Σημερα αγορασα το "Το άρωμα του ονείρου/ Τομ Ρόμπινς" και το αμεσως επομενο ειναι "ο γερος και η θαλασσα", αυτα τα δυο προς ωρας μου τραβηξαν τη προσοχη, σιγουρα ομως θα αγορασω και τα υπολοιπα που μου εχετε πει παιδια.
Σας ευχαριστω ολους!
Printable View
Σημερα αγορασα το "Το άρωμα του ονείρου/ Τομ Ρόμπινς" και το αμεσως επομενο ειναι "ο γερος και η θαλασσα", αυτα τα δυο προς ωρας μου τραβηξαν τη προσοχη, σιγουρα ομως θα αγορασω και τα υπολοιπα που μου εχετε πει παιδια.
Σας ευχαριστω ολους!
Τελείωσα πριν λίγο το The Rosie Project. Αφορά τον Don, που έχει asperger, και ψάχνει να βρει σύντροφο. Κάποια στιγμή συναντά την Rosie, η οποία θέλει να βρει τον βιολογικό της πατέρα και ο Don την βοηθά. Η ιστορία δεν με τρέλανε, κυρίως προς το τέλος, αλλά το βιβλίο έχει κάποια πολύ ωραία κομμάτια. Θα βγει και ταινία από τον σκηνοθέτη του Boyhood και την Rosie θα την παίξει η Jennifer Lawrence.
Μπορεί να μην έχουμε πολλούς βιβλιόφιλους εδώ μέσα, αλλά εγώ θα προτείνω όσα βιβλία διαβάζω και μου αρέσουν! Με τελευταίο το...
"Η Αλήθεια για την Υπόθεση Χάρρυ Κεμπερτ". Από τα λίγα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει και να μη θέλω να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου. Κυριολεκτικά σε κεντρίζει από την πρώτη φράση και δε χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του. Είναι αστυνομικό μυθιστόρημα και, ταυτόχρονα, μια ιστορία αγάπης. Χαρακτηρες που κτιζονται περίτεχνα από τον, μόλις, τριάντα χρόνων συγγραφέα και ανατροπές μέχρι το τέλος. Θα γινόταν μια σούπερ ταινία. Ή μάλλον, καλύτερα όχι... Ας μείνει βιβλίο.
Το λοιπόν... Μυστήριο, έρωτας, φιλία, σε ένα εξαιρετικής γραφής μυθιστόρημα που καιρό είχα να διαβάσω!!!!!
Ηθελα να το διαβασω απο το περασμενο καλοκαιρι,αλλα δεν ετυχε.Τωρα με εψησες να το παρω.
Επισης να προτεινω κι εγω με την σειρα μου.Αν και κλασικουρα,το διαβασα μολις χθες.Ανθρωποι και ποντικια του Σταινμπεκ.Φοβερα λιτο στην γραφη του,οσο πρεπει για να ταιριαζει με τους χαρακτηρες του και να δειξει τον ανθρωπο με απλα λογια.
Θενκς παυλο για την πρόταση ακουγεται παρα πολυ ενδιαφερουσα και μεσα στα γουστα μου...το εβαλα ηδη στο στόχαστρο...
@mania το ειχα διαβασει πριβ απο καποια χρόνια...συνταρακτικο βιβλιο...ξεχειλίζει αμεσοτητα και επειδη το στορυ του εχει μεσα αυτο το συγκεκριμενο ιδιαιτερο θεμα που το εχω και γω στο σπιτι μου με συγκίνησε...
Χαιρετώ σας!
Μόλις τελείωσα το "Αναβίωση" του Κινγκ. Δυο λόγια...
Κάθε φορά που ξεκινώ ενα μυθιστόρημα του Κινγκ, πάντα σκέφτομαι το ποσό χαρακτηριστική είναι η γραφή του, ο τρόπος που γράφει/περιγράφει, οι φράσεις που χρησιμοποιεί κτλ. Είμαι ικανός να αναγνωρίσω την αφεντιά του, ακόμα και αν διαβάσω έστω και μια παράγραφο απο ενα του βιβλίο. Τόσο πολύ!!! Επίσης, κάθε φορά σκέφτομαι ότι τον έχω "ξεπεράσει" σα συγγραφέα, εξαιτίας αυτού. Αυτό το γνώριμο δηλαδή, που με κάνει να αισθάνομαι ότι αυτά τα έχω ξαναδιαβάσει. Ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρότα διήγησης που καταλήγει σε μια τελική μάχη. Οκ, όχι και όλα του τα βιβλία, αλλα τα περισσότερα. Υπαρχει κάτι, όμως, που σε κάνει να ρουφάς, κυριολεκτικά, όλα του τα έργα!!!!
Η "Αναβίωση" δεν αποτελεί εξαίρεση. Ξεκινά με μια αναδρομή στο παρελθόν που αρχικά με έκανε να φτάσω στα όρια της βαρεμάρας. Μόνο, όμως, για να ανακαλύψω στη συνέχεια -λες και θα έπρεπε να έχω αμφιβολία- το ποσό αναγκαίο είναι όλο αυτό, προκειμένου να κτίσει τις βάσεις του "οικοδομήματος" (χαρακτηρες, περιοχές, σχεσεις) για να στηρίξει το υπολοιπο του βιβλίου και να έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία η τελική έκβαση της ιστορίας. Και αυτό ο Κινγκ το κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!!! Όσοι έχετε διαβάσει έστω και λίγο, το ξέρετε!!!!
Οι χαρακτηρες είναι πολύ "δυνατοί" -μάλιστα θεωρώ τον πρωταγωνιστή έναν απο τους πιο ενδιαφέροντες στα βιβλία του γενικότερα- και ο "κακός" της ιστορίας είναι "βαθύς" και άκρως... Χμμμ... Δε θα το πω γιατί μπορεί και να είναι spoiler. Όμως, οπωσδήποτε, σου γεννά συναισθήματα περίεργα.
Η ιστορία καταλήγει σε ενα φρικιαστικό τέλος -ω, τι έκπληξη- και αποτελεί την κατάληξη ενός, τελικά, πολύ καλού πονήματος του Κινγκ!!!!! Α, επίσης να πω πως υποψιάζομαι -απλά θέλω να το σκεφτώ λίγο ακόμα- πως και αυτό το βιβλίο αποτελεί μέρος του macroverse του Κινγκ. Ξέρετε, αυτό που τα βιβλία του έχουν όλα κάποια σχέση μεταξύ τους. Επίσης, υπάρχει και μια αναφορά (κάτι σαν φόρος τιμής, easter egg) πολύ έξυπνα κρυμμένη, αλλα αυτό θα ήταν τεράστιο spoiler, αν, έστω, το υπονοούσα.
Απλά διαβάστε το!!!!
Καλησπέρα στην παρέα διαβάζω και εγώ αρκετά βιβλία αυτά που διάβασα πριν 20 μέρες και τα ολοκλήρωσα είναι η τριλογία The Daughter of Smoke... αρκετά καλο μπορώ να πω με καλή ροή σε κρατάει τώρα διαβάζω και είμαι στο τελείωμα το ( Το βλέμμα του βασιλιά) έκδοσις Πατακη
Παιδιά αγόρασα το παρακάτω για τον αδερφό μου που του αρέσει η λογοτέχνια σχετικά με βιντεοπαιχνίδια. Νόμισα οτι είναι για μικρότερες ηλικίες αλλά όταν το διάβασα μου άρεσε παρα πολυ. Λέγεται PsychoGamer.
http://www.e-shop.gr/psychogamer-p-BKS.0945280
Ένα εξαιρετικό βιβλίο για το πως οι Αμερικανοί προωθούν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια μέσω των αθώων comic της Disney. Για όποιον ενδιαφέρεται να το διαβάσει έχω δημιουργήσει pdf εδώ.
Για όσους ενδιαφέρονται για Δωρεάν βιβλία για το σχολείο, βοηθήματα και εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να δείτε τη σελίδα: ταεχειολα
Ηθελα να ρωτησω εαν καποιο παιδι απο εδω μεσα εχει διαβασει "Το Λαθος" του Αντωνη Σαμαρακη. Το ξεκινησα σημερα και δε μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα μεχρι εκει που εφτασα. Επειδη εχω κι αλλα βιβλια στην ουρα, ρωτω μηπως και ακουσω και καμια αλλη γνωμη...
^^ Παυλο το παρατησες τελικα η το τελειωσες???
Λοιπον guys τελειωσα την Τριλογια του "Θεμελίου"...Να ευχαριστησω τον slay(και οποιον αλλον το ειχε προτεινει) για την υπεροχη αυτη προταση και το παθος που την παρουσιασε και μου τραβηξε το ενδιαφερον..Πραγματικο αριστουργημα...
Ενα εργο που 50 χρονια μετα σου δινει μαθηματα ζωης και ανασυγκροτεί τον εγκεφαλο σε διαφορετικες λειτουργίες σκεψης ...
Ενω το πρωτο βιβλιο "θεμελιο" εξιταρει την φαντασια και θετει τις βασεις για ενα καταπληκτικο συμπαν ηρθαν τα αλλα δυο βιβλια "θεμελιο και αυτοκρατορια" και "Δευτερο θεμελιο" και τραβηξαν την ιστορια εκει που δεν σου παει ο νους...
Και ενω ηθελα να κανω μια παυση απο βιβλια φανατσιας οταν διαβαζα το δευτερο βιβλιο απο την μεση και μετα με την τροπη της ιστοριας ειχα εξτασιαστει...πηρα σερι και το τριτο και ενω περιμενα να κλεινει καπως την ιστορια ...οχι... πρωτη φορα εζησα ιστορια που να πεφτει η ανατροπη η μια πισω απτην αλλη σε 20 σελιδες...πραγματικα δεν το περιμενα...
Στο μοναδικο "κενο" που ενιωσα ηταν αναμεσα στο τελος του 1ου βιβλιου μεχρι τα μισα του δευτερου. θα βαλω ως μονο αρνητικο το οτι δεν προλαβαινεις να δεθεις πολυ με καποιους χαρακτηρες...το οποιο ειναι λογικο με τα αλματα που κανει η ιστορια...
Επισης η τριλογια εχει απ τους πιο υπερμαματους "vilains" ever...
εχετε διαβασει και τα υπολοιπα βιβλια?ειναι αλλα 4 αν δεν κανω λαθος?
Επισης τωρα λεω να ξεκινησω το "δρομος"...
θελω επισης προτασεις για αποκλειστικα horror τιτλους γιατι εχω καιρο να διαβασω κατι στο ειδος που μαρεσει-μετα το salems lot-.
To ψιλοπαρατησα... Εννοώ οτι ακόμα δεν εχω αποφασίσει εάν θα το συνεχίσω. Συνήθως, όμως, τα βιβλία που δε μου αρέσουν στην αρχή, τελικά δε μου αρέσουν... Θα δω...
Διάβασα το Τερπινοήσεις του Αμπδόν Ουμπίδια. Ενδιαφέρουσες ιστορίες εν είδει μικρών κειμένων.
Οχι κάτι πρωτότυπο, αλλά για την τιμή του (λιγότερο από δύο καφέδες) και το ποιοτικό κατ'εμέ περιεχόμενό του ενδείκνυται για να το διαβάσετε αλλά και να το κάνετε δωράκι.
Ποια έκδοση του Oliver Twist να αγοράσω παιδιά;
Οποια και να παρεις το ίδιο ειναι. Κλασικό και αξίζει να το διαβάσεις, παρόλο που εγώ ακομα...
Αν εχεις βρει κάποια έκδοση, βάλε ενα link εδώ.
Έχει διαβάσει κανείς το a long way to a small angry planet; Μια φίλη gamer και sci-fi fan το λάτρεψε.
Λεω να του δώσω μια ευκαιρία.