στη φωτο εχθεσ το ειδα ασπρο χρυσο(προς καφε)
σημερα απο το λινκ γαλαζιο καφε......
Printable View
στη φωτο εχθεσ το ειδα ασπρο χρυσο(προς καφε)
σημερα απο το λινκ γαλαζιο καφε......
http://www.newsbomb.gr/bombplus/blog...yete-pos-einai
http://www.wired.com/2015/02/science...s-color-dress/
Οι εξηγησεις που θελετε, βασικα το ολο θεμα μπορει να συνοψιστει σε κατι που οι περισσοτεροι ηδη ξερουμε "ο εγκεφαλος κλεβει" . Ετσι αναλογα με τις συνθηκες φωτισμου , βλεπει αλλη ισορροπια χρωματων. Εγω ισως επειδη ασχολουμαι χρονια με την εικονα, δεν το ειδα ουτε σαν την μια ουτε σαν την αλλη, αλλα σαν κατι ενδιαμεσο. Παντως ηταν εμφανες απο την πρωτη στιγμη οτι ειχαμε λαθος ισορροπια, απλα τελικα ηταν λαθος περισσοτερο black balance, και οχι white.
Γατακια.... Το Lion King ηταν πολυ μπροστα!!!!!
Attachment 6746
Συγνωμη ειλικρινα καποιοι το βλεπουν χρυσο-ασπρο το φορεμα ή απλα τρολαρουν γιατι εγινε viral η υποθεση? Πες το χρυσο καπως να το καταλαβω... το ασπρο πως διαολο το βλεπει καποιος?!
Εγω αλήθεια όλες οι φωτο που έχω δει είναι άσπρο-χρυσό είτε στο κινητό είτε στο pc.
Και γω δεν εχω καταληξει με το συκεκριμενο.μηπως βαζουν διαφορετικες φωτογραφιες ρε παιδια για να κανουν ντορο?δεν πιστευω να υπαρχει τετοια διαφορα αποψεων...παντως και γω μαυρο μπλε ειδα!
Τα ματια σου βλεπουν το γαλαζιο, και ο εγκεφαλος το μεταφραζει Ασπρο σε διαφορετικες συνθηκες φωτισμου. Δεν ειναι καθολου παραξενο, το μυαλο μας οπως ειπα συνεχεια κλεβει σε αυτο το θεμα. Το πιο κλασσικο παραδειγμα ειναι αυτο του εσωτερικου/εξωτερικου χωρου. Εαν τραβας με μια καμερα σε εσωτερικο χωρο με θερμα φωτα , και στο καδρο σου εχεις και το παραθυρο που βλεπει εξω, τοτε στην καμερα αυτο θα βγει πρωτιστως μπλε, και πιθανα και καμμενο. Ενα αλλο παραδειγμα ειναι να παρεις την καμερα και απο μεσα να βγεις εξω, για καποια δευτερολεπτα μεχρι να ρυθμιστει μονη της η καμερα θα γραψει μπλε με το που βγεις στον εξωτερικο χωρο.
Κρατησου τωρα για την αποκαλυψη που δεν περιμενεις, και τα ματια μας το ιδιο ακριβως πραγμα βλεπουν και κανουν, δηλαδη τα βλεπουν μπλε, και κανουν και αυτοματη ρυθμιση. Καπου εδω μπαινει ο εγκεφαλος μας και κανει αυτο που κανει καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο, το να κλεβει δηλαδη. Βλεπει λοιπον μια εικονα μπλε, και απλα αγνοει το οπτικο σημα και σου δειχνει την εικονα οπως θα επρεπε να ειναι μετα την επεξεργασια.
^^ καταλαβαινω το science, δεν μπορει ομως παρα να με αφηνει αναυδο οτι μια εικονα με ιδιες συνθηκες φωτισμου προκαλει διαφορετικη αντιληψη απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Το mindfuck της υποθεσης για εμενα ειναι το ποσο στιγμιαια ο εγκεφαλος μεταφραζει αυτο που βλεπει σαν κατι αλλο το οποιο θεωρει σωστοτερο και το πως οχι μονο ενα φορεμα, αλλα και τοσα αλλα πραγματα, ο ανθρωπος μπορει να τα βλεπει/αντιλαμβανεται εντελως διαφορετικα απο οτι ειναι στην πραγματικοτητα. Αυτο ειναι το εξωφρενικο της υποθεσης. Eξωφρενικο μεν/φυσικο δε.
Η εικονα ειναι πειραγμενη, δεν ξερω εαν εγινε επιτηδες ,η απλα τραβηχτηκε με εντελως λαθος balance, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι αυτο που θα εβλεπαν τα ματια σου εαν βρισκοσουν στον ιδιο χωρο , με αυτον που τραβηχτηκε η φωτογραφια. Ετσι για καποιο λογο καποιοι αντιλαμβανονται λαθος λευκο, και το βλεπουν λευκο/χρυσο, ενω αλλοι (οι σωστοι) σαν λαθος μαυρο, οποτε και το βλεπουν σαν μαυρο/μπλε. Τελος υπαρχει και μια μικρη μεριδα οπως καταλαβαινω που το βλεπει οπως ειναι, σαν καφε/γαλαζιο, πορτοκαλι/γαλαζιο.
ΕDIT
Ισως το παρακατω, να βοηθησει λιγο περισσοτερο.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AskAQwOBvhc
Ξαναλεω, καταλαβαινω πως "ξεγελιεται" ο εγκεφαλος (το ιδιο γινεται και με 3D και πολλα αλλα) και φυσικα οτι το συγκεκριμενο frame τον μπερδευει οχι αν ειχε live μπροστα του το φορεμα. Δεν περιμενα δηλαδη οτι στο μαγαζι εγω θα το εβλεπα μπλε και ο αλλος λευκο. Απλα πες οτι η φωτο μου θυμισε το ποσο διαφορετικο μπορει να ειναι το πραγματικο απο αυτο που αντιλαμβανεται ο ανθρωπινος εγκεφαλος/ματι/ανθρωπος. Ο τροπος με τον οποιο αντιλαμβανομαστε τον κοσμο διαφερει αρκετα απο την πραγματικη φυση του. Υπαρχουν πολλα που δεν ακουμε, πολλα που δεν βλεπουμε και πολλες φορες αυτα που βλεπουμε τα βλεπουμε "λαθος" διοτι ο εγκεφαλος μας ξεγελιεται και αναλαμβανει να κανει ρυθμισεις, που πολλες φορες αλλοιωνουν την πραγματικοτητα.
Φυσικα και τα ηξερα αυτα. Απλα η φωτο αυτη ειναι ενα εξαιρετικο παραδειγμα/αιτια να μου ξαναφερει τα υπαρξιακα αυτα θεματα στο μυαλο μου. Οταν την ειδα το πρωι νομιζα οτι επροκειτο περι ιντερνετ viral τρολαρισμα. Μετα που ειδα οτι δεν ειναι τρολαρισμα εντυπωσιαστικα.
Παρατηρησα σημερα οτι στα διαθεσιμα ασυρματα δικτυα που βρισκει το τηλεφωνο μου ειναι και το ps3 και αν πατησω να συνδεθω μου ζηταει κωδικο!! Γιατι γινετε αυτο; Ξερουμε που χρειαζετε αυτο;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Το iPhone remote play γίνεται?
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελικα, ποια έφερε πρώτη το 4G+ στην Ελλαδα;;;; Η Cosmote ή η Vodafone;;;;; Δε θα μπορέσω να κοιμηθώ ήσυχα παλι, αν δε το μάθω...
@Christos33
Όχι κατηγορηματικά!
Δεν ξέρω στο πεδίο του jailbreak τι έχουν καταφέρει, πάντως επίσημα όχι.
Επίσημα υποστηρίζονται τα PS Vita και Xperia Z-κάτι (δεν θυμάμαι τα μοντέλα) και οι Z-κάτι ταμπλέτες της Sony. Καμία άλλη android συσκευή (πάντως με "πλάγιο" και μη-επίσημο τρόπο, υποστηρίζονται και άλλα android smartphone).
@ Le Paul
Άστα, μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με τις συνεχείς διαφημίσεις. Για την Ιστορία η Cosmote το έφερε, αν και στην πραγματικότητα σκέτο 4G λέγεται, αλλά εδώ στο Ελλάντα θέλουν να μας πλακώνουν στα φούμαρα. Οι ταχύτητες του 4G έχουν διάφορα επίπεδα ανάλογα την υποδομή έκαστου δικτύου. Ε, έχωσαν λίγα χρηματάκια παραπάνω, ανέβασαν σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές την ταχύτητα και μας πρήζουν ότι δήθεν προσφέρουν 4G+. Επίσης, η Vodafone, έσπευσε να βγάλει διαφήμιση "είμαστε οι πρώτοι που το φέραμε" και φυσικά λέει παπαριές.
Τώρα κοιμήσου ήσυχος και με νορμάλ μέγεθος αμελέτητων. :P
^^ Να που έμαθα και κατι...
μηπως εννοεις Les Paul?
Αλλο ο ένας, αλλο ο άλλος. :P