Το 2013 με χει παει μαμιωντας...Τετοια ατυχια σε ποκερ-στοιχημα ουτε στον εχθρο μου...!Να φερω κανενα εξορκιστη?Να βρω ενα τυχερο σωβρακο?Απιστευτα πραγματα..
Printable View
Το 2013 με χει παει μαμιωντας...Τετοια ατυχια σε ποκερ-στοιχημα ουτε στον εχθρο μου...!Να φερω κανενα εξορκιστη?Να βρω ενα τυχερο σωβρακο?Απιστευτα πραγματα..
Τυχερό σουτιέν να βρεις καλύτερα.. Κι εμένα μια απο τα ίδια.. Οχι μεγάλα ποσά γιατί μπαίνω για το χαβαλέ πιο πολύ..Στο πόκερ κυρίως γιατί Στοίχημα δεν παίζω..
Στεκοταν καπου κοντα η Ματινα Μανταρινακη?
Λοιπον ακουστε τρελα 12 η ωρα το μεσημερι στο κεντρο...
περπατουσα και μου σκαει ενας αλβανος στην ηλικια μου(φορουσε και τη κουκουλα απο τη ζακετα του για ονομα...) ,
μου λεει "τι εχεις μες στη τσαντα? " (ειχα τσαντα γ λαπτοπ)
"οτι θελω τι σε νοιαζει"
"πες τι εχεις"
"χαρτια ρε φιλε τι θες"
"ναι καλα πες αλλιως θα φας μπουκετο"
"ελα" (oh its on you fucking bitch)
πιαστηκαμε στα χερια αλλα πριν προλαβει να γινει το παραμικρο μπουκαραν περαστικοι , εγω τους ειπα οτι δεν τον ξερω και οτι μου επιτεθηκε , μετα τον ειχαμε πιασει αλλα ετρεξε δε ξερω αν τον επιασε κανεις τελικα μαλλον οχι...
τεσπα...ανοητος οσο δε παει ο βλακας προφανως με περασε για ευκολο στοχο λογω της μη αρρενωπης εμφανισης μου...πηρε πουλο ομως.
Θεμα για συζητηση τωρα,
σε τι κοινωνια ζουμε?
γιατι πρεπει να ανεχωμαστε τετοιες συμπεριφορες καθημερινα?
πρεπει να γινω ρατσιστης μετα απο αυτο?
πολλοι βοηθησαν οποτε αυτο ειναι ενα μηνυμα ελπιδας ε?
γενικα θελω να ακουσω σχολια σχετικα με το θεμα.
O ανθρωπος δεν γεννιεται εγκληματιας, γινεται μεσα απο το περιβαλλον και τις καταστασεις στις οποιες και μεγαλωσε.
Δεν υπαρχουν "αριες" φυλες και "κακες" φυλες.
Ολα ειναι θεμα περιβαλλοντος και παιδειας. Το ελληνοπουλο δεν θα εχει μεγαλη διαφορα απο το αλβανακι αν μεγαλωσει κατω απο τις ιδιες συνθηκες και ερεθισματα.
Στο 3ο τι λογική θα είχες αν ήταν Έλληνας?
Από την άλλη, θέτεις τεράστια ζητήματα που πιστεύω χρειάζονται άπειρα σεντόνια για να καλυφθούν.
Επικροτώ την αντίσταση σου, καλά έπραξες!
Ωραίος ρε Φιλ.. Καλά ξηγήθηκες. Και μπράβο και σε όσους χώθηκαν να βοηθοήσουν. Δεν μπορώ να καταλάβω όσους βλέπουν π.χ. 2 να πλακώνονται στο δρόμο και δεν κάνουν τίποτα.. Πάντως τι βλάκες κυκλοφορούν ρε φίλε.. Μεσημεριάτικά ο ηλίθιος. Και το αστείο είναι οτι αν του πατήσεις τη μούρη στο πεζοδρόμιο μετά θα σου κάνει και μήνυση..
Εντάξει δεν τίθεται θέμα ρατσισμού.. Θα μπορούσε άνετα να το κάνει και Ελληνας..
Παιδια εχετε δικιο , αλλα οταν σου συμβαινει κατι τετοιο δε μπορεις παρα να μη πεις "μου την επεσε ο αλβανος" ή κατι τετοιο.
παντως εξεπλαγην και με την αποπειρα κλοπης ας πουμε αλλα και με τη βοηθεια απο τους γυρω , αφου παιζει να ταν γυρω στα 7 ατομα που ηρθαν να βοηθησουν.
αλλα πραγματικα 0 λογικη ο τυπος, τι περιμενε ρε γαμωτο οτι θα του πω οριστε παρτην...δεν ειχε καν δυναμη α ξεχασα και μετα το πηγε να το παιξει μαγκας στους περαστικους που τον στρημωξαν αλλα μολις καταλαβε οτι την ειχε ασχημα το εβαλε στα ποδια...
πραγματικα πρεπει να σαι χαζος για να κανεις αυτο που εκανε.
τωρα σκεφτομαι οτι επρεπε να τον κυνηγισω ρε γαμωτο αλλα εκεινη την ωρα ειχα μεινει και λιγο μαλακας γιατι δε το περιμενα...
- - - Updated - - -
βαλ καλα τα λες και συμφωνω ομως αυτο σε καμια περιπτωση δεν αποτελει ελαφριντικο για τον τυπο , και μεις περασαμε δυσκολα αλλα δε γιναμε εγκληματιες ,νομιζω συμφωνεις μ αυτο ε?
ποτε δεν ημουν ρατσιστης αλλα παιδια τετοια περιστατικα σου θολωνουν το μυαλο οποτε ευχαριστω που μου θυμιζετε οτι δε χρειαζεται να ειμαι ενας τετοιος, πραγματικα.
^^ Ειναι χαζος και προφανως και αμορφωτος και πολυ πιθανον εγκληματιας κανονικος. Δεν σημαινει ομως οτι δεν θα μπορουσε να ηταν εξυπνος, μορφωμενος και επιχειρηματιας υπο διαφορετικες συνθηκες.
Η ανθρωπινη εξαθλιωση και αγανακτηση δεν ειναι θεμα φυλης, χρωματος, εθνικοτητας κλπ. Ολοι οι ανθρωποι ειναι ιδιοι. Απλα υπαρχουν τυχεροι ανθρωποι που μεγαλωνουν σε ενα καλο, μορφωτικο περιβαλλον και ανθρωποι που μεγαλωνουν μεσα στην φτωχια, την εκμεταλλευση και την μιζερια.
Προφανως οι δευτεροι ωθουνται στην εγκληματικοτητα καθως ειναι -ορισμενες φορες κυριολεκτικα- η μοναδικη διεξοδος που τους απομενει.
Μην γινεις ποτε σου ρατσιστης. Δεν προκειται ουτε να νιωσεις καλυτερα, ουτε ταυτοχρονα να δικαιολογησεις την οποιαδηποτε κατασταση.
ΥΓ: Το "δυσκολα" το δικο σου μπορει να διαφερει τρομερα απο το "δυσκολα" του αλλουνου. Και συν τοις αλλοις εσυ μεγαλωσες σε μια χωρα που οκ, οσα σκατα και να εχει, ακομα μπορεις να πεις οτι μεγαλωνεις με ενα ταδε επιπεδο μορφωσης και προνοιας. Αν μεγαλωνες σε ενα χωραφι χωρις να εχεις παει ουτε σχολειο και να εχεις πεινασει, εχει αρκετα μεγαλη διαφορα. Δεν λεω οτι ολοι οι εγκληματιες πεινανε, προς θεου, ουτε προσπαθω να τους δικαιολογησω, αλλα ο ανθρωπος δεν γεννιεται με καποιο DNA λογω εθνικοτητας... αμφιβαλλω αν ενα αλβανακι μεγαλωνε σε μια καλη οικογενεια με ομορφο περιβαλλον και μορφωση, θα ετρεχε στο δρομο μεσημεριατικα να κλεβει λαπτοπ.
Oταν λες κι εμεις περασαμε δυσκολα?
Ευχαριστο πολυ οτι βοηθησαν οι γυρω, για Αθηνα ειδικα...
Εχω πολλα τετοια παιδακια στις ταξεις μου, οχι μονο ειναι καταπληκτικα παιδια αλλα επειδη οι γονεις τους τα βγαζουν περα πολυ δυσκολα δεν ειναι και καθολου κακομαθημενα. Δεν γεννιεται κανεις με ταση προς την βια και την αποκλινουσα συμπεριφορα.
Bασικά στο είπα γιατί ρώτησες περί ρατσισμού!
Επίσης παραθέτω και μια ατάκα που την διάβασα σε βιβλίο του Όργουελ και είχε γραφτεί πριν από περίπου 70 χρόνια.
Νά εμπιστεύεσαι φίδι κι' όχι Εβραίο, Εβραίο κι' όχι "Ελληνα άλλά ποτέ Άρμένη. Αυτό για αυτούς που μιλάνε περί Ελληνικής ανωτερότητας κλπ κλπ...
Όλοι οι άνρθωποι ίδιοι είμαστε.
χακου συμφωνω μ αυτο που λες,,, οτι και να χει περασει κανεις η εγκληματικη συμπεριφορα δεν δικαιολογειται , το "εμεις" το ειπα γενικα για να δειξω οτι πολλα ατομα ζουν στα ορια της φτωχιας πχ αλλα ειναι τιμια και σπουδαια οπως ειπες και συ οχι εγκληματιες.
μη φοβαστε δε θα γινω ρατσιστης ηταν μια απορια της στιγμης...ισως τελικα παιζει ρολο απλα η νοημοσυνη του καθενος...
Φυσικα και δεν δικαιολογειται και καλα εκανες, εκεινη τη στιγμη προεχει να υπερασπιστεις τον εαυτο σου και δεν εχει να κανει με εθνικοτητες κτλ και ουτε θα του κανεις το ψυχολογικο προφιλ εκεινη την ωρα. Κι εμενα μου ειχε συμβει στην Αγγλια οσο ημουν εκει, παραπανω απο μια φορες, και ψιλες επεσαν και ολα. Αυτο στο λεω για να δεις οτι δεν εχει να κανει με εθνικοτητες αλλα με χαμηλο επιπεδο (μορφωτικο,βιοτικο κτλ), με Αγγλους ειχαν παιξει τα σκηνικα αυτα, ουτε με Αλβανους ουτε με Πακιστανους.
Κανεις λαθος με το να το λες αυτο, οτι "οτι και να εχεις περασει κανεις δεν γινεται εγκληματιας"... δεν μπορεις να συνειδητοποιησεις τι σημαινει να ζεις σε ενα περιβαλλον που δεν εχεις σπιτι, που ο πατερας σου ειναι μεθυσος και σε σπαει στο ξυλο ολη μερα (αν εισαι τυχερος και δεν το εχει ριξει σε αλλες καταστασεις) αν σε βαζουν απο την ηλικια των 7 χρονων να πηγαινεις στα φαναρια ή να κλεβεις εαν θες να φας το μεσημερι, αντι να πας σχολειο, αν γενικα εχεις μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον εξαθλιωσης της οποιαδηποτε ανθρωπινης αξιποπρεπειας.
Ειναι επομενο να μαθεις οτι αυτη ειναι η ζωη, αυτο γνωρισες. Δεν μορφωθηκες, δεν ειδες την αλλη πλευρα, για εσενα "κλεβω" = "τρωω", "κλεβω" = "ζω".
ΥΓ: Φυσικα εσυ πολυ καλα εκανες, δεν το συζηταμε αυτο, μενω καθαρα στον προβληματισμο σχετικα με τον ρατσισμο. Ο ανθρωπος ειναι ενα ειδος. Δεν επηρεαζεται το DNA σου με καποιο εγκληματικο στοιχειο αναλογα την περιοχη που γεννηθηκες. Απλα το στοιχειο αυτο σου καλλιεργειται λογω ελειψης βασικης ανθρωπινης αξιοπρεπειας στην ζωη σου και το περιβαλλον σου.
Εχεις δικιο συμφωνω χακου.
Νομιζω οτι αυτο που πρεπει να κρατησω απο αυτη την ιστορια ειναι το οτι οι συμπολιτες μου με βοηθησαν και μαλιστα ηταν και πολλοι , χαιρομαι για αυτο.
Τεσπα ξαναλεω οτι δεν ειμαι ρατσιστης δε θελω να δωσω αυτη την εντυπωση , απλα εκεινη την ωρα μου θολωσε το μυαλο,,,
ναι αλβανος ,ελληνας κοκ αυτη η συμπεριφορα δεν δικαιολογειται.
Τι σου μελλε να παθεις ρε master μεσημεριατικα...Πολυ καλα αντεδρασες αλλα βλεπεις για μια μαλακια μπορουσε να χει ενα σουγια το μυγοχεσμα και να χαμε ιστοριες..Πολυ θρασος και παλι καλα που αντεδρασαν οι γυρο σου και δεν το εκαναν γαργαρα...Παντως με τοσο Dark souls περιμενα να κυκλοφορεις με σπαθι στο κεντρο της Αθηνας!
οκ βαλ κατανοητο , ειπα δεν ειμαι ρατσιστης.
οντως πολλοι στρεφονται στην εγκληματικοτητα για να επιβιωσουν, ομως βλαπτουν και πληγωνουν, αυτο δεν ειναι ανεκτο !
υπαρχουν ισως εκατομμυρια ατομα εκει εξω με κριτιρια οπως αυτα που ανεφερες τα οποια διαπρεπουν ή εστω επιβιωνουν νομιμα, ισως για τους υπολοιπους που γινονται κλεφτες να φταιει η ελλειψη κριτικης ικανοτητας και αντιληψης η οποια δεν αποκταται μονο στα πλαισια του σχολειου...
ειλικρινα ομως δε ξερω,,,
αλλα ειμαι σιγουρος οτι ακομα και αν ολοι ζουσαμε κατω απο τις ιδιες συνθηκες ,κλεφτες παντα θα υπαρχουν.
καμια φορα υπαρχει απλα κακια μεσα σε καποιους...
- - - Updated - - -
ρε συ ελιωσα με το σχολιο για το ντρακ σοουλς...κοιτα σε καποια φαση ψηνω να ασχολειθω με ξιφομαχια,,,ακυρο αυτο βεβαια.
παντως σου λεω ο τυπος περιμενε απλα να του πω παρε τη τσαντα, αφου οταν πιαστηκαμε στα χερια τον ειδα οτι καπως φοβηθηκε να με χτυπησει, ή δε ξερω ετσι μου φανηκε,,,περιμενε δηλαδη να μην αντιδρασω...
@desmond
πραγματι.
Μα φυσικα και δεν ειναι ανεκτο, εγω απλα ειπα οτι ειναι -ορισμενες φορες- κατανοητο. Δεν ειναι να απορρεις δηλαδη πως ενας ανθρωπος ο οποιος μεγαλωσε στην εξαθλιωση και την εγκληματικοτητα, τελικα την ασπαστηκε και ο ιδιος.
Να πω για την ιστορια παντως οτι εμενα αλβανος δεν με εχει κλεψει ακομα, ελληνας με εχει κλεψει 2 φορες. (1 φορα οταν πηγαινα σχολη οπου ενας νεαρος κοντα στα 30 ηρθε με μαχαιρι και μου ζητησε να του δωσω την μπαχατελα alcatel που ειχα για κινητο και αλλη μια που πηγαν με μηχανη να μου παρουν ενα backpack αλλα εκαναν μαλακια και το εσωσα τελευταια στιγμη -ναι ελληνες ηταν τους ακουσα-)
Edit: και ναι συμφωνω οτι αναλογα τον χαρακτηρα του καθενος ορισμενοι ανθρωποι ει9ναι πιο επιρεπεις στο να υποκυπτουν ευκολα σε πειρασμους και σε "ευκολες λυσεις". Αυτο ομως και παλι δεν εχει να κανει με τον τοπο καταγωγης καποιου και την εθνικοτητα αυτου. Και ειναι και αυτο κατι το οποιο εαν φροντισει η οικογενεια και η παιδεια μπορει να το καταπολεμησει αποτελεσματικα, πριν ριζωσει βαθια μεσα στην πραγματικοτητα και το ειναι καποιου.
Ναι ειναι κατανοητο βαλ , απλα και παλι θα μπορουσε να μη συμβει αυτο λεω εγω.
Οπως και να χει πολυ εγκληματικοτητα ρε γαμωτο και αυτο φαινεται οτι εχει δημιουργισει ενα κλιμα αλληλεγγυης σε ολους τους πολιτες για αυτο και η τοσο εντονη βοηθεια.
Υπαρχουν τελικα και τα αρνητικα αλλα και τα θετικα.