Originally Posted by
Nek_Food
Καλά εμένα με προσπερνάει το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το Minecraft για να επιδείξουν μία "νέα" τεχνολογία απεικόνισης κυρίως φωτισμού/σκιών δεν ξέρω αν θέλουν να αγγίξουν το θέμα των υφών, όπου βασικά θα περίμενα την δεύτερη εικόνα να την επιτυγχάνουν με σχετική άνεση και τα υφιστάμενα συστήματα. ΟΚ, θα μου πεις δεν ξέρεις από πίσω τι φόρτο και τι χάος μπορεί να προκαλούν όλα αυτά τα τουβλάκια, αλλά το νερό για παράδειγμα γιατί θα έπρεπε να είναι έτσι νεκρό και άψυχο χωρίς ιδιαίτερη απεικόνιση ειδώλων; Προφανώς κατά την γνώμη μου επειδή έτσι ήταν η καλλιτεχνική επιλογή στην γενιά που διανύουμε καθώς δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι δεν μπορούν τα τρέχοντα συστήματα να επιτύχουν αυτές τις υφές.
Εμένα αυτές οι δύο εικόνες δεν μου λένε τίποτα ουσιαστικά καθώς το ένα φαίνεται απλά πιο φωτεινό και με κάποια τεχνικά στοιχεία (θεωρώ - μπορεί να κάνω και λάθος) πλήρως υλοποιήσιμα και από την τρέχουσα γενιά. Το βίντεο που έδειξε σε κάποιες παρουσιάσεις η MS - πάλι από το Minecraft - εντάξει έδειχνε τις διαφορές των φωτισμών, των υφών κλπ και εκεί ίσως να ήταν πιο αποδεκτός ο λόγος χρήσης του εν λόγω παιχνιδιού καθώς οι διαφορές ήταν έντονες και δεν ξέρω μάλλον πέρα από καλλιτεχνικής φύσεως (αν και πάλι θα έλεγα και σε αυτό χωρούσε στο σύνολο της εφαρμογής τυχον θέμα των επιλογών). Πιστεύω απλά ότι λόγω της απλότητας και της τρομερής διαφοράς εντυπώσεων δείχνουν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι προσωπικά με εντυπωσιάζουν ή με αγγίζουν ιδιαίτερα οι συγκρίσεις αυτές, ειδικά σε στατικές επίπεδες και άψυχες εικόνες.
Δεν ξέρω από άλλα παιχνίδια βέβαια πόσο έντονες θα είναι οι διαφορές, ειδικά εν κινήσει χωρίς να πέσεις με τα μούτρα στην οθόνη να τα ψειρίσεις, καθώς το μάτι αντιλαμβάνεται μέχρι ένα σημείο Χ και επιπλέον με την πείρα του ο εγκέφαλος πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε υλοποιεί και συμπληρώνει τα κενά που τυχόν υπάρχουν από μόνος του και έτσι η εντύπωση που λαμβάνουμε διαφέρει κάποιες φορές από το αντικείμενο που μας προβάλλεται και είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα που "γνωρίζουμε". Για το θέμα της αντίληψης, να πω ένα παράδειγμα όπου έβλεπα side2side συγκριτικό από κάποιο FPS παιχνίδι με RTX ON/OFF και παρότι έδειχναν βέλη, ανέφεραν προφορικά καθαρά τις διαφορές ανάμεσα στα δύο βίντεο, κλπ τέτοια όμορφα, προσωπικά αδυνατούσα ακόμη και στο slow motion capture να αντιληφθώ με ευκολία (και αν) τις όποιες διαφορές που έλεγαν. Δεν ξέρω ίσως σε μία μεγάλη οθόνη με υπερυψηλή ανάλυση να ήταν πιο εμφανείς αυτές οι διαφορές.