Eχει ρίξει κανείς μια ματιά στο Arrow? Ενα φιλαράκι ( που δεν τον εμπιστεύομαι και πολύ :P) μου είπε οτι είναι σε στυλ Batman, σκοτεινός υπερήρωας με gadget κλτ. Και οτι τα εφέ του δεν είναι άσχημα..
Printable View
Eχει ρίξει κανείς μια ματιά στο Arrow? Ενα φιλαράκι ( που δεν τον εμπιστεύομαι και πολύ :P) μου είπε οτι είναι σε στυλ Batman, σκοτεινός υπερήρωας με gadget κλτ. Και οτι τα εφέ του δεν είναι άσχημα..
Ποια εφε; :P
Ειναι κατι σε στυλ Smallville. Ολοι ειναι γκομενοι και γκομενες και μπλεκουν τα μπουτια τους. Ειναι καλο για να περνας την ωρα σου (οσο ειχα δει), τπτ το φοβερο. Μετα τα Χριστουγεννα δεν το ξαναρχισα. Ολο λεω πως "θα το αρχισω τωρα συντομα" αλλα μεχρι τωρα τπτ.
White Collar εχει δει κανεις σας;
ΘΑ σου πω τι ειπε ενας συναδελφος μου,οχι και τοσο φανατικός ανδρας,μονο ο πρωταγωνιστής αξιζει,προτιμώ να κλεισω τον ηχο και να βλεπω μονο :a050:
Καλυτερα δες το pretty little lyers ,αν ειναι να πεσεις σε αυτην την κατηγορια
Αγαπημενη σειρα ανετα ετη μπροστα χαλαρα Game of Thrones !!Δεν συγκρινετε με καμια σειρα .
Το walking dead για μενα εχει γινει super βαρετο και εχω χασει το ενδιαφερον .. το βλεπω μονο για να το βλεπω..
(Βreaking Bad , Sons of Anarchy , Dexter αναμενω για τα καινουρια επεισοδια)
Για τωρα ομως εχω παθει πλακα με το ποσο καλα εξελισετε το Spartacus !!
Oποιος ειναι fan της σειρας ξερει τι ενοω ! Για οσους δεν εχουν ασχοληθει , αν ειστε fan ταινιας 300οι ( ενοω το στυλ που ειναι γυρισμενο) καντε μια προσπαθεια να το δειτε , Νo stop action , splatter , blood , soft nudity :P ! τι αλλο να ζητησει κανεις ?χεχε
Στο Spartacus σε ποια σεζόν είσαι; Εγώ στα μέσα της 3ης σεζόν το παράτησα... Ο Σπάρτακος που διάλεξαν είναι τραγική επιλογή κατά την άποψή μου (μάλλον γι' αυτό μειώθηκε και ο ρόλος του...) συν ότι η πλοκή είχε γίνει βαρετή.
tonybsg από Battlestar Galactica μόλις τελείωσα την τρίτη σεζόν (πάω για την ταινία τώρα) κι ένα έχω να πω. ΕΠΟΣ. Σταδιακά εξελίχθηκε σε μια από τις καλύτερες που έχω δει.
Υ.Γ Ισως όταν δω την ταινία και ξεκινήσω και την τέταρτη ξαναμπώ για να την χαρακτηρίσω ΕΠΟΣ. :p
3η σεζόν ειμαι ρε συ στο 6ο .
Παιζει να εισαι ο πρωτος που ακουω αρνητικα σχολια για τη 3η σεζον. Εγω την βρησκω αρκετα αξιοπρεπή και μην ξεχναμε οτι τα γεγονοτα στην σειρα διαδραματιζοντε σχετικα οπως με την πραγματικη ιστορια του Σπαρτακου.
Ενταξει εχει καποιες αλλαγες κτλπ αλλα λογικο ειναι .
Ειδικα σε action ,εφε,scale ειναι ανωτερη απο τις προηγουμενες .
Ο Σπαρτακος που διαλεξαν θα συνφωνησω οτι δεν ηταν η καλυτερη επιλογη και δεν συγκρινετε με τιποτα με τον συνχωρεμενο !
Btw , Battlestar Galactica oi πρωτες 2 season ειναι φοβερες και με αρεσαν αρκετα αλλα μετα το βαρεθηκα και το σταματησα .
Έχω ακούσει απόψεις ίδιες με τη δική μου και άλλες ίδιες με τη δική σου. Γούστα είναι αυτά. Με ξενέρωτο/ατάλαντο πρωταγωνιστή και καθίζηση σεναριακή δεν ήθελα να συνεχίσω. Τα εφέ και οι μάχες προσωπικά δε μου αρκούν.
Όσο για το Battlestar Galactica... μόλις είδα την ταινία (Razor)... και έχω να συμπληρώσω το εξής: ΕΠΟΣ
Υ.Γ Επιφυλάσσομαι όταν δω την 4η σεζόν για την υπογράμμιση...
Χαίρομαι που σου άρεσε φίλε! Πραγματικά σπουδαία σειρά, δεν θεωρείται τυχαία σταθμός για την μετά 11/9 εποχή.
Περιμένω σχόλια μετά το 4.10 (Season 4 finale έπρεπε να περιμένουμε κλασικά μήνες για την συνέχεια τότε!), μετά από ένα από τα επόμενα (δεν θέλω να σε προετοιμάσω για κάποιο συγκεκριμένα, θα καταλάβεις όταν το δεις) και φυσικά μετά το φινάλε που προκάλεσε τόσες συζητήσεις. Καλή θέαση!
Ξεκινάω τώρα την 4η σεζόν. Υποθέτω μετά το 4x10 πηγαίνουν τα webisodes και μετά συνεχίζω για την υπόλοιπη σεζόν μιας και βλέπω σταμάτησε τον Ιούνιο και συνέχισε τον επόμενο Γενάρη. Αυτό μου αρέσει όταν βλέπω σειρές που έχουν τελειώσει, ότι δε χρειάζεται να περιμένω ένα εξάμηνο.
Τον συσχετισμό με τους "δίδυμους πύργους" δεν τον κατάλαβα αλλά δεν θα προκαλέσω τη τύχη μου και δεν θα ρωτήσω... Θα γράψω ξανά μετά το φινάλε.
*** Ψάχνοντας για υπότιτλους βρήκα και αυτό: 00_The_Phenomenon.srt και μετά ακολουθούσαν οι υπότιτλοι των επεισοδίων. Αυτό όμως δεν είναι στο episode listing του imdb. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα (δεν ήθελα πιθανά spoiler) μοιάζει με απολογισμό της σειράς από τους δημιουργούς. Δεν έχω βρει όμως ανάλογη ταινία/επεισόδιο. Έχεις υπόψη σου τι είναι; Δεν ξέρω αν μπορώ να δώσω link εδώ να το δεις αν/όταν έχεις χρόνο.
* Τελικά βρήκα περί τίνος πρόκειται. Το έδωσαν αφού τελείωσε η σειρά και είναι όντως κάτι σαν απολογισμός και συνεντεύξεις συντελεστών. Ίσως το βρω κι αυτό κάποια στιγμή.
Το Arrow εντάξει δεν το λες και άσχημο, αλλά αν δεν είχε επιτυχία δεν θα το συνέχιζαν και για δεύτερη χρονιά! Μια καινούρια σειρά που είδα το 1ο επεισόδιο ήταν το The Cult, πολύ περίπλοκο και δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα!
Μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα spoiler αυτό που είπα. Ψάξε στο google όποτε θες κάτι του στυλ "Battlestar Galactica 9/11" (εντάξει, εδώ που είσαι κάντο στο τέλος καλύτερα, μην πέσεις πάνω σε κανά ουσιαστικό spoiler) και θα δεις τι εννοώ για τις σειρές που δημιουργήθηκαν μετά την 11/9.
Για το The Phenomenon.
Είχαν βγει δύο εικοσάλεπτα specials κάποια στιγμή για το BSG, νομίζω μετά το τέλος του πρώτου μισού της τέταρτης, το The Phenomenon και το The Top 10 Things You Need To Know. To πρώτο έχει συνεντεύξεις από διάφορες προσωπικότητες που μιλάνε για το BSG ενώ το δεύτερο έχει συνεντεύξεις από τους δύο showrunners/δημιουργούς.
Μια συνάδελφος στη δουλειά, διαρρηγνυει τα ιματια της να δω το "Homeland". Για να ακούσω γνώμες κι απο δω...
Ψάξε και δω στο thread, έχει αναφερθεί πολλάκις.
Πολύ καλές οι πρώτες δύο σεζόν, δεν πήρε τυχαία τόσα βραβεία (12 επεισόδια η σεζόν). Θεωρείται στο top3 των σειρών που παίζονται αυτή τη στιγμή.
Για μένα, απίστευτο σερί μέχρι τα μέσα της 2ης σεζόν, δεν πιστεύεις τις εξελίξεις που βλέπεις. Μετά, το συζητάμε.
Εκπληκτικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές (έχουν πάρει τα πάντα τα δύο τελευταία χρόνια, Emmys, Χρυσές Σφαίρες κ.λπ.). Και από τους β' ρόλους επίσης (μαγευτικός Patinkin).
Κλασικά βλέπεις μερικά επεισόδια Παύλο κι αν σε κερδίσει σε κέρδισε!
Μάλλον αυτο θα κανω. Η αλήθεια ειναι ότι μόλις άκουσα πρώτη φορά την υπόθεση δε με ενθουσίασε. Θα το δω όμως...
Σε ευχαριστω πολυ!
Έκατσα και μέτρησα πόσες σειρές βλέπω αυτό τον καιρό και χάθηκα. Spartacus, WD, Ripper Street, Copper, Banshee, Vikings (εξαιρετικό για όποιον ενδιαφέρεται για ιστορικές σειρές). Επίσης έχω στο σκληρό όσα έχουν βγει από το καινούργιο Californication και Community. Και η 31η Μαρτίου είναι κοντά. Έχω πάθει overload.
Οι Ripper Street, Copper και Banshee δεν έχουν πολυαναφερθεί στο thread. Tα δύο πρώτα είναι αστυνομικά (Λονδίνο 1889 και Νέα Υόρκη 1864 αντίστοιχα) παραγωγής BBC και BBC America, πολύ δυνατά. To Banshee το γουστάρω για το ξυλίκι του και τον psycho πρωταγωνιστή, ενώ το Vikings είναι παραγωγή του History Channel το οποίο περιγράφει τα πρώτα τους ταξίδια προς τη Δύση υπό τον Ragnar Lodbrok, μία θρυλική φυσιογνωμία των Βίκινγκς. Δύο επεισόδια έχουν βγει μέχρι στιγμής, αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά, όποιος είναι στη φάση βέβαια.
Για το Homeland που ρωτάς Παύλο, πιστεύω ότι είναι σίγουρα από τις καλύτερες σειρές που παίζουν τώρα. Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, ειδικά της Danes, είναι εξαιρετικές. H δοκιμή είναι επιβεβλημένη.
Άντε να το δοκιμάσω. Αφού το λέτε όλοι...
Περί Homeland: Αρκετά καλό με ανατροπές και "αγωνιώδες" σενάριο. Φοβερός ο Σάουλ (ένας από τους πρωταγωνιστές), σπαστικιά η ξαθιά πρωταγωνίστρια.... προτιμώ τη γυναίκα του πεζοναύτη :P. Αν και με κράτησε και το είδα όλο και είχε "σκηνικά" που μου άρεσαν πολύ, τώρα που έχει σταματήσει δεν έχω και τόσο καλή αίσθηση για τη σειρά χωρίς να ξέρω ακριβώς το λόγο. Σαν κάτι λίγο να με χαλάει χωρίς να μπορώ να το εντοπίσω, ίσως η μικρή κοιλιά που έκανε προς το τέλος, δεν ξέρω.
Περί Viking: Το έχω κατεβάσει (3 επεισόδια ως τώρα) και έχω δει το μισό από το πρώτο επεισόδιο (είχε πάει αργά :P ). Δεν με ενθουσίασε πάντως και μάλλον μετά το BSG θα ξεκινήσω το Rome πρώτα.
Περί overload σειρών υπό παρακολούθηση...: Supernatural, Once Upon a Time, Walking Dead, The Following, Suits, Person of Interest, House of Cards, Anger Management, The Killing (mega), BSG, Seinfeld
και αναμένω τα: Game of Thrones, Alphas, Mad Men, Homeland, Dexter, Breaking Bad, Sherlock
Rome και Viking στα προσεχώς...
Solid, το Rome όχι στα προσεχώς.Χθες!
Το Vikings δεν το ήξερα, αλλά θα το ψάξω asap, καθώς οποιαδήποτε σειρά με ιστορικό υπόβαθρο, κάτι μου κάνει.
Βασικά είναι πολύς καιρός που μου ήθελα να το δω αλλά δεν το έβρισκα σε ελληνικές πηγές, τις οποίες προτιμώ. Τελικά όμως επειδή δεν έβλεπα φως... το βρήκα χτες από εξωτερική πηγή και θα το ξεκινήσω το Σαββατοκύριακο. Έχω ακούσει και από αλλού τα καλύτερα. Ίδωμεν!
Ακυρώθηκε το Alphas;! Σε τέτοιο σημείο που το έκοψαν τολμάνε να το ακυρώσουν;!
Δεν το είχα ακούσει, είναι δεδομένο ή παίζεται ακόμα έστω και με λίγες πιθανότητες;
το τέλος της δεύτερης σαιζόν στέκει και σαν τέλος οριστικό, με τις όποιες εξηγήσεις δίνει ο καθένας μας.
http://insidetv.ew.com/2013/01/16/alphas-cancelled/
Ναι στέκει και σαν οριστικό τέλος αν εξαιρέσεις τον τρόπο που αποδώθηκε και τη στιγμή που κόπηκε, η οποία σε κάνει να περιμένεις και 3η σεζόν.
Εννοώ ότιSpoiler!
Συμφωνώ όμως ότι κολλάει και για οριστικό τέλος (αν και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά), όπως παρόμοια τέλη έχουν κι άλλες σειρές που κόβονται, π.χ Persons Unknown.
To τέλος της σειράς πάντως είναι σίγουρα οριστικό, αυτό έβλεπα κι εγώ τώρα στο site τους.
^
αν θυμάμαι καλά...
Spoiler!
Δεν έχω κρατήσει τα επεισόδια αλλά εγώ θυμάμαι ότι...
Spoiler!
μάλλον πρέπει να ξαναδούμε το τελευταίο επεισόδιο για να είμαστε σίγουροι hehe
Σαν φανατικος της σκανδιναβικης μυθολογιας και ιστοριας καραγουσταρα με την νεα σειρα VIKINGS !
Αρκετα καλη παραγωγη (αν και πιστευω οτι μπορουσαν να κανουν πιο "τουμπανο" το πρωτο επεισοδιο) καλο το acting , ωραια το σεναριο !
Το δευτερο episode ειναι καλυτερο απο το πρωτο και ειδικα το τριτο που μολις τελειωσα τωρα με αφησε πολυ ικανοποιημενο! Προβλεπετε πολυ καλη η συνεχεια.
Βtw ηδη το συγκρινουν και καλα σαν αντιπαλο του game of thrones αλλα ενταξει μην τρελαινομαστε κιολας .. Το GOT ειναι απο αλλο πλανητη απλα .
Για το τελευταιο walking dead
Spoiler!
Να σου πω μονο οτι το προτελευταιο επισοδειο στο κομικ γινεται πολυ ποιο νωρις και ειναι μονο με τον ρικ, ενω οι εξελιξεις του τελευταιου δεν υπαρχουν καν στο κομικ.
Κατρακύλα για το WD όντως. Ενώ περίμενα να ξαναρχίσει γιατί το θεωρούσα από τις πολύ καλές σειρές μέχρι τώρα, τα τελευταία επεισόδια.... εντάξει...
Το χειρότερο από όλα είναι ότι μοιάζει να καθυστερούν την πλοκή, λες και βλέπεις τη σειρά σε slow motion είναι.
Spoiler!
Με λίγα λόγια πλάκωσε βαρεμάρα. Ελπίζω να βελτιωθεί γιατί δεν...
Για το WD δε μπορώ παρά να συμφωνήσω. Τα τρία τελευταία επεισόδια πολύ flat και με μικρή εξέλιξη στην ιστορία. Γενικά ποτε δε χωνεψα το όλο σκηνικό με τον Κυβερνήτη.
Ας μας πει κάποιος που εχει διαβάσει το comic αν γίνεται πιο ενδιαφέρον μετά...
Σχόλιο μετά το 4x10 του BSG;
Spoiler!
Ταινία Veronica Mars από το γνωστό crowdfunding kickstarter. Από ότι φαίνεται ήδη έχει περάσει κατά πολύ το στόχο της και θα βγει στη μεγάλη οθόνη!
Almost since Veronica Mars went off the air, there's been talk of making a movie. In that span, I've taken different tactics in dealing with the question of whether it might happen. To be clear, I've always wanted to make a Veronica Mars movie. I love writing these characters and working with these actors. Kristen Bell has always wanted to make the movie.
There was a moment, a few years ago, when we thought we had a real shot at making it happen. I developed a pitch that revolved around graduation day at Hearst college -- Wallace and Mac were graduating at least, Veronica had been sidetracked by freeing Keith from prison. Plus, there was a murder in Neptune that was affecting the beach city's spring break business in much the same way a great white shark affected the beach community of Amity. I probably stoked fan fervor in my optimistic comments about the prospects. Warner Bros. wasn’t convinced there was enough interest to warrant a major studio-sized movie about Veronica and the project never got off the ground.
After that, I tried to tamp down expectations. I didn't want to be guilty — at least not twice — of building up hope when the odds seemed so long. Still, without fail, in every interview I do or every place I speak, I get the "will there be a Veronica Mars movie?" question. Even after a couple of years of downplaying the chances, I'd still run across blog postings headlined, "will Rob Thomas shut up about the Veronica Mars movie, already!" I was trying to. I promise.
I first found out about Kickstarter a couple of years ago from an Austin musician friend of mine — Robert Harrison, lead singer of Cotton Mather, the band that gave us "Lily Dreams On," our closing song of season 1. He financed a rerelease of the band's fantastic Kontiki album. Later, I was marveling about Kickstarter with another buddy of mine who said off-handedly, "You should use Kickstarter to raise the money to make the Veronica Mars movie." I chuckled. That seemed like a silly idea in the moment. We'd need millions. But for the next few weeks, the notion was never far from my mind. I started doing the proverbial back-of-a-cocktail-napkin math. The average pledge on Kickstarter is $71. Hell, if we could get 30,000 people to give the average donation, we could finance the movie, particularly if the cast and I were willing to work cheap. The most common donation amount on Kickstarter is $25. Surely, 80,000 of our three million viewers would find that price-point viable!
Of course, Warner Bros. still owns Veronica Mars and we would need their blessing and cooperation to pull this off. Kristen and I met with the Warner Bros. brass, and they agreed to allow us to take this shot. They were extremely cool about it, as a matter of fact. Their reaction was, if you can show there’s enough fan interest to warrant a movie, we’re on board. So this is it. This is our shot. I believe it's the only one we've got. It's nerve-wracking. I suppose we could fail in spectacular fashion, but there's also the chance that we completely revolutionize how projects like ours can get made. No Kickstarter project ever has set a goal this high. It's up to you, the fans, now. If the project is successful, our plan is to go into production this summer and the movie will be released in early 2014.
Life has taken Veronica away from Neptune. In the years since spoiling Keith's chances to be reelected sheriff, Veronica hasn't taken a case. But something big is about to bring her back home and back to her calling. My goal is to include as many of your favorite characters as possible. It is, after all, time for Veronica’s 10-year high school reunion. Keep in mind that the more money we raise, the cooler movie we can make. A two million dollar fundraising total probably means cross words are exchanged at the class reunion. Three million? We can afford a full-on brawl. Ten million? Who knows... For some reason the Neptune High class reunion takes place on a nuclear submarine! A Hobbit shows up! There’s a Bollywood end-credit dance number! I’ve always wanted to direct Bill Murray. We’ll figure out something cool. Hey, if that total goes high enough, I’ll bet the good folks at Warner Bros. will agree a sequel is a good idea.
Thanks to everyone who hasn't lost faith.
Rob
http://www.kickstarter.com/projects/...f=home_popular
Αντε να κάνουν κατι παρόμοιο ο για το firefly!!!!
Δεν τα διάβασα αυτά περί Veronica Mars (είναι αργά για να διαβάσω αγγλικά και δεν έχω δει ποτέ την εν λόγω κυρία) αλλά αν κατάλαβα καλά πρόκειται για κάποια ταινία.
Έχει γυριστεί ταινία και για το firefly, το serenity, το οποίο ήταν ουσιαστικά και το κλείσιμο της σειράς.
Υ.Γ Το είχα δει πριν δω τη σειρά και χωρίς να ξέρω καν γι' αυτή.... Όταν μετά από πολύ καιρό είδα και τη σειρά αναρωτιόμουν από που θυμάμαι μερικούς χαρακτήρες! :P. Φυσικά όταν τελείωσαν τα επεισόδια ξαναείδα την ταινία...
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...rtacus_620.jpg
Το “Game of Thrones” επιστρέφει σε μια βδομάδα από σήμερα στην Αμερική, και δύο βράδια αργότερα και στην Ελληνική τηλεόραση από το Novacinema. Το ΟΝΕΜΑΝ θα καλύπτει και φέτος τη σεζόν όπως εξελίσσεται, κάθε Τετάρτη πρωί μετά την πρεμιέρα του κάθε επεισοδίου στην Ελλάδα. Χαιρετίζουμε αυτή την πολυαναμενόμενη επιστροφή μετά βίας και αίματος- πράγματα στα οποία αυτή η σειρά διακρίνεται.
Αυτές είναι 9 ακόμα σειρά απολαυστικής βίας (σόρι αν ακουγόμαστε λίγο σαν τον Κουέντιν Ταραντίνο) συνοδεία της πιο αποκρουστικής σκηνής τους.
(Spoilers για σειρές.)
Spartacus
Η κατεξοχήν βίαιη σειρά σήμερα. Είναι κάτι σαν το mission statement της. Ακολουθεί τα έργα και ημέρες του διάσημου σκλάβου που έγινε ηγέτης μιας επανάστασης. Στη διαδρομή δεν άφηνε τίποτα που να μην το καθάριζε με τη δύναμη μιας κοφτερής λεπίδας. Για παράδειγμα καμιά φορά έφτιαχνε σούσι με πρόσωπα εχθρών.
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...Sooq7jES9O.gif
Deadwood
Ο βιομηχανικός πολιτισμός της Δύσης στήθηκε πάνω σε πτώματα και ανομία, κάτι που μοιάζει σχετικά βαρετό να το διαβάζεις στην οθόνη παρά να το βλέπεις σε δράση, ιδίως σε δράση σαν του αριστουργήματος του Ντέιβιντ Μιλτς. Ξέρεις, ο κόσμος τότε δεν είχε και πολλές πολλές αναστολές πάνω στο θέμα της βίας, δεν ήταν καθώς πρέπει όπως εμείς οι πολιτισμένοι σήμερα. Τελοσπάντων, η σκηνή της 3ης σεζόν όπου ο Νταν καθαρίζει έναν λογαριασμό μπροστά στο ψύχραιμο βλέμμα του αφεντικού του, Αλ Σουέραντζεν είναι η πιο ανατριχιαστικά και καθηλωτικά βίαιη της σειράς.
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...beast-1024.jpg
True Blood
Ο ορισμός της σαχλής camp βίας, αλλά κι αυτό αιματάκι ψυχή έχει, δε γίνεται να το αφήσουμε στην απέξω. Έχει σεξ, ακρότητες, γελοιότητες, κουβάδες αίματος, γενικά το κερδίζει το παράσημο. Το σεξ του Μπιλ με τη Λορένα θα πρέπει πάντως να βρίσκεται λογικά στην κορυφή των πιο αποκρουστικών στιγμών. Το παν είναι να υπάρχει αγάπη.
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...0/bill+sex.jpg
American Horror Story
Σαν σειρά-Φρανκενστάιν, φτιαγμένη από διάσπαρτα κομμάτια βίας, αηδίας και τρόμου, κάθε σεζόν αφηγείται μια διαφορετική ιστορία με διαφορετικούς χαρακτήρες, κάτι που επιτρέπει στους συγγραφείς να μην ασχολούνται με λεπτομέρειες όπως πλοκή, χαρακτήρες κλπ, κι απλά να εστιάζουν σε αυτό που μετράει. Τα πολλαπλά σοκ! Όπως ας πούμε το να βλέπουμε την Κλόι Σεβινί να έχει αυτή τη μορφή. Γλυκύτατο.
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...N8Y1qkdk1e.gif
Boardwalk Empire
Η μαφία που γέννησε η ποτοαπαγόρευση είναι από τις πιο ελκυστικές για το σινεμά, ανέκαθεν. Κι αυτή η σειρά συνεχίζει την παράδοση και στην τηλεόραση. Από την κεντρική ιδέα λοιπόν και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως αν έχει κάτι μπόλικο η σειρά, είναι αλκοόλ, γυναίκες, και πολλές σφαίρες. Περιέργως η πιο αξέχαστα επιθετική σκηνή της ως σήμερα δεν έχει βέβαια τίποτα από τα τρία. Όμως όταν ο Τζίμι πήρε το σκαλπ του Παρκχερστ έκανε σαφές ένα πράγμα: Ότι δεν τα βάζεις μαζί του γιατί αλλιώς θα χάσεις το κεφάλι σου.
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...t_scalping.jpg
The Walking Dead
Λίγο-πολύ τέλος η ανθρωπότητα, και ό,τι έχει ξεμείνει προσπαθεί να ξεφύγει από ζωντανούς νεκρούς (συνήθως ανεπιτυχώς) αλλά και από τους ίδιους τους εαυτούς τους που ίσως και να είναι οι ίδιοι στην πραγματικότητα οι ζωντανοί νεκροί (deep stuff). Προφανώς ο θάνατος, το αίμα και ο κυνισμός, σε υπέροχους κάθε φορά συνδυασμούς, ελλοχεύουν σε κάθε γωνία. Κι όταν λέμε γωνία εννοούμε πολύ συχνά ακόμα και ανοιχτές λεωφόρους, γενικότερα όλοι έχουν θέμα με το concept “τρέχω να ξεφύγω” σε αυτή τη σειρά. Θα μου πεις, να τρέξουν να ξεφύγουν για να πάνε πού; Σάμπως υπάρχει κάτι; Μόνο deepstuff λέμε. Αλλά ξέρεις, με μπόλικη βία για γαρνίρισμα. Εξάλλου, το συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων (ή ό,τι στο καλό είναι αυτό το PTC που κράζει κάθε σειρά που μας αρέσει στην Αμερική) εξέδωσε ανακοίνωση κατά της βίας στη σειρά, οπότε όλα καλά. Συνεχίστε τους αποκεφαλισμούς!
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...-large570.jpeg
Sons of Anarchy
Μηχανόβιοι συμμορίτες σε σαιξπηρικής τραγικότητας περιπτύξεις και εμπλοκές. Εκτός από τη γροθιά μεγάλη ισχύ έχουν και τα μυστικά, όπως αυτά που που δε θα πει ποτέ ο κύριος της εικόνας όταν, στην κορύφωση μιας ζόρικης ανάκρισης έκανε αυτό που λέμε 'δάγκωσε τη γλώσσα'. Μάλλον, όχι 'αυτό που λέμε'. Έκανε κυριολεκτικά αυτό, δάγκωσε τη γλώσσα του.
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...off+tongue.png
The Shield
Δεδομένου ότι η σειρά αρχίζει με τον πρωταγωνιστή να διαπράττει την απόλυτα εγκληματικότερη των πράξεων, καταλαβαίνει κανείς τι είδους θέαμα επρόκειτο να ακολουθήσει στη συνέχεια. Μπάτσοι εναντίον μπάτσων, μπάτσοι εναντίον αρμένικης μαφίας, μεξικάνικες συμμορίες του Λος Άντζελες εναντίον συμμορίες μαύρων του Λος Άντζελες, μπάτσοι εναντίον όλων αυτών, όλοι αυτοί εναντίον των υπολοίπων, διεφθαρμένοι μπάτσοι εναντίον λιγότερο διεφθαρμένων μπάτσων, γενικότερα μια συνεχής κατάσταση που συμβαίνει. Η σειρά δε σταμάτησε ποτέ να επιχειρεί να αγγίξει όλο και μεγαλύτερα όρια στο σοκ, αλλά η στιγμή που ο Αμίλητος της ομάδας των πρωταγωνιστών Κακών Μπάτσων ένιωσε πολύ ζεστή τη φλόγα του ματιού της κουζίνας, παραμένει κι η πιο σοκαριστική της σειράς.
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...onnie-burn.jpg
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...40/scarred.png
Breaking Bad
Η σειρά διαδραματίζεται στα σύνορα Αμερικής και Μεξικού, νόμου και παρανομίας, αγάπης και εμμονής, ηθικής κια ανηθικότητας (και άλλα τέτοια γραφικά) οπότε είναι προφανέστατα κατανοητό πως έχει μπόλικη ωμή βία. Παρόλ’αυτά, νομίζω πως όσο λιγότερο context έχει κάποιος για αυτή τη μαγεία, τόσο καλύτερα:
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...al/tortuga.gif
http://www.oneman.gr/keimena/diasked...a.2180332.html