Μηπως να σου φερω το δικο μου να το κανεις ετσι???? Εξαιρετικη δουλεια μπορω να πω, μπραβο.:respect7:
Printable View
Μηπως να σου φερω το δικο μου να το κανεις ετσι???? Εξαιρετικη δουλεια μπορω να πω, μπραβο.:respect7:
πηγα σημερα στην chips away για να το δουν κ να μου πουν. το παλικαρι εκει εφερε μια αλοιφη κ ολη η μαυριλα εξαφανιστηκε!!!! αυτο ειναι το καλο.
το κακο ειναι πως εχει κανει μια πολυ μικρη λακουβα. για να τη δει καποιος, μιας κ ειναι ασπρο, πρεπει να φτασει αρκετα κοντα. για την επισκευη μου ζητησε 60 ευρω. για τη λακουβα κ για τοπικο βαψιμο. οποτε καποια στιγμη θα το κανω.
μητσαρα μνιας κ το κατεχεις το γυαλισμα, θα χρειαστω τη βοηθεια σου. θελω να το γυαλισω. δεν εχω ουτε αλοιφαδορους ουτε εχω ιδεα τι αλοιφη να παρω. το αμαξι δεν ειναι μεταλικο (λευκο χρωμα). θελω λοιπον τα φωτα σου γιατι σε μαγαζι μου ζητησαν 150 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!
Φέρ΄τε παιδιά, κάθονται τα σύνεργα! χαχα
Αποστόλη, θα σου προτείνω την έυκολη (όσον αφορά την προσωπική εργασία δλδ) λύση και μετά την πιο δύσκολη. Η εύκολη είναι να πάρεις από Praktiker το κερί της Turtle Wax σε μορφή σπρέυ που το περνάς μετά το πλύσιμο, γυαλίζει και προστατεύει και είναι πανεύκολο στη χρήση. Κόστος max 10 ευρώ.
Η πιο δύσκολη δουλειά και πιο χρονοβόρα (αλλά πιο αποτελεσματική σίγουρα) και πιο ακριβή, είναι να πάρεις ξεχωριστά γυαλιστική αλοιφή (πχ προτείνω την Autoglym Super Resin Polish, εξαιρετική απλά) και ξεχωριστά κερί (πχ αυτό ). Για το πλύσιμο ένα απλό σαμπουάν χωρίς κερί θες, όχι κάτι το ιδιαίτερο (και όχι AVA ε.. χαχα). Σε αυτά προσθέτεις και ένα σφουγγάρι και 2-3 πανιά μικροϊνών συν 2-3 σφουγγαράκια εφαρμογής (εφαρμογί με πανί δεν προτείνεται γιατί πάει χαμένη αρκετή αλοιφή) και με περίπου 40 ευρώ έχεις ένα ωραιότατο σετάκι.
πρωτα το περνας αλοιφη κ μετα κερι? τι προσφερει το ενα κ τι το αλλο?
Ωραίος Ηλία, δεν είχε περάσει χρώμα οπότε είσαι κομπλέ! Κοίτα, το αυτοκίνητό σου δεν είναι και κανά παλιό για να θέλει επαναφορά και γυάλισμα με αλοιφαδόρο σε κάποιο μαγαζί. Δε χρειάζεται και από όσο το είχα δει λίγο. Συν ότι είναι λευκό και δεν είναι ότι θα πάρεις και τα τρελά reflections μετά. Οπότε, για γυάλισμα με το χέρι, πας και εσύ στην Autoglym Super Resin Polish. Είναι εξαιρετική αλοιφή το ξαναλέω :D
Πρώτα αλοιφή ναι, και μετά το κέρωμα. Η αλοιφή προσφέρει γυαλάδα. Το κέρωμα προσφέρει προστασία. Εδώ τώρα θέλει την εξής μαγκιά. Καλό είναι να μην περάσουμε το κερί μετά την γυαλιστική αλοιφή. Αυτό διότι το κερί για να κάτσει καλά, θέλει καθαρή επιφάνεια, ενώ η γυαλιστική αλοιφή περιέχει λάδια. Οπότε για μένα, γυαλίζουμε πρώτα και μετά από ένα προσεκτικό πλύσιμο αργότερα (πχ όχι βούρτσες σε βενζινάδικα κλπ) περνάμε το κερί. Το οποίο κερί, αντέχει 3-4 πλυσίματα ή 2-3 μήνες. ;)
η αλοιφη που γραφεις, κανει για ολα τα χρωματα? μεταλλικα κ μη? ποια ειναι η λαλυτερη περιοδος για το γυαλισμα?
Ναι κάνει για μεταλλικά και μη ;) Τώρα αυτό με την περίοδο δε το έχω σκεφτεί ποτέ να σου πω την αλήθεια. Το έχω στο μυαλό μου σαν συνολική προστασία, οπότε το δικό μου το σενιάρω πριν τον χειμώνα μία φορά και πριν το καλοκαίρι. Λασποβροχη και ήλιος είναι οι εχθροί μας δηλαδή. Η αλοιφή αυτή είναι της κατηγορίας all in one, έχει και χαρακτηριστικά κεριού, όπως και UV προστασία! Αυτό που θέλει προσοχή, είναι να μην ακουμπάει σε μαύρα πλαστικά.
ωραια. μολις πεσουν λιγο οι θερμοκρασιες, θα παω να τσιμπησω αυτην τη αλοιφη, θα παρω χαρτοταινια κ μεριακ σουβλακια κ θα σου ερθω για να βγαλω τις αραχνες απο τον αλοιφαδορο σου!!!!!!!!!!!!!!!!
Σουβλάκια.. ήδη με έπεισες! χεχε
εβαλα τα μεγαλα μεσα..... χχαχαχαχ
Με το χέρι και είσαι μια χαρά. Πανιά έχουν και τα Carrefour και Praktiker, θα βρεις, είναι χρωματιστά :P Για κάτι πολύ καλύτερο, πας σε κάτι τέτοιο.
Guys θέλω μια μικρή βοήθεια. Καθώς μπαίνει χειμωνας σιγά σιγά εδώ, πρέπει να πάρω αυτοκίνητο. Τα μεταχειρισμένα εδώ είναι κυριολεκτικά τσάμπα. Ενδεικτικά μια BMW M5 E60 (η V10 με τα 500) ξεκινάει από 10k. Του χρόνου λέω να πάρω κάτι αρκετά γρήγορο αλλά προς το παρόν δεν θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα. Έτσι κοιτάζω αυτοκίνητα γύρω στα 2-3k. Ενώ ήμουν μεταξύ ΤΤ quattro και S3 (τα παλιά μοντέλα) έπεσε το μάτι μου στα RX-8. Η γρήγορη έκδοση ξεκινάει με λιγότερα από 2k. Και ρωτάω επειδή μου φαίνεται ξεφτίλα η τιμή. Υπάρχει κάποιο catch? Θέλουν ανακατασκευή οι wankel τους όπως των RX-7? Βγάζουν κάποιο standard πρόβλημα? Γενικά τα αυτοκίνητα είναι φθηνά εδώ αλλά αυτό παραείναι. Τα TT κοστίζουν σχεδόν ένα χιλιάρικο πάνω και είναι πιο παλιά και με τα διπλάσια χιλιόμετρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει με τα RX-8. Το μόνο που κατάφερα να βρω online είναι η κατανάλωση που όλοι λένε ότι πίνει τρελή βενζίνη αλλά κάποιο standard πρόβλημα δεν βρήκα.
Ρίξε εδώ μία ματιά.
OK κατάλαβα το ξεχνάω :P Νόμιζα ότι τον είχαν εξελίξει τον wankel και δεν είχε πια τα προβλήματα του RX-7. Τα περισσότερα τα δίνουν με γύρω στις 70-100k χιλιόμετρα οπότε θα είναι εκεί που θα κλατάρει το μοτέρ. Μάλλον για ΤΤ λοιπόν με βλέπω αν βρω κάποιο καλό σε λογική τιμή δηλαδή κάτω από 3k. Αλλιώς η τιμή πλησιάζει επικίνδυνα στα επίπεδα του 350Z, δηλαδή τα 4-4.5k και είναι πειρασμός :P
Γενικα τα τελευταία ποστ σου ειναι πειρασμός. ..ακου εκει ΤΤ με κατω απο 3χιλιαρικα και με μισθο Αγγλιας..! :Ρ :c055gfe:
για να λες τα "παλια μοντελα" φανταζομαι εννοεις τα 20vt 1.8. αν πας στα επομενα τα 2λιτρα, τι τιμες παιζουν? αν η διαφορα ειναι μικρη, παρε το 2λιτρο.
εγω θα σου ελεγα για το s3. ειδικα αμα βρεις αυτο με τα 225 αλογα (τα πρωτα s3 εβγαζαν 210). τα ΤΤ εβγαιναν με 150, 180, 210, 225 αλλα σε quattro νομιζω μονο τα 3 τελευταια.
το συν στο s3 ειναι βασικα οι καλυτεροι χωροι. στο ΤΤ, πισω με το ζορι καθεται ανθρωπος. για cabrio εκδοση πισω θεσεις δεν υπαρχουν. μοτερ θα ειναι το ιδιο οποτε δεν κοιτας διαφορες. o haldex επισης θα ειναι ιδιος.
Ναι το 1800 κοιταω. Με 225 θα παρω θελω να τραβαει λιγο. Ο χωρος δεν με νοιαζει καθολου και τα ΤΤ τα δινουν με τη σεσουλα οποτε θα ειναι πιο ευκολο να παρω καποιο καλο. Το πιο καινουριο S3 ξεκιναει απο τα 8 και ανεβαινουν. Αλλα σε αυτα τα λεφτα παιρνεις ανετα ενα evo η ενα impreza sti και θα το προτιμουσα να σου πω την αληθεια. Γενικα δεν θελω να δωσω λεφτα γιατι του χρονου θελω να κοιταξω μηπως φυγω για Αμερικη οποτε δεν θα το κρατησω το αμαξι.
Ημέρα μνήμης η χθεσινή για τον Colin McRae, που "έφυγε" στις 15/9 του 2007. Δεν σε ξεχνάμε ΠΟΤΕ..
Attachment 3145
http://www.youtube.com/watch?v=eUS0bagke8M
δεν παιζοταν...& τρελος και ιπταμενος...φανατικος υποστηρικτης του ειδικα οταν πηγε στην Ford με το πρωτης γενιας Focus.