https://www.rtings.com/monitor/revie...gaming-monitor
Printable View
Καλησπέρα guys! Ήρθε η ώρα να αλλάξω και εγώ την αγαπημένη μου Samsung UE55E8000! Καταρχήν γιατί θέλω να πάω σε 4κ και 65άρα, αλλά και επειδή το πάνελ της άρχισε να μου κάνει νερά... Πέρασα μια βόλτα από Κωτσόβολο σήμερα, και κλασσικά πήγα να δω τις Samsung, αλλά εκεί ο πωλητής επέμενε για την https://www.skroutz.gr/s/10792169/Sony-KD-65XE9005.html η οποία στήριξε την επιμονή του στο full-array local dimming (FALD) backlighting, και η αλήθεια είναι οτι στο Demo που μου έκανε, είχε φοβερή εικόνα και Blacks.
Επειδή έχω 5 χρόνια να ασχοληθώ σχεδόν με τις TV, από την προηγούμενη αγορά μου, και τις Sony τις είχα κάτω από τις Samsung, μπορεί κάποιος να μου πει μια non biased γνώμη, γιατί οι πωλητές συνήθως θέλουν να προωθήσουν αυτές που θέλουν να διώξουν (το παιδί ήταν πολύ ευγενικό πάντως).
Ευχαριστώ
2016: Samsung ks7000/8000
2017: Sony xe900
Αυτές είναι οι καλύτερες gaming τηλεοράσεις σε σχέση τιμής/απόδοσης και για κάποιον που δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για 65αρα Oled. Γιατί σε 55αρα χτυπάς Oled. Όχι ότι οι παραπάνω είναι φθηνές.....πάντως είναι οι περισσότερο προτεινόμενες στα gaming site για 4k/hdr. Δεν χρειάζεται να το ψάξεις και πολύ. Αγοράζεις τυφλά. Αν πας σε κάτι πιο φθηνό πας σε ημίμετρα.
Ναι το ταβάνι είναι εκεί, και 55άρα δε θέλω για να μου φανεί και η αλλαγή απο 55 σε 65. Το οτι έχω 5.1 ηχοσύστημα Samsung λογικά θα χάσω κάποιες ευκολίες αν πάω σε Sony, όπως ίδιο control και οτι ανοίγει/κλείνει μαζί με τη TV κλπ. αλλα τι να κάνεις... thanks
η XE9005 ειναι απο τα καλυτερα value for money μοντελα φετος. Οπου στο internet και να δεις θα σου προτεινουν ειτε XE9005 (δεν προτεινουν την 9305 λογω διαφορας τιμης/ποιοτητας) είτε μετα LG B7/C7 (oled).
Για την αποδοση των ανωτερω δες και το rtings, hdtvtest κλπ site
Να προσθέσω την εξαιρετική vfm επιλογή της Panasonic σειρα ex 700, με πολύ χαμηλό lag και εξαιρετική overall στην απόδοση τόσο για gaming οσο και για θεαση.
Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από Plasma TV και τώρα από OLED;
Σκεφτομαι και εγώ να αντικαταστήσω την Panasonic Plasma ST50 που έχω με μια 4K HDR OLED και με φοβίζει το θέμα του burn in. Πως είναι τα πράγματα σε μια OLED σε σχέση με τις Plasma; είναι πιο έντονο το πρόβλημα;
Πήγαινε αν θες μια σελίδα πίσω αν θες.
Ποστ #1672
Το είχα διαβάσει το post σου και μου δημιούργησε πιο πολλά ερωτήματα για αυτό και ρώτησα. 1 ώρα να παίζει το ειδικό εργαλείο για να αποφύγεις το image retention μου φάνηκε τεράστιο νούμερο. Στην tv που έχω τώρα 5 λεπτά βάζω το πολύ και δεν είχα θέμα 5 χρόνια που την έχω.
Σωστή χρήση για γίνεται Πάνο και από εκεί και έπειτα δε θα έχεις κανένα θέμα. Λέω ΑΝ παρουσιάσει κάποιο image retention, τότε υπάρχει αυτή η λύση. Δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα αφήσει στάμπα.
Εγω εχω plasma, την Panasonic g30. Συνέχεια ανοιχτή περιπου 7 χρόνια. Παρα πολυ αθλητικά (οπότε και στατικα scoreboards) και εδω κ 8 μηνες πολυ ps4. Είδωλα ή αποτυπώματα δεν εχω. Την εστρωσα βέβαια όπως προβλέπεται στην αρχή της. Τωρα τελευταία μου κάνει κατι νερα το πανελ (σαν ροζ κοκκους στο λευκο μέχρι να ζεσταθει!!) και παρακολουθώ την αγορά για να είμαι έτοιμος.
Αν επαιρνα τωρα θα πηγαινα στην Panasonic ex700 series με κριτήριο το ps4 και τα αθλητικά.
Γενικά νομίζω πως οι panny είναι μακραν οι πιο vfm τηλεοράσεις εδω κ χρόνια.
Σε ότι μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως.
παιδες μια βοηθεια εδω
αναμεσα σε αυτες τις τηλεορασεις ποια ειναι η καλυτερη και αν εχετε να προτεινετε καποια αλλη σε αυτα τα χρηματα
https://www.reevoo.com/p/lg-55uj634v-56
https://www.reevoo.com/p/samsung-ue55mu6400
την samsung η lg στις lcd δεν φτουραει που λενε στο χωριο μου
Άρχισε η CES και γίνεται ένας μικρός χαμούλης...
Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η νέα τεχνολογία Mirco LED της Samsung. Ίσως η πιο θετική εξέλιξη για την LED τεχνολογία. Αναμένετε να δούμε πότε και αν θα μπει στην παραγωγή και φυσικά κόστος. Από ότι λένε ίσως φτάνει επιδόσεις OLED. Το θετικό είναι πως το LED δεν είναι οργανικό όπως η OLED τεχνολογία, κάτι το όποιο συνεπάγεται με μηδενικό Burn-in.
https://www.youtube.com/watch?v=QEx5D4s1bK8
Έτσι έλεγαν και για τις qled που τελικά για μένα δεν είναι όσο καλές έπρεπε
Για εμένα εξ οσων καταλαβαίνω δια της παρατήρησης, η τεχνολογία plasma παραμένει αξεπέραστη οσον αφορα την φυσικοτητα της κινησης αλλά και των χρωμάτων. Μια καλή plasma πραγματικά δεν έχει αντίπαλο.
Μια τηλεόραση που εχω, η Panasonic g30 42" αγορασμενη day one στα 800€, οπως ανέφερα και στο παρων θέμα έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανησυχητικά και εχω αρχίσει να παρακολουθώ την αγορά.
Το συμπέρασμα μέχρι τωρα ειναι οτι για 50" εως και 1000€ (αρχική τιμη χωρίς προσφορές κλπ) δεν υπάρχει περίπτωση να βρω κατι καλύτερο σε κινηση και χρώματα. Νομίζω οτι και εως τα διπλά να έδινα, δυστυχώς την ιδια γνώμη θα σχηματιζα...
Αλλά η τεχνολογία plasma δυστυχώς μας τελείωσε...
Now we are talking :P
10.000 nits HDR.
https://www.youtube.com/watch?v=nCXtu3xysKU
https://www.youtube.com/watch?v=iVW2QSYdn3A
8κ 85" prototype, δυνατά η Sony στο παιχνιδι από πέρσι
Μην ασχοληθείτε καν με μοντέλα του 18. Σε μερικά μοντέλα του 2019 θα μπει το HDMI 2.1 και μαζικά από το 2020.
http://www.techradar.com/news/new-fa...u-need-to-know
Εγώ προσωπικά μπορώ να πω ότι κουράστηκα με όλες αυτές τις αλλαγές που γίνονται τόσο γρήγορα πλέον. Όπως δείχνει το πράγμα πάνε να το καταντήσουν σαν τα κινητά. Εδώ η Samsung στην Αμερική έβγαλε και πρόγραμμα/συνδρομή (subscription) για αλλαγή τηλεόρασης κάθε 24 μήνες. Δηλαδή το πράγμα πάει να ξεφύγει και δεν μου αρέσει καθόλου.
Το αστείο είναι ότι πέραν από τις 8k που θα είναι το νέο marketing φρούτο του 2019 ετοιμάζουν και τηλεοράσεις με glassfree 3d. Ζω για την στιγμή που θα ακούσω την Sony να λέει PS6 Pro με 8k/30fps checkerboard.
παιδια ειπα να δοκιμασω απο ebay ενα flat hdmi πηρα τα 5 μετρα με 6 ευρω για δοκιμη μεσα μου ηξερα οτι ειναι too good to be true τελικα το καλωδιο παιζει 4Κ αλλα οχι hdr χανεται η εικονα οποτε για να εχουμε hdr θελει καλο καλωδιο μεχρι 1080p και ενα φθηνο μας κανεις δουλεια
High Speed HDMI 2.0b θέλει για 4K HDR. Και να είναι καλό καλώδιο.
Για όσους σκέφτονται για OLED LG, θα τρέξει προσφορά από 20 του μήνα με δώρο Xbox One S 500GB και Rocket League.
τελικα παιδια κατεληξα στο συμπερασμα οτι για να δουλεψει το καλωδιο με hdr θελει το πολυ 3 μετρα γιατι μετα πεφτει η αποδοση του απο τα 18gbps στα 10.2 gbps ευτυχως με καλυπτει το 3 μετρο καλωδιο. παντως με την προσθκη του hdr αλλαζει αυτο που λεγαμε παλια με ενα οποιοδηποτε καλωδιο hdmi κανεις την δουλεια σου πλεον μπενουν και αλλες παραμετροι. εδω και 2 μηνες ταλαιποωρουμαι να βρω καλωδιο για το χ
https://www.youtube.com/watch?v=ESzWY0hW85Y
Η τηλεόρασή μου φεύγει για σέρβις και πιθανόν πάω για αντικατάσταση/πίστωση.
Έφυγα για OLED!
Πολύ ενδιαφέρον. Και καλά διαφορετικά μοντέλα τα οποία είναι ακριβώς ίδια όμως και απλά σου απενεργοποιούν κάποιες λειτουργίες από το service menu.
https://www.youtube.com/watch?v=e2u9k2MD7Ds
η ταλαιπωρια μου συνεχιζεται δεν μπορω να βρω καλωδιο που να υποστηριζει hdr θελω λιγο μεγαλυτερο απο αυτο που εχει το one x δοκιμασα 3μετρο καλωδιο της ugreen που ελεγε οτι υποστηριζει 18gbps στα 3 μετρα τζιφος. το πραγμα εχει μπερδεψει παρα πολυ και το hdmi org δεν κανει κα πολλα για να το ξεμπερδεψει δυστυχως δεν αρκει να ειναι high speed το καλωδιο οσα ξεραμε μεχρι τα 1080p τα ξεχναμε Το hdr ζοριζει πολυ τα πραγματα και ειναι πλεον trial and error η κατασταση πρεπει να δοκιμαζεις για να δεις πιο θα κατσει το καλο ειναι για τα 3 καλωδια που εχω παρει μεχρι τωρα πηρα refund Και μου μεινανε κιολας τελευταια μου ελπιδα ειναι certified καλωδιο απο amazon.uk με 6 λιρες μεταφορικα βεβαια αλλα δεν εχω αλλη λυση
Τελικά η τηλεόραση μετά από την επισκευή με αλλαγή πάνελ, εξακολουθεί και έχει το ίδιο πρόβλημα και εκτός από αυτό, το πάνελ που μου έβαλαν έχει 15+ πίξελ καμμένα.
Πάω για αντικατάσταση / πίστωση τελικά, καθώς δεν δέχομαι ξανά επισκευή της τηλεόρασης όπως ανέφερα στην Samsung. Καλή τηλεόραση, δεν μπορώ να πω, αλλά είχε τα θέμα τα της γενικότερα σε σκηνές με χαμηλό φωτισμό σε σημείο που μου είχε σπάσει τα νεύρα.
Αν δείτε φωτογραφίες που έχω βγάλει θα πάθετε πλάκα το πόσο τραγικά είχαν γίνει τα πράγματα τελευταία.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και μέχρι τέλος της εβδομάδας / αρχές της άλλης να έχω νέα τηλεόραση. Φυσικά και έχω κατασταλάξει στην LG OLED55C7V.
Ο θεός βοηθός. Καλά μπήκε το 2018 μπορώ να πω... :P
Samsung 55Q7C να αξίζει τίποτα αυτή 2017 μοντέλο είναι η να περιμένω τίποτα ποιο καινούργιο.
Στάλθηκε από το F5321 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Είχα πρόβλημα με την τηλεόραση με το πάνελ, διάχυση φωτός / mura. Ενημέρωσα την Samsung και ήρθαν και την πήραν. Έγινε αλλαγή στο πάνελ και σε 5 μέρες την είχα πίσω. Την ίδια μέρα που την παρέλαβα, πάλι είχα πρόβλημα, χειρότερο με το προηγούμενο και με καμμένα πίξελ σε όλη την οθόνη. Έκανα τα παράπονά μου στη Samsung και ενημέρωσα πως δεν δέχομαι πλέον καμία επισκευή παρά μόνο αντικατάσταση / πίστωση. Ήρθε ο τεχνικός και έβγαλε φωτογραφίες από την τηλεόραση και τις έστειλε στην Samsung και με κάλεσαν να μου πουν ότι θα μου κάνουν πάλι αλλαγή πάνελ. Δεν δέχτηκα και έκανα καταγγελία για να γίνει αυτό που εγώ θέλω. Και 99% το άλλο πάνελ πάλι πρόβλημα θα έχει.
Υπομονή μέχρι να πάρω την πίστωση τώρα και να πάω σε OLED. ΠΟΤΕ ξανά Samsung.
Είσαι σίγουρος, όμως, ότι θα σου γίνει πίστωση;;;; Μακάρι να γίνει αυτο που θες, αλλα προσφυγή στον συνήγορο του καταλανωτη δε σημαίνει και σίγουρη δικαίωση...
Παντως εγώ με τη Samsung μου είμαι σούπερ ευχαριστημένος!!!!!
Αυτο ειναι αληθεια που αναφερει ο συμφορουμιτης Παυλος. Για παραδειγμα στα κινητα η Samsung αν δεν κανω λαθος εχει συγκεκριμενη διαδικασια που αν το κινητο μεινει στο service για χ χρονικο διαστημα(νομιζω κοντα στις 25+μερες)τοτε ο καταναλωτης εχει δικαιωμα για αντικατασταση/επιστροφη χρηματων κλπ. Σε αυτη την περιπτωση αν το αναφερει η εταιρεια καπου(δεν ξερω αν εχει αλλαξει)εχεις δικαιωμα να το ζητησεις αυτο.
Για τις τηλεορασεις δεν γνωριζω τι ισχυει αλλα με βαση τις υπολοιπες περιπτωσεις rma αλλων προιοντων αφου η εταιρεια δεχεται να στην επισκευασει την οθονη,αν δεν υπαρχει καπου συγκεκριμενη διαδικασια που να εχει ο καταναλωτης τις παραπανω επιλογες τοτε καλυτερα να μην εχεις πολλες ελπιδες σε αυτο που θες.
Η διαδικασια του rma(υπερ του καταναλωτη/πελατη,δηλαδη εμας)ναι μεν ειναι ευνοικη αλλα οχι για να κανουμε οτι γουσταρουμε εκτος αν αναφερεται καπου συγκεκριμενα αυτο απο την εταιρεια.
Συνηθως αντικατασταση/επιστροφη χρηματων γινεται(περαν του doa τις πρωτες μερες)οταν το προιον δεν γινεται να επισκευαστει και δεν υπαρχει και στην αγορα για αντικατασταση.
Σε αυτη την περιπτωση ο καταναλωτης εχει την δυνατοτητα ή να λαβει προιον ιδιων ή καλυτερων χαρακτηριστικων(δηλαδη αντιστοιχο πιο συγχρονο μοντελο)ή επιστροφη χρηματων.
Ο λογος που προκυπτει η επιστροφη χρηματων ειναι γιατι ο καταναλωτης αγορασε ενα συγκεκριμενο μοντελο/προιον,αρα αν δεν θελει την αντιπροταση που του κανει η εταιρεια εχει το δικαιωμα να παρει τα χρηματα του πισω.
Το πιστωτικο ειναι μια επιλογη που διευκολυνει περισσοτερο τον πωλητη/πελατη,αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο να το δεχτει ο πελατης παντα(κλασσικη περιπτωση μεγαλων αλυσιδων που λενε παντα οτι μονο πιστωτικο μπορεις να παρεις),γιατι στην ουσια σε αναγκαζει με το ζορι να ξανααγορασεις απο το καταστημα/πωλητη κατι αλλο,ενω εσυ εξ αρχης τον προτιμησες για αλλη αγορα.
Τα παραπανω τα αναφερω και απο αλλα παρομοια τεχνολογικα θεματα που εχει γινει αναφορα στον συνηγορο και τι απαντησαν τα ιδια τα ατομα.