Είδα το νεο Avengers!! Sorry αλλά με κανει να αναρωτιέμαι... Τα έχουν όλα μα το σενάριο είναι απλό...η μάλλον αδιάφορο!εφέ στο πάτωμα κάθε λεπτο αλλά δεν φτανει μονο αυτο
Είδα το νεο Avengers!! Sorry αλλά με κανει να αναρωτιέμαι... Τα έχουν όλα μα το σενάριο είναι απλό...η μάλλον αδιάφορο!εφέ στο πάτωμα κάθε λεπτο αλλά δεν φτανει μονο αυτο
Eγω για το Avengers εχω να πω αυτο που ειπα σε φιλο συμφορουμιτη: Για εμενα η ταινια κονταροχτυπιεται πλεον ΑΝΕΤΑ με ταινιες του Michael Bay και συγκεκριμενα Transformers... και δεν μιλαω για το 1ο Transformers που ειχε ενα υποτυπωδες σεναριο, αλλα τα Transformers με δεινοσαυρους, 25982952952 εκρηξεις, 0 σεναριο κλπ.
Εν ολιγοις ο Michael Bay θα ηταν περιφανος με το Avengers 2.
Δημητρη το ειδες? Προσωπικα δεν μου φαινονται τοσο νταμπ ακτιον φλικς οι ταινιες των Αβεντζερς.
To ειδα ναι. Εγω ψηφιζα αλλο η παρεα αλλο, οπως και να εχει το ειδα στο Φαληρο. Προσωπικα θεωρω οτι ειναι dumb action movies. Για τους εξης λογους:
α) Θεωρω οτι το Universe της Μαρβελ εχει καταντησει σαλατα. Οταν εχεις ενα ματσο χαρακτηρες που ειναι pretty much indestructible και αλλους τοσους με "immeasurable powers" ε κατανταει λιγο αηδια το σκηνικο, απορρω πως μπορεις να γραψεις μια αξιολογη ιστορια οταν το cast σου ειναι επι του πρακτεου αποτελουμενο απο godlike powerful dudes.
β) Το σεναριο καθοτι μαζευει ενα τσουρμο απο δαυτους τους υπερυπερυπερηρωες απαιτει και μπολικους εχθρους προς καταναλωση. Και τι μπολικους μπορεις να βαλεις που μπορεις να τους ξεπαστρεψεις με ποικιλους εντυπωσιακους τροπους? 2 ειδων. Εξωγηινους και ρομποτ (γιατι ανθρωπους δεν μπορεις να βαλεις προφανως). Εξωγηινους ειχαμε στην πρωτη ταινια, τωρα ηρθε η σειρα των ρομποτ. Στοιχηματιζω οτι και η επομενη ταινια θα εχει κατι αναλογο μεταξυ εξωγηινου και ρομποτ.
γ) Η δραση κατα την ταπεινη μου αποψη ξεφευγει απο το "κομικ" action και πλησιαζει το "ridiculous action" του Michael Bay. Μπαμ Μπουμ, ο Σταρκ αγοραζει κατεδαφιζει το μισο κεντρο της πολης ενω πεταει cheesy αστειες ατακες παλευοντας με τον Hulk και φυσικα ολα εινια υπολογισμενα στην εν τελεια και κανεις αθωος δεν παθαινει τιποτα.
δ) Ανυπαρκτη εξελιξη χαρακτηρων, καρμπον σεναριο με την πρωτη ταινια. Το προτζεκτ πρεπει να ξεκινησε με απλα bullet points του στυλ: θελουμε να πλακωθουν οι Avengers μεταξυ τους (οπως στην πρωτη ταινια), να τα βρουν καταλαβαινωντας οτι μονο ενωμενοι θα κερδισουν (τι συμπτωση... οπως στο πρωτο) κλπ κλπ.
Ειπαμε, κομικ ταινιες εχουμε δει πολλες. Δεν περιμενουμε ουτε να δουμε Νονο, ουτε να δουμε κατι αληθοφανες και σοβαρο αλλα υπαρχουν παντου και καποια ορια. Ουτε τα Ιρον Μαν 1/Θορ 1/ Χ ΜΕΝ fist class κλπ τα λες αληθοφανης ή σοβαρες ταινιες, αλλα ειναι αξιοπρεπης κομικ ταινιες οπου υπαρχει φυσικη εξελιξη χαρακτηρων, ενα κεντρικο σεναριο/νοημα που κατι θελει να σου πει (οχι οτι δεν το εχεις ξαναδει αλλα ειναι ωραιο ρε παιδι μου) και δραση η οποια ειναι -ακομα και με κομικ ορους- believable.
Oι Avengers ειναι για εμενα ενα τσιρκο οπου τον πρωτο ρολο εχουν οι πολλες εκρηξεις και η αφθονη καταναλωση εχθρικων δυναμεων, με ανυπαρκτο σεναριο, εξελιξη χαρακτηρων και νοημα. Οτι δηλαδη ακριβως εχουν και οι εν λογω ταινιες του Michael Bay. Αφορμη για χαβαλε και τιποτα περισσοτερο, τουτεστην dumb movies. Προσωπικη αποψη παντα.
Α) θα συμφωνησω, παρα ειναι badass, θα μπορουσαν να φανε λιγο ξυλο παραπανω.
B) συμφωνω, οι εχθροι παρα είναι τζενερικ αλλα προς τιμη του ο Ουλτρον ηταν ενδιαφερον χαρακτηρας.
Γ) εδώ θα διαφωνησω, ετσι και αλλιως ταιριαζει στο στυλ του theme, γιατι μιλαμε για avengers πλεον. Οκ ισως μια δυο ατακες να είναι πιο τσιζι αλλα μιλαμε παντα για PG+13.
Δ) συμφωνω και διαφωνω. Συμφωνω και το εγραψα ότι παλι τσακωνονται μεταξυ τους (αν και είναι ιδανικο βημα για το civil war, αν και η σκηνη Hulk vs hulkbuster είναι τρομερη) αλλα διαφωνω στην αναπτυξη των χαρακτηρων. Υποτιθεται πως ολοι οι χαρακτηρες ερχονται από τις ‘’ δικιες’’ τους ταινιες που ηδη εχει γινει ένα build up των χαρακτηρων τους, και οι Τονι-Μπρους-Χοκαει δειξανε εξελιγη. Τελος λογω του μεγαλου αριθμου των ηρωων είναι δυσκολο ο καθενας να παρει εστω και λιγο χρονο.
Eγω και σε αυτο βρισκω ασυνεχειες παντως. Ο Iron Man δεν υποτιθεται οτι ηταν retired?
Γενικα το ολο avengers σκηνικο κατανταει γελοιο και οι δικαιολογιες καθε φορα ειναι απο ηλιθιες εως προσβλητικες, του στυλ καλυτερα να μην προσπαθουν να γεφυρωσουν το "συμπαν" και να το αφησουν μετεωρο εντελως. Κεντρικα προσωπα του καθε ηρωα βρισκονται ολως τυχαιως μακρια και σε απολυτη ασφαλεια ενω στις individual ταινιες τρεχουν και δεν προλαβαινουν να τις σωσουν και φυσικα το κυριοτερο ολων... που ειναι οι Avengers στο Winter Soldier? Που ειναι οι Avengers στο IronMan 3 κλπ κλπ.
Το σκηνικο ειναι γελοιο γιατι βλεπεις ας πουμε το Winter Soldier (το οποιο οπως εχω πει το βρηκα συμπαθητικο) και στο μυαλο σου παιζει συνεχεια το ιδιο σκετσακι:
Captain America : Captn' here! Guys I am in desperate need for help, the world is at stake!!!
Stark: Meh... sorry bro, cant help, I promised Pepper to go on a little trip to the Bahamas...
Hulk: Dude sorry, cant help, I am attending some anger management courses...
Thor: The subscriber you have called is out of reach....
Hawkeye: Call me when Alien stuff comes up.
War Machine: Stark's bitch, obviously providing Stark and Pepper cover while in Bahamas
κλπ κλπ
εφοσον θελουν να κανουν ενα συμπαν πρεπει να υπαρχει τουλαχιστον μια στοιχειωδης λογικη φυσικη συνεχεια... οχι να διαδραματιζονται ταινιες για μηνες και μαλιστα για γεγονοτα που απειλουν ολοκληρο τον κοσμο και να μην μπορει να υπαρχει μια συνδεση ολων αυτων. Και ολως τυχαιως να ξεκιναει η ταινια Avengers και να ειναι ολοι μαζεμμενοι τοσο ευκολα και απλα λες και μενουν στο ιδιο τετραγωνο. Καλα για τον Iron Man δε ειπαμε... ο τυπος μας ελεγε οτι αποσυρθηκε και στην πρωτη σκηνη ειναι με την στολαρα του :)
Ειδα και εγω τους Avengers: Age of Ultron.
Καταλαβαινω τους προβληματισμους τους Δημητρη (Valkyre) αλλα σαν φαν της marvel και φαν των ταινιων ταμπα τουμπα και παρε εφε και τερμα τα μπασα, δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος:heyyy:
Εμενα μ'αρεσε το 2ο μερος (λιγο περισσοτερο απο το πρωτο Avengers), ο Ultron καταπληκτικος (λογω φωνης του Spader βασικα), ο...νεος Jarvis (δεν λεω παραπανω λογω spoiler) καλη προσθηκη στο τηλεοπτικο συμπαν και φυσικα οι μαχες και τα εφε...αντε γεια!!
Τρελο γελιο στην σκηνη πουSpoiler!
και γω ειδα τους Avengers και συμφωνω με τον Δημητρη...
Το Gardians of the Galaxy παραμενει η καλυτερη ταινια για το συγκεκριμενο ειδος για μενα...
Καταλαβαινω οτι οι Αβεντζερς υπηρετουν εναν συγκεκριμενο σκοπο, δηλαδη ενα mash up απο χαρακτηρες που εχουν πει ηδη την ιστορια τους αλλα δεν μπορω να ξεπερασω το γεγονοςο ιδιος ο δημιουργος της ταινιας παραδεχτηκε οτι εγινε κανονικος πολεμος με την μαρβελ για να περασει τις σκηνεςSpoiler!και οτι η ταινια ηταν 3 ωρες και την κοψανε στις 2μιση...εδειχνε πωςSpoiler!Spoiler!
Για μενα αν η ταινια δεν ειχε ενανθα ηταν πολυ μετρια...Spoiler!
Εβαλα να δω χτες το βραδυ το Fast and Furious 7 και βαρεθηκα στη μια ωρα.
Πιστευα οτι θα γυρισει λιγο στα παλια αλλα πιο πολυ σκηνες με ξυλικι ειχε παρα με αμαξια.
Και παραλιγο τα αμαξια να μετατραπουν σε Transformers προς το τελος. Ενταξει ολα σχεδον τα F&F ειχαν σκηνες φαντασιας αλλα εδω το παρακαναν.
Captain America: Civil War’s massive cast rivals Age of Ultron
Πραγματικά να δω που θα τους χωρέσουν όλους αυτούς!
Eιδα και εγω το Avengers ..
Εντελως "παιδικη" προσεγγιση ..
Σε καποια φαση παρατηρουσα επιτηδες αν σκοτωνετε κανας αθωος ..
Δεν γινετε να γκρεμιζετε μιση πολη απο τον Ηulk και να μην σκοτωνοντε χιλιαδες ...
Τεσπα, τι ψαχνω και εγω τωρα..
To μονο σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να ξανα δωσω λεφτα για να παω στο επομενο Avengers αλλα και γενικα σε συνεχειες των Thor , Iron man ,Captain A. , Hulk ...
Πλεον εμπιστευομαι οτι θα δω κατι καλο μονο απο τα τα επομενα X men .
Και για να μην ξεχνιομαστε παιδια.
Αυτη την εβδομαδα νομιζω αρχζει προβολες το MAD MAX !!! Ι can't wait !!!
Φαινετε πολυ υποσχομενο .
https://www.youtube.com/watch?v=hEJnMQG9ev8
Στις κριτικες ως τωρα παει αψογα .. (Αν και νωρις ακομη)
http://www.imdb.com/title/tt1392190/?ref_=nv_sr_1
^^Nαι το ειδα κι εγω στο metacritic οτι εχει παρει καλες κριτικες μεχρι στιγμης, interesting, δεν περιμενα οτι θα ειναι καλο απο τα trailers που εχω δει.
http://www.metacritic.com/movie/mad-max-fury-road
Εγω ηλπιζα για κανα 60-65 μετακριτικ και θα ημουν ευχαριστημενος οτι ειναι και καλα μια αξιοπρεπης action movie. Οι κριτικες ειναι παρα πολυ καλες ομως... hype is rising αν και εκτος του Mad Max 2 νομιζω ολα τα υπολοιπα δεν μου αρεσαν και τοσο. Το ΣΚ θα το δω. :)
εχω κλεισει θα το δω παρασκευη οπωσδηποτε το mad max...δεν μπορω να καταλαβω τι σκεφτομουν και πηγα και ειδα τους avengers και εσκασα και 12 ευρω για 3D...ωρες ωρες απορω με μενα...αααααααπορω...
Παω να το δω σε ενα τρίωρο ! Εντυπώσεις το βράδυ !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Λοιπον παιδια μολις γυρισα απο την ταινια και μπορω να πω με χαρακτηριστικη ανεση πως ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ! Προσοχη ομως... Η ταινια ουσιαστικα θα μπορουσε να λεγεται Wasteland ft. Mad Max and Furiousa... H αληθεια ειναι πως εκτος απο το setting και ορισμενα πραγματα δεν εχει σχεδον καμια σχεση με τη κλασικη τριλογια... Αυτο μπορει να αποδειχτει ως τρελο - για του core fans της σειρας. Για μενα ομως, που δεν μου εχει κανει και καμια τρελη εντιπωση η 1η-2η ταινια (την αλλη με την Γιουτνει δεν την εχω δει), μπορω να πω πως την ευχαριστηθηκα και μαλιστα με το παραπανω. Το μονο που δεν μου αρεσε ειναι, οκ εδω μιλαμε για ΛΟΛ, ο χαρακτηρας του Μαξ ! Εκτος οτι δεν παιρνει παρα πολυ screen time, γενικοτερα ο ρολος του δεν ειναι καλογραμμενος και ο Χαρντει δεν ειναι και τοσο φιτ για τον συγκεκριμενο χαρακτηρα. Εδω ο Μιλερ παταει πανω στο γεγονος οτι ολος ο κοσμος ξερει τον Μαξ, δεν του δινει ενα backstory και συν της αλλης η Σαρλιζ εχω μια εντυπωση πως φαινεται περισσοτερο. Ο ρολος της σπαει ομως και οπως παντα ακομη και με στρατιωτικο κουρεμα παραμενει κουκλαρα. Το μεγαλο + της ταινιας ειναι 2 πραγματα. 1 το pacing: Απο τη στιγμη που ξεκιναει η καταδιωξη , κυριολεκτικα δεν παιρνεις ανασα! Ουσιαστικα η ταινια δειχνει να "κραταει" 2 μερες ! 2 η φωτογραφια και η σκηνοθεσια στις μαχες: Aπλα εκπληκτικη. Η καμερα ειναι απιστευτη, ακολουθαει την δραση και τετοιο road chase-fight ειχα να δω.. βασικα ειναι το καλυτερο που εχω δει ποτε. Τα εφε ειναι εντυπωσιακοτατα, μαζι και με την τιμιοτατη μουσικη επενδυση. Τελος εχω να προσθεσω πως η ταιναι δειχνει μια παλια καλτιλα, ενα γαμαουα ρετρο σαν το πρωτο Star Wars για παραδειγμα. Oλα δειχνουν used, ολα δειχουν παλια, απο τα αμαξια μεχρι τις νεκροφαλες ... αυτο το cgi καλουπι που τρωμε στην μαπα τα τελευταια χρονια για εμενα δεν φαινεται στην ταινια.MMM και τελικως ειχα δικιο -> Over 80% of the effects seen in the film are real practical effects, stunts, make-up and sets. CGI was used sparingly mainly to enhance the Namibian landscape, remove stunt rigging and for Charlize Theron's left hand which in the film is a prosthetic arm Το 3d ok καλουτσικο ειναι αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο, μπορειτε να το αποφυγετε αν θελετε να κανετε οικονομια. Θα ελεγα ειναι κοντα στο planet of the apes, δηλαδη ουτε μουφα στυλ Wolverine αλλα ουτε καλο στυλ Χομπιτ.
Με μπέρδεψες με αυτό:
Θα ελεγα ειναι κοντα στο planet of the apes, δηλαδη ουτε μουφα στυλ Wolverine αλλα ουτε καλο στυλ Χομπιτ.
Πάνω που είχα ψηθεί φουλ...
Στο 3d αναφερεται νομιζω Νικολα.
Στο 3d ρε αδελφε Ντες!
Λοιπον ειδα το Mad Max. Ειμαι τυπος που πραγματικα βαριεται και ξενερωνει απιστευτα με ταινιες που εχουν ατελειωτη δραση και πολυ φασαρια και εκρηξεις.
Και το Mad Max ειναι ταινια που ειναι κυριολεκτικα 80% δραση και δραση και δραση. Και μπουμ εκτηξεις και μπαμ και μπουμ και μπαμ και ξαναδωστου μπα μπουμ...
Και holy shit ειναι απiστευτα πορωτικο ομορφο και εξυπνο. Γιατι μπορει να ειναι φιλτατοι 80% δραση αλλα πρεπει χωρις υπερβολη να ειναι η καλυτερη και πιο κουλ γυρισμενη δραση που εχω δει ποτε μου. Τουλαχιστον σε τοσο μεγαλη δοση. Δεν βλεπεις ποτε το ιδιο πραγμα. Ειναι απιστευτο ποσο πολυ ποικιλια και στρατηγικη μπορεις να βαλεις σε τοσο περιορισμενους χωρους οπως ειναι αυτοκινητα και νταλικες!!! Καπου λες οτι θα βαρεθεις ολο μπαμ μπουμ αλλα πραγματικα ειναι τοσο καλοστημενο γυρισμενο που δεν θες να τελειωσει...
Δεν το πιστευαν τα ματια μου αυτο που εβλεπα και ποσο μου αρεσε. Ο σκηνοθετης χρησιμοποιει απιστευτες ληψεις (ελαχιστο CG) τρομερη φωτογραφια και συνδυαζει την δραση με την μουσικη με τοσο πορωτικο τροπο που μενεις με το στομα ανοιχτο...! Και ναι ειναι μια ταινια με 80% δραση που ομως ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ.
Ειναι πραγματικα απο τις γαματες φασεις που εχω περασει στο σινεμα και ναι, το hype ειναι αληθινο. Η Θερον δινει ρεστα ο Max ειναι επιτελους Mad και υπαρχουν τοσοι γραφικοι και απιθανοι θεοτρελοι χαρακτηρες που απλα περνας τελεια.
Θα ξαναπαω να την δω! Μια ταινια με 80% μπαμ μπουμ....ποιος εγω! Φακ γεα!