Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη! Με μπέρδεψε η αίθουσα που χωρίζεται στα 2 και επειδή δεν έχω πάει ποτέ λέω μην ειναι πολύ ψηλά μετα..
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη! Με μπέρδεψε η αίθουσα που χωρίζεται στα 2 και επειδή δεν έχω πάει ποτέ λέω μην ειναι πολύ ψηλά μετα..
Για μένα L σειρά θέσεις 18-24 για να μην έχεις κανέναν μπροστά σου και να απλώνεσαι σαν άρχοντας :P
Στη V-Max στο Mall πάντα στη αντίστοιχη κλείνω (η Q είναι για όποιον ενδιαφέρεται)
Σε οποιαδήποτε άλλη αίθουσα όσο πιο πίσω γίνεται.
Eγω θα παω αργοτερα, εχω δει ελαχιστα πραγματα απο την ταινια (εχω αποφυγει trailers, δεν ξερω καλα καλα τι ειναι η ταινια), για να δουμε.
To εχει δηλωσει ευθεως και ο Νολαν οτι η ταινια ειναι επηρεασμενη απο το 2001 του Κιουμπρικ. Και μαλιστα με τροπο που υποδηλωνει τον θαυμασμο του για την δουλεια του Κιουμπρικ.
Μαζι ανεφερε και αλλες ταινιες, οπως το Metropolis και το Blade Runner.Quote:
"The movies you grow up with, the culture you absorb through the decades, becomes part of your expectations while watching a film. So you can't make any film in a vacuum. We're making a science-fiction film... You can't pretend 2001 doesn't exist when you're making Interstellar."
Εγω παντως μετα και την δευτερη προβολη εκτιμω την ταινια πολυ περισσοτερο...
Μόλις γύρισα κι εγώ απο το Interstellar. Δε θα πω τίποτα, πέρα απο το οτι έφυγα "γεμάτος" απο την αίθουσα. Πολυ την ευχαριστήθηκα.
Αποψε παω για interstellar...για να δουμε...
Βγηκα απο την αιθουσα με τις καλυτερες εντυπωσεις αλλα και με μια παραδοχη. Η ταινια ειναι niche κατα την ταπεινη μου αποψη, απευθυνεται κυριως στον sci fi geek. Οχι οτι δεν θα αρεσει απαραιτητα σε αλλο κοσμο, αλλα νομιζω οτι για να την απολαυσει καποιος χωρις να ξενερωσει απο τις πολλες επιστημονικες πληροφοριες θα πρεπει να εχει εστω μια επιδερμικη σχεση με αυτα.
Ειναι μια ταινια που αξιζει μονο και μονο για την οπτικοποιηση ολων αυτων των "μυστηριων" του συμπαντος, φυσικα δεν κανει ομως μονο αυτο. Προσωπικα εμεινα μαλακας με την ερμηνεια του Μακοναχι, ο τυπος ειναι απλα καταπληκτικος, καθως και απο την υπεροχη μουσικη.
2001 η Οδύσσεια του Διαστήματος 1968.
Σημείωση: η "υποτιθέμενη" προσελήνωση έγινε το 1969. ΤΟΣΟ ρεαλιστική ήταν η ταινία του Κιούμπρικ, που αφού την μελέτησαν στη NASA (και βασίστηκαν αρκετά τα σχέδια της αποστολής σε αυτή), τον κάλεσαν στα ενδότερα των εργαστηρίων τους, καθώς είχαν υποψίες ότι "κάπως διέρρευσαν" μυστικές πληροφορίες και "κάπως" ο Κιούμπρικ τις απέκτησε, πολύυυυυ πριν την επίσημη αποστολή.
Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν είχε γίνει, απλά ο άνθρωπος ήταν οραματιστής του κερατά (στην ταινία βλέπουμε touch screen, διάταξη 16:9 στις οθόνες και άλλα κουλά, που βιώσαμε δεκαετίες μετά).......ενώ μάλιστα στις σκηνές του Διαστήματος, ήχος πολύ απλά (και σωστά) δεν υπάρχει καν. Επαναλαμβάνω: το 1968. Αν υπολογίσουμε και πόσα χρόνια του πήρε η έρευνα και η παραγωγή της ταινίας, τότε πάμε πιο πίσω από το '68.
Διόλου λοιπόν "τυχαία" η φήμη, ότι η περίφημη 1η επανδρωμένη αποστολή στο Φεγγάρι της NASA, δεν έλαβε χώρα ποτέ, παρά μόνο σε ένα κρυφό στούντιο του Χόλυγουντ με "σκηνοθέτη" τον Κιούμπρικ.
Όσοι είστε λάτρεις των ταινιών sci-fi (της προκοπής), πρέπει υποχρεωτικά να την δείτε.
Μετά περάστε και μια βόλτα από το Metropolis του Φριτζ Λανγκ, που είχε δώσει ΡΕΣΤΑ στον οραματισμό του μέλλοντος (δύο τάξεις, εργατική - αριστοκρατική, εργάτες ως drones, υπερ-αυτοματισμός, cyber-punk culture κλπκλπ).................αρκετά χρόνια πριν το 1968................γύρω στην δεκαετία του 1920...(η ταινία ανήκει στον βουβό κινηματογράφο).
Είπες κανείς τίποτα; (όσο αφορά το τι έφτιαχναν κάποια άτομα, πολλές δεκαετίες πριν......μάλιστα όσο αφορά το Metropolis, πλησιάζουμε στα 100 χρόνια από τότε που βγήκε).
Enjoy.
ΥΓ: Πολλές σκηνές της ταινίας Metropolis θα δείτε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού Radio GaGa των Queen. Epic. Είχα πάθει την πλάκα μου, όταν είδα το εν λόγω βίντεο κλιπ στην εκπομπή "Μουσικόραμα" στην ΕΡΤ, αρχές 80s. Τι να λέμε τώρα...
Nομίζω οτι η ταινία θα αρέσει σε όποιον έχει κοιτάξει απλά τον ουρανό τη νύχτα και έχει αναρωτηθεί "τι υπάρχει εκει πάνω ανάμεσα στον μαύρο ουρανό και τα αστέρια?"
Σιγουρα στον μπαρμπα-Αποστόλη απο το χωριό μου δεν θα κάνει το κλικ.. :P
Για μένα ειναι απο τις ταινίες που απλά δεν χωράνε σε καλούπια και σίγουρα δεν επιδέχονται βαθμολογία. Σε ρωτάει ένας φίλος σου "τι έλεγε η ταινία ρε??" Τι του απαντάς?? Η μόνη σωστή απάντηση ειναι δες και κρίνε μονος σου.
Ειναι απο τις ταινίες που τις βάζω στην κατηγορία "αριστούργημα". Ασχετα αν σου αρέσει η όχι, εισαι υποχρεωμένος να υποκλιθείς στην προσπάθεια και τον κόπο που χρειάστηκε για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Και όταν δεις τα behind-the-scenes το εκτιμάς ακόμα πιο πολύ.. Καμία πράσινη οθόνη, όλα ειναι αληθινά.. Τα διαστημόπλοια, το διάστημα έξω απο τα παράθυρα, ακόμα και οι αμμοθύελλες.. Τι να λέμε τώρα.
Και το πρώτο πράγμα που είπα μόλις βγήκα απο την αίθουσα "Αλλοι γράφουν σενάριο για το Scary Movie και άλλοι γράφουν αυτό που μόλις είδαμε".. Υποκλίνομαι όχι μόνο στον Nolan, αλλα σε όσους εργάστηκαν για να έχουμε στις οθόνες μας αυτό το τελικό αποτέλεσμα.
Δεν θα επεκταθω για να μην σποιλεριασω τιποτα αλλα νομιζω οτι μπορει ναι αλλα μπορει και οχι. Δηλαδη αν δεν εισαι καθολου familiar με καποια πραγματα (δεν λεω να εισαι κανενας ειδικος, τα βασικα οπως οι περισσοτεροι απο εμας) θεωρω οτι μπορει να σε κουρασει γρηγορα. Μπορει να κανω και λαθος βεβαια, αυτο μπορει να το απαντησει καλυτερα καποιος που θα την δει και ναι μεν τον συναρπαζει το συμπαν και τα μυστηρια του αλλα δεν εχει ιδεα σε σχεση με τα επιστημονικα θεματα που παιζουν βασικο ρολο στην δομη της ταινιας.
Ναι σε αυτο δεν εχεις αδικο.. Απλα πρεπει να πας και λιγο υποψιασμενος. Μπροστα στο Interstellar το Gravity ειναι ελαφρυ σαν πουπουλο..
Είδα και εγώ την ταινία εχτές και μου άρεσε πάααρα πολύ! Έφυγα ιδιαίτερα συγκινημένος και δεν μπορώ να την βγάλω από το μυαλό μου μέχρι και σήμερα. Είναι από αυτές τις ταινίες που αν σε ενδιαφέρει το θέμα μένει στο μυαλό σου και θέλεις να μάθεις/διαβάσεις/ξεψαχνίσεις διάφορα. Σίγουρα θα υπάρξει και δεύτερη θέαση για να προσέξω και λεπτομέρειες που ίσως μου ξέφυγαν.
Η ταινία δεν είναι τέλεια. Έχει διάφορα ψεγάδια που έχουν να κάνουν με το ότι έπρεπε κάπως να γίνει πιο κατανοητή και να εξηγήσει κάποια πράγματα. Για αυτό και σε αρκετά σημεία μοιάζει με κουβέντα ομάδας φυσικών σε παράθυρο τηλεόρασης. Παρόλα αυτά δεν χάνει κάτι για μένα με αυτό. Είναι τόσο φιλόδοξη και καταφέρνει τόσο πολλά που τα παράπονά μου είναι λεπτομέρειες.
Αν έχει κάποιος ενδιαφέροντα άρθρα/video για την ταινία ας τα μοιραστεί, το βράδυ θα πέσει διάβασμα :)
Αν το σκεφτεις ομως, αν δεν υπηρχαν αυτες οι στιγμες οπου μοιαζει σαν να βλεπεις αστροφυσικο πανελ, δεν θα εμπαινες στην διαδικασια να κατσεις να ψαξεις και να διαβασεις γι αυτα τα πραγματα. :)
Επρεπε να υπαρχουν κατα την γνωμη μου αυτες οι σκηνες, εστω και αν οι περισσοτεροι εχαναν καπου την μπαλα.
100% μαζί σου, ως η πρώτη(?) ταινία που μιλά για πραγματικές θεωρίες έπρεπε κάπως να μας 'εκπαιδεύσει΄ σε αυτές.
Από την άλλη δεν ξέρω αν υπήρχε άλλος τρόπος να το χειριστεί αυτό. Με τον τρόπο που το έκανε σε κάποιες φάσεις με ξενέρωνε λίγο, ειδικά όταν αυτό έρχονταν μετά από σκηνές που σκηνοθεσία, σενάριο, μουσική, αφήγηση και ερμεινίες έδεναν μαζί με απίστευτο τρόπο για να βγει μια αίσθηση πραγματικά καθηλωτική.
p.s. στο repeat σήμερα...
https://www.youtube.com/watch?v=IDsCtDRV2uA
Δεν μπορω να πω οτι βαρεθηκα στο Gravity, αλλα σιγουρα το Interstellar το βρηκα μακραν πιο ενδιαφερον! Στη μιση ταινια δεν ακουμπουσα πισω στο καθισμα, ημουν στην τσιτα για να μην χασω λεξη..
Ηδη εχω κλεισει να το ξαναδω την Τεταρτη!
Ειπα να δω το Guardians of the galaxy.......αντεξα 40 λεπτα...
Tα σκουπίδια τα είδε κανείς να μας πει τι λέει ή όλοι το interstellar είδατε;;;
το είδα εχτές κι εγώ (Guardians of the Galaxy).
Ειλικρινά, δεν περίμενα να μου άρεσε, γιατί το είχα πάρει με πάρα πολύ κακό μάτι. Το κουλό της υπόθεσης, είναι ότι δεν ξέρω γιατί μου άρεσε, αφού το στόρυ το βρήκα αδιάφορο, η δράση ήταν μέτρια και η πλοκή, επίσης χλιαρότατη. Αλλά: μου έπεσαν τα σαγόνια με την παραγωγή στα CGI, ενώ αρκετές ατάκες με έκαναν να πεθάνω στα γέλια.........και κάπου εδώ ίσως να λειτούργησε ο παράγοντος "νοσταλγία - οικειότητα" με τις μουσικές επιλογές του βασικού πρωταγωνιστή, καθώς ήταν 70s - 80s.......μέσα από ένα Walkman.
Καλά, εκεί που έλιωνα ήταν με τις ατάκες-προτάσεις ανθρώπινης κουλτούρας (και μάλιστα 80-ιλας) που πέταγε ο πρωταγωνιστής και που φυσικά, οι άλλοι πρωταγωνιστές καθότι alien, δεν μπορούσαν να καταλάβουν το νόημα. Ακολούθως, έκλαιγα από τα γέλια με τις παραπομπές του στυλ "είχαμε στην Γη έναν υπερ-ήρωα τον Κέβιν Μπέηκον, με το έπος Footloose" και "Τώρα είμαστε κι εμείς υπερ-ήρωες σαν τον Κέβιν Μπέηκον".
Χάρηκα μάλλον την "ελαφρότητα" του έργου. Σα πολύ 80ς στυλ μου φάνηκε, με αρκετή δράση (προς χάρη της δράσης και μόνο), με φτωχό στόρυ, με ολίγο από φλερτ, με ολίγο από αστείες ατάκες και με εύπεπτο χαρούμενο happy end. Λες και γύρισα 30 χρόνια πίσω. Ναι, τελικά αυτό ήταν που με έκανε να ευχαριστηθώ την ταινία.
Δεν το περίμενα - το ομολογώ.
Και βέβαια, ως κλασική Marvel έχει δύο έξτρα σεκάνς σκηνών μετά το τέλος της ταινίας. Μια μετά το τέλος.......και μία (λες και το περίμενα που λένε) μετά το τέλος και του τελευταίου credit. Κυριολεκτικά του τελευταίου, εκεί που λέει copyright 2014 και βγαίνει μαύρη οθόνη. Και πάρε την τελική σεκάνς. Α, ρε Marvel! Εύγε!