμία για διαφορετικούς λόγους (άσχετα αν αντικειμενικά η πρώτη είναι πολύ ανώτερη)
Στον ίδιο το φίλο μου του άρεσαν τα εφέ της δεύτερης που εμένα με απογοητευσαν λόγω οτι είναι CGI όλα.
Το Episode VII όταν το είδα και βγήκα από την αίθουσα οι εντυπώσεις μου ήταν έτσι και έτσι. Μετά κάθισα και το σκέφτηκα καλύτερα, το ξαναείδα από το "θείο" (έστω σε κακή ποιότητα) και είδα οτι έπεφτα σε άδικες συγκρίσεις.
Τώρα αφού δω το Creed σκοπεύω να ξαναδώ το VII στο σινεμά.