Δεκατρείς μήνες αναρρωτική να μη πάω και εγώ κάπου να ξεσκασω? [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12]
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Printable View
Δεκατρείς μήνες αναρρωτική να μη πάω και εγώ κάπου να ξεσκασω? [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12]
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Lefteri Δεν υπαρχει καμια υποκειμενικοτητα στην συγκριση PS3 γενιας Plus με PS4 γενιας Plus. Το Plus του ps4 για την ωρα ειναι συνολικα ανωτερο ποιοτικα.
Αυτο ειναι fact.
Γιατι εγω αυτο λεω εξαρχης σε αυτο το thread και τιποτα αλλο. Δεν εκπλησσομαι που κανεις δεν διαβαζει τι γραφω, το εχω συνηθισει λιγο. Το λεω γιατι με ''φωτογραφισες''.
Το ps3 plus αρχισε να ειναι της προκοπης απο τον αντιστοιχα φετινο Ιουνιο(Ιουνιος 2012). Eνα χρονο και κατι πριν βγει το ps4. Δεν ξερω αν το θυμαται κανεις αυτο.
Το ps4 plus εχει δωσει ενα καρο καλα games ήδη. θυμαται αληθεια κανεις πως ηταν το Plus στο ps3 generation(δλδ μεχρι 2013)? Γιατι ολοι θυμουνται τον τελευταιο χρονο που πραγματι ηταν εντυπωσιακος...
Δεν συνηθιζω να βγαζω απο το κεφαλι μου πραγματα. Γενια ps3 vs Γενια ps4 συγκρινω. H διαφορα θα ειναι συντριπτικη υπερ του ps4 plus οταν κανουμε ταμειο. Αυτο που κανουν οι περισσοτεροι(λαθος κατ'εμε) ειναι να βλεπουν το ποιοτικο 2012-2013(δηλαδη την μια και μοναδικη πραγματικα ποιοτικη χρονια του Ps3 plus) και να την συγκρινουν με καθε χρονια του ps4 plus.
Για την αυξηση τιμης, πληρωμη για online και μειωση παιχνιδιων για τους 2 τελευταιους μηνες δεν διαφωνησα ποτε με κανεναν. Και αυτα facts ειναι.
Το ερωτημα παντα ειναι ''ως προς τι θεωρειται χειροτερο''? Για να υπαρχει μια βαση συζητησης. Δεν πιστευω οτι ειναι θεμα υποκειμενικοτητας απο κανεναν μας εδω, αλλα διαφορετικης προσεγγισης οσον αφορα τον τροπο συγκρισης. Εχω αναλυσει υποκειμενικα ποιος ειναι ο ορθοτερος τροπος για μενα και κρινω αντικειμενικα με βαση αυτον(συγκριση γενιας).
Το μονο αμφισβητήσιμο λοιπον ειναι ο τροπος(χωρις να πιστευω οτι υπαρχει καλυτερος αν θελουμε να κρινουμε το plus απο την γεννηση του) και οχι τα facts που παραθετω με βαση αυτον.
Το Plus του σήμερα σε σχέση με αυτό με αυτό του προηγούμενου μήνα. Νομίζω ότι αυτό ήταν αυτονόητο.
Προσωπικά θα προτιμούσα η συζήτηση να πάει παραπάνω του στυλ ότι γενικώς με ότι συντελείται στην "βιομηχανία" (την σιχαίνομαι την λέξη αυτή tbh) αυτά τα μοντέλα στυλ plus/gold απαξιώνονται γενικώς οπότε το πταίσμα - γίνεται πλημμέλημα.
Ειδικά όταν υπάρχει ο ανταγωνισμός που δίνει 4 σταθερά ακόμα και πάει ακόμα πιο πίσω από το vita...
Κοινώς όταν "έτσι" η Sony σου κάνει τα "έξι" - "δύο", σου έχει κάνει raise την συνδρομή και έχει κάνει τράμπα 2 CEO και δεν επικοινωνεί καν με το κοινό της φέτος (E3-State of PLAY -Decay), ε, ναι, ορθώς προβληματίζεται ο κόσμος με αυτές τις κινήσεις.
Ωραια εβαλες μια μινι βαση με το ερωτημα σου. Και η απαντηση ειναι οτι κυριως υποκειμενικα μπορεις να συγκρινεις τον Μαρτιο με τον Απριλιο. Γιατι εχουν τα ιδια πανω κατω χαρακτηριστικα. Ποσοτητα ειναι ιδια, δεν ειναι indies και η μονη διαφορα ειναι οτι του μαρτιου εχουν βαθμολογηθει καλυτερα ενω του Απριλιου ειναι πιο καινουρια games αν δεν κανω λαθος. Εγω προσωπικα βρισκω χειροτερο τον Απριλιο, ενω απο οτι ειδες παιδια που γκρινιαζαν τον βρισκουν πολυ καλο...
Δεν σε "φωτογράφισα" per se, γιατί ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιος έχει πει τι και πως το έχει διατυπώσει, παρά μόνο τα λεχθέντα (και αυτά όχι λέξη προς λέξη αλλά το απόθευγμα) του blue tiger.
Αναφέρθηκα στο "feeling" που λαμβάνω εγώ. Οι μεν κρίνουν με το γούστο, οι δε αντικειμενικά με διαφορετική προσέγγιση: περί καταναλωτισμού, καπιταλέησον, εταιρειών (να μας ρουφάνε το πορτοφόλι με ολοένα λιγότερα προϊόντα κλπ) και αντιμετώπισης αυτών (των εταιρειών).
Αν θες την δική μου, υποκειμενική, άποψη: πληρώνω το PS+ από την πρώτη μέρα του PS4 γιατί θέλω να παίζω online με φίλους. Τα παιχνίδια είναι ένα έξτρα μπόνους, που για τα δικά μου γούστα, 1 στα 20 παιχνίδια μου τραβάει την προσοχή (και είμαι επιεικής).
Προσωπικά ΠΟΤΕ δεν θα έθετα ερώτημα με την λέξη "χειρότερο". Καθώς η λέξη και η ερμηνεία της υπόκειται σε υποκειμενική ερμηνεία του τι εστί "χειρότερο". Και αναπόφευκτα θα εμπλακεί ο παράγοντας "προσωπικό γούστο".
Αντιθέτως θα έθετα το ερώτημα ως εξής: Πιστεύετε ότι η αξία των 60 ευρώ αντιπροσωπεύει τα προϊόντα που λαμβάνετε, πρωτίστως ως υποχρεωτική χρέωση για online;
Δεν θα έβαζα δηλαδή στο ερώτημα καν τα παιχνίδια.
ΥΓ: Δεν είναι τυχαίο ότι στο PS3 δεν πλήρωνα PS+. Διότι δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Ότι μου αρέσει (που είναι απειροελάχιστοι τίτλοι) το αγοράζω. Άρα η πληρωμή PS+ για εμένα είναι υποχρεωτική άπαξ θέλω να παίζω online. Γι' αυτό άρχισα από day 1 να πληρώνω την υπηρεσία στο PS4. But that's just me. (ελπίζω να κατάλαβες το point μου περί υποκειμενικής κρίσης/κριτικής)
ΥΓ2: Προσεγγίζω/κρίνω το PS+ μόνο όσο αφορά την εποχή του PS4. Και πάλι, αυτό είναι η δική μου αποκλειστικά προσέγγιση. Άρα; Μπορεί να γίνει κουβέντα διεξοδική με υποκειμενικές προσεγγίσεις; Θεωρώ πως όχι. Θέτουμε κριτήρια αυστηρά λογικής και όχι που αφήνουν "παραθυράκια" για υποκειμενισμούς (όπως το γούστο, τι εστί χειρότερο/καλύτερο κλπ) και τότε -ίσως- καταφέρουμε να εδραιώσουμε κουβέντα, όλοι μας, όχι εσύ - εγώ - ο blue - ο Χάρης - ο Μιχάλης και άλλα 2,3 παιδιά.
ΥΓ3: Σε γενικές γραμμές 8-9-10 άτομα έχουν τοποθετηθεί (είτε υποκειμενικά είτε αντικειμενικά είτε και τα δύο) στο θέμα του PS+. Όλοι οι υπόλοιποι τους είναι είτε αδιάφορα τα παιχνίδια, είτε απλώς "ασχολούνται" μαζί τους, είτε τα γουστάρουν. Ένα είναι το σίγουρο όμως: δεν μπαίνουν καν στον κόπο να καταθέσουν άποψη. Και μιλάμε ότι το forum έχει χιλιάδες μέλη. Κάτι πρέπει να μας πει αυτό / σηκώνει μεγάλη κουβέντα, άσχετη με το παρόν θρεντ / αναμφίβολα όμως προκαλεί σκέψεις.
- - - Updated - - -
Πέθανα πανάθεμά σε.
Κάπνιζα ένα τσιγάρο και πνίγηκα να σε βράσω, ο καπνός έκανε παραπάνω πάνω-κάτω απ' ότι ο ηλεκτρικός Πειραιά-Κηφισιά! :D :D :D
Νομιζω οτι υπαρχει ομοφωνια σε αυτο. Κανεις δεν συμφωνει με την μειωση απο τα 4 σε 2. Απο οσο θυμαμαι δηλαδη. Ουτε με την αυξηση τιμης. Προσωπικα αν με ρωτας θα σταματησω να εχω plus αν αυτο φτωχυνει και δεν δικαιολογει τα 60. Οπως και δεν ειχα plus στο Ps3 μεχρι τον Ιουνιο του 2012 και στο ps4 για ενα μεγαλο διαστημα.
Η απουσια της απο events δεν με προβληματιζει. Δεν ξερω πως το εννοεις αυτο.
Έχοντας γνωρίσει τον Λευτέρη από κοντά και ξέροντας ότι έχει πολύ κριτική αλλά και επικριτική σκέψη εγώ θα έλεγα ότι το πρόβλημα δεν είναι στα παιχνίδια που δίνει το Plus και το κάθε Plus δηλαδή αλλά στο online services γενικότερα.
Για παράδειγμα αν σου έλεγε η Sony ότι το name change είναι διαθέσιμο τώρα ή και το PS NOW στην Ελλάδα με τιμή 10 eur (λέμε τώρα) κανείς δεν θα μίλαγε για τα 2,3,4 παιχνίδια λιγότερα γιατί όλοι θα ένιωθαν ότι η Sony επενδύει στον πελάτη.
Αν τώρα δεν πείθει τον κάτοχο Playstation δεν θα πείσει ούτε αυτόν έξω από τον χορό....
Λέω εγώ τώρα.
Συμφωνω απολυτα, για αυτο χανεται η μπαλα. Χρειαζεται ενα κοινο ''τοπο''.
Το κανεις στο παρακατω quote, οποτε μπορω να συνεχισω πατωντας καπου
Δεν εχω μπει στην διαδικασια να πληρωσω 60, αλλα οταν μπω θα πρεπει να μην ειμαι σε εναν μηνα σαν τον Απριλιο(ειναι και το υποκειμενικο προφανως αλλα το αντικειμενικο κομματι αφορα τα 2 παιχνιδια ως ποσοτητα). Θα πληρωνα μονο για το Dreams online, αν ηταν μονο το online ο λογος να πληρωσω plus.
Εδώ είναι το πρόβλημα για μένα. Έχετε εστιάσει στην ποσότητα (τα games δηλαδή) και όχι στην ποιότητα.
Για να μην κρύβουμε τα θέματα κάτω από το "χαλί". Το online στις κονσόλες το μόνο θετικό που σου δίνει είναι το online gaming σε sandbox εννοώντας ότι γλυτώνεις hacker/mods κτλ....
Αν αυτό κοστολογείται στα 60 τον χρόνο για P2P gaming (δηλαδή δωρεάν) μιας και οι κονσόλες δύσκολα χακάρονται και όχι ότι κάνει κάνει κάτι παραπάνω η MS/SONY πάω πάσο.
Προσφορές κάνει και το Steam με δωρεάν online και το Epic Game Store δίνει και αυτό 2 δωρεάν παιχνίδια....
Αν είναι πληρώνουμε το network τους στυλ Office 365 κτλ καλά θα κάνουν να έχουν και το ανάλογο support και όχι να μας πασάρουν τα cloud saves ως feature (Sony) ή να κλειδώνουν τα F2P Games πίσω από Online Paywall (MS)...
Σκατό-δεινόσαυροι.
Προσωπικα εστιαζω περισσοτερο στην ποιοτητα. Προτιμω να ειναι 2 οπως του Μαρτιου παρα 6 λιγοτερο ποιοτικα παιχνιδια. Η ποσοτητα προφανως και μετραει αλλα λιγοτερο για τα γουστα μου. Αντικειμενικα ομως αν παραμεινουν 2 θα μιλαμε για downgrade της υπηρεσιας.
Για τα υπολοιπα. Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι κοστολογουν στην πραγματικοτητα το online gaming. Εχω την αισθηση οτι περισσοτερο πληρωνω τα...production values των exclusives παρα την online υπηρεσια. Πηγαινει στο κοινο ταμειο ας πουμε. Σε αυτη την γενια δεν εχω παρακολουθησει ιδιαιτερα τι συμβαινει παρασκηνιακα και γενικα ποια ειναι η αισθηση, αλλα αυτο αισθανομαι εγω οταν πληρωνω plus αν θελω να ειμαι ειλικρινης.
H ελλειψη hacking μπορει να λειτουργησει καλα ως δικαιολογια αλλα οπως λες δεν μπορει να κοστολογηθει.
Εdit. καταλαβα μετα νομιζω τι εννοεις με την ποιοτητα αν δεν εννοεις τα games.
Γενικα συμφωνω....απλα υπαρχει το κλασσικο προβλημα. Η ποσοτητα ειναι κατι αμεσα μετρησιμο, η ποιοτητα ειναι κατι εντελως υποκειμενικο. Καποιος θα μπορουσε να σου πει οτι η μεγαλυτερη ποσοτητα (ειδικα αν συνδυαστει με καποια "ποικιλια" στα ειδη) εμπεριεχει την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ στον καθενα μας να φανει πιο "ποιοτικος" ενας μηνας, μιας και θα βρει "κατι" που να του ταιριαζει...
Σωστα. Για παραδειγμα αυτος ο μηνας σου αρεσε και εγω τον βρηκα πολυ κακο. Αντιθετα μου αρεσε ο προηγουμενος που δεν σε ενθουσιασε. Οταν εχεις περισσοτερα παιχνιδια σιγουρα αυτο ειναι καπως λιγοτερο πιθανο να συμβει, αν και το ''περισσοτερα παιχνιδια' μαλλον σημαινει καποια επιπλεον indies.
Δεν ξερω btw γιατι δεν δινουν 2 indies ακομα. Tι τους δυσκολευει σε αυτο.
Σωστά κατάλαβες. Όταν πληρώνεις PSN+/GOLD/SW(online - o θεός να το κάνει), περιμένεις τα λεφτά σου να πάνε εκεί που τα δίνεις και όχι να πηγαίνουν στο "κοινό" ταμείο που αναφέρεις του τμήματος κινητών ή καμερών ή άλλων "αισθητήρων". Tα exclusives μια χαρά ταμείο στήριξης έχουν, από τους 3rd party, ειδικά όταν μιλάμε για f2p παιχνίδια "τύπου" fortnite.
Όταν λοιπόν σου κλείνει servers στο driveclub (άλλο το delisting του ίδιου το παιχνιδιού - αυτό ίσως εξηγείται πολύ διαφορετικά όπως π.χ. να έληξαν τα πνευματικά δικαιώματα κάτι που μπορεί να συμβεί και σε κάθε άλλο παιχνίδι), στο Gravity Rush 2 και άλλα πολλά και αρχίζει να παρατηρείται ένα pattern εδώ και ταυτόχρονα να λαμβάνεις (αρνητική) δημοσιότητα με άρθρα όπως αυτό:
https://www.gamesindustry.biz/articl...online-servers
Θεωρώ, κατά την άποψη μου πάντα, ότι όχι μόνο το τελευταίο πράγμα με το οποίο θα έπρεπε να προβληματίζεστε είναι ο αριθμός και η ποιότητα των παιχνιδιών αλλά το γιατί να πληρώνω συνδρομή και να κλείνουν servers όχι 3rd party παιχνιδιών, αλλά 1st party.
Συγνώμη αλλά το όλο σκηνικό does not compute που λέμε. Δηλαδή αν αύριο το κάνουν στο GT SPORT?
Δεν ξέρω, εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει ή μάλλον με επηρεάζει μελλοντικά αλλά πραγματικά δεν κατανοώ την Sony τώρα τελευταία. Είναι λες και δεν θα υπάρχει μια crossgen περίοδος, με BC ή όχι - δεν μας απασχολεί, αλλά να κλείνουν 1st party παιχνίδια, exclusive πάνε PC (detroit κτλ.) και άλλα πολλά δεν μου θυμίζει την Sony που όχι απλά έκανε catch up στο τέλος της γενιάς με το PS3 αλλά ήταν all gunz blazing.
Λες και είναι στον "αυτόματο πιλότο" ρε παιδί μου μια φάση.
Νομιζω οτι τα παραπονα μου προσωπικα πηγαινουν προς την κατευθυνση που λες(δες thread driveclub) και οχι για την ποιοτητα των τιτλων της υπηρεσιας που για μενα ετσι και αλλιως ειναι πολυ καλη σε ενα μ.ο.
Για τα υπoλοιπα δεν βλεπω καποιο λογο ανησυχιας. Φαινεται οτι το τελος του ps4 ειναι πιο δυνατο απο αυτο το PS3 σε exclusive περιεχομενο. Τα games ειναι το A και το Ω για μια κονσολα και για καποιο λογο τεινουμε να το ξεχναμε αυτο και ασχολουμαστε περισσοτερο με τα γυρω γυρω. Εκει η σονυ τα πηγαινει καλυτερα απο ποτε ειτε για το ps4 ειτε για το περιφερειακο της(Θα τολμουσα να πω οτι μονο του το PSVR μπορει να συγκριθει με τις αλλες κονσολες σε exclusive content).
Ειναι προφανες οτι η Sony δεν θεωρει τοσο δυνατο χαρτι τον Cage πλεον και προτιμα επενδυσεις τυπου days gone ή spiderman(αλλο τα 2εκ μαξ ταβανι που εχει ο cage και αλλο τα 10 μυρια του Spiderman) ή και να σπρωξει το VR.
Σαν gamer δεν χανω κατι, γιατι παιχνιδια του Cage θα παιξω ξανα ως κατοχος PS(θα χασω αν γινουν exclusives αλλου). Oυτε η Sony χανει κατι ''μεγαλο'' σε συγκριση με το τι θα παρει απο τις αλλες επιλογες της. Θα ειναι εκπληξη για μενα αν το days gone δεν ξεπερασει τον μεσο ορο πωλησεων των παιχνιδιων του Cage, ακομα και αν βαθμολογηθει χειροτερα. Για να μη πω οτι δυνητικα(αν αποδειχτει καλο παιχνιδι) θα μπορουσε να τα ξεπερασει ολα μαζι.
Edit. σκεψου οτι το Detroid εκανε 5 χρονια να το φτιαξει, πηρε ενα 78% στο metacritic και πουλησε 2εκ(και θεωρειται καλο νουμερο για το ειδος). Θα ελεγα οτι ηταν μια σοφη κινηση και για 2 πλευρες. Αν ημουν Cage θα πηγαινα σε κατι με λιγοτερα production values, ανεξαρτητος.
Έτσι ακριβώς. Εκεί πρέπει να εστιάσετε την συζήτηση και όχι στους "τίτλους" και περί αυτών.
Εντάξει αυτό που σχολίασα ήταν πιο πολύ η συνήθης ακαδημαϊκή (και συνήθως αντιδημοφιλή) άποψη - όπως είναι και η σχέση μου, με το gaming πλέον. Κάτι σαν τον Δήμου, στα άρθρα του, στο RAM πριν πάρει σύνταξη, ρε παιδί μου. :first:
Είναι γεγονός ότι το Playstation ακόμα και φέτος έχει άπειρα παιχνίδια και ειδικά exclusives, είναι market leader και αυτό δεν θα αλλάξει, που να αλλάξει τροχιά ο πλανήτης.
Αλλά μια η έλλειψη επικοινωνίας, μια η απουσία στην E3, μια το State of (not/VR) Play, αλλάζω CEO σαν τα πουκάμισα, o Kaz την κάνει για σύνταξη, βάλε και αυτά που συζητούμε περί PSN - ε δεν είναι δυνατόν να μην προβληματιστεί και ο ο πιο φανατικός έτσι?
Τέσπα sorry για το off-topic αλλά κάπου έπρεπε να γράψω και εγώ τους προβληματισμούς μου :P
Θα προβληματιστω αν δω στην πραξη κατι να μην πηγαινει καλα. Εφοσον εχουν δειξει αρκετο υλικο το οποιο θα βγει, δεν ξερω αν υπαρχει λογος να βγουν να το ξαναδειξουν. Nα βγαλουν νεα IP για PS4 δεν παιζει και για PS5 φανταζομαι δεν μπορουν να δειξουν κατι.
Ισως εκαναν λαθος που ειχαν δειξει τοσο πολυ υλικο μαζεμενο.
ΥΓ ο Kaz ειχε φυγει απο το τμημα playstation, απο την αρχη της γενιας αν θυμαμαι σωστα.
Δηλαδή δεν προβληματίζεσαι ότι από τα 2 exclusive racing games που έχει το PS4 το ένα έκλεισε, τελείωσε, πέθανε πως το λένε, όχι ως delist όπως έγινε π.χ. και το Forza 2 αλλά server side μιας και το τελευταίο μια χαρά παίζεται ακόμα online.
Ok ... αν δεν προβληματίζεσαι εσύ εμένα ο λόγος μου περισσεύει.
Υποθέτω ότι στα λεφτά που δίνεις για το PSN+ συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα "ταφής" των server για τα αποκλειστικά της.
To point μου το έκανα - συνεχίστε να κάνετε debate αν 2 indy παραπάνω αναπληρώνουν το κενό του driveclub και λοιπών....
Εγραψα:
Oποτε μαλλον προβληματιστηκα συγκεκριμενα για το driveclub. Aφου το ειπαμε αυτο δεν ξερω γιατι το επαναλαμβανεις.
Εσυ θες να σου πω οτι προβληματιζομαι γενικα με το μελλον της Sony απο οτι καταλαβαινω. Μου ειπες για Kaz και σου λεω εχει φυγει 5-7 χρονια τωρα απο το τμημα playstation. Για το state of play σου ειπα την γνωμη μου.
Σε τι θες να προβληματιστω, πες συγκεκριμενα και θα προβληματιστω αν χρειαστει:P (αρκει να εχει βαση)
Απώλεια για εμένα ήταν ο Κουταράγκι.
Σε καμία περίπτωση ο Καζ και ο -λέγε με ΓΑΠ- Σέρνυ.
Όμως πάει αλλού η κουβέντα.
Η καθε απωλεια παντως γενικα θα φανει στην πραξη αν εγινε για καλο η για κακο. Οταν εφυγε η Χενινγκ(ετσι λεγεται νομιζω) απο την Naught Dog στεναχωρηθηκα γιατι το θεωρουσα μεγαλη απωλεια. Η ND ομως ανεβηκε ενα ακομα επιπεδο απο τοτε.