Ποιο πήρες τελικά?
Printable View
Ποιο πήρες τελικά?
W9980.
Δεν άλλαξα την παραγγελία (ασε που το εφεραν αμεσως απο public).
Edit
Δεν δοκίμασα πολλά, έβαλα και τα δυο wifi να σε λειτουργία.
Λοιπόν απο οσο ξέρω το 5 έχει καλες ταχύτητες αλλά δεν θέλει εμπόδια είναι για κοντινα σημεια,το αλλο 2,4 είναι για ολες της αλλες δουλειές.
Το απόγευμα και αύριο που θα είμαι σπίτι θα κανω πειράματα;)
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Λοιπόν από απόσταση δεν εχω θεμα δεκα μέτρα μακριά απο το σπίτι και όπως ειχα πει είμαι σε δευτερο όροφο και το ρουτερ είναι μεσα σε έπιπλο.
Μιλαω για το απλο wifi το 5GHz δεν πιάνει τοσο ( το ήξερα γιατί έχει θεμα με τοιχους και γενικά εμπόδια).
Για αξιόπιστο 24/7 router με ac τι διαλέγουμε?
Θα πρότεινα TP-Link Archer (ίσως γίνομαι κουραστικός αλλά γενικά με τις συσκευές της εταιρειας αυτής είμαι ευχαριστημένος)
Στάλθηκε από το Elephone P8000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτο θα ελεγα και εγω D5 AC1200 εχω ακουσει καλα λογια ;).
Αυτο θα ελεγα και εγω D5 AC1200 εχω ακουσει πολλυ καλα λογια ;).
Edit
Ειναι λιγο ακριβο ποιο φτηνα θα παρεις w9980 που κανει για vdsl ;).
Βλεπω σε μερικα site αυτο:
"Με συνολικά 6 ξεχωριστές κεραίες, 3 εξωτερικές των 5dBi για το ασύρματο δίκτυο 5GHz και 3 εσωτερικές για το ασύρματο δίκτυο 2.4GHz, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν απροβλημάτιστα σε όποιο ασύρματο δίκτυο υποστηρίζουν χωρίς παρεμβολές και πολύπλοκες διαδικασίες."
καλα που το βρισκουν και το γραφουν δεν υπαρχει αυτο η 3 κεραιες ειναι και για τα δυο.
το 9980 αν θυμαμαι καλα δεν υποστηριζει ac.
Τελικά αν δεν ψαξεις καλα δεν ξέρεις τι αγοραζεις, δεν λεω οτι δεν κανω δουλειά αλλά τελικά έχει εσωτερική κεραία (δυο),μονο 2-3 μαγαζιά το γράφουν και φαντασου ούτε η πωλητες το ξερουν.
Κοιταζα κατι στο site της εταιρείας και έπεσε το ματι μου στα χαρακτηριστικά του ρουτερ και το λέει καθαρά 3 εξωτερικές και δυο εσωτερικές media markt και public οχι λέγανε το ιδιο είναι χαχαχα η αλήθεια είναι ούτε στο κουτί το εγραφε.
Στα specs αναφέρει τα πάντα τώρα ο τύπος στο μαγαζί δεν θα σου πει δεν ξέρω καλά,θα το παίξει ιστορία και θα σου πει ότι θέλει γιαυτό πριν αγοράσουμε κάτι το ψάχνουμε εμείς πρώτα
Για ρίξε μια ματιά εδω: http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-...r-p-PER.612730
Διαβάζοντας το παρακάτω σχόλιο
Code:Το σήμα (απίστευτο!) είναι πιο αδύνατο από το πρώην ρουτερ TP-LINK TD-W8960N.
Είχα τρις γραμμές, τώρα έχω δυο και δεν συνδέεται καμία φορά.
καλά λέω εγώ ότι θέλουν να πουλάνε και range extender.
Είναι και το μόνο που με χάλασε πραγματικά στο router που αγόρασα, διαφορετικό μοντέλο μεν αλλά της ίδιας εταιρίας δε.
Το γέλιο αν κάνεις αναζήτηση στο eshop θα βρεις και αλλο ac1200 με αλλη τιμή :D.
Δεν ξέρω για αυτό που λες Odytsak αλλά εμενα μια χαρά πιανει στα 2,4 (το 5 είπαμε δεν είναι για πολλά εμποδια).
Βρε κι εμένα μια χαρά πιάνει αλλά περίμενα μεγαλύτερη εμβέλεια από τα φθηνιάρικα που δίνουν οι providers.
Μπα, δυστυχως η εμβελεια εντος σπιτιου εξαρταται ελαχιστα απο το router συμφωνα με την εμπειρια μου στο σπίτι, σε σπιτια φιλων (ειμαι ο geek της παρεας) αλλα και στη δουλεια (με "επαγγελματικα" μηχανηματα). Περισσοτετο εχει να κανει η χωροταξια και οι παρεμβολες.
Δείτε και ένα σχετικό άρθρο:
http://www.pcsteps.gr/82322-προβλήμα...ampaign=buffer
Υπαρχει VDSL MODEM MOΝΟ (νομιζω λεγεται και HUB) που να ειναι συμβατο με τον ΟΤΕ και ας εχει μονο 1 θυρα ethernet. Το μονο που θελω ειναι να βαζει το internet σπιτι. Τιποτε αλλο.
Λιγο καλυτερη τιμη το w9980 αν το σκεφτεται καποιος 79 ευρω eshop.
αν εχει οτε τοτε καλυτερα να το ξεχασει, ο οτε δινει πλεον (πιλοτικα για αρχη) voip αλλα το μοντεμ που δινει για voip μολις μπει bridge με το tp link (ή γενικοτερα με αλλο μοντεμ) δεν περναει την φωνη αρα γιοκ τηλεφωνο. Η λυση προς το παρον ειναι ppoe passthrough με μια μικρη αυξηση σε ping
Αν βάλεις vdsl ο ΟΤΕ τρέχει πιλοτικα voip, το μοντεμ που δίνει ο ΟΤΕ στο vdsl δεν περνάει την φωνή σε bridge mode χωρίς pppoe pass-through.
Με απλά λόγια αν σκέφτεσαι να βάλεις vdsl μην πάρεις μοντεμ, αν όχι τότε προχώρα
Εγω το εχω το μόντεμ vdsl δεν βλέπω να έχουμε ποτε;)
Θα το γράψω εδω γιατί είναι κατι σχετικο.
Εχω ενα καλώδιο ethernet απο το ρουτερ στο έπιπλο στο σαλόνι,τώρα θέλω να πάρω μια συσκευή (με θυρες ethernet)που να βάλω εκει το ethernet ωστε να συνδεθεί εκει ολες η συσκευές TV,PS4,XBOX,HOME CINEMA,MEDIA PLAYER :D.
Έχει υπόψιν κανένας καμία καλη και οικονομικά καλη;)
Χρησιμοποιω για τον ιδιο λογο αυτο, αλλα αντι για καλωδιο στελνω το internet μεσω powerplugs.
Αυτό τώρα πως λειτουργεί βάζεις το ethernet σε μια θύρα και μετά της αλλες της συσκευές.
Ναι εχει μια εισοδο και 7 εξοδους ethernet για οτι αλλες συσκευες εχεις.
Plug n Play ειναι δεν χρειαζεται installation/παραμετροποιηση.
Α, θες και μια πριζα ελευθερη κοντα του γιατι εχει ξεχωρστο ac adaptor.
edit
Οτι και να παρεις να ειναι 1000αρι για να μην "μπουκωνει"
και μην παρεις 5πορτο να γλιτωσεις λιγα χρηματα σε λιγο καιρο θα το "τιγκαρεις".
Σε ευχαριστώ το έκανα παραγγελία αυτο που εχεις 23 ευρώ μια χαρά και κάνει την δουλειά που θέλω;)
Είχε κανείς πρόβλημα με τη σύνδεση του W9980; Δεν μου περνάει από το βήμα επαλήθευσης των ρυθμίσεων. Έχω ADSL OTE. Ελπίζω να κάνει και να μην έκανα βλακεία που το πήρα.
Βάλε το παλαιό μοντεμ και κατέβασε το τελευταίο fw γιατί πριν 2-3 fw είχε θέμα
Λογικα είναι fw γιατί εγω δεν έχω θέμα με OTE.
Κοίτα μήπως βάζεις λαθος user και pass (το ειχα πάθει παλιότερα).
Τελικά δεν ήταν το fw. Στην επιλογή Network > DSL settings έπρεπε να επιλέξω ADSL2+ γιατί ήταν ρυθμισμένο σε VDSL. Ευχαριστώ για το χρόνο σας φιλαράκια :)
Καλα και πηγα να το πω,αλλά δεν περίμενα να κάνεις τέτοιο λάθος [emoji14]
Δυστυχώς δεν ξέρω από δίκτυα. Αν ξαναρωτήσω τίποτα πες ό,τι σκέφτεσαι και ας είναι απολύτως βασικό.
EDIT: 'Ηταν ρυθμισμένο Auto sync-up, όχι VDSL.
Νόμιζα οτι ηξερες, βασικά ξεκινας με το quick setup --> gr +2 time zone-->xdsl και εκει βάζεις adsl ote--> USER και PASS -->φτιάχνεις wifi 2,4 και 5GHz και είναι ok
Δυστυχώς όχι. Το έκανα αυτό που λες και πάλι δεν έπαιζε. Έπρεπε να αλλάξω την ρύθμιση που έγραψα παραπάνω η οποία δεν βρίσκεται στο quick setup.