Προς συνέχεια του ποστ μου. Πήρα τελικά τα λεφτά μου πίσω και πάω να πάρω άλλη τηλεόραση.
Έχω χεστεί από τη χαρά μου! LOL
Printable View
Προς συνέχεια του ποστ μου. Πήρα τελικά τα λεφτά μου πίσω και πάω να πάρω άλλη τηλεόραση.
Έχω χεστεί από τη χαρά μου! LOL
Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι
LG OLED 55C7V [emoji16][emoji16][emoji16]
Καλορίζικη!!!!!
Ασφαλώς περιμένουμε αναλυτική παρουσίαση και εντυπώσεις!
New Sony X900E Firmware Supports PS4 Pro
Details:
Improves general performance of the TV
Improves performance when starting content from the PS4 Pro gaming console
Improves performance for Amazon Prime video playback
Corrects a condition where a short beeping sound is heard when changing channels
Ενας κύριος με μια νεα oled αγνοείται απο το παρών τις τελευταίες ημέρες!!!
Από μόνιτορ ξέρει κανένας λέω να πάρω
LG Monitor 27" 27UD58 η 27UK650, βλέπω πολύ καλά σχόλια για αυτά, το θέλω για ps4pro κ Xbox X
Στάλθηκε από το F5321 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υπαρχει λογος που κοιτας σε 27ρι monitor?Το λεω αυτο γιατι σε 4κ οι ιδανικες ιντσες για monitor ειναι πανω απο 30.
Επισης τα δυο monitor που εχεις αναφερει πιο πανω εχουν 2πλασια χρηματικη διαφορα το ενα απο το αλλο αρα δεν μπορουμε να πουμε κατι συγκεκριμενο.
Το μονο που σιγουρα θα σου πουν ολοι ειναι να κοιταξεις να εχουν Hdr και αν υποστηριζεται πληρως αν ειναι να δωσεις οσα χρηματα ζηταει η δευτερη.
Τελος μεγαλη προσοχη αν αγορασεις LG με Ips panel γιατι εχουν τα γνωστα θεματα με bleeding οπως αναφερεται και στις αξιολογησεις
https://www.skroutz.gr/s/10010941/LG...8.html#reviews
@ Christos33 - Να κάνεις δουλειά με 1440p monitor (αφού πας σε μικρή σχετικά διάσταση) το σκέφτηκες? Και εγώ σε παρόμοια φάση είμαι περίπου και σκέφτομαι κάτι τέτοιο :
https://www.skroutz.gr/s/12178014/Sa...amsung+C32HG70
Δεν είναι κανονικό HDR σαν κάτι dell με fald κλπ τα οποία έχουν 3πλασια τιμή - είναι όμως 2560x1440 άρα το X1X θα παίζει τέλεια όταν αν δεν έχει προστεθεί ήδη υποστήριξη για την ανάλυση + HDR έστω απομίμηση + Downsampling - δεν θα ζορίζεται το PC σε 4Κ native, πάνω κάτω τα ίδια το psPRO, 144hz!, freesync! (πιστεύω θα το υποστηρίζουν σύντομα xbox-ps).
Νομίζω bang for buck.
edit: Για το LG27UD58 γράφει ένας στα σχόλια : "4Κ@60 μονο απο dp ασχέτως αν δηλώνει HDMI2.0"
Αν δεν παιζει παραπανω χωρος και θες 27ρι 4κ ναι δεν εχεις γενικα πολλες επιλογες.
Η δευτερη ακριβοτερη lg φαινεται ενδιαφερουσα περιπτωση που ψιλο υποστηριζει hdr και Freesync του Xbox one x,αλλα πρεπει να ειναι ψιλο καινουργιο μοντελο γιαυτο δεν βλεπεις καθολου αξιολογησεις απο κατω.
Ναι τώρα τον Ιανουάριο βγήκε αλλά δεν το βρίσκω καθόλου εδώ μόνο απέξω να το αγοράσω, θα ψάξω μήπως το βρω Ελλάδα.
Edit
@Vengeance 64 μόνο για την δεύτερη σκέφτομαι η κάτι καλύτερο, αλλά μέχρι στιγμής αυτή είδα ότι είναι ποιο καλή, τώρα να δω πόσο θα έχει Ελλάδα αν κάνει πάνω από 550 δεν το βλέπω γιατί δεν αξίζει κ περισσότερα.
Την έχει λίστα στο skroutz :https://www.skroutz.gr/s/14488632/LG...rase=27UK650-W
Όμως στο site της LG την έχει σαν http://www.lg.com/us/monitors/lg-27U...hd-led-monitor με -W και αναφέρει για 10bit HDR όμως δεν αναφέρει φωτισμό και αυτή υποφέρει από backlight bleeding όπως αναφέρει χρήστης.
Αν σε ενδιαφέρει το πλήρες HDR και μόνο από ότι κατάλαβα πας dell με fald αλλά 1500κο...
Edit: Από το site της LG : 10bit(8bit + A-FRC)
Καλά δεν είπα ότι θέλω να είναι και τέλεια με 500 ευρώ, ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά νομίζω ότι είναι λίγο τσιμπημένη με αύτα που προσφέρει thx θα το σκεφτώ κ μάλλον σε αυτή θα κάτσει η μπίλια, κάτσε να βρω κ που γράφει για διαστάσεις γιατί έχουμε κ θέμα με χώρο.
Αν δεν κάτσει αυτή μάλλον θα πάω οικονομικά σε LG Led 24UD58 4K χωρίς HDR.
Ρε γαμώτο και εγώ από την μια θέλω να αλλάξω tv αλλά από την άλλη δεν τα σκάω τα 1000+ για να βλέπουν τα μικρά μπομπ σφουγγαράκι σε oled με HDR, άσε που δεν υποστηρίζει (ο σφουγγαράκης) άσε τα 1002 που διαβάζω ακόμα με τα πρότυπα τα settings. Οπότε μπορώ να κάνω υπομονή. Από την άλλη δεν είναι ότι δα και οι κονσόλες μας παίζουν 4k και σε συνδυασμό με pc που θες πια τα κέρατά σου να παίζει και αυτό 4K/60 ψήνομαι πιο πολύ για το Samsung παραπάνω. Άσε που το downsampling είναι θεϊκό - δηλαδή στην 1080p μου τώρα δεν υπάρχει jaggie σε game. Και φυσικά αυτό που λέει και ο Fulgore ότι για τις ιντσες το 4k είναι ίσως και μ@κια.
Δεν ξέρω είμαι προβληματισμένος και εγώ.
Δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτερο. Υπαρχει μονο ποσο αντεχει η τσεπη και οτι γενικα ισχυει οπως αναφερθηκε και παραπανω το ''Οτι πληρωνεις παιρνεις''.
Οντως το καλο το Hdr10 το βρισκεις σε οθονες/monitor πολλαπλασιας αξιας που να υποστηριζεται πληρως και απο πλευρας φωτεινοτητας.
Επισης ολες οι οθονες εχουν προβληματα,ειτε ειναι Oled,ειτε Ips,ειτε VA το panel δεν εχει να λεει αυτο.Αν ειναι να σου τυχει κατι θα σου τυχει.
Τελος Christo για δες αυτο χωρις βεβαια να δινεις σημασια σε οτι αναφερει για το κομματι του Pc(πχ αναφερει και για το hdr10) https://www.youtube.com/watch?v=I1Ei3rxePj0
Η τιμη τους αγαπητε ειναι καθαρα οτι πληρωνεις παιρνεις.Βρες μου αλλο 4κ Monitor με 8bit panel που να υποστηριζει hdr10(οχι βεβαια 100% αλλα για την δουλεια που το θελουμε και το περιεχομενο αυτο ειναι μια χαρα),και με καλη ποιοτητα κατασκευης να δεις σε τι τιμες παιζουν και αυτα.
Το προβλημα δεν ειναι αυτο.Το προβλημα ειναι οτι μας πλασαρουν το Hdr παντου οτι και δεν υποστηριζεται πληρως σε ολα τα παιχνιδια(ουτε καν καλα καλα στο pc)και θελεις ακριβη τηλεοραση για να το δεις αυτο στην πραξη.
Μου θυμιζει την βλακεια της Sony με το 3d audio των Sony platinum ακουστικων της που μονο 2-3 exclusives υποστηριζουν μεχρι και σημερα..
Εγώ θεωρώ βλακεία να πας για τις κονσόλες του ΤΩΡΑ και το PC του σήμερα (θα συνδέσεις και PC έτσι δεν έγραψες christos3?) σε 4K MOYFA HD και γενικώς 4Κ.
Πριν ένα 3μηνο πρότεινα σε συνάδελφο και πήρε Eizo 10bito πάνελ - το είδα και τον έπαιζα. Έκανε και 1500 όμως και ήταν το φθηνό. Δεν το ήθελε καν για games. Τέλος πάντων.
Η ουσία είναι πως αν πάει κάποιος για 4k monitor/τηλεόραση πάει για το futureproof. Προς το παρόν και PC θα έχουν αέρα για 2k res - και οι κονσόλες "απλώνουν" με το downsampling - ειδικά σε αυτές τις ίντσες και ΔΕΝ ζεσταίνονται να παίζουν ψευτό 4k ούτε θα χρειαστείς γυαλιά να διαβάζεις τα γράμματα. Εγώ στα 2 μέτρα σε rpg με το one X σε 1080p 43" και ζορίζομαι με το κείμενο...
Αν πας για 4k στο μισό μέτρο και ότι HDR είναι faux ή όχι δεν βλέπω το νόημα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα πρότυπα. Μια αέναη πάλη με τα settings βλέπω.
Εγώ το samsung θα έπαιρνα και θα πάρω μάλλον - και το ps4pro - και το one X native θα παίζουν. Τo one - x θα κάνει και downsampling απλώς παραπάνω φορές. 144hz και freesync (amd vrr για τις κονσόλες είναι ότι χρειάζομαι μέχρι να βγουν και να είναι προσιτά τα τούμπανα.)
Βασικά για μένα δεν είναι βλακεια, στο PC θα μπει γιατί εκεί θα είναι η θέση της δεν έχω σκοπό να παίξει 4k στο PC γιατί μετά πάμε σε άλλα πράγματα.
Την οθόνη ποιο πολύ την θέλω για multiplayer παιχνίδια στο Xbox X κ ps4 pro που έχω κ θέλω να είναι λίγο καλή δεν θέλω την σούπερ αλλά όχι κ την τελείως απλή.
Αλλά τώρα έχω μπερδευτεί με τα μοντέλα έχει 4 - 5 βλέπω ίδια μοντέλα η LG και έχουν σχεδόν τα ίδια πράγματα κ δεν ξέρω που είναι η παγίδα.
Ok sorry τότε - γιατί καταλαβαίνεις πως το έγραψα. PC για 4Κ θέλει και "4k βρακιά" :D.
Η παγίδα έγκειται στο hdmi 2.0 input ή μάλλον ότι είναι στα χαρτιά 2.0 σε κάποια μοντέλα - βασικά αυτό που σου έγραψα παραπάνω - 4k/60 μόνο μέσω DP.
Μπες στο site της LG εκεί θα δεις πραγματικά τι στα specs.
Ημουν και εγω σε παρομοιο διλλημα. LG27UD68 ή UK650. Τελικά πήρα το UD68. Και εγώ για να συνδέω το laptop πάνω για δουλειά κατα κύριο λόγο το ήθελα. Απλά μέχρι να πάρω κάποια τηλεόραση παίζω και με το ps4 pro πάνω. Ο λόγος που προτίμησα αυτό είναι γιατί προτιμώ να δώσω λεφτά για μια TV καλή παρά για το monitor. Στο μόνιτορ το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ανάλυση. Κάπου πέτυχα και ένα συγκριτικό, νομίζω στο reddit από έναν που είχε και τα 2 monitors. Έγραφε ότι το HDR είναι τελείως μούφα στο UK650 και ότι δεν αξίζει σε καμία περίπτωση την διαφορά στα χρήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο έμπιστη μπορεί να θεωρηθεί η γνώμη ενός τυχαίου user στο reddit αλλά μου έκανε πιο εύκολη την επιλογή να αρκεστώ σε μη HDR monitor για να παίζω ps4 μέχρι να πάρω TV.
Δεν είναι το καλώδιο αλλά το input όπου πολλές φορές τηλεοράσεις δεν υποστηρίζουν 4Κ/60 +- HDR από το HDMI τους. Πέφτουν στα 30hz ή κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι τα sources να τα παραθέσω αλλά το είχα συναντήσει όταν ήθελε φίλος PC MONITOR.
Το αυτό αναφέρει και ένα παιδί στο skroutz στα reviews από κάτω για ένα από τα monitor που αναφέρει ο christos33.
- Κάτι άλλο - πήρε φίλος για το ps4pro του από Κωτσόβολο μια philips τηλεόραση 4k μια εβδομάδα τώρα και τον έχει ξεσκίσει στο vertical banding. Μιλάμε για tragic υπόθεση στο fifa ειδικά. Κουρτίνες ολόκληρες... Ήρθε τεχνικός (μέσω kotso) από philips και φυσικά δεν είδε τίποτα (ήμουν και εγώ μπροστά) ότι και να κάναμε όσα φώτα και να κλείσαμε, μόνο ... δεν του κάναμε να το δει. Εδώ το χειριστήριο δεν ήξερε να κρατήσει από την σωστή πλευρά....
Τι παίζει τώρα - είναι κατασκευαστική αστοχία εμφανέστατα - πως μπορεί να κινηθεί ο φίλος? Η τηλεόραση είναι 8 ημέρες μόλις από την αγορά.
Αυτό fulgore ισχύει για pc monitors περισσότερο και όχι για τηλεοράσεις οπότε συγνώμη για το μπέρδεμα. Πάντως επαναλαμβάνω ότι στα user reviews στο skroutz του φθηνού νομίζω από τα δύο LG που παρέθεσε o christos33 ένας χρήστης το αναφέρει χαρακτηριστικά - ότι το hdmi in του δεν υποστηρίζει 4k/60 παραμόνο το Displayport in.
To UD68 παντως παιζει 2160p 60ΗΖ. Mε το HDMI που δίνει η LG μόνο. Με του ps4 ή μαύρη οθόνη έβγαζε ή δεν σήκωνε 4Κ, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Ενας φίλος μου λέει σήμερα δεν αξίζουν 4k hdr κ κουραφέξαλα, πάρε στα ίδια λεφτά BenQ XL2730Z 144Hz
Αυτή περισσότερο για pc δεν είναι σε κονσόλα δεν νομίζω να βοηθήσει σε κάτι.
Φιλικη συμβουλη που δινω παντα σε γνωστους/φιλους.
Αν δεν γνωριζουν καλυτερα να πουν οτι δεν ξερουν παρα να πετανε κοτσανες.
Σου προτεινε μια οθονη η οποια και δεν υπαρχει στην αγορα πλεον και ειναι αχρηστη για την δουλεια που θελεις....
Απλα αγνοεισαι οτι σου ειπε.
To X1X θα δει ένα 1440p monitor σαν αυτό που είναι - όπως κάθε pc. Το ps4pro σαν τι θα το δει? 1080P?
Φυσικά αμφότερα πάνω από 60hz στην καλύτερη ΔΕΝ πρόκειται να δείξουν και το ps4pro περισσότερο 1440p παίζει + checkerboard και ούτε καν αυτό δυστυχώς τώρα τελευταία. Όπως και να έχει και τα δύο συστήματα θα επωφεληθούν από downsampling (αν) και ούτε και αυτό το ξέρουμε με 1440p monitor. Κακός χαμός η φάση με τα patches κτλ...
Αν υποστηρίζει δε και freesync μιας και τα δύο AMD apu έχουν πάλι δεν το ξέρουμε π.χ. το X1X το λέει VRR αλλά αν υποστηρίζουν θα έπαιρνα σίγουρα freesync. Ή το ξέρουμε??? Και θα το υποστηρίζουν στο hdmi ή στο Displayport μόνο ΚΑΙ αυτό...
Εγώ πάντως σε σχέση με faux hdr (κακά τα ψέματα για αυτό βγήκαν οι oled) θα προτιμούσα το freesync.
To ψάχνω ακόμα γιατί είναι μπέρδεμα η δουλειά αλλά με ενδιαφέρει...
Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα:
4K LG 27UD69P : 4K+ FREESYNC
Samsung 27 CHGG70: 2K+HDR+FREESYNC 2 + HDR +QLED+CURVED....
Edit: Tο LG27UK850-W σπέρνει @christos33 αλλά είναι και διπλάσια φράγκα σχεδόν... μην μετακινείς τα goalposts! :stop:
https://www.bestprice.gr/item/215530...27uk850-w.html
Πρόκειται να κανω μια αγορά τις επόμενες ημέρες.
Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για τις παρακατω τηλεοράσεις η αν έχετε να μου προτείνεται κάποια άλλη εξίσου καλή σε αυτές τις ίντσες και σε αυτά τα χρήματα;;
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4376b13999.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...536e3d8b54.jpg
Ευχαριστω εκ των προτέρων!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Δεν ξέρω γιατί βιάζεσαι αλλά με αυτά τα χρήματα χτυπάει πολύ budget 4k hdr. Αν δεν υπάρχει λόγος περίμενε να δώσεις κάτι παραπάνω και να χτυπήσεις μοντέλο 2017 όταν βγουν σε λίγο στην Ελλάδα τα νέα μοντέλα, σε καλή τιμή
Βασικά όπως σου είπα είναι budget τηλεόραση. Αν πάει σε μεγάλο άνθρωπο είναι super (γιατί το που να καταλάβει διαφορά μεταξύ HD,4k,hdr κλπ. Αν πάει σε κάποιον που λιώνει πχ ps4 τότε αλλάζει το έργο