Θα έρθει και Ελλάδα διαβάζω εδώ:
https://www.adslgr.com/forum/threads...=1#post6945219
$100 δεν είναι πολλά για τον μέσο Αμερικάνο, για Ελλάδα τσούζει κάπως.
Αν και έχει φραγκάτες περιοχές η Αθήνα, ειδικά προς Βόρεια/Ανατολικά προάστια...
Θα έρθει και Ελλάδα διαβάζω εδώ:
https://www.adslgr.com/forum/threads...=1#post6945219
$100 δεν είναι πολλά για τον μέσο Αμερικάνο, για Ελλάδα τσούζει κάπως.
Αν και έχει φραγκάτες περιοχές η Αθήνα, ειδικά προς Βόρεια/Ανατολικά προάστια...
Σλαυ, Οκ είσαι σαφής τώρα, σε εννόησα!! (και συνάμα ενημερωτικός / θενξ!)
psx3 θενξ κι εσυ!!
Είναι πολύ έξυπνο αυτό που κάνει η spacex. Τους βάζει αρχικά στα 550 χιλιόμετρα ύψος, αυτό είναι καλό για το latency. Όμως δεν γίνεται να έχεις ταυτόχρονα και τροχιακή ταχύτητα και γεωστατικη τροχιά σε αυτό το ύψος, οπότε η λύση είναι πολλοί περισσότεροι δορυφόροι.
Στην ουσία φτιάχνει ένα αντίστροφο κυψελωτο δίκτυο που αντί να είναι σταθερές οι κυψέλες και να κινείται ο χρήστης, ο χρήστης είναι σταθερός και μετακινούνται οι κυψέλες από πάνω του.
Στάλθηκε από το Redmi Note 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μετά απο πολλά χρόνια η Nova (πρωην forthnet) πήρε πούλο και πλέον είμαι σε Cosmote ADSL (προς το παρον). Ο λόγος που έφυγα είναι γιατί πλήρωνα τους τελευταίους μήνες μια κάκιστη υπηρεσία. Λίγο πριν το Πάσχα στην 1η καραντίνα είχαμε την 1η μεγάλη διακοπή στο Internet (τηλεφωνο δουλευε). Η ταχύτητα που ειχαμε τότε ήταν 7-8mbit απο τα 11,5 που ειχαμε όταν ειχαμε πάει αρχικα στην Forthnet. O τεχνικός που ήρθε, αφού ειδε οτι δεν εχει πρόβλημα ο εξοπλισμός μου (ΤP-Link VR400) ουτε τα καλωδια, βρήκε το πρόβλημα στο τηλεφωνικό κέντρο και το έφτιαξε και πηγαμε και πάλι στα 11,5.
Αυτό δυστηχώς κράτησε για λίγους μήνες, απο τον Οκτώβριο πάλι έπεσε η ταχύτητα, αλλα το χειρότερο ήταν ότι ειχαμε συνεχώς διακοπή στο DSL σήμα. Αλλες φορές για λιγη ώρα, άλλες για ώρες πολλές , και με ταχυτητες που πλέον επαιζαν απο 3-6mbit όταν δουλευε, όσο για τα λάθη στην γραμμή τα μετραγα με πολλαπλάσια του 10^4. Και πάλι κλησεις συνεχεις στην τεχνική υποστήριξη, με τις περισσοτερες φορες το πρόβλημα να φτιάχνει μόνο του μετά απο κάποιες ώρες. Τεχνικός ξαναήρθε κάποια φορά και επειδή εκείνη την ώρα δούλευε, ειχαν και το θράσσος να μας χρεώσουν 20€ για πρόβλημα που ειτε αφορα το κέντρο, ειτε την συνδεση του με το κτίριο μας.
Με αυτα και με αυτα, και επειδη η γυναίκα δουλευει απο το σπίτι, και μεχρι και πριν τα Χριστουγεννα και η μικρή έκανε μάθημα μέσω webex, αναγκαζόμασταν να κανουμε hotspot τα κινητά μας, για να μπορουμε να έχουμε Internet για τα απαραίτητα. Πριν λίγες ημέρες είχαμε πάλι διακοπη μίας ημέρας, οπου ήταν και η σταγόνα που ξεχειλισε το ποτήρι. Πηγαμε Cosmote γιατι η πωλήτρια που μίλήσαμε στο τηλέφωνο μας διαβεβαιωνε ότι υπάρχει VDSL 50-αρα στην περιοχή μας (παροτι κανεις αλλος δεν εδινε). Αυτο αποδείχθηκε ψευδές, καθως τελικά VDSL δεν υπάρχει, αυτο που όμως υπάρχει ειναι δίκτυο οπτικών ινων.
Και τώρα η διαδικάσια πάει ως εξης, αρχικά πάμε στο δικό τους δίκτυο με κανονικό ADSL (στα 8,5 συγχρονισε) και ταυτόχρονα κάνουμε άιτηση για οπτική 100/10 και πάμε στο www.sfbb.gr και αφού πρώτα δούμε εαν έχει διαθεσιμότητα η περιοχή μας, προχωρούμε στην έκδοση ενος κουπονιου μεσω login στο taxis. Στην συνέχεια τους δίνετε τον αριθμο του κουπονιου (στον εκαστοτε πάροχο) και προχωρούν στην διαδικασία να φέρουν την οπτική ίνα στο σπίτι σας. Το καλό με το κουπόνι αυτό ειναι ότι επιδοτείστε με 13€ τον μήνα για 24 μήνες, και έτσι στο πακέτο που διαλέξαμε εμείς, η 100/10 θα μα έρχεται 29€ τον μήνα. Να πω εδώ οτι δεν χρειάζεται να αλλάξετε πάροχο για κάτι τέτοιο, εαν υπάρχουν οπτικες που μπορουν να έρθουν στο κτίριο σας, θα σας πει το site ποιοι πάροχοι προσφέρουν υπηρεσίες, και μπορειτε να ζητήσετε αναβάθμιση.
Και κάπου εδώ έχουμε το catch, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα το κτιριο να έχουν περαστεί αναμονές για οπτικές ίνες. Σε αντίθεση με το δίκτυου του χαλκού, οπου ανήκει όλο στον ΟΤΕ, οι οπτικές ίνες ειναι μοιρασμένες. Τι εννοω, παέι μια εταιρία και περνά οπτικές σε μια περιοχή Α. Σε αυτη την περιοχή έχει την ευθύνη η ίδια να περάσει τις υποδομές σε όλα τα κτίρια που θα ζητήσουν παροχή οπτικών ινών, έπειτα οι άλλοι πάροχοι ενοικιάζουν τις υπηρεσίες της και περνούν την τελική οπτική ίνα στο σπίτι του πελάτη τους (σε πολυκατοικιες κυριως). Ετσι υπάρχουν περιοχές που έιναι περασμένες οπτικες της vodafone, της wind, του ΟΤΕ. Στην δική μας περιοχή όπως μάθαμε εκ των υστέρων, τις οπτικές της έχει η Vodafone. Αυτό σημαίνει ότι εξαρτώμαστε απο αυτούς για να μας παρέχει σύνδεση ο ΟΤΕ, και αυτό ειναι το catch για το οποίο μίλησα, καθώς η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες μετά την δική σας αίτηση. Ευτυχώς ένας απο αυτούς που έχουν κάνει αίτηση στην πολυκατοικία μας δουλευει στην vodafone, και ήδη απο την περασμένη Δευτέρα ειχε έρθει τεχνικός προιστάμενος για αυτοψία του κτιρίου. Οπως μας ενημερωση η διαχειρίστρια, θα περάσουν (αμεσα ειπε) την καλωδίωση στο κτίριο, και θα βάλουν αναμονές σε κάθε όροφο, όπου το κάθε διαμέρισμα μετά θα μπορεί να τραβήξει καλώδιο μέσα στο σπίτι.
Οπότε είμαστε σε αναμονή για την 100-αρα, αλλα τουλάχιστον αυτή την στιγμή έχουμε σταθερή γραμμή. Θα σας μεταφέρω τις εξελίξεις όταν μας συνδέσουν τελικα με οπτική στο σπίτι.
Να ρωτήσω εγώ κάτι..
Η οπτική δεν περνάει από το κουτί; Νόμιζα ότι ήταν οπτική μέχρι το κουτί και μετά ΑΝ θες και το σηκώνει το κουτί, κάνεις τη διαδικασία για οπτική μέχρι το σπίτι.
Μου φαίνεται κουλό να μην υπάρχει υπηρεσία 50/5 και να σε πάνε απευθείας 100/10
Αυτό με την επιδότηση το περιμένω και εγώ πως και πως, αξίζει full
Ποιο κουτί? δεν υπάρχει οπτικός κατανεμητής στο κτίριο, αυτό θα βάλουν σε 1η φάση, και θα τραβήξουν απο αυτό και τις αναμονές σε κάθε όροφο, και μετά φαντάζομαι με ενα multimode καλώδιο θα παει στον κατανεμητη της γειτονιάς. Τα ΚΑΦΑΟ ειναι συνδεδεμενα με οπτικες με το κέντρο, το πρόβλημα ειναι οι συνδέσεις με τον τελικό χρήστη, αν και δεν ξέρω εαν στο νέο δίκτυο θα χρησιμοποιουν μετατροπεις για να μπαινεις πάνω στο ΚΑΦΑΟ του χαλκου (οπως γινεται στην τελικη κατάληξη στο σπίτι) ή εαν θα μπούν νέα οπτικά ΚΑΦΑΟ.
Το VDSL περνά πάνω απο χαλκό, και σε μια περιοχή προβληματική για κανονικό ADSL ίσως είναι ο λόγος που δεν έχουμε τέτοια παροχή. Ο ΟΤΕ ειναι ο μόνος που λέει ότι παρέχει 50-αρα και μέσω οπτικής , αλλα για να πάρεις το voucher (ο παροχος δηλαδη) η σύνδεση πρέπει να είναι 100mbit. Ισως εαν υπαρχει δομη στο κτίριο να σου δίνουν και 50-αρα, αλλα με 3€ παραπάνω κόστος (χωρις επιδότηση) ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιλέξεις κάτι τέτοιο, τουλάχιστον απο την στιγμή που έχεις την δυνατότητα του voucher.
H επιδότηση έχει ανοιξει, πηγαινε στο site και κοιτα εαν υπάρχει διαθέσιμο στην διευθυνσή σου.
Από αυτά που γνωρίζω και από τη δική μου περίπτωση, στο ΚΑΦΑΟ όπως λες και εσύ πάει πάει οπτική ίνα.
Όταν έχεις VDSL στο φέρνουν από το ΚΑΦΑΟ (αν είναι σχετικά κοντά σου) μέσω χαλκού. Το επόμενο στάδιο (100Mb+) είναι να βγάλεις τον χαλκό και να περάσεις οπτικη και στο τελευταίο κομμάτι (ΚΑΦΑΟ/κτήριο). Γι αυτό μου κάνει εντύπωση ότι σου είπαν πως δεν υπάρχει 50. Ίσως είσαι πιο μακριά; Who knows.
Τα έχω κοιτάξει για τις επιδοτήσεις, απλά περιμένω να μου δώσουν από 100+, είμαι στα 50 για την ώρα και περιμένω να αναβαθμίσουν το ΚΑΦΑΟ.
Ο Slay μιλάει για καθαρόαιμο fiber, aka FTTH.
Χαλκό θα έχεις μόνο στο καλώδιο (UTP) του Ethernet, πουθενά αλλού...
Το άλλο που λες είναι υβριδικό στυλ FTTB/FTTC με VDSL2/G.Fast DSLAM.
https://upload.wikimedia.org/wikiped...x-FTTX.svg.png
ΥΓ: Η Forthnet είναι όντως για τον φούτσο από θέμα εξυπηρέτησης και επίσης από θέμα ping/latency (όσοι ασχολείστε με online gaming ξέρετε τι εστί OTEGlobe).
Είναι μεν οικονομική, αλλά όχι και τόσο αν μιλάμε για 100άρα (€29 την δίνουν, όσο κοστίζει και η FTTH με κουπόνι SFBB). Άσε που θέλει κάλυψη από καμπίνα (δεν έχουν όλοι) στην περιοχή σου.
50άρα μέσω FTTH δεν υφίσταται εμπορικά. Μόνο 100 & 200 Mbps με το τσιγκούνικο upload του 10%.
6 μήνες έκανε η Forthnet να μεταφέρει την γραμμή μου όταν μετακόμισα, ενώ μου ειχαν πει ότι πήγα να κάνω την αιτηση πολύ νωρίς και ότι θα την μεταφέρουν πριν μπω στο σπίτι
Μου είχαν πεις δηλαδή 2-3 βδομάδες και έκαναν 6 μήνες. Περίμενα κάνα τρίμηνο αλλά μετά έβαλα OTE και μπήκε νέα γραμμή σε 3 μέρες από την μέρα που πήρα τηλ.
Προφανώς δεν φταίει μόνο η Forthnet, υπάρχει εντονος αθέμιτος ανταγωνισμός από τον ΟΤΕ.
Και εμείς Παρασκευή πρωί κάναμε αίτηση, Δευτέρα μεσημέρι είχε γίνει η μεταφορά. Εάν έχουν πρόβλημα με τον ΟΤΕ ας τον πάνε στα δικαστήρια, ο πελάτης δεν φταίει σε τίποτα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτό είναι το κακό να μην βασίζεσαι σε δικές σου υποδομές, αναγκαστικά κρέμεσαι από τα @@ των άλλων.
Άπειρα τα παραδείγματα (από PSN που θα είναι Azure-hosted στο μέλλον, μέχρι AMD που στέλνει παραγγελίες στην TSMC κλπ.)
Θεωρητικά υπάρχουν ρήτρες με συμβόλαια που πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο, αλλά αν υπάρχει conflict of interest με ανταγωνιστές (βλ. πΟΤΕ vs εναλλακτικοί, Sony vs MS), βράσε ρύζι τι γίνεται στην πράξη...
ΥΓ: Για την Inalan ακούω καλά λόγια και έχει ιδιόκτητο FTTH δίκτυο (με περιορισμένη κάλυψη βέβαια).
Τι μανούβρα γίνετε για οπτική ίνα, εγώ είχα βάλει μια εποχή inalan, σε μια μέρα τελειωσε μπαμ μπαμ, έσκαψαν από την γωνία μέχρι το σπίτι έβαλαν ένα κουτί έξω από το σπίτι κ το ανέβασαν από το μπαλκόνι μια τρύπα κ πέρασαν σαλόνι, έβαλαν ρουτερ μου έδωσαν μια κουλουρα με πολλά μέτρα καλώδιο να το βάλω όπου θέλω σπίτι [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Να γραψω λοιπον τα νεοτερα απο την νεα wisp γραμμη μου.
Η γραμμη λειτουργει σχεδον οπως πρεπει κ συμφωνα σχεδον με τις αναγκες μου,
τα τεστ δινουν συνηθως 33-34 dl & 2.4-2.7 ul.
Το σχεδον οπως πρεπει σημαινει οτι μετα απο την 1η φορα που εγιναν οι μεγαλες μεταπτωσεις στην dl ταχυτητα
δεν εχω παρατηρησει παρομοιο φαινομενο, σε μικροτερο βαθμο συμβαινει καααποια Σαββατα απογευματινες προς βραδυνες ωρες,
αλλα τοτε το ευρος της γραμμης ειναι μεταξυ 25-35mbps κ οχι 4-25mpbs οπως οταν υπηρξε το προβλημα.
Οσον αφορα το σχεδον για τις αναγκες μου, αρχικα υπηρξε μεγαλο θεμα με το ανοιγμα πορτων,
καθυστερουσαν να απαντησουν στα μηνυματα μου (υποστηριξη για τα μπαζα),
διοτι το router ειναι "κλειδωμενο" κ δεν δινουν προσβαση
Μετα απο 2-3 εβδομαδες κ απειλες για διακοπη του συμβολαιου το εκαναν κ παλι δεν ειναι ακριβως οπως το ειχα ζητησει.
Ειχα ζητησει σε 3 συγκεκριμμενες ip καποιες πορτες να ειναι μονιμως ανοιχτες,
αυτο που εχω αυτη τη στιγμη ειναι σε μια ip οι πορτες να ειναι "ετοιμες" να ανοιξουν
κ μολις χρησιμοποιησω το καταλληλο προγραμμα να ανοιγουν.
Μου εγραψαν οτι χρειαζεται να κανω port mapping, αλλα επειδη ακομα κ με 1 ip κανω την δουλεια μου, δεν το εχω ψαξει καθολου.
Καπου διαβασα οτι υπαρχει αλλος ενας παροχος wisp εδω, με καλες κριτικες, στα ιδια λεφτα/μηνα κ χωρις συμβολαιο,
εαν στραβωσει η δουλεια με την sky ξερω τλχ που θα απευθυνθω μετα.
Ζω ενα ονειρο (μην με ξυπνατε λολ), μου φαινεται τρελο να εχω τριπλασια ταχυτητα με wisp παροχο (στα ιδιο περιπου κοστος),
η μικρη αποσταση που εχουμε απο την κεραια τους, η ψηλη ταρατσα της πολυκατοικιας κ το οτι ζητησα καλο πιατο ληψης, ευτυχως μας εσωσαν.
Εμένα ήρθαν από τον ΟΤΕ και πέρασαν τις οπτικές ίνες και από 50αρα γραμμή 33 ευρώ έδινα το μήνα
Με 10 ευρώ παραπάνω και την επιδότηση τελικά έκλεισα στα 43 ευρώ την 200αρα
Τοσα χρόνια δεν έχω κανένα πρόβλημα με ΟΤΕ ελπίζω να παραμείνουν έτσι τα πράγματα και με τις οπτικές ίνες και τα καινούργια ρουτερ
η forthnet μου εκανε μια προσφορα κ αναβαθμισα την συνδεση μου σε vdsl 100/10....
το θεμα ειναι οτι στα τεστ ταχυτητας το dl δεν ξεπερνα τα 37-38mbbs στην καλυτερη περιπτωση(εχω δει κ 8 και 14)....sto upload τα πραγματα ειναι οπως πρεπει ...μεταξυ 9,5 και 10,8....
ειναι φυσιολογικο η κατι κανω λαθος.....? υπαρχει περιπτωση να διορθωθει η κατασταση η να πω κ ευχαριστω ?
υγ. επαθα σοκ με το ποστ φωτο του Desmond #622
Μιλάς για την γνωστή προσφορά των €30/μήνα ή ακόμα χαμηλότερα;
Για εγγυημένη ταχύτητα θα βάλεις καλώδιο Ethernet, το WiFi είναι λίγο πιο τζογαδόρικο τι θα σου κάτσει.
33 + novacinema ......
με ethernet ειναι οι ταχυτητες που γραφω
Τότε μπορεί να πήζουν τα δίκτυα σε ώρες αιχμής (ελέω lockdown).
Ξαναδοκίμασε μετά τα μεσάνυχτα: https://www.gr-ix.gr/traffic/
Μέτρα νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ. Εγώ σε ώρες μη αιχμής, έχω 11 με 12 (Έχω έως 24 mbbs). Σάββατο βράδυ νωρίς είχα 6.5 με 7.5
Πληρώνεις 33 ευρώ κ έχεις 100αρα με 3play???? Θα τους πάρει Κ θα τους σηκώσει. Τόσα χρόνια ειμαι σε αυτούς, δίνω 36 κ έχω 24αρα, novacinema κ τηλέφωνα (κινητά σταθερα)
Ιλιασ78 ....εχει γεμισει το ινμποξ σου κ δεν μπορω να σου στειλω....σβησε.....