Πρώτα απ'ολα ο χώρος να είναι ωραιος να νοιώθεις καλοκαιρι(αυτό που λες θα μου αρέσει λογικά) κατα δευτερον αμα έχει και τραπεζάκια είναι καλοδεχούμενα και τρίτον καλά ποπ κορν :P
Μιχ, έφυγες σφαίρα για Cine Paris.
Y.Γ. Έκανα edit στο προηγούμενό μου ποστ. Καλα, το βάζω κι εδώ για να μη ψάχνεις...
http://perierga.gr/2014/06/δύο-ελλην...α-10-καλύτερα/
Ελληνίς - Λ. Κηφισίας 29, Αμπελόκηποι
http://www.athinorama.gr/tributes/ci...r/slide-03.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=lJGTDRwHtLs
Eδω εισαι Δημητρη... αν δεν θες να διαβασεις το κομικ, δες το καταπληκτικο animated cartoon (part 1+ part2) και η μαχη ειναι σε ενα απο τα 2 παρτ αλλα δεν θελω να σε σποιλεριασω.
http://www.imdb.com/title/tt2313197/?ref_=fn_al_tt_1
http://www.imdb.com/title/tt2166834/?ref_=fn_al_tt_2
Μιχαλη για καλα θερινα προτεινω τα αγαπημενα μου, εκτος απο την Πλακα (ή την Σαντορίνη αν δεν θες να τρεχεις εκει :P)
Τρια αστερια-Νεο Ηρακλειο
Σινε Ψυρρή-Ψυρρή...
Σινα Παραδεισος-Νικαια
Θησείον-στο θησειο
Το Cine Paris είναι πολύ αγαπημένο και στην γειτονιά μου, οπότε το τιμώ συχνά. Τις Τετάρτες έχει και προσφορά 5¤ το άτομο. Πήγα μάλιστα εχτές και είδα το the homesman του Tommy Lee Jones. Μάπα η ταινία αλλά λόγο της θέας και του ότι είχε δροσούλα εκεί πάνω έλεγε.
http://www.imdb.com/title/tt2398231/
Ενημερωτικά, αυτό που λέει ο Τάσος είναι animated ταινία βασισμένη στο The Dark Knight Returns του Frank Miller που βγήκε το '86 και είναι από τα πιο κλασικά graphic novels του Σκοτεινού Ιππότη. Κυκλοφορεί και σε έναν πολύ ωραίο τόμο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis.
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...71845502_n.jpg
Here's the first look photo of Henry Cavill in Batman v Superman: Dawn of Justice. Looks like there's dark days ahead. http://imdb.to/VinnH4
Argo.
Σκηνοθετικά πολύ καλό, σεναριακά ίσως καλούτσικο, όχι όμως σαν την σκηνοθεσία και νομίζω έδειξε ότι και οι δύο πλευρές έκαναν λάθη.
See the evolution of Superman's costume in film and TV
Η στολη του Man of Steel μ'αρεσει πιο πολυ, με την κλασικη στολη του Christopher Reeve, να ερχεται 2η.
παραμένω να έχω ως 1η και καλύτερη την στολή του Ρηβ. Πες γιατί την είδα στο σινεμά όταν βγήκε και μου αποτυπώθηκε για πάντα; Πες γιατί χρωματικά υπάρχει αρμονία (απόψεις καλλιτεχνών, όχι δικές μου) ; Πάντως αυτό το ξεβράκωτο στυλ, δεν το μπορώ καθόλου. Μα καθόλου. Αισθάνομαι λες και βλέπω Σουπερμαν, επιδειξία.....χωρίς προσόντα κιόλας. FAIL τελείως. Επίσης αυτή η πλαστικούρα που φέρνει περισσότερο σε αρματωσιά πλαστική/καουτσούκ, δεν την "δέχεται" το μάτι μου με ΤΙΠΟΤΑ. Προτιμώ το ρούχο-στολή, παρά την πλαστικουριά. ¶λλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λέει το ρητό, συνεπώς κάθε προτίμηση στην στολή είναι σεβαστή.
On another note τώρα.
Είδα το Transcendence με τον Johnny Depp. Μετά από πολλάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάά χρόνια μπορώ να πω ότι είδα ταινία που με εξέπληξε ΠΟΛΥ ευχάριστα. Αλήθεια, πόσο καιρό έχω να πω κάτι τέτοιο για σύγχρονη ταινία; ΠΟΛΛΑ χρόνια. Και γιατί όμως το λέω για αυτή; Διότι δεν με "διασκέδασε" per se, αλλά ψυχαγώγησε το μυαλό μου, προβληματίζοντάς το ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ! Χωρίς να παραθέσω σπόιλερ για την ταινία, αυτό που μου προκάλεσε είναι το εξής: ως κλασικός τεχνόφιλος από μικρός, επίσης άθρησκος (όχι άθεος, γιατί κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει ή όχι με αποδείξεις χειροπιαστές) και σαφώς σκεπτικιστής.........διαχωρίστηκε ο εαυτός μου στα δύο, λόγω σεναρίου-plot. Δηλαδή, η ταινία "παίζει" με δύο άκρα. Τελείως άκρα και αντίθετα μάλιστα: ή που αποδέχεσαι κάποια ΠΟΛΥ θετικά στοιχεία εξέλιξης, αλλά με ένα ΦΟΥΛ αρνητικό ή που αποδέχεσαι να παραμείνεις ως έχεις, κάτι που έχει ΈΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ θετικό, αλλά αρκετά αρνητικά. Κοινώς, συμφωνώ ΚΑΙ με τις δύο ακραίες φιλοσοφίες.....και ταυτόχρονα διαφωνώ.
Με λίγα λόγια, είμαι ακριβώς στην ισορροπία μεταξύ του 50% -50%. Συμφωνώ με την μια ακραία εξελικτική φιλοσοφία, αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορώ να θυσιάσω αυτό που απαιτεί (δεν το λέω λόγω σπόιλερ). Από την άλλη, συμφωνώ πάρα πολύ με την φιλοσοφία παραμονής ως έχουμε, αλλά ρε γμτ, αυτό έχει και πολλά (ήδη γνωστά) αρνητικά. Δεν ξέρω, αλλά η ταινία μου έχει προκαλέσει ΤΡΟΜΕΡΟ εσωτερικό conflict - τόσο μεγάλο, που δε νομίζω να βρω τελικά εσωτερική προτίμηση προς την μια ή την άλλη φιλοσοφία ζωής. ¶ψογη ταινία.
Προχωρώ: είδα το Noah. Περιττό να πω ότι σκυλοβαρέθηκα. Απόλυτα ΚΑΝΕΝΑ connection δεν απέκτησα κατά της ροής της ταινίας, με κανένα χαρακτήρα, ούτε με τα τεκταινόμενα. Τα CGI "πέρασαν" μπροστά από τα μάτια μου παντελώς αδιάφορα, οι διάλογοι ήταν εξαιρετικά λιτοί και απείρως βαρετοί. Τέλος, δεν ξέρει η ταινία που να πατήσει. Μυθολογία; Παραμύθι σκέτο; Αλληγορικές προεκτάσεις; Μισο-ρεαλισμός ίσως (και η αιμομιξία; Ολέ; Που πήγε; Ισχύει κανονικά για όλους......αλλά στο τέλος που μένουμε 5 νοματαίοι παύει να ισχύει....γιατί έτσι βολεύει το στόρυ; ή έτσι επειδή λέει η παλαιά Διαθήκη; Μα......δεν είναι μεταφορά της η ταινία! Ξαναλέω, με κούρασε τόσο πολύ το έργο, βαρέθηκα σε τέτοιο βαθμό, που αποτράβηξα τον εαυτό μου από πάσα ανάλυση μετά την λήξης της. Και σημείωση: δεν την πάλεψα με μια συνεχή προβολή.........γιατί βαρέθηκα και την έκλεισα. Χρειάστηκαν δύο προβολές για να μπορέσω να την ολοκληρώσω. Όνειδος για εμένα.
Τέλος, εχτές είδα το Under the Skin, με την Σκάρλετ Γιόχανσον (by the way, το σώμα της είναι ΟΣΟ πιο κοινότυπο πάει, πολύ κοντά στον σωματότυπο της μέσης Ελληνίδας. Ήτοι, πολύ μέτρια κατάσταση). Το έργο δεν κατάφερα να το δω πέραν των 50 λεπτών της ώρας (σήμερα θα προσπαθήσω να δω το υπόλοιπο). Συνήθως όταν σταματώ ένα έργο, δεν είναι καλό σημάδι. Τι δεν είναι δηλαδή, ήπια το λέω, ενώ στην αλήθεια σημαίνει ότι η ταινία παίρνει άκυρο από εμένα. Πανάθεμά με και αν κατάλαβα τι έβλεπα. Φιλμ νουάρ; Δήθεν κουλτούρα; Καλά από πλευράς υποκριτικής δεν το συζητώ. Ανύπαρκτη. Επιπλέον, βλέπουμε και μερικά αντρικά τσουτσούνια (κάτι σαν υποχρεωτικό DLC έχει γίνει πια αυτό), ενώ δεν χρειάζονταν για να αποδοθούν εν οι λόγω σκηνές (κοινώς περιττή γύμνια, πανάθεμά με που εξυπηρετεί σκηνοθετικά). Βαθύτερο νόημα - νοήματα υποτίθεται ότι προβάλλει η ταινία; Ίσως. Ενδεχομένως. Αλλά είναι ΤΟΣΟ ατάλαντη η γενικότερη προσπάθεια, πάντα κατ' εμέ, που κυριολεκτικά είναι εγκεφαλικό μαρτύριο να την βλέπεις. Αυτά τα "κουλτουρέ" ψάξε να βρεις το νόημα μόνος σου και ακόμα χειρότερα, το νόημα που θα βρεις είναι δικής σου ερμηνείας της ταινίας (καθώς η ίδια κάνει ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ για να κρύψει το βαθύτερο νόημά της), ποτέ μου δεν τις έκανα κέφι. Θα μου πείτε "καλά ρε καραμήτρο, γιατί τότε αποφάσισες να την δεις; το έχεις χάσει; "..........ε, είδα κάποιες λέξεις στην περιγραφή που με ελκύουν, όπως Sci-Fi, thriller, drama (η τελευταία με "φόβισε" λίγο, αλλά είπα να δω τελικά την ταινία.) Καλά να πάθω, λολ.
Ωραιο το Τransentence Λευτερη?Γιατι και μενα μαρεσε το θεμα αλλα μετα απο τοσο θαψιμο που του κανανε και την απεχθεια μου για τον Ντεπ το περασα στο ντουκου...ωραια να το δω αν ειναι!
Εγω χθες ειδα το How to train ur Dragon το 1 που ηθελα τοσο καιρο.παρα πολυ ωραιο!μαρεσε το φιναλε και το 3D του ηταν αρκετα καλο θα ελεγα!τωρα ψηθηκα να δω και το 2...
επισης θελω να δω τον πλανητη των πιθηκων του 11 για να δω το καινουριο που λενε πολυ καλα λογια...
ειναι αρκετα καλο το Transcendence.......σιγουρα η βαθμολογια που του δινουν τα διαφορα σαιτ ειναι χαμηλοτερη απο οτι θ επρεπε......η αληθεια παντως ειναι οτι ενω εχει τρομερο θεμα ,κ η ταινία ξεκιναει με τους καλυτερους οιωνούς, δεν καταφερνει να το αναδειξει κινηματογραφικα κ μενει απλα στην ΄΄σεναριακη΄΄ επιφανεια του χωρις να εμβαθυνει περισσοτερο στο ζουμι.....
το ζουμί δεν πιστεύω ότι μπορεί να αποδοθεί ρε συ μέσα σε 30-40 λεπτά (άντε πες 1 ώρα) που απομένουν μετά την "εισαγωγή στο προβληματισμό / νόημα", η οποία διαρκεί τουλάχιστο 1 ώρα = σύνολο 2 ώρες ταινία.
Hell, ακόμα και 2 ώρες ταινία/ντοκιμαντέρ μόνο με το "ζουμί" να ήταν (απαράδεκτη βέβαια για εμπορική ταινία, FAIL τελείως).......ΠΑΛΙ δεν φτάνουν 2 ώρες.
Βάλε καλύτερα 22 εκατομμύρια ώρες. Εδώ μιλάμε για βασικά υπαρξιακά θέματα, που καυτηριάζουν τρομερά θεμελιώδεις έννοιες, όπως τι εστί (και από ποιον) "άνθρωπος", "νόηση", "εαυτός", "άλλοι άνθρωποι", "επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων", "αναγνώριση κοινωνίας", "ψυχή", "νοημοσύνη". ΓΜΣΕΤΑ βαριές λέξεις και έννοιες. Για τις οποίες "στάνταρντ" περιγραφή ΔΕΝ υπάρχει από την εποχή που οι πρώτοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι άρχισαν να προβληματίζονται, μέχρι σήμερα. Βασικά, δε νομίζω να υπάρξουν ποτέ καθολικά αποδεχόμενες περιγραφές. Anyway, μην παρασυρθώ και βγούμε offtopic.
Με λίγα λόγια (για εμένα πάντα) :
Transcendence - Δείτε. Την. Ταινία. Όπωσ- και -δήποτε.
(και σκεφτείτε έπειτα)
.
.
.
(αν θέλετε, μοιράζεστε και τις σκέψεις σας στο θρεντ)
Ειδα κι εγω το Transcendance προχθες και μπορω κι εγω να πω οτι με τιποτα δεν την βρηκα την ταινια τοοοοσο αθλια οσο ελεγαν οι κριτικοι και ο κοσμος. Τωρα τι να πω ισως εφταιγε οτι ημουν προετοιμασμενος για το χειροτερο, δεν ξερω.
Δεν την θεωρω φυσικα αριστουργημα, ουτε καν πολυ καλη ταινια, αλλα την θεωρω μια απλα καλη ταινια. Σιγουρα οχι το βδελυγμα που περιμενα και μου αρεσε και το τελος αρκετα.
ΥΓ: Βεβαια γινεται του plothole το καγκελο εννοειται οποτε αν την δειτε μην εστιασετε εκει...(ειδικα 1 plothole βγαζει ματι)
Έκανα κ γω την βλακεία και είδα το Noah....
Αν και ήμουν προετοιμασμένος από την τελευταία φορά που είχαν πιάσει τον Αρονόφσκυ οι θρησκευτικές εμμονές του (The Fountain), τέτοια πατάτα δεν την περίμενα.Ο Αρονόφσκυ είναι θρήσκος.Ε, από την αρχή ως το τέλος σου δίνει την εικόνα οτι δεν έχει την παραμικρή ιδέα του τι θέλει να δώσει στον θεατή.Μείνετε μακριά.
ΥΓ.Η στάση μου γι'αυτή την παπαριά δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός οτι είμαι άθεος.
Λίγα με το Σκαρλετάκι ρεμάλια!
Καλα...δεν το ειχα παρει πρεφα. Του Αρονοφσκι ειναι αυτη η καφριλα? δεν σκηνοθετουσε καλυτερα το Robocop?
Ο ανθρωπος μιλαμε ειναι απο τους καλυτερους σκηνοθετες που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στον κοσμο.. πως δεχτηκε αυτο το σιχαμα?
πρέπει με έχει βαρέσει η ζέστη. άλλη είχα στο μυαλό μου, για άλλη έγραψα τελικά και την πλήρωσε η Κάβλετ, ούπς, Σκάρλετ Γιόχανσον. Διορθώνω: εχμ...ΧΧΧ περιεχόμενο στο μυαλό, απαγορευτικό για το φόρουμ, με το που είδα στις αρχικές σκηνές......ότι είδα. Βοήθειά μας. Κατακαλόκαιρο κιόλας...Ass τα να πάρει η ευχή. :P
Εγώ είδα χθες σε avant premiere το 3 Μέρες Διορία (3 Days to Kill) με τον Κέβιν τον Κοστνερ που την έχει δει άξιον χήροου :)
Συμπαθητική ταινία, σε παραγωγή Luc Besson κύλησε πολύ ευχάριστα η ώρα στον θερινό που το είδα.
Αρκετές δόσεις χιούμορ, εντυπωσιακά action pieces με τον Κέβιν υπερκατάσκοπο στα γεράματα, υποβόσκων κοινωνικό μήνυμα παραμελημένης κόρης/οικογένειας και μια femme fatale Amber Heard.
Δεν έχω να πω και πολλά, αξίζει για ένα ευχάριστο απόγευμα και λόγω Κοστνερ βλέπεται και εύκολα παρέα με την κοπέλα.