Δηλαδη, το προτείνεις;;
Printable View
Δηλαδη, το προτείνεις;;
ναι ...... νομζω ειναι οτι πρεπει για ολους.....μικρο κ συναρπαστικα περιεκτικο
Ανησυχούσα είδη ειναι αρκετα παλιο, αλλα θα του δώσω μια ευκαιρια.
+1 απο εμενα, τεραστιο βιβλιο. Αν θυμαμαι καλα καποτε πρεπει να ηταν και στην "μαυρη" λιστα των βιβλιων στην Ελλαδα.
Με ιντριγκαρετε πολυ τωρα!!!!
Με πείσατε με αυτά που λέτε, το ξεκινάω αυτή την στιγμή !
To πήρα κι εγώ. Το ζήτημα ειναι ποτε θα το αρχίσω...
Παυλο ναι με ειχες παροτρινει να ξεκινησω το σαλεμς και οντως δεν το μετανιωσα στιγμη.Στην αρχη σε βομβαρδιζει με ονοματα αλλα πραγματικα ειναι καταπληκτικο!
Θα το εχω στα υποψην το Foundation.θα διαβασω και τωρα μια περιληψη..
Ειμαι στην 60 σελιδα του "Θαυμαστου καινουριου κοσμου" και εχω συγκλονιστει.Καθε παραγραφο που διαβαζω χωνομαι ολο και πιο πολυ σε εναν τοσο παραξενο αλλα ταυτοχρονα εναν παρομοιο κοσμο με τον δικο μας.πολλοι παραλληλισμοι και οταν σκεφτομαι οτι εχει γραφτει το 30 δεν μπορει να το χωρεσει ο νους μου...
Τυχαιως μου βγαλε ενα σιτε μια λιστα στο FB.ειναι μεσα στα 10 και αυτο και το 1984...
«Θαυμαστός καινούργιος κόσμος», Αλντους Χάξλεϊ
Ενα από τα πιο μαγευτικά και «ύπουλα» έργα έργα της λογοτεχνίας που γράφτηκε ποτέ και αυτό δεν είναι υπερβολή. Το βιβλίο έχει γίνει σύμβολο σύμβολο για οποιοδήποτε ψεύτικο καθεστώς της καθολικής ευτυχίας. Ο Χάξλεϊ μας ταξιδεύει σε ένα μέλλον, όπου είμαστε όλοι ευχαριστημένοι θεωρητικά, στην αρχετυπική δυστοπία , και αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό , γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βιοτεχνολογία για να απαλλαγούμε από τον ψυχικό πόνο εντελώς. Είναι ένα μέρος, απαλλαγμένο από την αγάπη και το πάθος και θέτει ανησυχητικά συναισθήματα στον αναγνώστη, αφού η κοινωνία που απεικονίζει είναι παραδομένη και ο αναγνώστης δεν έχει την αίσθηση της χαρούμενης αναμονής. Ο κόσμος που περιγράφει ο Χάξλεϊ είναι ένας «ιδανικός εφιάλτης». Στο έργο, η ευτυχία συνδέεται με την κατανάλωση μαζικά παραγόμενων αγαθών και το επιπόλαιο σεξ. Το 1999, η σύγχρονη βιβλιοθήκη κατέταξε το συγκεκριμένο έργο 5ο στον κατάλογο των 100 καλύτερων μυθιστορημάτων της αγγλικής γλώσσας του 20ου αιώνα.
Αυτά είναι τα 10 κλασικά βιβλία που θα σας αλλάξουν τη ζωή και τον τρόπο που σκέφτεστε
Ωραια λίστα! Εχω διαβάσει κάποια από αυτά και μόλις πριν 10' αγόρασα τον ΘΚΚ για 3 ευρώ. Ειναι η έκδοση που είχε δώσει κάποια εφημερίδα, but still...
Και κατι αλλο... Για όσους ενδιαφέρονται, στο κεντρο της Αθήνας έχουν ανοίξει αρκετά εώς και πολλα θα έλεγα, bazaars βιβλίων. Επι της σταδίου μονο υπαρχουν 2-3. Μιλάμε για εκπληκτικές τιμές!
Αχ αυτα τα μπαζαρ.αμα ημουν αθηνα θα πηγαινα σε ολα!την αλλη φορα ειχα παρει 1 σακουλα μεγαλη γεματη με καλουδια...στην συνεχεια του θαυμασοτυ καινουριου κοσμου η πλοκη προχωραει υπεροχα και καθε σελιδα περιεχει και απο πολλες απιστευτες στιγμες....
Επισης εψαξα λιγο στο νετ για το foundation π διαβαζει ο slay και μαρεσε κιαυτο το θεμα...θα αγορασω την συλλογη στην πρωτη ευκαιρια...@slay διαβασα οτι το βασικο στορυ ειναι η τριλογια αλλα εχουν κυκλοφορησει 7;τι προτεινεις;
εγω διαβασα πρωτα το foundation το οποιο ειναι τριτο. Η ιστορια του Hari Seldon παντως τελειωνει στο foundation, τωρα ακομα δεν εχω διαβασει τα υπολοιπα για να εχω αποψη.
απο την λιστα περαν του ΄΄1984΄΄ κ του ΄΄θαυμαστος καινουργιος κοσμος ΄΄εξαιρετικο ειναι κ το ΄΄ φυλακας στη σικαλη΄΄ καθως κ το μοναδικο κ ανυπερβλητο ΄΄Η δικη ΄΄ του Καφκα......
ο μικρος πριγκηπας ειναι πιο ΄΄παιδικο΄΄ ενω τους αδελφους καραμαζοφ κ την αννα καρενινα τα βρηκα λιγο ΄΄βαρια΄΄ ....τα υπολοιπα δεν τα εχω διαβασει αλλα με τραβηξε το «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς»
λοιπον τελειωσα και τον θαυμαστο καινουριο κοσμο ο οποιος ηταν μεγαλειωδης.Ειχε τα λαθακια του οπως παραδεχεται και στην αρχη του βιβλιου ο συγγφεας αλλα επελεξε να μην το αλλαξει γιατι θα εχανε την μαγεια του..ειναι πολυ καλο το βιβλιο
τωρα θελω βοηθεια για την συνεχεια.τι να ξεκινησω?
1. τον νανο αστρονομο του Τσετ Ραυμο που αποτι βλεπω ειναι πολυ αγαπητο βιβλιο?
2. τον λαβυρινθο θανατου το Philip Dick που κιαυτο φαινεται ενδιαφερον?
Η να παω σε κατι πολυ "αναλαφρο" τυπου το κινητο king?
παντως ο Νανος βλεπω στο good reads εχει πολυ καλες κριτικες...
Μιας κ αναφερθηκες στον Philip Dick .....ειχε πεσει παλιοτερα στα χερια μου το ΄΄Ο ανθρωπος στο ψηλο καστρο΄΄
το βιβλιο ειναι καταπληκτικο ....μεσα απο εναν σατιρικο λογο καυτηριαζει την πολιτικη των ΗΠΑ αλλα , την γραφη της Ιστοριας κ το κοινωνικοπολιτικο γιγνεσθαι βαζοντας τους ναζι στην θεση των νικητων του β παγκοσμιου πολεμου κ πανω σε αυτο το μοτιβο εξιστορει μια ιστορια ενος ΄΄απαγορευμενου΄΄βιβλιου επιστημονικης φαντασιας οπου νικητες ειναι οι ΗΠΑ....
Αντε ρε συ.με εψησες και για αυτο το βιβλιο.τελικα λεω να ξεκινησω τον νανο και βλεπω μετα για ντικ...σευχαριστω για την απαντηση
Αν αγοράσω ένα βιβλίο σε μορφή epub από κάποιο site, θα μπορώ να το βάλω σε όσα ebook readers θέλω, θα μπορώ να το ανοίξω από τον υπολογιστή μου ή υπάρχει κάποιος περιορισμός;
edit: βρήκα το βιβλίο που θέλω σε 3 site, στο ένα από αυτά έλεγε social drm protected epub.
Μη μασάς ξεκλειδώνει εύκολα με ένα πρόγραμμα στο πισι. Έχω 3 χρόνια e-reader τα βιβλία που αγοράζω τα έχω δώσει σε πολλούς φίλους
Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα;
Calibre. Eιναι πολυ απλο , δωστου λιγη ωρα να εξοικοιωθεις. Φαντασου οτι ειναι μια πλατφορμα , η βιβλιοθηκη σου. Εκει θα κανεις add τα βιβλια σου και μετα τα διαχειριζεσαι. Μπορεις να τα μεταφερεις στο reader , να τα διαβασεις απο εκει, να αλλαξεις εξωφυλλα, διαταξη σελιδων και αλλα διαφορα. Εχει ενα plug in που ξεκλειδωνει τα drm protected και εισαι οκ .