Ας ξεκινησουμε οτι επι της ουσιας ειναι ολοι παιδια 20-25 χρονων. Ο Ρεν δεν εχει λαβει ολοκληρωμενη εκπαιδευση και μαλιστα στην ταινια αυτη "περασε" τις εξετασεις που του ειχε βαλει ο Snoke, δηλαδη να διαλεξει την Σκοτεινη Πλευρα αντι του Φωτος. Τωρα, θα δεχτει την κανονικη φουλ εκπαιδευση του. Επισης εχει πολλα ανθρωπινα μειονεκτηματα τα οποια δικαιολογει το μικρο της ηλικιας του, οπως το οτι χανει την ψυχραιμια του πολυ ευκολα, ακροβατει μεταξυ σκοταδιου και φωτος και γενικα ειναι ενας νεος ανθρωπος που ακομα δεν εχει ωριμασει σε ολα τα επιπεδα.
Δευτερον, ο Kylo Ren τρωει στην κοιλια blast απο το crossbow του Chewie, το οποιο στην ταινια δειχνει να εχει εφαμιλλο firepower με.... grenade Launcher! Δεν ειναι δα και μικρο χτυπημα, εγω απορρω πως κρατουσε τα σωθικα του μεσα και γι αυτο ισως χτυπουσε την πληγη αρκετες φορες κατα την διαρκεια της μαχης. Οποτε ο Kylo Ren πηγε στην μαχη βαρια πληγωμενος.
Παρολο που ηταν βαρια πληγωμενος, ξεπαστρεψε τον Φιν για πλακα (ο οποιος εχει melee training οπως φαινεται και απο τους αλλους stormtroopers) και κρατουσε και το claymore-saber με 1 χερι αντι για δυο lογω της πληγης του.
Τριτον, ο Kylo Ren εμφανεστατα δεν ηθελε να σκοτωσει την Ray. Με την δευτερη προβολη της ταινιας μου εγινε απολυτα σαφες αυτο. Της το λεει μαλιστα. Ηθελε να την παρει με το μερος του στην σκοτεινη πλευρα, οπως αλλωστε του ζητησε ο Snoke "bring her to me".
Τεταρτον η Rey σε ολη την ταινια παρουσιαζεται ως η "αφυπνιση" της Δυναμης. Πρακτικα, ο τιτλος της ταινιας ειναι για την Rey. Μοιαζει να ειναι uber powerful Force χαρακτηρας, περισσοτερο και απο τον Λουκ κι ας μην το ξερει. Εγω προσωπικα δεν νομιζω οτι ειναι κορη του. Ειναι σιγουρα πιλοτος, ειναι skilled σε melee combat, πολεμουσε με εναν πληγωμενο Ren, ο οποιος δεν ηθελε να την πληγωσει/σκοτωσει.