Παντως υπαρχει παντα και η εξαιρεση. Τα DLC του GTAIV ειναι υποδειγματικα σε αυτον τον τομεα. Αλλα φυσικα μιλαμε για την εξαιρεση γι αυτο και συμφωνω κι εγω απολυτα μαζι σας. :)
Printable View
Παντως υπαρχει παντα και η εξαιρεση. Τα DLC του GTAIV ειναι υποδειγματικα σε αυτον τον τομεα. Αλλα φυσικα μιλαμε για την εξαιρεση γι αυτο και συμφωνω κι εγω απολυτα μαζι σας. :)
Ε δεν είναι όλα τα DLC ίδια εξ' ορισμού. Το DLC με την μορφή ενός χάρτη, ενός bonus, ενός κάτι extra που δεν δίνει και πολύ νόημα στο παιχνίδι είναι λίγο απάτη.
Αλλά υπάρχουν DLC που δεν ταιριάζουν με την ροή του παιχνιδιού, και έτσι είναι λογικό να βγαίνουν σαν extra. Για παράδειγμα το Assassin's Creed 2 για 'μένα ήταν εξαιρετικό DLC. Αν το έβαζες μέσα στο παιχνίδι στα αντίστοιχα επεισόδια, θα χανόταν το momentum από την κύρια ιστορία. Παρ' όλα αυτά ήταν πολύ διασκεδαστικό από μόνο του.
Αλλά εγώ συμφωνώ με τους developers εν μέρει. Αν είναι κακό το παιχνίδι, τότε δεν υπάρχει λόγος αγοράς ούτε καινουργιού, ούτε μεταχειρισμένου. Αλλά ακόμα κι αν το θες για τον οποιδήποτε λόγο, τα μέτρια παιχνίδια καταλήγουν στα bargain bins πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει λόγος να μην το πάρεις καινούργιο, εκτός κι αν θέλεις να τα έχει καλά με την οικολογική σου συνείδηση.
Φυσικα και υπαρχει λογος, ο λογος που ο οποιοσδηποτε μπορει να ορισει για τον εαυτο του και δεν εχει δικαιωμα κανεις developer/publisher να προδιαγραψει την πορεια ενος προιοντος απο τη στιγμη που φευγει απο τα χερια του.
Μπορει εγω να γουσταρω να αγορασω ενα καλο/μετριο/κακο/αηδια παιχνιδι και να μην εχω χρηματα για full price αλλα ουτε να θελω/μπορω να περιμενω καποιους μηνες να πεσει η τιμη του (στην περιπτωση καλων παιχνιδιων μιλαμε για πολυ καιρο). Ποιος ειναι ο dev του οποιου το προιον εχει ηδη πωληθει και δεν εχει καμια δικαιοδοσια πανω του να ορισει τον κυκλο του προιοντος?
Δεν μιλαω καν για τις περιπτωσεις που εγω εχω ενα παιχνιδι και θελω να το κανω ΔΩΡΟ στον φιλο μου/φιλη μου/συγγενη μου/εναν αγνωστο/ whatever. Γιατι θα πρεπει να μου το απαγορευσει καποιος που εχει ηδη πληρωθει για τις υπηρεσιες του/προιον του?
Κι επειδη κατι ψελλισε ο καθυστερημενος της THQ για πνευματικη ιδιοκτησια που δεν μπορει να περιφερεται απο δω κι απο κει: απο τη στιγμη που οριζεις εσυ ο ιδιος μια τιμη (συγκεκριμενα στα ταδε ευρω) στο προιον σου και το πουλας μαζικα στην ανοιχτη αγορα δεν υφισταται τετοιο πραγμα.
Αλλα χρησιμοποιουν τετοια επιχειρηματα αυστηρα και μονο οταν τους συμφερει.
και το πανηγυρι συνεχιζεται
Sony: The Latest To Look For Money In Used Games
. During a recent GamesIndustry.biz interview, SCEE head man Andrew House said the company "supports publisher incentives to monetize the second-hand game market through charging for online play." Said House:
"On the principle of making online portions of the game available or unlocked from the disc-based release for a fee, we're broadly supportive of that. And we're exploring actively the same option for our own content."
Μπορει να εχω λαθος αλλα μου ακουγεται σαν μια δικαιολογια και αφορμη για μερικα εκατομμυριακια παραπανω.
εχω και μια εκτακτη ειδηση
Επιτελους ηρθε και στην Ευρωπη το Hello Kitty online.
Να και το box art του
Spoiler!
Νομικός δεν είμαι, αλλά νομίζω ότι όταν αγοράζεις ένα παιχνίδι αγοράζεις μόνο την άδεια χρήσης αυτού καθ' αυτού. Η μετα-πώληση (έστω και δωρεάν) δεν είναι τυπικά νόμιμη. Άλλωστε και πάλι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προϊόν το μόνο που θα απενεργοποιήσουν είναι κάποια Online features που μπορεί στο τέλος να επιλέξεις ότι δεν σε αφορούν κιόλας (βέβαια αυτό δεν είναι και λύση).
Το θέμα είναι ότι αφού μπορούν, θα το κάνουν, και δεν μπορώ να πω ότι έχουν και 100% άδικο.
Exoyn 100% adiko, h aplhstia einai kakos symboylos, to mono poy tha kataferoyn tora me to ps jailbreak sthn agora, einai na othisoyn perissotero kosmo sthn peirateia, giati na agorasei o allos to metaxeirismeno xoris online, to katebazei h to antigrafei kai pali xoris online alla xoris kai epipleon kostos.
Y.G. sorry gia ta greeklish
Με την ελευση του Xbox Live στην Ελλαδα, απο αρχες του χρονου ανεβαινουν και ολες οι συνδρομες στα +10$ λογο της οικονομικης κρισης που υπαρχει (ΔΝΤ και δε σημμαζευεται).
Απο εδω και στο εξης, για να εχει καποιος για 12 μηνες Xbox Live και να μπορει να κατεβαζει demo, να μπορει να στελνει μηνυματα στους αλλους, να μπορει να κανει CROSS GAME CHAT, να μπορει να μπαινει στο facebook, να μπορει να ακουει ραδιο, να μπορει να μπει στο twitter, να μπορει να κατεβαζει DLC (και αλλα πολλα) στο Xbox 360 συστηματα του, πρεπει να πληρωνει απο 50 δολαρα 60... Ο νεος "νομος" ισχυει απο 01/01/2011
Εμ τι κυριοι; Ετσι νομιζεται ειναι τα πραγματα; Οτι πληρωνεις παιρνεις απο την MS, αν δε πληρωνεις παιρνεις τα @@ της!!!
Αυτα που μπορεις να κανεις με το Xbox οταν εισαι "Silver" (χωρις συνδρομη δηλαδη):
Μπορεις να πατησεις το κουμπι "eject" χωρις ΚΑΜΙΑ απολυτως χρεωση, να βαλεις το δισκακι σου μεσα που θες να παιξεις και να το ξαναπατησεις.
Να φορτίσεις τα χειριστηρια με το καλωδιο USB του Xbox!
AYTA! :bang:
edit:
LOOOOL!!
Turns Out People Like to Play Halo Online
Quote:
After several months of intensive research, a low-level Microsoft accountant discovered that people really enjoy logging onto Xbox Live and playing Halo together. When he figured it out, he ran down four flights of stairs to the Xbox team's offices to share the great news. He waved a bunch of papers around and yelled about how Bungie should quickly make another Halo game in order to make a bunch more money. They told him that Bungie doesn't work for Microsoft anymore, but they liked the idea of making a bunch more money from Halo while they still can. So they raised the price of Xbox Live by $10 instead.
^^ Κατα τα αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το PSN που δεν εχει Free Cross Game Chat! LOL
Ειλικρινα χαιρομαι που μετα την ελευση του PSN+ οι περισσοτεροι δημοσιογραφοι παραδεχονται οτι η Sony βρισκεται μπροστα και σε αυτον τον τομεα.
Κάπου στο internet είχα δει ότι μετά το gears of war 3 υπάρχει περίπτωση η epic να κάνει το gears of war multiplatform, εκτός και αν η microsoft πληρώσει περισσότερα. Είναι αλήθεια αυτό? Υπάρχει περίπτωση να δούμε αυτή την παιχνιδάρα στο ps3?
ρε παίδες, πήρε το μάτι μου σήμερα αυτό στο Zavvi...
http://www.zavvi.com/games/platforms.../10239117.html
Ανακοινώθηκε τέτοιο πράγμα και μας ξέφυγε;!!! Και μάλιστα για Νοέμβριο φέτος!
εκφραζεις ακριβως αυτα που σκεφτομαι και εγω.εχω παιξει το πρωτο και το δευτερο με το xbox ενος φιλου που το εφερνε στο σπιτι μου λογω FULL HD τηλεορασης.εφερνε και τα στερεοφωνικα του(τρελα εργαλεια)και λιωναμε με τις ωρες!!!ειδικα αφου ειχαμε τελειωσει το 2 παιζαμε σε split screen ενα mode που ησουν σε μια πιστα και ανα 60 δευτερολεπτα αλλαζε και το σημειο που επρεπε να κανεις capture and hold.μιλαμε ειχαμε παθει τρελα με αυτο το mode,πολυ γελιο πολλα νευρα(για οποιον εχανε)και μονιμως πολυ τσατιλα απο την γειτονισα που δεν την αφηναμε να κοιμηθει!!!!
Προφανως περιεχει τα 3 ΠΡΩΤΑ μερη της σειρας δηλαδη τα: Splinter Cell, Splinter Cell Pandora Tommorow και Splinter Cell Chaos Theory. Το Double Agent υπαρχει ηδη στο PS3 αρα δεν χρειαζεται remake και το Conviction ειναι exclusive στο 360. Nothing to see here, τιποτα που δεν εχουμε παιξει 2-3 φορες στο pc προ 6ετιας.
Καλα... το kinect ειναι δεδομενο οτι εχει χασει τη μπαλα απο τωρα (οχι οτι το move εχει επιτυχη. Ακομα δε ξερουμε τιποτα). Αλλα τα πραγματα εχουν αρχισει και "σκουρενουν" απο τωρα την MS.
Team17: Kinect Is A Headache To Work With
Quote:
GamingUnion.net: "Many developers and analysts have spoken about Kinect's limitations, mainly because it has no buttons, and you can now add Team17 to that list."
Θα χασει πολλα λεφτα η MS και θα φαει παλι τα μουτρα της οπως με το HD DVD (καμια σχεση το ενα με το αλλο, αλλα τεσπα. LOL)
^^ καλα να παθουν αφου ακουν τον κυριο Molyneux... τελικα ο Molyneux ειναι ισως ο χειροτερος developer που υπαρχει το αποφασισα... οχι επειδη τα παιχνιδια του ειναι ασχημα, ισα ισα...καλα ειναι. Αλλα αυτος ο Molyneux πραγματικα πρεπει να μαθει να το βουλωνει ωρες ωρες. Τοσο ψευτο-hype τυπος δεν πρεπει να υπαρχει στη βιομηχανια. Μας ειχε πριξει τα ουμπαλα οταν μιλαγε για το fable 2 και ποσο μπροστα θα ειναι και οτι θα κανει και εκεινο και το αλλο και και και.... ε ΚΑΙ ΤΖΙΦΟΣ!
Αφου το κυκλοφορησε μετα αρχισε να το κραζει το ιδιο του το δημιουργημα!! Χαχα ο τυπος ειναι τελειωμενος εντελως. Ετσι κι εδω μας τα επρηζε με το Kinect αρχικα... "και θα ειναι πρωτοπωριακο και δεν υπαρχει τιποτα αναλογο και θα ταραξει την βιομηχανια"....
ε σε κανα 6 μηνο βλεπω σαν τωρα τη δηλωση του " Το Kinect ηταν μια τραγικα λαθος αποφαση" λολ απλα.
Anyway θα γελασει και το ποικιλοχρωμον ερυφιον με το Kinect. Το κακο -για εμενα προσωπικα- ειναι οτι το Move της Sony παιρνει πολυ καλες κριτικες και φοβαμαι οτι ηρθε για να μεινει........... :(
^^ Εγω φοβαμαι μην το κανει απαραιτητη προυποθεση στα μελλοντικα παιχνιδια. Εννοω μην βαλει ρητρα στους devs η ΣΟΝΥ οτι πρεπει οπωσδηποτε το καθε νεο παιχνιδι να υποστηριζει με καποιον τροπο ΚΑΙ το Move.... :(