Παρα πολυ χλιαρη αρχη, απολυτο δικιο ειχαν οσοι τα ελεγαν στο neogaf και πεταγονταν με τη μια καποιοι να τους πουν haters κτλ. Ουτε καν ενα εισαγωγικο βιντεο ala oblivion, τιποτα. Ουσιαστικα σε πεταει μεσα στο παιχνιδι αρκετα διαδικαστικα, δεν λεω περισσοτερα για ευνοητους λογους, πιθανολογω συμφωνουν καποιοι μαζι μου.
Απο κει και περα, απαξ και μπεις στον κοσμο ενος τετοιου παιχνιδιου, αυτο ηταν. Μετα την πρωτη 1-1,5 ωρα το παιχνιδι με ρουφηξε κανονικα.
Το πιο striking feature ειναι το interface και θα συμφωνησω 100% με τον Valkyre, εχουν κανει εκπληκτικη δουλεια με τα μενου, με τις επιλογες και τις επεξηγησεις. Εκει δλδ που στο oblivion ενιωθες χαμενος τουλαχιστον μεχρι το 1/3 του παιχνιδιου με αυτο το inventory, τωρα πια ολα ειναι απλα, ομορφα κατηγοριοποιημενα και η επιλογη να κανεις favourite ο,τι θελεις για quick access λυνει τα χερια στους console gamers (και εν γενει). Και ειναι και πανεμορφο on top of that, ειδικα αυτος ο 3d χαρτης με εχει κολλησει ασχημα, πραγματικα εξαιρετικη δουλεια.
Αναφορικα με τα τεχνικα, η δουλεια που εχει γινει στο animation ειναι μεn πολυ περισσοτερη σε σχεση με το oblivion (ψιλοχαωδης η διαφορα), αλλα και παλι δεν φτανει δουλειες οπως το Mass effect η το the Witcher, ποσο μαλλον Uncharted κτλ. Δεν εχω δει ακομα τους δρακους για να κρινω συνολικα το animation οποτε επιφυλασσομαι.
Για τα γραφικα παιδια θα διαφωνησω με την πλειοψηφια, για το scale του παιχνιδιου και τηρουμενων των αναλογιων (τεραστιος κοσμος, τα παντα διαδραστικα και realtime) για μενα ειναι εκπληκτικα. Και τα textures ειναι απο αξιοπρεπη μεχρι πολυ ομορφα σε καποιες στιγμες αλλα και η καλλιτεχνικη δουλεια που εχει γινει ειναι φοβερη. Δηλώνω εν μερει εντυπωσιασμενος, δεν υπαρχει νομιζω αλλο console game τετοιου μεγεθους και αναλογα γραφικα. Φυσικα δεν λειπουν και τα low res textures σε καποια σημεια, τα jaggies κτλ. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος οταν λεω οτι δηλωνω εντυπωσιασμενος με τα τεχνικα τηρουμενων των αναλογιων.
Η καλυτερη δουλεια νομιζω εκτος απο το draw distance και τα βουνα με την real time ομιχλη (wow) εχει γινει στα spell effects. Πολυ εντυπωσιακα αυτα τα λιγα που εχω δει μεχρι τωρα.
Αυτο που πιστευω οτι δεν το εχει με τιποτα η Bethesda ειναι τα μοντελα, ενταξει βελτιωση απο το Oblivion αλλα ...δεν. Μετρια προσωπα, polygon wise μονο ο κεντρικος χαρακτηρας στεκεται αξιοπρεπως, οι npcs ειναι 3 επιπεδα κατω. Ο φωτισμος ειναι επισης κατι που με χαλαει, δεν ξερω αν προκειται μονο για την ps3 εκδοση αλλα καποιες φορες μου φαινεται out of place.
Αναφορικα με το battle system, ισως η καλυτερη αλλαγη για μενα απο το oblivion. Η ελευθερια που σου δινει με τα 2 χερια και ταυτοχρονα ο περιορισμος του να μην μπορεις να εχεις equipped τα παντα (Μagic + sword + shield) και να εισαι ο ... μαμιας της γειτονιας το κανει πιο ρεαλιστικο και απειρως πιο strategic.
Τεσπα, αυτα τα ολιγα και θα επανελθω οταν ριξω κανα 20ωρο.