προφανως για να εχει καταληξει αναμεσα σε δυο μοντελα, παρομοιων χαρακτηριστικων και τιμης το παιδι το εχει ψαξει το θεμα. μας ειπε αναμεσα στα 2 οχι γενικα αναμεσα σε ολα τα Pro Και Air
Printable View
εμμένω (αλλά δεν πειράζει, μπορώ κάλλιστα να αγνοηθώ).
επίσης:
όσο αφορά τα χρώματα, μέσω του System Preferences / Display, μπορείς να καλιμπράρεις τα χρώματα της εκάστοτε οθόνης που χρησιμοποιείς (είτε λέγεται εξωτερική σε mac mini/ pro / MacBook / imac, είτε λέγεται εσωτερική του MacBook / iMac)........εντελώς κομμένα και ραμμένα για τα δικά σου μάτια. Συνεπώς τα "πιο ζεστά" και "πιο ψυχρά" χρώματα, δεν ισχύουν, καθώς μετά το καλιμπράρισμα, το "μπλε" χρώμα θα είναι το "μπλε" που θεωρούν ως "μπλε" τα δικά σου και μόνο μάτια.
Γιατι να αγνοηθείς η αποψη σου μετράει παραπανω απο τον καθενα σε τετοια θεματα.
Σου απανταω στα ερωτηματα που εθεσες και αν κάπου το χάνω διορθωσέ με.
1) Θελω να φυγω απο τα Desktop για τους x,y λόγους που αν θεωρεις οτι εχουν σημασία μπορω να τους αναφέρω.
2) Δεν διαθέτω πακτωλό χρηματων για Laptop. Μέχρι 1400 max.
3) Σωστή παρατήρηση αυτο που λες για το τι δεν σε ενοχλεί :silly:.
4) Το 15αρι είναι μεγάλο για τα γουστα μου οπότε 13αρι (full screen apps σε πολλά dekstop και gg). Mε βάση τα χρήματα που διαθέτω πάω μόνο για τα entry level Air ή Pro αλλα και για την χρήση που του κάνω δεν μου χρειάζεται κάτι πιο δυνατό.
5) Στο mac mini με την 8GB Ram/1333mhz είμαι πάντα μα πάντα σταθερά στα 4GB αδέσμευτα. Οπότε εικάζω οτι με την 4αρα των παραπανω μοντέλων στα 1600mhz θα ειμαι καλυμμένος.
mac mini -> http://f.cl.ly/items/1l2F0Z461n2i0S1...47.17%20PM.png
6) Εμφανισιακά μου αρεσει ξεκάθαρα το Pro.
7) Tα δεδομένα στον σκληρό μου ειναι περί τα 50gb.
τα κριτήριά σου είναι 2000s, ενώ αυτά που ζητάς να τρέχουν καλά (πολλαπλά desktops, full screen apps) είναι 2010s+...
δηλαδή κοιτάς GHz και όγκο μνήμης RAM, ενώ αυτό που θα έπρεπε να κοιτάς είναι η γρήγορη ροή/μεταφορά δεδομένων μεταξύ τσιπ (cpu/gpu/controllers - ram/hdd)....
γιατί αυτά που "ζητάς", επωφελούνται περισσότερο από ένα σύστημα γρήγορο και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ με όσο το δυνατό μικρότερο bottleneck, όπως 1000 φορές έχω εξηγήσει και σε εσένα προσωπικά και εν γένει σε δεκάδες ποστ τόσα χρόνια. (bottleneck= συνωστισμός δεδομένων σε έναν "διάδρομο" εντός του συστήματος, με αποτέλεσμα τα δεδομένα να στοιβάζονται το ένα πίσω από το άλλο, περιμένοντας το καθένα το μπροστινό του για να βγεί από τον διάδρομο, με αποτέλεσμα την δραστικότατη μείωση ταχύτητας στην ροή........όταν όλα τα δεδομένα βγουν από τον στενό διάδρομο τότε ξανατρέχουν με την σωστή τους ταχύτητα..../ με πάρα πολύ απλοποιημένο τρόπο το διατύπωσα βέβαια...)
το λοιπόν.
για desktops, full screen και λοιπά "φουτουριστικά" (που καλά κάνεις και τα θες), πρέπει να πας σε ένα μηχάνημα που να έχει "καλά" GHz στον επεξεργαστή (άρα 1.8 - 2.0GHz τα ξεχνάς - γιατί κιόλας συνοδεύονται από cpu με μικρότερες cache μνήμες αλλά και αργότερες υπομονάδες fetching)...........άρα είσαι για 2.2GHz και άνω...........
...επίσης όπως όμορφα είπες 8GB RAM 1600ΜΗz είναι μια χαρά.
αλλά!
για πολλαπλά desktops, full screen, χρειάζεσαι ένα τσιπ γραφικών με την δική του παν-γρήγορη ξεχωριστή μνήμη (αποφυγή bottleneck που έλεγα), καθώς επίσης διαθέτει πολύ μεγαλύτερο pixel fill rate, που είναι το Α και το Ω, όταν θέλεις full screen apps + πολλαπλά spaces (desktops)........
...και .........(εμ, έχει και άλλο ένα φαρμακερό "και" )........
χρειάζεσαι έναν ssd, για να "ταΐζει" όλα τα παραπάνω με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
ε, αν κάτσεις και αναλογιστείς όλα τα παραπάνω..........δεν αρκούν τα 1400 ευρώ. με την καμία.
ξαναλέω: δεν αρκούν για να κάνεις αυτά που θες με την προϋπόθεση να πηγαίνουν νερό όλα.
οπότε τι θα έκανα εγώ.
αν δεν "καιγόμουν", θα παρέμενα όπως είμαι.
γιατί εντός ολίγων μηνών (2-3 μάξιμουμ) θα ανακοινωθούν νέα μοντέλα Retina στις 13.3 ίντσες πιο φθηνά σαφώς, οπότε με λίγο "σφίξιμο" ίσως να αγοράσεις ένα τέτοιο.
άσχετα με τα νέα retina και τα όποια νέα μοντέλα ή/και αναβαθμίσεις specs σε υπάρχοντα, ανακοινώσει η Apple, το σίγουρο είναι (όπως πάντα συμβαίνει άλλωστε) ότι οι τιμές για τα μοντέλα MacBook Air / Pro που συζητάμε στο παρόν θρέντ, ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ θα έχουν δεχθεί επίσημη μείωση τιμής. (επίσης, και όλα τα υπόλοιπα σημερινά μοντέλα θα δεχθούν επίσημη μείωση, σε περίπτωση που βγουν νέα specs ή/και νέα μοντέλα)
συνεπώς, αν δεν "καίγεσαι", περιμένεις τις ανακοινώσεις και το ξανασυζητάμε.
αν όμως "καίγεσαι", για τον ΧΨΔ λόγο, τότε αγνόησε εντελώς τα θέματα "αισθητικής" (μικρό βάρος / design) και στόχευσε σε ένα MacBook Pro με κλασικό δίσκο, αλλά με custom παραγγελία ώστε να έχει (όσο αντέχει η τσέπη σου) την πιο δυνατή cpu + κάρτα γραφικών. Όταν το πάρεις στα χέρια σου, θα του βάλεις μόνος σου ssd και 8GB RAM, ώστε να σου κοστίσει πιο φθηνά, απ' ότι να τα είχες παραγγείλει από την Apple.
μην πέσεις στην παγίδα "καλά ο Λευτέρης έχει τα δικά του κριτήρια" ή "είναι τελειομανής"........ή "μπα, μωρέ τι λέει, αφού έχω δουλέψει MacBook Air με Flash Memory για δίσκο και μια χαρά έτρεχαν τα desktops / full screen apps"..........
....γιατί; μα γιατί, άλλο το να έχεις δουλέψει ένα μηχάνημα στο "πόδι" για λίγο και άλλο το μηχάνημα που θα έχεις 24/7 δικό σου, θα το ζορίζεις πλήρως κάθε μέρα......και έτσι θα καταλάβεις αν τελικά είναι τόσο "γρήγορο" όσο σου είχε φανεί εκείνη την φορά (ή φορές) που το είδες "στο πόδι".
καλή επιλογή. ως εδώ μπορούσα να βοηθήσω!
Και παρα-βοήθησες όπως πάντα αν και με προσγείωσες απότομα.
Αν έχεις όρεξη μερικές διευκρινίσεις.
Το mac mini μου ειναι i5 2.3 με 8gb ram στα 1333mhz.
H χρήση που κάνω είναι -> Σταθερά ανοιχτά: mail/safari σε full screen και transmission,adium,tweetbot,ραδιοφωνο,textexpander και cloud app (image upload). Οπως ειδες στο activity monitor εχω αδέσμευτα 4GB Ram. Αντε να δω και καμια ταινια. Τσοκομπλοκο τρώει οταν ανοιξω βαριες εφαρμογες οπως itunes,iphoto οπου θελει κάποιο χρόνο για να τις φορτώσει. H λογική λεει με το Air θα έχω μεγαλύτερο bottleneck λόγω μικρης CPU οπότε τα 1600mhz πάνε ανεκμετάλλευτα.
1) To δικό μου mac mini i5 2.3 έχει 3MB L3 Cache όπως και το Air i5 1.8/Macbook Pro 2.5 (2012). To Macbook Pro 13αρι entry level το οποιο μου προτεινεις (αν βιάζομαι) στα χαρτια είναι πιο δυνατο από το mac mini μου. Μικρότερη μεν μνήμη αλλά στα 1600mhz.
2) Βεβαια στα benchmark test του youtube το Air λόγω SSD ειναι παραπλήσιο σε επιδόσεις με το Pro. Απο εκεί και πέρα οπως ειπες αλλο τα φιξαρισμένα τεστ του youtube και άλλο η καθημερινη χρήση/φθορά.
3) Στα παραπάνω ομως συγκριτικά δεν συμπεριλάβαμε (εγώ δεν μπορώ γιατι όπως ειπα δεν εχω τις τεχνικες γνώσεις) την intel hd4000 σε σχέση με την 3000 του mac mini μου και τις οποιες βελτιώσεις φερνει πέρα απο τα nm ο ivy σε σχέση με τον sandy bridge.
Πάνω κάτω συμφωνώ με αυτά που λες, απλά να διευκρινήσω ότι για το Pro 13'', δεν υπάρχουν άλλες επιλογές πέρα από την integrated (πλην όμως αξιοπρεπέστατη) Intel HD4000 gpu, ενώ, όσον αφορά τον επεξεργαστή (cpu) η διαφορά μεταξύ των δύο δεν είναι μόνο κάτι Ghz όπως ήταν παλιά, αλλάζει εντελώς το μοντέλο (i5 η φθηνή έκδοση, i7 η ακριβή), οπότε η διαφορά της τιμής είναι αρκετά μεγάλη.
Στα δικά σου λεφτά εν πάσει περιπτώσει, μπορείς να αγοράσεις το πιο αδύναμο Pro, αυτόν με τον i5 (στα 1349 στους madmacs). Το αντίστοιχο Air (13'', i5@1.8Ghz,HD4000) θα σου βγει στα ιδια πάνω κάτω λεφτά. Το Pro είναι σαφώς πιο δυνατό από το Air, χωρίς να έχει κάποιο τρομερό άλμα στην απόδοση του.
Πρόταση μου το Pro. Μην ξεχάσεις το Applecare.
Διευκρινιστικά και πάλι, εκτός αν έχεις >40GB και μπόλικες random playlists, το iTunes δε θεωρείται "βαριά" εφαρμογή. Την ...ιπποδύναμη του μηχανήματος την καταλαβαίνεις αλλού (πχ multimedia converting, compiling στο θεόβαρυ xcode, video editing κλπ). Σχετικά με τη Retina και στα υπόλοιπα macbooks που είπε ο Λευτέρης πιο πάνω, η πλήρης ανανέωση της γκάμας της Apple θα έρθει σε κάνα χρόνο από τώρα, μαζί με την ανανέωση της LED Cinema Display. Οπότε αργούμε. Καλύτερα αγορά τώρα γιατί στην τεχνολογία όσο περιμένεις, άλλο τόσο θα περιμένεις.Quote:
itunes,iphoto
1) Και πάλι ομως δες και εσυ Specs.
Mac Mini i5 sandy 2.3/8gb 1333mhz 500hd mid 2011 vs Macbook Pro i5 ivy 2.5/4gb 16000mhz 500hd.
Στα χαρτια μου επιβεβαιώνεις ότι εστω και στις λεπτομέρεις το Pro είναι πιο δυνατό απο το mac mini?
2) Νομίζω φίλε μου το αργότερο Οκτώβρη θα έχει παρουσιαστεί το 13αρι Retina.
3) Γύρω στα 8gb έχω στο itunes. Οταν λέω τσοκομπλοκο το παρατηρω κυριως καλοκαίρι και οταν πάω να ανοιξω ταυτοχρονα 2 εφαρμογες. Οχι ότι κρασάρει αλλα βγαζει τον περιστρεφόμενο δίσκο και πρεπει να περιμένω λίγο μέχρι να νιώσει... οπως και στον Safari επειδη εχω συνηθως πολλα tab ανοιχτα σε μερικες σελίδες οταν πατήσω να στείλω ενα ποστ μου βγάζει στο pointer τον μπλε περιστρεφόμενο δισκο. Το μηχάνημα φυσαει κανενα παράπονο για την χρήση που του κάνω. Τα υπολοιπα για video editing etc που αναφέρεις δεν ασχολούμαι καν.
http://f.cl.ly/items/1N2f3y0w11470t0...05.25%20PM.png
Θα κάνω αυτο που λεει ο Λευτέρης... υπομονή κανα 2μηνο να δουμε που θα πάνε οι τιμές.
edit -> Οταν λες πλήρη ανανέωση εννοεις καινουρια σχεδιάση στους iMac/Macbook Pro γιατι specs update έχουμε κάθε χρόνο?
Sorry που μπαινω σφηνα στη συζητηση με κατι ασχετο, αλλα ηθελα να κανω μια ερωτηση, γιατι, ομολογουμενως, βαριεμαι να ψαξω και θελω μασημενη τροφη (αμαρτια εξομολογημενη...).
Θα ηθελα να μου πει αν γνωριζει κανεις, αν υπαρχει κανενα προγραμμα που να τρεχει στο μη σπασμενο iPhone αρχεια .avi και .mkv με υποτιτλους. Εχω το aceplayer αλλα αναθεμα και αν καταλαβαινω τι θελει να κανεις και πως να περασεις αρχεια στο iPhone με Wi-Fi κιολας.
Οποιος εχει την ευγενη καλοσυνη... θα την εχω κι εγω μετα. ;)
Χμ, βασικά δε συνέκρινα ποτέ τον mac mini με το mbp, πες μας και τι λειτουργικό έχεις στο mini, γιατί δεν τα πάνε καλά με τα πάντα. Από εκεί και πέρα, κοιτάς υπερβολικά πολύ τα specs για τη χρήση που λες ότι κάνεις, ακόμα και με ένα πιο αδύναμο σύστημα +10.6/10.8, τα πράγματα θα σου πάνε μια χαρά.
Για την ανανέωση που λες, να ξεκαθαρίσουμε ότι η Apple ποτέ δεν κάνει ανανέωση συσκευών στο τρίμηνο, η πιο γρήγορη αλλαγή (στα laptops της τουλάχιστον) ήταν πέρυσι που το μόνο που έκανε ήταν να δώσει μερικά Ghz στους επεξεργαστές. Πλήρη ανανέωση εννοώ όλη τη γκάμα των υπολογιστών της (iMac, MBP, MacPro), με τους δύο πρώτους να έχουν όλα τα μοντέλα Retina Display, και τον τρίτο να γίνεται ένα workstation του '13 και όχι του '10. Τέτοια ανανέωση εγώ περιμένω να δω early'13 που λεμε, δηλαδή τον επόμενο Φλεβάρη (άλλωστε Οκτώβριο θα έχουμε νέο iPhone, πιθανώς νέο iPad +iPods, που θα πάει η μετοχή της Apple πια; Στο 700άρι; ).
Χωρις να είμαι σίγουρος.
Συνδέεις το iphone στο itunes και πηγαινεις στον χρήστη σου -> Apps -> τερμα κάτω εχει ενα κουτακι που λέει Apps κάτω από το File Sharing (όχι τη λίστα με το system app). Κλικάρεις την εφαρμογή aceplayer και με drag n drop πετάς στο διπλανό κουτί δλδ τα Documents της εφαρμογης τα Avi,mkv που θες. Synch και είσαι έτοιμος.
Χμμμ... Θα το δοκιμασω αργοτερα. Thnx!
Αν και καποιος αλλος νομιζει οτι ξερει πως να το κανω, i'm all ears!!!!!
Παύλο ισχύει μέσω iTunes αυτο που γράφει ακριβώς απο πάνω ο djtaurus, αλλά και μέσω wifi αν πας στην αρχική σελίδα σε settings, wifi transfer, εκει θα σου δώσει μια address του στυλ http://192.168.2.4:8080/ την οποία βάζεις στον browser στο υπολογιστή σου που έχει τα αρχεία προς μεταφορά. Εκει θα ανοίξει μια σελίδα που ουσιαστικά θα δίνει πρόσβαση στα αρχεία σου μέσω browse και ο,τι επιλέγεις το μεταφέρει μέσω wifi στο iPhone σου, ενώ παράλληλα βλέπεις κάτω αριστερά ποσοστό ολοκλήρωσης ή στο κινητό σου μια μπάρα να γεμίζει. Δοκίμασε το και μας λες αν έχεις πρόβλημα.
Οι υπότίτλοι να έχουν το ίδιο όνομα, στον ίδιο κατάλογο, να μην είναι πολυ μεγάλα τα ονόματα, τέλεια υποστήριξη ελληνικών και πολυ καλα μεγέθη. Αν δεν τους δείξει αμέσως δες μήπως θέλει κάποια ρύθμιση, δεν θυμάμαι τώρα, απλά πατά στο μέσο της εικόνας να βγει το μενού του player.
Apple: YouTube app will not be included in iOS 6, Google working on standalone version
ενα tweet που εκανα πριν ενα μηναQuote:
Apple obviously did away with Google Maps in iOS 6, but another of the web giant's biggest properties won't be available as a default option, either. The latest beta version of iOS 6 has removed the long-standard YouTube app, and Apple just told us that its license to include YouTube in iOS had expired.
Apple's whole statement is below.
Quote:
Our license to include the YouTube app in iOS has ended, customers can use YouTube in the Safari browser and Google is working on a new YouTube app to be on the App Store.
Quote:
Apple should drop the YouTube app from iOS and let google develop a brand new one instead. The stock app is awful
:a045::a045: :cheer2::cheer2:
F** YEAH!!!
Παιδια, σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!!!!!! Μολις βρω χρονο, θα το δοκιμασω!!!!!
EDIT: Ok, δουλεψε, αλλα παιζει το video πολυ σπαστα. Ισως, βεβαια, φταιει οτι περασα 720p mkv αρχειο. Θα δοκιμασω και με κατι πιο απλο. +rep και στους δυο. Βασικα εσενα Νεκταριε θα στο χρωστω, γιατι δε με αφηνει...
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=VvUJpvop-0w&feature=player_embedded"]http://www.youtube.com/watch?v=VvUJpvop-0w&feature=player_embedded[/ame]
Why Apple Will Turn to Holograms
http://www.businessweek.com/articles...n-to-holograms
Why A Mini iPad Will Kill The Kindle
http://seekingalpha.com/article/7916...ill-the-kindle
Υπάρχει καλύτερο review για το 15ρι Retina απο το παρακάτω;
http://www.anandtech.com/show/6023/t...display-review
Sent from my iPhone using Tapatalk
Steve Jobs offered Samsung Apple's crown jewels for $250M
http://tech.fortune.cnn.com/2012/08/...wels-for-250m/
Samsung tries to mislead jury while questioning Apple patent experts
http://www.theverge.com/2012/8/10/32...-experts-trial
Ποια είναι η Apple στην Ελλάδα; (Mέρος Α: Καταστήματα)
http://applemania.gr/showthread.php/...Καταστήματα%29
Apple has become the most valuable publicly traded stock in history after passing Microsoft’s record set in 1999
http://9to5mac.com/2012/08/20/aapl-b...ntelligence%29