Το αποκορυφωμα.
Εκανα update σε vista και τωρα δε δουλευει καθολου! Με η χωρις υποτιτλους.
Any help please?
Printable View
Φιλε μου δε μπορω να φανταστω τι μπορει να φταιει! Η εκδοση που εχεις στο mkv2vob ειναι η 2.2.4 ? Επισης κατι πηρε το ματι μου για προβλημα με τα norton και το ps3video9...Κανε και εσυ ενα search στο google μπας και βρεις καποια λυση. (κατα πασα πιθανοτητα καποιο conflict γινεται).
ξερει κανεις κατι για αυτο? http://www.bitburners.com/articles/c...-tsmuxer/4019/
pragmatika korifeo to mkv2vob. exo enan 500ari mono me 1080p movies me ypotitlous se apsogi poiotita xaris se auto to programmataki
Το εχουμε ξαναπει για το συγκεκριμενο, ειναι απλα remuxer , βγαζει αρχεια που γραφεις σε DVD και το ps3 το βλεπει σαν AVCHD δισκακι, υποστηριζει κανονικα υποτιτλους, ΔΕΝ κανει re-encode οποτε ειναι πολυ γρηγορο , αλλα αν η ταινια δεν ειναι 720p η 1080p (να εχουν κοψει μαυρες μπαρες δηλαδη) δεν δουλευει σωστα, αν και οπως εχω δει ειναι να μπει η συγκεκριμενη λειτουργια σε μελοντικη εκδοση.
Γειά σας έιμαι σχετικά καινούργιος στο forum και θα ήθελα να σας πώ την δική μου εμπειρία
εχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ότι εχει κυκλοφορήσει για μετατροπή .mkv σε μορφή που να παίζει στο ps3. Για μένα ο ποιό γρήγορος τρόπος είναι το mkv2vob και ο πιό ακιόποστος (έχω φτιάξει γύρω στα 235 έργα). Το όλο θέμα έιναι στις παραμέτρους,
1ο πρέπει να κάνει split το αρχείο σε Fat δηλαδή 4GB και το extemsion να ειναι σε mpg.
2ο στους υπότιτλους πρέπει να έιναι Greek Modern και να είναι τικαρισμένα το Always Encode Subitles και το Load Subtitles From Srt.
Τώρα έχω για να το δώ στο Ps3 το αντιγράφω (το νεο αρχείο(α) ) σε ένα σκληρό φορμαρισμένο σε FAT32 και παίζει μια χαρά.
Το mkv2vob είναι το μόνο που αφήνει την κανονική ανάλυση εικόνας και ήχου και δεν έχει καμιά αλοίωση στη μετατροπή.
Για ποιό γρήγορη μετατροπή πρέπει το .mkv να είναι σε ένα σκληρό και το mpg που θα φτιάξει σε άλλο.
Αυτά είχα να πώ ελπίζω να βοήθησα στη διαθεσή σας για παραπάνω info.
έχω παρακολουθήσει και τα δύο τόπικ (αυτό και άλλο ενα περι μετατροπών, δεν θυμάμαι πως το λένε), και για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω "πιάσει" ακόμα το θέμα που μερικοί έχουν κολλήσει (δηλ. έχουν απορίες). Εδω να σημείώσω την "αρρώστιά" μου (:angry:), απο το 1989-90 ασχολούμαι με βιντεο, μοντάρισμα και conversions/transcoding (βέβαια τότε ο όρος "βίντεο" δεν υπήρχε, αλλιώς το λέγαμε "real time capture/digitizing" με Amiga και Video Toaster και αργότερα Silicon Graphics Ο2)...κάπου εδω να πω ότι ο αλγόριθμος MPEG1 και MPEG2 υπάρχουν απο τότε (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι αρνητικό για την ποιότητα φυσικά, απλά το αναφέρω για ιστορικούς λόγους). Το 1 για τους θνητούς (computers και οι πρώτες mulitimedia παρουσιάσεις και τα τότε authoring tools, εποχή προ-CD! μιλάμε για σώσιμο σε DAT και tape streamers!) και το 2 για broadcast χρήση (satelite / cable / digital TV).
Anyway, μετά απο το πρήξιμο που σας έκανα (σόρρυ :)), να πω το εξής όσον αφορά τους converters για το PS3.
Η ταχύτερη διαδικασία για mkv είναι με το TSMuxer, καθώς δεν αλλάζει επεμβαίνει καθόλου μα καθόλου στον codec x264 του mkv (μην μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες αλλα οι codec x264 και AVCHD είναι ο ίδιος αλγόριθμος - δηλ. η οικογένεια του MPEG4 layer 9 / 10).
Οπότε όποιος θέλει ταχύτητα της τάξεως των 3-4 λεπτών (σε PC μονοπύρηνο, 5ετίας), αυστηρά TSMuxer με τον περιορισμό ότι πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφεί το αποτέλεσμα σε DVD (και μάλιστα σε UDF 2.5) για να αναπαραχθεί απο το PS3. Προσωρινός περιορισμός: τα mkv πρέπει να έχουν μια απο τις AVCHD standard αναλυσεις ΑΥΣΤΗΡΑ: 1280x720, 1440x1080, 1920x1080.
Τώρα όσον αφορά άλλο τρόπο για τα mkv, είναι το γνωστό mkv2vob (εδω να πώ ότι έχω πάρει σβάρνα αρκετούς άλλους converters όπως το Media Coder κλπ κλπ, αλλά έχω καταλήξει στο mkv2vob). Εδώ όμως (στο φόρουμ) επειδή επικρατεί σχετικό μπερδεψιέν (απο μερικούς, όχι φυσικά όλους, γιατί -βέβαια είμαι νέος εδω- έχω παρατηρήσει κάποιους που μάλλον είναι "τσακαλάκια" στο θέμα βιντεο -και μπράβο!) θα προσπαθήσω να συνοψίσω μερικά πραγματάκια για ευκολία όλων (πάντα μιλώντας μόνο περι mkv2vob):
-Κατ' αρχήν δεν χρειάζεται να βάλουμε κατάληξη .vob, δουλεύει μια χαρά και με .mpg (προσωπικά θεωρώ καλύτερα να επιλέγετε .mpg, αλλά ας μην το κουράσω κ άλλο!)
-Επίσης το "Always Encode Subtitles" δεν χρειάζεται να είναι επιλεγμένο ΚΑΝ.
-Εννοείται πως το "Load subtitles from srt" ΠΡΕΠΕΙ να είναι επιλεγμένο ΜΟΝΟ αν θέλετε να βάλετε υπότιτλους. Αν δεν έχετε το ξε-τσεκάρετε.
-Εδω να εξηγήσω πως το mkv2vob (με πολύ απλά λόγια) "καρφώνει" τους υπότιτλους πάνω στο βίντεο, δηλ. γίνονται (οι υπότιτλοι) όχι μέρος του βίντεο ή έξτρα κανάλι ή ότιδήποτε άλλο, αλλά γίνονται και οι ίδιοι βιντεο (μέρος του βιντεο content) με συνέπεια να ανέβει το τελικό μέγεθος του βιντεο. Αυτο δεν ΑΛΛΑΖΕΙ ότι και να κάνουμε/κάνετε.
-Επίσης το σωστό είναι να ΜΗΝ έχετε τσεκαρισμένο το "Overscan Compensation" και να πάτε στις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σας και να αφαιρέσετε το overscan (σπανίως αναφέρεται έτσι πια μέσα στα μενού των TV με συνέπεια να μην μπορεί να το βρει για να το απενεργοποιήσει, αλλά τι να κάνουμε ρε γμτ πρέπει να το βρείτε και να το απενεργοποιήσετε). Αν δεν μπορείτε να το βρείτε με ΤΙΠΟΤΑ ή στην τελική δεν έχει αυτή την επιλογή η τηλεόρασή σας ΠΑΛΙ να μην το τσεκάρετε (θα με θυμηθείτε στο μέλλον όταν αγοράσετε καινούρια TV). Αν έχετε αντί τηλεόραση και έχετε μονιτορ, ΠΑΛΙ να μην το τσεκάρετε, καθώς τα μόνιτορ δεν κάνουν αυτόματα overscanning.
-Οι 3 τρόποι για "Transcoding Codec" MPEG-2 (fast), XviD (medium), x264 (slow) αναφέρονται στον αλγόριθμο που θα χρησιμοποιήσει το mkv2vob για την ανακωδικοποίηση (transcoding) και: MPEG-2 γρήγορα μεν αλλά με μεγάλο τελικό μέγεθος βίντεο σε σχέση με το αρχικό (παλαιός αλγόριθμος γαρ), XviD μέσης ταχύτας με μέτριο μέγεθος και τέλος x264 το πιο αργο transcoding αλλά με τελικό μέγεθος κοντά αρχικό. Εδω να τονίσω ότι αν βάλουμε στο βιντεο υπότιτλους το τελικό βίντεο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο την επιλογη μας στον codec, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα έχει μεγαλύτερο τελικό μέγεθος (όπως εξήγησα παραπάνω).
Συνοψίζοντας το mkv2vob και το TSMuxer παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα και τα χρησιμοποιούμε ανάλογα με το "πως" και "που" θα αναπαράξουμε τα τελικά βίντεό μας. Με το mkv2vob, μπορούμε να έχουμε ένα τελικό βιντεο με κατάληξη .mpg (άσχετα με τον codec επιλογής μας για το transcoding) που θα παίζει σε αρκετά μηχανήματα (PC/Mac/Linux/PS3).
Με το TSMuxer ΔΕΝ κάνουμε trascoding, απλά κάνουμε "ξανα-μαγείρεμα" του αρχικού x264 (προσοχή δουλεύει μόνο με αρχεία με codec x264 -λογικό είναι!) σε μορφή AVCHD (όσοι δεν ξέρουν τον AVCHD codec, είναι συνεργασία Panasonic/Matsushita και Sony, για τις πρώτες βιντεοκάμερες που χρησιμποιούσαν τον H.264 codec αλλά είχαν για αποθήκευση DVD η SD Cards, συνεπώς έπρεπε να "ανασκευάσουν" τον H.264 ώστε να παράγει βίντεο τόσο συμπιεσμένα που να χωρούν σε DVD Dual Layer και σε SD Cards μέχρι 8 γίγα, αργότερα που εξοπλίστηκαν οι κάμερες με σκληρούς δίσκους μεγάλους και BD-R χρησιμοποιείται εκτός του AVCHD ΚΑΙ ο αυτούσιος H.264). Ως αποτέλεσμα λοιπόν του TSMuxer παίρνουμε ΤΑΧΥΤΑΤΑ δύο φακέλους που πρέπει να κάψουμε σε ένα DVD με φορμάτ UDF 2.5 που θα παίζει μια χαρά στο PS3 αλλά ως επί το πλείστον θα παίζει ΜΟΝΟ σε PS3 (εκτός και αν υπάρχει κάποιος ψαγμένος κομπιουτεράς εδω μέσα -που υπάρχουν πολλοί- συνεπώς θα πάιζει και στο κομπιούτερ του, μόνο που αυτός ο κομπιουτεράς δεν χρειάζεται να διαβάσει ΚΑΘΟΛΟΥ το παρόν ποστ :)).
Ελπίζω να βοήθησα κάπως!
Λευτέρης
Πολύ καλό post του Λευτέρη. Μπορώ να το κάνω quote στο αρχικό post σαν γενικές πληροφορίες? :D
Εγώ και εγώ να κάνω μια ερώτηση... Remuxer για OS X έχουμε τίποτα ή θα πρέπει να "λερώσω τα χέρια μου" σε κονσόλα? Είναι κρίμα να γυρνάω σε Windows για να κάνω remuxing...
Nonborn, ρε συ μου είπε ο Θοδωρής-utopia εχτές, ότι την στιγμή που έφευγα απο το μαγαζί ήρθες εσύ...γμτ δεν σε πέτυχα! Σήμερα θα ξανανέβω, σε κανά μισάωρο-45 λεπτά θα είμαι επάνω...άμα μπορείς έλα να τα πούμε λίγο.
Περί OS X, είναι πίκρα...ζήτω το shell. (δηλ. λέρωμα χεριών, πάντως οι "δεινόσαυροι" σαν κι εμένα καυλ***ουν ΤΡΕΛΑ να γράφουν εντολές σε CLI - command line interface)
Θα το ψάξω γιατί δεν με ικανοποιεί η απάντησή μου και θα επανέλθω σίγουρα.
Λευτέρης
[offtopic]Εγώ κατάλαβα ποιος είσαι και με ξέρεις κ εσύ... :D Eίμαι το παιδί που συζητούσαμε τις προάλλες στον Θοδωρή για το Mac Pro και το πως θα ρθει από Αμερική και το θέμα με τις εγγυήσεις κλπ. Και μετά για το iphone και τη vodafone... Μήπως σε βοήθησα? Δυστυχώς δίνω σήμερα οπότε δε μπορώ αλλά κανονίζουμε να βρεθούμε κάποια στιγμή, εξάλλου θα πάω ένα pc στον Τεο την Παρασκευή και μάλλον θα μαι εκεί συνέχεια.[/offtopic]
Kαι εγώ το ψάχνω με το OS X και πολύ πιθανόν να πάω σε κονσόλα διότι κατά πάσα πιθανότητα θα εκμεταλλεύεται και το CPU. Και αν δω τελικά πως γίνεται θα φτιάξω ένα script να το κάνει μόνο του... :D :D Τελευταίο μάθημα για φέτος 6 Οκτώβρη οπότε μόλις τελειώσω θα ασχοληθώ περισσότερο... :D
Ναι-ναι...που έλεγες ψάξε στο adsl.gr...τώρα θυμήθηκα!
EDIT/ (oops, διόρθωση: δεν είναι θέμα αν γουστάρεις, αφής στιγμής δίνεις μάθημα, σόρρυ τώρα το παρατήρησα. Ίσως να τα πούμε Παρασκευή. Καλή επιτυχία για το μάθημα κιόλας.) / EDIT
Πάντως θα ανέβω. Αν γουστάρεις...εκεί θα 'μαι.
Λευτέρης
ΥΓ: Αν και δεν νομίζω να ρώτησες εμένα αν μπορείς να βάλεις το ποστ μου στην αρχή (μάλλον κάποιον admin). Απο εμένα φυσικά και μπορείς. Άλλωστε για αυτό το έγραψα. Μπας και βοηθήσω κανέναν. Ελπίζω δηλαδή.
Ρε παιδια απο τοτε που εκανα upgrade στα Vista δε μου τρεχει το mkv2vob. Υπαρχουν και αλλοι που αντιμετοπιζουν προβλημα με τα Vista?
Το ps3video9 το εβγαλες?
Επισης διαβασε αυτο:http://www.avforums.com/forums//show....php?p=7108484
na rwthsw kati...
exw thn entypwsh pws to mkv2vob xamhlwnei poly thn entash tou hxou ths tainias.
exei proseksei kapoios allos to idio?
Σχετικά με το codec που διαλέγουμε.Είχα μια έκδοση πριν του mkv2vob που άνοιγε σε παράθυρο στυλ dos και έτρεχε αυτόματο transcoding,αποτέλεσμα σε 1 ώρα περίπου το τελείωνε με μέγεθος 6.3gb ανώ αρχικά ήταν 6,9 (δεν είχε υπότιλους όμως εκείνη η έκδοση).
Τώρα με αυτήν το x264 είναι αργό και δεν ξέρω σε 6,9 gb πόσο θα το τελειώσει.Τα άλλα 2 σε πόσο μέγεθος περίπου θα το βγάλουν?Και πριν που το έκανε αυτόματα τι codec χρησιμοποιούσε?(πρόκειται για την ταινία "day after tomorrow",αν την έχει κάνει κάποιος ας μου πει πως,κυρίως για το codec)
Το έβαλα στο codec mpeg2 και το έβγαλε στα 5,8 (γιατί ο λευτέρης είπε ότι το βγάζει παραπάνω από τα αρχικό?)
Θα δοκιμάσω και στο χ264 (το είχαι ξεκινήσει αλλά βαρέθηκα και σταμάτησα)