Το ξερω ειμαι απαραδεκτος...
Spoiler!
Και γω δεν περιμενα να ηταν τοσο καλο το Intouchables και το ειχα δει μετα απο αρκετους μηνες απο τη κυκλοφορια του (και θελω να το ξαναδω καποια στιγμη... :P).
Βασιζμενη σε πραγματικα γεγονοτα με καταπληκτικες ερμηνιες απο τους δυο πρωταγωνιστες.
και με το Coherence εκλεισα το μηνα με αλλο ενα Sci-fi !! ρε γαμωτι και δεν του φαινοτανε απο το trailer! μου αρεσε ! μπορει να ειναι Low-budget αλλα αποκτα ενδιαφερον πλοκη!
- - - Updated - - -
και με το Coherence εκλεισα το μηνα με αλλο ενα Sci-fi !! ρε γαμωτι και δεν του φαινοτανε απο το trailer! μου αρεσε ! μπορει να ειναι Low-budget αλλα αποκτα ενδιαφερον πλοκη!
Για το ιντερστελαρ εχω δει μονο το teaser... Δεν υπαρχει περιπτωση να δω κατι αλλο μεχρι να βγει. Δυο φορες το πετυχα στο σινεμα και εκλεισα ματια -αυτια. Σινεφιλ λεβελ 100.
Μια από τα ίδια και γω, μιλούσα και λιγάκι κιόλας για να μην ακούω :P
Μόλις βγήκα από το σινεμά όπου ειδα το equalizer με τον Denzel Washington.
Προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ σαν ταινια και πέρασαν 2 ωρες χωρις να το καταλάβω.
Το "Intouchables" θα υπάρχει την Κυριακή στο Πρώτο θέμα, το λέω επειδή το είχαμε αναφέρει και αρέσει σε πολλούς που ίσως θα το ήθελαν στη συλλογή τους.
Ξεχασα να πω οτι το κατεβασα και το ειδα.
Πανεμορφη ταινια με εκπληκτικες ερμηνειες. Αυτο που μου εκανε φανταστικη εντυπωση ειναι το ποσο ομορφα οι δημιουργοι/ηθοποιοι/σεναριογραφοι πηραν μια τετοια τραγικη -για εναν ανθρωπο- κατασταση και καταφεραν να σου εχουν ενα γνησιο και ειλικρινες χαμογελο καθολη την ταινια. Η ταινια παρολο που ασχολιοταν με την κατασταση της ζωης ενος τετραπληγικου ανθρωπου, καταφερε να την διακωμωδησει με τοσο ομορφο τροπο που δεν νιωθεις στιγμη οτι αγγιζει τα ορια του προβλητικου, αλλα αντιθετα οτι εξυψωνει την ανθρωπινη υπαρξη/ειλικρινεια και καλοσυνη. Γιατι αν το πεις σε καποιον που δεν ξερει, στην ουσια "γελας με την ψυχη σου με τα βασανα ενος τετραπληγικου ανθρωπου"... ακουγεται προσβλητικο, ομως ειναι τοσο μαγικα αποδοσμενο.
Η ταινια σου βγαζει μονιμως χαμογελο, οχι απαραιτητα για γελιο αλλα για χαρα. Ηταν σαν μια μικρη γιορτη της εννοιας της ζωης για εμενα.
Έτσι ακριβώς είναι χιουμοριστική ταινία αλλά με το χιούμορ που σε κάνει να γελάς πιο πολύ εσωτερικά, κάνει ένα σοβαρό πρόβλημα κάποιου αντικείμενο γέλιου αλλά με έναν τρόπο που όχι μόνο δεν σε χαλάει αλλά το εντελώς αντίθετο σε κάνει να γελάς.
Την ειδα και εγω την ταινια, και συμφωνω απολυτα με την αποψη του Valkyre.
Δεν ηξερα οτι υπαρχει αυτη η ταινια και το εμαθα απο εσας. Ο Νολαν μου αρεσει και ελπιζω να δουμε ενα διαφορετικο "save the world" απο οτι εχουμε δει μεχρι τωρα.
Ειδα και το Cloud Atlas. Καλουτσικη, δεν βαρεθηκα με αποτελεσμα να μην χρειαστει να το γυρισω σε κανενα σημειο στο γρηγορο:P αν και 170 λεπτα. Ισως τη μεγαλυτερη αξια εχει αυτο που προσπαθησαν να κανουν παρα το αποτελεσμα. Το μονο που με κουρασε ηταν οι σκηνες δρασεις στο μελλον, μαλιστα καποια στιγμη μου φανηκε οτι τις βαλανε μονο και μονο για να υπαρχουν παρα για να δειξουν κατι ουσιαστικο.
Παντως αν καταλαβα καλα ο χρονος, στη ταινια, δεν εχει μονο μια κατευθηνση. Γιατι κατι που συνεβει στο μελλον εχει αφησει "σημαδι" και στο παρελθον.
Ειναι ο λογος που δεν ασχολουμαι ποτε με Movie Reviews...
Spoiler!
Ειδα το Sin city a dame to kill for, μου αρεσε παρα πολυ, το βρηκα στο ιδιο ακριβως κλιμα με την πρωτη ταινια, δεν μπορω να καταλαβω γιατι πηρε τοσο χειροτερες κριτικες.
Eιδα χθες το gone girl, αξιοπρεπεστατη ταινια και δεν ειναι τυχαια τα καλα reviews που εχει παρει. Απο τις ελαχιστες φορες που καταφερνει ταινια τετοιου υφους (murder mystery ας πουμε) να μην σε κανει να εστιαζεις στο ποιος ειναι ο ενοχος κτλ, προσωπικα δεν με ενδιεφερε καθολου. Στο δευτερο μισο αλλαζει εντελως η πλοκη και ξεχειλωνει λιγο απο αποψη διαρκειας (θα προτιμουσα να ηταν 20-25 λεπτα μικροτερη) αλλα μου αρεσε, attraction της ταινιας η Pike που ειναι εξαιρετικη, α παιζει και ο Affleck δυστυχως :P
Ειναι ενα ακομα αριστουργημα του Fincher ή απλα μια ιστοριουλα που θα ξεχαστει στο χρονο?