Ετσι! Γιατι ως γνωστον, δε μετραει μονο το αποτελεσμα..
Printable View
Eννοειται. Εξαλλου στο τελος η λιβερπουλ ειχε κουραστει.. το τελειο ηταν που στην τελευταια φαση του αγωνα (94') στο κορνερ ανεβηκε ακομα κ ο ρεινα (που δεν ειναι ιδιαιτερα ψηλος)
τεσπα και παλι μπραβο!
Υ.Γ. για μενα μετα τον μεσσι ,
ο σουαρεζ ειναι 2ος σορρυ
μπορει να διαφωνουν πολλοι
αλλα ουτε ο Ροναλντο ουτε ο
Φαν Περσι ειναι παικτες τετοιας
κλασης,
κατι που αποδεικνυεται περιτρανα
φετος.
Aαδιαμφισβήτητα, η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα της τελευταίας 5ετίας (και βάλε), με διακρίσεις που συνοδεύτηκαν από επιθετικό ποδόσφαιρο, κι αυτό είναι στα πολύ θετικά της. Προχθές την πάτησε, διότι δεν της βγήκε το συνηθισμένο παιχνίδι της. Δεν είναι ότι δεν προσπάθησε, αλλά ότι έμοιαζε να έχει στερέψει από ιδέες και ζωντάνια στην επίθεση. Νομίζω ότι χρονιά με τη χρονιά, αυτό το σύμπτωμα θα κάνει όλο και περισσότερο την εμφάνισή του στην Μπαρτσελόνα, κι είναι φυσικό. Όλα είναι ένας κύκλος και κάποια στιγμή έρχεται η φθορά κι ο κορεσμός.
Ωστόσο, στη ρεβάνς η Μίλαν θα πρέπει να καταβάλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει τίποτα.
Δεν είμαι φίλος της Μπαρτσελόνα, και συγκεκριμένα δεν είμαι φίλος της τα τελευταία 3-4 χρόνια, ειδικά απο τη φυγή του Ροναλντίνιο. Δεν έχει να κάνει με την φυγή του συγκεκριμένου παίκτη (κι ας είναι η μεγάλη μου αδυναμία).
Στο παιχνίδι και τη φιλοσοφία της Μπάρτσα υπάρχει μία υπερβολή που δεν μου αρέσει. Είναι το ποδόσφαιρο της "μάζας", όπου οι παίκτες κινούνται "ολοκληρωτικά" ας το πούμε, για να επιτύχουν την ασφυξία του αντιπάλου (για την άμεση επανάκτηση της μπάλας) και έπειτα τον απόλυτο έλεγχο αυτής, με τις ατελείωτες πάσες. Η Μπάρτσα, αν προσέξει κανείς καλά, όταν επιτίθεται και πλησιάζει στην περιοχή, "περιμένει" να μαζευτεί η ομάδα σε έναν πολιορκητικό κλοιό, ώστε να χτυπήσει με πολλαπλά ένα-δύο ή βρίσκοντας κάποιο κενό, όταν κάποια στιγμή κουραστεί ή αποπροσανατολιστεί ο αντίπαλος. Για αυτό και σπανίως κάνουν ατομικές προσπάθειες οι παίκτες της....
Δύσκολο να το πετύχεις, και με χρόνια δουλειάς.
Από εκεί και πέρα, είναι θέμα γούστου. Προσωπικά, δεν θέλω ούτε να το βλέπω. Το θεωρώ κάτι εντελώς ξενέρωτο, υπερβολικό, και αποστειρωμένο. Φυσικά, πάντα καλή ομάδα σημαίνει ομαδικότητα, τακτική, σύστημα. Πάντα όμως ο κεντρικός άξονας του ποδοσφαίρου θα είναι ο παίκτης, το άτομο, και η ποδοσφαιρική του κλάση. Η μεγάλη ατομική ενέργεια ήταν, είναι και θα είναι η βάση αλλά και το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου.
Γουστάρω τις ομάδες που έχουν μεν σοβαρότητα και πλάνο, αλλά στηρίζονται στις κλάσεις. Εκεί θα δεις τα πάντα, από την ωραία ομαδική προσπάθεια, μέχρι την ενέργεια που θα σε σηκώσει από την καρέκλα. Το κυριότερο, η μπάλα που θα δεις θα είναι απρόβλεπτη, συναρπαστική κι ελεύθερη.
Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει μεγάλη μερίδα ποδοσφαιρόφιλων που δεν πολυπάει την Μπάρτσα (και δεν είναι από αντίδραση στη "μόδα", αυτά είναι για μικρά παιδιά)....
Ναι αυτή τη στιγμή είναι σε τρομερή φόρμα..
Toninio προσωπικα δεχομαι την απαντηση, σου γιατι ειναιι τουλαχιστον τεκμηριωμενη, αλλα οσο κι αν γουσταρεις να μην το βλεπεις, τουλαχιστον το παραδεχεσαι.
Επιτρεψε μου να πω, πως η συντριπτικη μεριδα που δεν πολυπαει την Μπαρσα, απλα δεν εχει μαθει να βλεπει ποδοσφαιρο (κι αυτο συμβαινει κυριως εδω στην Ελλαδα που υπαρχει ελλειψη παιδειας και ο καθενας ξερει να κρινει τους παντες και τα παντα). Δε λεω πως εγω εχω την παιδεια αυτη, καμια σχεση κι εγω εδω εχω μεγαλωσει, απλα προσπαθω να κερδισω καποια πραγματα κου να μαθω. Ουτε λεω πως εγω ξερω να βλεπω ποδοσφαιρο καλυτερα απο αλλους το ξεκαθαριζω αυτο. Οταν ομως βλεπεις οτι ο καθε κομπλεξικους (και ειναι μεγαλη αυτη η αναλογια σε σχεση με το ποσοστο που λες οτι δεν παει την Μπαρσα) περιμενει μια ηττα, για να βγει να πει τη λαλακια του, ειτε επειδη η ομαδα του εχει φαει φαπα απο εκεινη, ειτε γιατι θελει να κανει εντυπωση (βλεπε Γεωργιου) ειτε γιατι το παιζει ξερολας ενω δεν ξερει καν τα βασικα, ε με συγχωρεις δεν τον λαμβανω καθολου υποψιν. Εχει βγει ο Φεργκιουσον (και οχι μονο) και εχει πει για τον τελικο του Γουεμπλευ, πως ηταν η καλυτερη ομαδα, το καλυτερο ποδοσφαιρο που αντιμετωπισαμε ποτε. Οταν λοιπον σε αυτην τη δηλωση βλεπεις απαντησεις "ελα μωρε τωρα με τον ασχετο τσιχλακια" τι να παρεις σοβαρα και για ποια μεριδα να μιλησεις? Μαλλον εκεινοι θα τα καταφερναν καλυτερα 20 χρονια στον παγκο της Μαντσεστερ Γιουναιτεντ. Οποτε με συγχωρεις, δεν παιρνω στη διαδικασια να συζητησω καν, οχι επειδη εγω τα ξερω ολα ή γνωριζω περισσοτερα (το ξανατονιζω δε λεω κατι τετοιο) αλλα γιατι δε δεχομαι τους μηδενισμους αλλα και μαθηματα χωρις τεκμηριωση απο κωλοτουμπες χωρις γνωση που βλεπουν την Μπαρσελονα 8 φορες το χρονο το πολυ και οχι 60+, οσες ειναι οι υποχρεωσεις της δηλαδη.
Σχετικα με την προσωπικη ενεργεια που λες, συμφωνω απολυτα οτι ειναι η ομαδικοτητα που διεπει αυτη την ομαδα, κανεις λαθος ομως αν πιστευεις οτι δεν υπαρχουν προσωπικες ενεργεις που παιρνουν παιχνιδια και ξεκλειδωνουν αμυνες (δινοντας ακομα και το γκολ ετοιμο στον συμπαικτη τους), ενεργειες που κανουν τοσο οι Μεσσι, Ινιεστα, Τσαβι ( κυριως με μπαλιες ακριβειας και ξεμαρκαρισματα, παει καιρος βεβαια που ηταν τρομερα καλος, αλλα εχει κανει απιστευτα πραγματα στο παρελθον), οσο και παιχτες που δε φαινονται τοσο πολυ οπως Τεγιο, Βιγια (μιλαω για την πενταετια στο συνολο της και οχι μονο για φετος, το ξεκαθαριζω). Αλλο το να μην υπαρχουν προσωπικες ενεργειες καθολου και αλλο να μη στηριζεται η ομαδα ΜΟΝΟ σε αυτο. Εχει διαφορα.
Υ.Γ. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Σωτηρακοπουλος περυσι, που εκραζε την Τσελσι μετα το 2-0 της Μπαρσελονα, επειδη εκεινη ειχε ανεβει πολυ και πιεζε για γκολ και τελικα εκτεθηκε αφου εκανε το 2-1 πολυ γρηγορα. Ζητωντας συγνωμη στο τελος για την υπερβολη του. Αν εβλεπε την Μπαρσελονα περισσοτερο απο 8-10 παιχνιδια το χρονο, θα γνωριζε πως η Μπαρσελονα την εχει πατησει μεσα στη χρονια, οταν μετα καποιο γκολ της ανεβηκε για να πετυχει κι αλλο, αφηνοντας ετσι κενο χωρο πισω, με αποτελεσμα να το δεχτει εκεινη.
Ναι, φίλε, συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες, τα οποία ισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, κι εξηγούμαι:
Σαφέστατα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όλοι εκείνοι που μόνο και μόνο από "αντίδραση" θα πάνε κόντρα σε κάτι φανερά καλό και ποιοτικό (οι κομπλεξικοί που αναφέρεις, που συχνά είναι και άσχετοι). Αυτοί φαίνονται από χιλιόμετρο, από τον τρόπο που μιλάνε. Στο σύνολο των "αντιδραστικών", θα συμφωνήσω ότι μεγάλη μερίδα αποτελούν αυτοί (όχι μόνο στην περίπτωση της Μπάρτσα, αλλά γενικά). Η "μεγάλη μερίδα" που εννοούσα εγώ στο προηγούμενο ποστ είναι απλά άτομα που παρακολουθούν ποδόσφαιρο, ξέρουν τί λένε, παραδέχονται την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, απλά εξηγούν με συγκεκριμένους λόγους το γιατί δεν πάνε την ομάδα και το ποδόσφαιρο αυτό. Ας πούμε, έχω συζητήσει αρκετές φορές με γνωστούς και φίλους και βλέπω αρκετούς και κλίνουν προς το να μην πολυπάνε την Μπάρτσα, για καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους.
Για την προσωπική ενέργεια: σαφέστατα υπάρχει ΚΑΙ η προσωπική ενέργεια στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Μα και μόνο ο Μέσι κάνει ένα σωρό δύσκολες ατομικές προσπάθειες (θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι χάνει ένα 40% της δύναμής της, διότι χωρίς αυτόν, λιγοστεύουν κατά πολύ οι πρωτοβουλίες και οι "ιδέες" στην επίθεσή της), και φυσικά υπάρχει και ο Ινιέστα και άλλοι. Απλώς, πιστεύω ότι το παιχνίδι της Μπάρτσα είναι εκ θεμελίων φτιαγμένο έτσι, ώστε να "παραμερίζει" την ατομική ενέργεια (και γενικά την πρωτοβουλία) για χάρη του "σίγουρου" passing, που αργά η γρήγορα θα οδηγήσει στην ευκαιρία και το γκολ (σύμφωνα με το σκεπτικό τους). Παίζουν την τελειοποιημένη εκδοχή του "ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου" των Ολλανδών. Στο μυαλό του ποδοσφαιριστή βρίσκεται καταρχήν η σίγουρη πάσα και μετά οτιδήποτε άλλο. Έχουν εκπαιδευθεί για να το κάνουν αυτό, τους έχει γίνει συνείδηση και βίωμα. Υπάρχουν ατομικές ενέργειες, αλλά είναι πολύ πιο αραιές και, για την ακρίβεια, γίνονται "διαφορετικά" από ότι στις άλλες ομάδες. Πχ η επίθεση κατά 99% θα γίνει με το ανελέητο passing και η ατομική ενέργεια θα είναι συνήθως στο τελείωμα της φάσης, μέσα στην περιοχή, κατά κανόνα κάποια κοφτή τρίπλα σε ελάχιστο χώρο ή κάποια προσποίηση, πριν την εκτέλεση (και αναγκαστικά κάποιες φορές, γιατί από μόνες τους οι πάσες δεν αρκούν πάντα για το γκολ). Είναι δύσκολο ποδόσφαιρο και απαιτεί πολλή τεχνική, αυτό να λέγεται. Απλώς, το βρίσκω υπερβολικό και κουραστικό σε μεγάλο ποσοστό του, αλλά κυρίως δεν μου αρέσει ο τρόπος που "προσεγγίζει" το ποδόσφαιρο και την επιθετική δημιουργία επάνω στο παιχνίδι.
Και μιας και αναφέρεις κάποιους παίκτες, νομίζω ότι αυτός ο Τέγιο πάει κάπως να "ξεφύγει" από την κανόνα, και μου αρέσει αυτό (οκ, μετά το Μέσι φυσικά, που είναι ο πρώτος σε πρωτοβουλίες). Είτε λόγω "άγνοιας κινδύνου" είτε λόγω νεανικού ενθουσιασμού, αυτός παίρνει αυτήν την περιβόητη "πρωτοβουλία" συχνά, κι ας μην του βγαίνει όσο θα ήθελε. Είναι τεχνίτης και μπουκαδόρος, κλασικό εξτρέμ, και μακάρι να μην του κόψουν τον αέρα, αν και το πιο πιθανό είναι να μην καθιερωθεί ποτέ, αν δεν προσαρμοστεί απόλυτα στη λογική του συγκεκριμένου ποδοσφαίρου.
Γενικώς βέβαια, όλα είναι θέμα γούστου, αρκεί πάντα να είμαστε δίκαιοι στην κριτική μας......
Ωραία και σωστά όλα αυτά που λες αλλά ατομική ενέργεια δεν είναι μόνο μια κούρσα και μία κοφτή τρίπλα πάντως.
Είναι και μια 30αρα συρτή μπαλιά που κόβει την άμυνα σαν βούτυρο ;) (βλέπε Iniesta,Xavi,Thiago)
Και αυτό είναι ατομική ενέργεια και πρωτοβουλία και φυσικά δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας.
(Μη σου πω ότι είναι περισσότεροι αυτοί που κάνουν κούρσες και τρίπλες από αυτούς που βγάζουν τόσο άρτιες κάθετες πάσες.)
Οτι ομαδα κ αν υποστηριζει ο καθενας οφειλουμε να ευχαριστουμε την Μπαρτσα για το ηθος(βλεπε ακαδημιες που δεν πα να σαι ο messi?Αν δεν φερνεις καλους βαθμους δρομο!) κ την μπαλα που εχουμε την τυχη να βλεπουμε τα τελευταια χρονια.Τι με νοιαζει να χει η Μιλαν 32 τσου λου οταν δεν βλεπεται;;Αυτη ειναι η καραμελα των οπαδων της κ αλλων ομαδων που ιστορικα μπορει να ναι ανωτερες αλλα δεν μας νοιαζει απλα!Στην εποχη που ζουμε κ εχουμε αποψη μπορουμε να κρινουμε...Για αυτο θεωρω ηλιθιες κ συγκρισεις τυπου messi - maradona pele-neymar κ αλλες τετοιες μπαρουφες..Αλλη εποχη η μια που οι αμυντικοι συμπληρωναν 11αδα απλα κ αλλη η αλλη που πεφτουν 4 πανω στον messi για 90 λεπτα..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ναι, σαφέστατα, και από αυτές τις μπαλιές έχει αρκετές στο ρεπερτόριό της η Μπαρτσελόνα. Απλά, έχει επικρατήσει να λέμε "ατομική ενέργεια" μία κούρσα, μία τρίπλα, ένα σλάλομ, μία πλαγιοκόπηση κλπ.
Ίσως θα ήταν πιο σωστό, στην περίπτωση της Μπάρτσα, να μιλάγαμε για "μικρό ποσοστό πρωτοβουλιών, λόγω της τακτικής".
Αυτό που μετράει για την Μπαρτσελόνα, ακόμα και περισσότερο από τους τίτλους που κατακτάει, είναι ίσως ότι έγραψε ήδη τη δική της σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει, και που κανείς άλλος δεν παίζει, είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι. Με απλά λόγια, σε 30 χρόνια από τώρα ο κόσμος θα θυμάται "την Μπαρτσελόνα της δεκαετίας του 2000" με το σχεδόν τέλειο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε (όπως εμείς λέμε τώρα για την Ολλανδία και τον Άγιαξ του 70, αντίστοιχα).
Πάντως, για μένα, αυτό το ποδόσφαιρο ποτέ δεν θα ξεπεράσει σε αξία και ποιότητα το...κλασικό ποδόσφαιρο, με την μεγαλύτερη ελευθερία και απροβλεψιμότητα, όταν παίζεται από μεγάλους παίκτες (Βραζιλία, Ρεάλ του 80-90). Το έπαιζε για ένα διάστημα και η Μπαρτσελόνα του Ρομάριο......
Εννοείς προφανώς σε φόρμα.Άλλο η κλάση και άλλο η φόρμα όμως.
Κάποιος παίκτης μπορεί ακόμα και στα κάτω του (εκτός φόρμας δηλαδή)να είναι καλύτερος στον αγώνα που θα παίξει από έναν άλλον ακόμα και όταν αυτός βρίσκεται σε φόρμα.
Και ο Falcao με τον Cavani βρισκόντουσαν σε εξαιρετική φόρμα μέσα στην προηγούμενη χρονιά αλλά δεν μπορείς να πεις ότι έχουν μεγαλύτερη ποιότητα από τον Van Persie, τον Aguero ή τον Villa ας πούμε.
Και ο Kaka πχ βρίσκεται σε διαρκές ντεφορμάρισμα αλλά η ποιότητα του και η κλάση του είναι αδιαμφισβήτητες...
EDIT: (Άσχετο) Βλέπω ρε γαμώτο αυτόν τον ανεκδιήγητο τον Mancini της City και μου έρχεται να σπάσω το monitor του υπολογιστή.
Λέει αρχικά σε ένα άρθρο για τον Aguero: "Αν ο Αργεντινός καταφέρει να σημειώσει ένα… κάρο γκολ, τότε μπορούμε να πλησιάσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ."
Μετά καπάκι σε άλλο άρθρο ζητάει την απόκτηση κορυφαίου επιθετικού(!) και αναφέρει κάποια ονόματα (Falcao,Cavani,Neymar,Suarez)
Είσαι προπονητής σε μια ομάδα με παίκτες όπως Nasri,Silva,Aguero,Teves,Dzeko και άκουσον άκουσον ζητάς κορυφαίο επιθετικό!!!
Δηλαδή είναι σαν να ζητήσει ο Vilanova ένα κορυφαίο χαφ! Είναι απλά για γέλια τέτοιοι προπονητές.
Αντί να κάνεις τουμπεκί και να ευχαριστείς και τον Θεό που έχεις ένα τέτοιο υλικό, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, ζητάς κορυφαίο επιθετικό για να χτυπήσεις την ManUnited.
Στης οποίας το τελευταίο παιχνίδι, σκόραρε ο 39χρονος Ryan Giggs...
Δηλαδή θες να μου πεις ότι έχεις στην ομάδα σου Kolo Toure,Kompany,Clicy,Kolarov,Maicon,Yaya Toure,Nasri,Silva,Dzeko,Aguero,Teves (και κάποια νέα ταλέντα όπως τον Nastasic και τον Rodwell) και δεν μπορείς να καταρτίσεις μια σωστή 11αδα με ένα τακτικό πλάνο ικανό για να κοντράρει την Manchester United?
Ε τότε γιατί θες να λέγεσαι προπονητής και να μην κάνει ένας φροντιστής ή ένας γυμναστής την δουλειά σου?
Toninio Katsoura I Have a name, συμφωνω με τον τροπο σκεψης σας (ασχετα αν μπορει να διαφωνουσα με τον Toninio σε επι μερους θεματα) και σας βγαζω το καπελο για την ωραια αυτη συζητηση.. Το θεμα του ηθους ειναι κατι σπουδαιο σε αυτην την ομαδα, οταν ταξιδεψαμε πριν λιγο καιρο και καταφεραμε να βραβευσουμε τον Puyol για την προσφορα του στην ομαδα, εκεινος μας κοιταζε με απορια και ρωταγε "για μένα αυτο;" δειχνοντας να μην πιστευει οτι εχουν ερθει καποιοι τρελοι απο την Ελλαδα, για να του δωσουν μια πλακετα. Αυτο δειχνει το ποσο απλα ατομα ειναι στην πλειοψηφια τους..
Εδω το σχετικο αρθρο : http://www.blaugrana.gr/2013/02/13/%...ana-gr-photos/
F1_STK, να είσαι καλά και μπράβο και σε σένα, γιατί είσαι σωστός και ξέρεις να συζητάς (όπως και οι άλλοι φυσικά).
Θα σε πληροφορήσω ότι, παρόλο που είμαι Ρεάλ, διότι μεγάλωσα με τη μεγάλη Ρεάλ του Μπουντραγκένιο (θεωρώ το παιχνίδι της ίσως το πιο ελκυστικό και "μπαλαδόρικο" που έχω δει, μετά τη Selecao '82 πάντα), έβλεπα σχεδόν φανατικά τη Μπαρτσελόνα του Ρομάριο, του Ριβάλντο και του Ρόνι (η Μπάρτσα του Ροναλντίνιο είχε πολλές διαφορές με τη σημερινή, δεν ήταν τόσο τελειοποιημένη και αυτοματοποιημένη όπως μετά από αυτόν). Ήξερες ότι θα δεις μπαλάρα και ποδοσφαιρικές μαγείες.
Επίσης, παρόλο που δεν πάω το υπερβολικό tiki-taka futbol, θεωρώ δείγμα μεγάλης υγείας το να έχει πολλούς φίλους η Μπαρτσελόνα. Έχουμε φλομώσει πια με την υπερβολική προσήλωση στην τακτική και την άμυνα και σε παίκτες άμπαλους αλά "εργάτες" και "χρήσιμους".....
Άνετη νίκη-πρόκριση της R.Madrid σήμερα, που κατά την γνώμη μου κρίθηκε σε δύο σημεία: 1)Τα χαφ της rm ήταν πραγματικά σε εξαιρετική κατάσταση ενώ 2)η fcb αναλώθηκε σε ένα ποδόσφαιρο ατομικών ενεργειών στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει και απ'ότι φάνηκε δεν τό'χει στο ρεπερτόριό της.
ΥΓ.Ο Πέπε είναι για το ΜΜΑ ενώ ο Πέδρο για τις καταδύσεις.Πάντως όχι για ποδόσφαιρο και σίγουρα όχι για top clubs.
To highlight του αγώνα ήταν το σπαγγάτο του Πουγιόλ στη ντρίπλα του ΝτιΜαρία,
το μόνο που έκανε ήταν να γυρίσει το κεφάλι και να παρακολουθεί ανήμπορος την εξέλιξη της φάσης-2ο γκολ της Ρεάλ.
Τεράστια νίκη για Ρεάλ, το λογικό βέβαια είναι να τα δώσει όλα για CL, αφού το πρωτάθλημα το έχει χάσει- η Μπάρστα μπορεί να βγει και έξω από τον θεσμό του CL, οπότε θα είναι "ευκαιρία". Στην Ισπανία θα μείνει μάλλον μόνο με το κύπελλο και η Μπάρτσα με το πρωτάθλημα (αντίστροφα με πέρυσι).
Πραγματικά εξαιρετική η Real. Έφερε εκει που την ήθελε την Barca και έκανε ακριβώς το παιχνίδι της.
Χαίρεσαι να βλέπεις τέτοια χαφ (και των δύο ομάδων)
Κοιτούσα το roster της Real... Είχε μέσα Khedira-Alonso-Ozil και είχε στον πάγκο Essien-Modric-Kaka!!!
Δηλαδή μια μικτή κόσμου.. Σαν να παίζεις Master League στο PES και να βάζεις τα ατελείωτα χρήματα :D
Καλά και η Barca με Busquets-Mascherano-Thiago-Xavi-Fabregas-Iniesta δεν πάει πίσω αλλά έχει ξοδέψει πολύ λιγότερα αφού τους περισσότερους τους είχε από τις ακαδημίες της...