Καθαρισμός πισίνας...
Spoiler!
Printable View
Καθαρισμός πισίνας...
Spoiler!
Ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Οκτώβριος που έχει καταγραφεί ποτέ.... καλά πάμε.
Ο Ερντογαν αφου εκανε την μαλακια και κατεριψε χωρις λογο το ρωσικο αεροπλανο, συνεχισε να το παιζει μαγκας και να μην ζητα καν συγνωμη. Ετσι η υπομονη των Ρωσων εξαντληθηκε σημερα, και ανακοινωσαν τις κυρωσεις, απαγορευεται σε ΟΛΑ τα Ρωσικα ταξιδιωτικα γραφεια να δινουν πακετα για την Τουρκια, ενω το ακομα χειροτερο ειναι , οτι απο 1η του ετους, 90.000 τουρκοι που απασχολουνται σε Ρωσικες επιχειρησεις θα απολυθουν.
Πραγματικα δε καταλαβαίνω τι παν να κανουν οι τουρκοι,κ γενικα τα κεντρα που τους στηριζουν
Και το θεμα δεν ειναι οι ρωσσοι,αλλα αυτοι που ειναι πισω απο τους ρωσσους,οι Κινεζοι
Σε περιπτωση γενικής σύρραξης,τα δεδομενα δεν εχουν καμια σχεση με τους προηγούμενησ δυο παγκοσμίους πολέμους,καθως η Κινα σημερα δεν εχει μόνο πολυπληθέστατο στρατο,αλλα και τον πιο προηγμένο τεχνολογικα
Αν και αρχικα φαινοταν οτι μπορει να ειχαν αναμιξη και οι Αμερικανοι ως συνηθως, τελικα απο τις μεχρι τωρα αντιδρασεις τους δεν προκυπτει αυτο. Οι Τουρκοι προφανως εχουν προβλημα με τους ρωσους που παιζουν με τα συμφεροντα τους στην περιοχη, και το εκαναν απλα περιμενοντας οτι οι αμερικανοι θα τους εκαναν πλατες , πραγμα που τελικα δεν εγινε.
Η κινα δεν βλεπω πως εμπλεκεται, τουλαχιστον προς το παρον, αλλα απο που και ως που εχει τον ποιο τεχνολογικα προηγμενο στρατο? σε σχεση με ποιον?
Η κινα βρισκεται πισω απο την ρωσια,και δεν ειναι θεωρια συνωμοσίας
Εχει τον μεγαλυτερο στόλο,τα χωνει αγρια στην τεχνολογικη ανάπτυξη,υστερεί μονο στην πολεμικη αεροπορια,αριθμητικα,αλλα εκει υπαρχουν οι ρωσσοι
Κ δε γνωριζουν ακριβως τα πυρηνικά που διαθέτουν
Most Hated Man in America" Martin Shkreli Was Just Arrested for Alleged Securities Fraud
32-year-old suspected of plundering Retrophin to pay debts
http://www.motherjones.com/files/ima...3145516528.jpg
παρεξηγημενη ιδιοφυια κι αυτος...
πηγη: bloomberg
Ρώσος Γιατρος σκοτώνει ασθενει με μια γροθια,αφου πρωτα ο ασθενης παρενόχλησε σεξουαλικά νοσοκόμα
https://youtu.be/U8KDnw-_IPg
Έφυγε από την ζωή ο Ντέιβιντ Μπόουι
’λλος ένας μεγάλος έφυγε, R.I.P. σ'ευχαριστούμε για τα τραγούδια που μας χάρισες.
https://www.youtube.com/watch?v=1hDbpF4Mvkw
Αυτα ειναι!!!!!!!!!!
To διάβαζα το πρωί και είπα επιτέλους και μια ευχάριστη είδηση μέσα στη τόση μαυρίλα, μακάρι να είναι η αρχή για το τέλος της κωλοαρρώστιας σε όλες της τις μορφές.
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Παντελής Παντελίδης
Κριμα το παλικαρι...
Κρίμα νέος άνθρωπος....
Dolphin Dies Being Passed Around For Selfies
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net...9a&oe=5766C9EB
και αυτο ηταν το αποτελεσμα:
Spoiler!
να αρχισεις να βριζεις? η να γελας με την ηλιθιοτητα? ...
πηγη: news.sky.com
Άγνοια φίλε μου άγνοια. Ο μεγαλύτερος φυσικός εχθρός (εκτός του ανθρώπου ) για τα δελφίνια όπως και για τις φάλαινες, όταν εξωκειλουν στη ξηρά είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Δύο ώρες έκθεσης σε δυνατό ήλιο μπορεί να αποβούν μοιραίες (αφυδάτωση εγκαυματα). Οι φάλαινες ωστόσο έχουν και το θέμα του ίδιου του βάρους που τις δυσκολεύει στην αναπνοή.
Τι να πει κανείς..... Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν :
"Δύο πράγματα είναι άπειρα , το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα . Και για το πρώτο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου."
Πέθανε ο ιταλός συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο.
http://m.news247.gr/eidiseis/kosmos/...o.3917259.html
Το ότι έχουμε και συνέχεια μόνο αισιοδοξία μπορεί να φέρει.
https://www.youtube.com/watch?v=WEM1GzXPSfI
Στο ιδιο εργο θεατες.... ανθρωπινα σκουπιδια παντου.
Το κακό είναι ότι θα δούμε πολλά έργα ακόμη με τους ανίκανους που κρατούν στα χέρια τους τη τύχη της δήθεν Ε.Ε.
Το κακό επίσης είναι αυτό που θα συμβεί στη χώρα μας με τους ανίκανους που τη διοικούν. Ο πόλεμος στη Συρία έχει ξεκινήσει από το 2012. Ας βρεθεί ένας να μου πει ότι η κατάσταση μέχρι και πριν ανοίξουν οι χώροι συγκέντρωσης προσφυγων-μεταναστών ήταν χειρότερη από ότι σήμερα. Και όχι δεν οφείλεται το σημερινό χάλι στον πόλεμο με το ISIS. Δεν έχει αλλάξει κάτι προς το δραματικά χειρότερο, το αντίθετο μάλιστα. Το ISIS έχει χάσει έδαφος και βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με πριν. Το φταίξιμο οφείλεται στο δικό μας ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων, χωρίς σχέδιο διαλογής και διαχωρισμου μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών και επαναπατρισμου των τελευταίων. Όλα θυσιασμενα στο βωμό της πολυπολιτισμοκοτητας, της αδελφοσύνης και της υποτιθέμενης ανθρωπιστικης Ευρώπης. Μονο που τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ορίστε η ανθρωπιστικη Ευρώπη που κλείνει τα σύνορα της. Ορίστε τα αποτελέσματα του ανοίγματος των συνόρων με ανθρώπους στην Ειδομενη να πνίγονται στη βροχή και στη λάσπη. Φάε στη μαπα Frontex ΝΑΤΟ μαζί με τουρκικό πλοίο να σου ελέγχει τα σύνορα. Πάρε και Τούρκους τοποτηρητές στα Ελληνικά νησιά που θα ελέγχουν ποιοί πρέπει να γυρίζουν εφεξής πίσω στη Τουρκία. Υποτίθεται ότι θα πάνε και δικοί μας στη Τουρκία αλλά να το δω και να μη το πιστέψω. Επειτα απο τις χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες τα πράγματα θα σκληρυνουν. Και εμείς? Δεν αδικώ τις χώρες που κλείνουν τα σύνορα τους. Κοιτούν το εθνικό συμφέρον και ας έχουν υπογράψει. Και κάτι τελευταίο. Δεν είναι ακριβώς πρόσφυγες. Τουλάχιστον όχι με τη πλήρη έννοια του όρου. Βάση συνθήκης της Γενεύης πρόσφυγας θεωρείται κάποιος που λόγω συνθηκών που απειλούν τη ζωή του αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα του και να πάει στη γειτονική. Εφόσον στη γειτονική είναι ασφαλής είναι έπειτα πολιτικές αποφάσεις που καθορίζουν το αν θα μετακινηθεί σε άλλη χώρα. Πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τη τελική χώρα προορισμου. Δεν μπορεί αν γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα πχ. να επιλέξω να πάω ως πρόσφυγας σε όποια χώρα επιλέξω με λίγα λόγια. Θα είμαι μετανάστης όχι πρόσφυγας. Ζουμε σε επικινδυνους καιρούς. Μακαρι να βγουμε αλώβητοι. Μακαρι οι ανησυχίες μου να ειναι παντελως βλακώδης. Μακάρι πολλά πράγματα. Δεν ήθελα να αναφερθώ σε πολιτικά θέματα πραγματικά. Αλλά η μαλάκια τους ξεπερνάει τα όρια της υπομονής μου πλέον.
^ Ignorant πολιτική με obsolete αντιλήψεις από την ΕΕ αλλά κυρίως από τους δικούς μας. Who's next..?
Μια εικονα χιλιες λεξεις δεν λενε?
http://ichef.bbci.co.uk/news/560/cps...fugees_all.png
και ετσι απλα καταριπτονται ολα τα παραπανω, φιλε Χαρη.
Παναγιώτη καλησπέρα.
Είμαι στη δουλειά αυτή τη στιγμή και δε μπορώ να σου απαντήσω. Επιφυλλασομαι όμως να σου απαντήσω αργά το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι. Ελπίζω να μπορέσω.
Μολις μπηκα και πρωτη μου δουλεια ηταν να σου απαντησω. Ευτυχως κοιμουνται ολοι. Καταρχας οτιδηποτε και αν διαβασεις απο οτι σου γραψω να ξερεις οτι ουτε ειρωνικο, ουτε με αρνητικη διαθεση θα ειναι. Το τονιζω γιατι σε τετοια θεματα οι παρεξηγησεις ειναι πολυ ευκολες και συχνα ο γραπτος λογος αποδιδει λανθασμενο υφος. Αυτο ειναι το πρωτο που θελω να τονισω. Το δευτερο, αν κρινεις και εσυ οπως πιστευω και εγω, οτι η συζητηση μας ειναι off topic καλο θα ηταν να μεταφερθει στο thread με την Ελληνικη επικαιροτητα.
Στο θεμα βεβαια. Αδυνατω να καταλαβω τη συνδεση της φωτογραφιας με αυτα τα οποια εγραψα πιο πανω. Καταριπτεται τι ακριβως?
Το οτι δεν εχουμε ανοιξει τα συνορα μας? Τους λαθος χειρισμους της παρουσας κυβερνησης? Τη συμφωνια για τοποθετηση Τουρκων τοποτηρητων στα νησια του Αιγαιου? (απο αποστρατο αξιωματικο νυν υπουργο να το αναγγελει τελειως φυσιολογικο?) Τη Frontex? To NATO στο Αιγαιο να περιπολει μαζι με Τουρκικο πλοιο? Να τη βρασω τη συμφωνια για τοποθετηση Ελληνων τοποτηρητων στη Τουρκια. Δεν εχουμε βλεψεις να παρουμε τη Σμυρνη πισω. Αντιθετα οι απεναντι εχουν επεκτατικες πολιτικες προς το Αιγαιο και δημιουργια επιπλεον γκριζων ζωνων. Δημιουργουμε απο μονοι μας προηγουμενο συνδιαχειρισης κρισεων με τους Τουρκους σε ελληνικο εδαφος ετσι απλα.
Την αντιεθνικιστικη-αντιρατσιστικη-πολυπολιτισμικη αντιληψη της κυβερνησης για την εθνικη ταυτοτητα και την αντιμετωπιση των μεταναστων δεν την γνωριζε πολυς κοσμος. Θα τη μαθει τωρα απο τη καλη και απο την αναποδη.Εχεις τη παραμικρη ιδεα τι αριθμος μεταναστων εχει διελθει απο τη χωρα?
Παρε λοιπον και το πινακα απο την ελληνικη αστυνομια.
http://www.astynomia.gr/images/stori...ia_apo2006.png
Αφορα την τελευταια δεκαετια. Ναι καλα βλεπεις σχεδον 800.000 το οκταμηνο του 2015. Τοτε με το κλεισιμο της Αμυγδαλεζας και γενικα των κεντρων κρατησης παρανομων μεταναστων καθως και με τις δηλωσεις της Κας Τασιας Χριστοφιλοπουλου με τους μεταναστες που λιαζονται.
Ολοι αυτοι ομως περασαν και εφυγαν.Οποτε γιατι να μας ενδιαφερει? Τωρα με το κλεισιμο των βορειων συνορων να δουμε τι θα γινει με ολους αυτους που θα ερθουν και δε θα μπορουν να φυγουν. Αν αναρωτηθει κανεις γιατι απο το 2012 εως και το 2014 διακρινεται τετοια πτωση αυτο οφειλεται στο οτι ανελαβε ο Δενδιας και με τις επιχειρησεις "Ξενιος Διας" και "Ασπιδα" στον Εβρο, καθως επισης και με τα κεντρα κρατησης, η Ελλαδα εγινε λιγοτερο "ελκυστικος" προορισμος.
Σου παραθετω αλλον ενα πινακα για να καταλαβεις πως μειωνονται οι μεταναστευτικες ροες οταν υπαρχει πολιτικη βουληση.
http://www.astynomia.gr/images/stori...urkika2013.JPG
Δεν υποστηριζω οτι τα κεντρα κρατησης ηταν κατι το wow για να μη παρεξηγουμαι. Οι συνθηκες διαβιωσης ηταν αθλιες αλλα εφοσον το ολο συστημα λειτουργουσε ικανοποιητικα εμεις αντι να βελτιωσουμε τις συνθηκες πηγαμε στο αααααλλο ακρο. Και τα καταργησαμε και ανοιξαμε τα συνορα καλωντας ολη την Ασια να ερθει. Βλεπεις αυτα παθαινεις οταν δεν ξερεις αν εχεις θαλασσια συνορα, οταν εξαγγελεις οτι θα δωσεις νομιμα χαρτια σε ολους και δεν διατιθεσαι να κανεις διαχωρισμο μεταξυ προσφυγων και παρανομων μεταναστων.
Και τελικα για να μιλαμε με γεγονοτα και να αφησουμε προσωπα και κομματα εκτος.
Αντικειμενικα, συγκριτικα με το Δεκεμβριο του 2014 η Ελλαδα ειναι σημερα καλυτερα ή χειροτερα? Στο παραπανω βεβαια ζητημα. Μη το γενικευσουμε τελειως.(εσωτερικο κοινωνικο οικονομικο τομεα)
Και κατι τελευταιο.
Ντρεπομαι πραγματικα για τις εικονες του τοτε (κεντρα κρατησης-συνθηκες διαβιωσης) και για τις εικονες του σημερα (Ειδομενη). Αποτελουν το καθρεπτη της χωρας που ζουμε και του ελληνικου κρατους. Εικονες που πιστευω οτι δε μας χαρακτηριζουν καθολου σαν εθνος.
Χαρη ειναι προφανες οτι η διαφορα στην νοοτροπια του καθενος μας , τον κανει να βλεπει τα πραγματα διαφορετικα , αποτι θα τα εβλεπε καποιος αλλος. Πιστευω οτι πραγματικα βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος. Πιστευεις οτι μια κυρα Τασια "ανοιξε" τα συνορα, και γιαυτο ερχονται πλεον ευρωπη, δεν πιστευεις οτι εχει να κανει δηλαδη με τις αθλιες συνηθηκες διαβιωσης που εχουν στις γειτονικες χωρες. Ο χαρτης μπηκε για να δεις οτι σχεδον 4εκ. ειναι στις γειτονικες χωρες, ειναι προσφυγες αυτοι συμφωνα με τον δικο σου ορισμο? Γιατι ειναι ολοι αυτοι εκει? ποσα χρονια ειναι? ξερεις? Η ευρωπη εχει λαβει εναν πολυ μικρο αριθμο απο αυτους τους ανθρωπους, πρακτικα ΜΗΔΕΝ αν λαβουμε υποψιν μας και τις οικονομικες δυνατοτητες που εχουν αυτες οι χωρες.
Διαβασε εδω εαν θελεις να μαθεις γιατι αρχισαν να ερχονται ευρωπη οι προσφυγες το 15, και γιατι αρχισαν να ερχονται ελλαδα αντι για ιταλια που το προτιμουν, θα δεις οτι ουτε την κυρα Τασια που "ανοιξε" τα συνορα αναφερει (αληθεια πως ανοιγεις και κλεινεις θαλασσια συνορα?) ουτε και την παρουσα κυβερνηση.
http://www.theguardian.com/commentis...-crisis-google
Οι Συριοι φευγουν απο την χωρα τους για να μην πεθανουν, αναζητουν καταφυγιο στις γειτονικες χωρες (τις οποιες διοικουν συριζαιοι που εχουν ανοιχτα συνορα, τι ηλιθιοι) και οταν δουν οτι εκει δεν εχουν κανενα μελλον, ΟΣΟΙ εχουν την οικονομικη δυνατοτητα, ξεκινουν το επικινδυνο ταξιδι για την ευρωπη. Αυτο ειναι το δασος, επικεντρωσου καλυτερα σε αυτο.
Παντως τη συγκεκριμενη κοπελια οχι μονο δεν τη λες Τασια αλλα και δεν πιστευω πως ειναι αριστερη με αντιεθνικιστικη-αντιρατσιστικη-πολυπολιτισμικη αντιληψη, οπως ειπε και ο φιλος ο Χαρης.
http://ichef-1.bbci.co.uk/news/660/c...28957188-1.jpg
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/...4_3437798b.jpg
http://www.religionnews.com/wp-conte...GEES-copy.jpeg
http://assets.fontsinuse.com/static/...g?resolution=0
και επειδη δεν υπαρχουν ουτε αγιοι ουτε Τερεζες:
The German business community views the recent influx of refugees as an opportunity to help companies grow and ensure long-term prosperity. Many are calling for bureaucratic red tape to be lifted so that new arrivals can enter the labor market faster.
και εμεις εδω τσακωνομαστε για τη καθε "Τασια"...Quote:
But the influx also provides opportunities for the German economy. Despite the official unemployment figure of almost 2.8 million, the business community urgently needs workers. And every refugee or migrant who finds work becomes less of a drain on the public coffers. The German economy is dependent on immigration, both from Europe as well as people entering the country due to asylum rights in Germany. With the German population shrinking, businesses are unable to fill many jobs, and specialized workers are increasingly rare. This trend will only be exacerbated in the coming years. It's a development that jeopardizes the country's future prosperity.
Τελικα θα δεις που στο τελος θα πει καποιος οτι η ελλαδα ευθυνεται ΚΑΙ για την εξαφανιση των δεινοσαυρων και θα το πιστεψει αρκετος κοσμος.
Παναγιώτη καλησπέρα. Κ Agentprinny επίσης. Είναι πιθανό φυσιογνωμικα να με γνωρίζεις μιας κ δουλεύω πολύ κοντά στη Παλλήνη. Ο geogoku με ξέρει πάντως, μιλάμε λίγο όταν περνάει απο τη δουλειά.
Μάλλον χρειαζεται να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε Παναγιώτη την ίδια νοοτροπία πίστεψε με. Και όχι δε χάνω καθόλου το δάσος. Από το άρθρο που μου έδωσες να διαβάσω, έχω επίσης διαβάσει ένα σωρό παρόμοια. Θεωρώ ότι μπορώ να διακρίνω πότε κάποιος γράφει κάτι "ξενοφοβικο" σε σύγκριση με κάποιον ο οποίος κάνει μια ανάλυση της κατάστασης. Το μεταναστευτικό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς να το προσεγγίσει τελείως μονόπλευρα και για να είμαι και ειλικρινής δεν έχω καταλάβει ακόμα η διαφωνία μας που ακριβώς είναι.
Θα προσπαθήσω να το πάρω τελείως από την αρχή.
Για αρχή δεν έχω καμία σχέση με ακροδεξιές αντιλήψεις. Πιο πολύ με εκφράζει ο πατριωτισμός σαν όρος παρά το οτιδήποτε άλλο. Όχι πως υπαινιχθηκες κάτι τέτοιο απλά το ξεκαθαρίζω. Φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες. Καλώς να έρθουν και να πανε κ όπου θέλουν ή να μείνουν. Έχω δουλέψει με αρκετές εθνικότητες στη ζωή μού. Από Λίβανο, Αίγυπτο, Ινδία,Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Μαρόκο, Μεξικό, Κίνα, Αλβανία. Με κάποιους βγήκαμε για καφέ κ σινεμά κιόλας. Το πρόβλημα μου και η σκληρή κριτική (την οποία την ασκουσα και στους προηγούμενους, δεν ειμαι Σαμαρο-Βενιζελικος. Πολλά πράγματα μπορεί να είμαι αλλά όχι μαζοχας και είχαν φάει μπόλικο βρισίδι και εξακολουθούν να το τρώνε) έχει να κάνει με τη διαχείριση όλου του ζητήματος. Χοντρικά οι μεν τους έκλειναν σε κέντρα συγκέντρωσης με κυρίως αποτρεπτικό χαρακτήρα και είδαμε σε τι συνθήκες ζούσαν, οι δε τους άνοιξαν ουσιαστικά τη πόρτα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι στην Ειδομενη, στο Πειραιά και στα νησιά.
Θεωρείς κάποια από τις δύο πολιτικές ορθές?
Προσωπικά θεωρώ ότι και οι δύο αγγίζουν τα άκρα προς αντίθετες κατευθύνσεις όμως. Δε μου άρεσε ούτε η μια κατάσταση και πολύ περισσότερο η δεύτερη. Και εξηγούμαι για τη δεύτερη.
Έχουμε κυρίαρχο κράτος με δημοκρατικά εκλεγμενη κυβέρνηση ναι ή οχι; Ναι. Πως να δεχτώ :
1. Frontex
2. NATO
να μου φρουρούν τα σύνορα,θαλάσσια και χερσαία. Και προσπερνω το σχόλιο για το πως κλείνουν τα θαλάσσια. Εννοείται πως δεν κλείνουν. Υπάρχουν ομως ασχετα αν καποιος δειχνει να μη το γνωριζει. (Δεν εννοω εσενα φυσικα ) Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να φρουρουνται σε όλη την έκταση τους. Περιμένω όμως από μια χώρα που αναλογικά με το πληθυσμό της έχει ισχυρό πολεμικο ναυτικό, σε συνεργασία με το λιμενικό να μη χρειαζεται και τη παρουσία Νατοϊκης δύναμης στο Αιγαίο για να κάνει τη δουλειά της.
Για τους Τούρκους αστυνομικούς σε ελληνικό έδαφος, αυτό που το πας?
Θα ξεχωρίζουν ποιοι από τους νέους μεταναστες θα πρέπει να επιστρέφονται πίσω στη Τουρκία και για κάθε έναν που θα επιστρέφεται ένας Συριος θα πηγαίνει στην Ευρώπη.
Επιτυχημένη πολιτική και αυτό.
Επίσης δεν αρνήθηκα ότι οι γειτονικές χώρες της Συριας έχουν επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος από πρόσφυγες. Είναι απόλυτα λογικό εξάλλου. Ούτε είπα ότι ζούνε μια χαρά. Φυσικά και θα θέλουν να έρθουν προς Ευρώπη πλευρά δεδομένων των συνθηκών διαβίωσης.
Προχθες είχε μια εκπομπή όπου έδινε συνέντευξη ένας Αφγανός. Αυτό που μου έμεινε ήταν ότι "Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι προτιμά να αυτοκτονήσει παρά να επιστρέψει στη Τουρκία ". Αυτό και μόνο τα λέει όλα για το Γολγοθά που υπομένουν.
Όμως το άρθρο επιβεβαιώνει και το παραπάνω γράφημα που σου έδειξα. Ή χαλάρωση των Βαλκανικών χωρών και της Ελλάδος στο θέμα ασύλου εκτιναξε τις μεταναστευτικές ροές στις 800000.
"Meanwhile, Greece, Macedonia, Serbia and Croatia made it much easier for asylum seekers to travel through their territory. In the early summer, people had had to walk most of the way to central Europe. By September,*the Balkan countries had all laid on special transport*– meaning that a previously very taxing route became comparatively more welcoming to families.
All this meant that the number of people landing in Greece rose from some 43,000 in 2014 to*more than 750,000*in 2015"
Και δυστυχώς όχι δεν ήταν ότι εγκατέλειψαν την ελπίδα για να επιστρέψουν στη χώρα τους λόγω του ότι δεν έβλεπαν να τελειώνει ο πόλεμος, αρα πάμε όλοι μαζί Ευρώπη.
Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2011. Έως και το 2015 δεν άλλαξε κάτι τόσο δραματικά ώστε να δικαιολογεί τέτοια αύξηση. Μάλιστα το Ισλαμικό κράτος έχασε και εδάφη και αποδυναμώθηκε σημαντικά.
Ή χαλάρωση η δική μας φταίει στην αυξηση αυτη και η ιδεολογική αντίληψη οτι :
»Δεν υπάρχουν έθνη, τα σύνορα είναι πληγές στο σώμα του πλανήτη, όλοι άνθρωποι είμαστε, είναι δικαίωμα όλου του Πακιστάν και της Νιγηρίας να έρθει εδώ κτλ.»
Δημόσια τα έλεγαν. Και όντως έχουν έρθει μέχρι και από το Μαρόκο και το Λίβανο. Το άρθρο που ανεβασες το λεει οχι εγω. Αν και ειναι σε ποσοστο 10% ισως και λιγο παραπανω.Τι σχέση έχουν με τους προσφυγες? Καμία απλά βρήκαν ευκολότερη πρόσβαση.
Για να σου πω και τι ακριβως πιστεύω ότι μια σοβαρή χώρα με σοβαρή κυβέρνηση και όχι τα τσιρκουλα που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια έπρεπε να κανει:
1. Να περιορίσει όσο δυνατόν τις μεταναστευτικές ροές και να κάνει διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών με εγκλεισμό των τελευταίων. (Όχι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης φυσικά )
2. Να ζητήσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση - κονδύλια για το κόστος συντήρησης των εγκλείστων μεταναστών
3. Τα κεντρα κράτησης να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τα νησιά. Το είχε εξαγγείλει και ο Π.Καμμένος προεκλογικά αλλά κάπου στη πορεία το ξέχασε.
4. Να αναδείξει το ρολο της Τουρκίας στο κομματι του μεταναστευτικού και να ζητηθεί να ασκηθούν πιέσεις για τις επαναπροωθησεις στις χώρες προέλευσης υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων.
Μήπως δε γνωρίζεις το ρολο της γείτονος με τους παράνομους μετανάστες?
Και εδώ περνάμε και στη άλλη πλευρά του νομίσματος. Έγραψα ότι είναι πολύπλευρο το θέμα. Πιστεύεις ότι δε γίνεται εκμετάλλευση του μεταναστευτικού για εθνικά οφέλη των απέναντι? Το άρθρο γράφει ότι κάνουν τα στραβά μάτια σε οσους φευγουν. Δε το βγάζω από το μυαλό μου. Χρησιμοποιούν όλους αυτούς τους ταλαιπωρημενους ανθρώπους με σκοπό να αποκομίσουν διάφορα οφέλη. Κοινώς εκβιάζουν την Ε.Ε. που στα δύσκολα και για να προστατέψει κυρίως τις επενδύσεις στη Τουρκία κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από όλα. Προσφέρει ανταλλάγματα (Άρση της βίζας για τους Τούρκους στην Ευρώπη εως τον Ιουνιο; επανεκκίνηση των συνομιλιών για την ένταξη στην Ε.Ε. αν και δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτο ) και ανοίγει το μπλοκ επιταγών (χρηματοδότηση ).
Εν τέλει όντως δε μπορείς να σταματήσεις τις ροές των προσφύγων μπορείς όμως να τις περιορίσεις ώστε να μπορείς να τις διαχειριστείς καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Πράγμα που σήμερα δε γίνεται.
Το τελευταίο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι το ποστ του Agentprinny. Αν βέβαια το κατάλαβα καλά θεωρώ ότι κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Σκέψου μόνο αυτό το pool εργατικού δυναμικού αν ήσουν ηγέτης μιας χώρας που θα ήθελες να βρισκόταν. Στη χώρα σου ή σε κάποια άλλη από την οποία θα απορροφουσες όσους χρειάζεσαι για να εντάξεις στο εργατικό δυναμικό σου?
Στάλθηκε από το SM-J500FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk