Originally Posted by
Lefteris_X
Άμα σου πω ειλικρινά ότι δεν έβγαλα κανένα απολύτως νόημα από αυτό που έγραψες; Μα κανένα όμως;
Λιανά, γιατί ίσως εγώ να φταίω και να μην το διατύπωσα ορθά:
- Έχεις ένα παιχνίδι για το Xbone, ας πούμε το Forza. Ο κώδικας και τα assets είναι για το One, που εκμεταλλεύονται τα σπεκς του (μνήμη, CPU/GPU, ESRAM κλπκλπ).
- Θες να το κάνεις να τρέχει στο Scoprio. Κοινώς "port".
- Η MS φρόντισε η μεταφορά να είναι εύκολη, δηλαδή δεν χρειάζεται να γράψεις τον κώδικα από την αρχή, απλώς τροποποιείς λίγα πράγματα. Μεγάλη συμβολή στην "ευκολία porting" είναι το Virtual Memory Pool για την έλλειψη της ESRAM του Scorpio.
- Τελικό αποτέλεσμα: παιχνίδι του One, τρέχει στο Scoprio.
- Όμως δεν είναι παιχνίδι που εκμεταλλεύεται το Scorpio, αλλά παιχνίδι του One που τρέχει καλύτερα στο Scoprio (το πόσο "καλύτερα" εξαρτάται από τον τίτλο και το αν φτιάξει ή δεν φτιάξει ο dev έξτρα 4K assets).
Ας πούμε τώρα ότι έχεις παιχνίδι υπό ανάπτυξη. Και θες να υποστηρίξεις στο έπακρο ΚΑΙ τις 2 κονσόλες.
Τι κάνεις; Προγραμματίζεις 2 διαφορετικούς παντελώς κώδικες. (για τα assets τα έχω ήδη πει)
Το να γράψεις κώδικα για One και με την "ευκολία στο porting" για το Scoprio, σόρρυ, αλλά αυτός ο ported-κώδικας δεν εκμεταλλεύεται σε ουδεμία περίπτωση το Scorpio.
Τουτέστιν, απαιτείται άλλος κώδικας για το One και άλλος για το Scorpio - στην περίπτωση που ο dev θέλει να εκμεταλλευτεί επαρκώς τα σπεκς του Scorpio.
Ένα μηχάνημα (Scoprio) στην περίπτωση που δεν θα έχει παιχνίδια τα οποία να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα σπεκς του, αλλά θα παίζει καλύτερα τα παιχνίδια του One, κατά την δική μου κρίση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα στην αγορά - ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή που θα προσφέρεται ΚΑΙ το One σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Ο λόγος είναι απλός και έχει χιλιοειπωθεί: PC. Το ίδιο προσφέρει. Καλύτερα multiplatform. Χωρίς exclusives, ΕΙΔΙΚΑ και ΜΟΝΟ για το Scorpio, ειλικρινά δεν βλέπω το μηχάνημα να πηγαίνει άπατο (και οι MS μέτοχοι να βγάζουν αφρούς).
Αντιθέτως, ένα Scorpio με σκοτωμένο το One + προγράμματα (όπως ανέφερα σε βάθος χρόνου) και πλέον ως ενιαία πλατφόρμα με τα Windows, το βλέπω ως βιώσιμη -επιχειρηματικά- λύση.
Scorpio, χωρίς exclusives που να "διαφημίζουν" τα σπεκς του, αλλά με βελτιωμένα One παιχνίδια και την ίδια στιγμή το One να συνεχίζει να κυκλοφορεί (και παράλληλα τα base/Pro PS4 με μειωμένες τιμές).......πολύ απλά το βλέπω άπατο να πηγαίνει.